Kirli Çıkılar )))

asmunikal gördün ki insan sevdiğiyle de evlenir, evlendiğini de sever (görücü usullerinde öyle olmuş) yeter saygı kalsın. aşık oldugun adam da senin olduktan sonra öyle kalbin yerinden çıkmıyor, zemin altından kayıyormuş hissi kalmıyor, her gün görünce alışıyorsun.

ancak sana en büyük tavsiyem yemek seçmeyen bir adamla evlen. tencere yemekleri yesin, sebze yesin. 10 gunluk yemeği yemesin ama 2. ve 3. gun yesin. benim eşim 3. gun asla aynı yemeği yemez. 2. gun yediği kuru fasulye ve nohuttur. onlarda bile 3. gun yemez yani eğer önüne getirdiysem yemeği, gider dışarda pide ve pizza yaptırır. yemek mevzusu bana göre evlilikte en önemli konu. bir de bir şey yaptıgında bayıla bayıla yiyecek adam. eşim sadece eline sağlık der her yemekten sonra (alışkanlık cümlesi) ama çok severek yese bile ayy ne güzel olmuş, bayıldım falan demez asla. derfat eşime sevdiği yemeği hazırladım, süpriz yaptım falan demiş, yemek onu mutlu etmez, buna sevinmez, tatlı hiç yemez. sadece çayı şekerli içer (ben şekersiz içerim), bir de kent bayram şekeri sever. yıllarca o yemiyor diye kek, börek yapmadım, yaptıgımda oturur kendim yerdim (şimdi dondurucuya kondugunu öğrendim, az az çıkarıp yiyorum) ama arkadasları misafir olarak geldiğinde arkadasları yaptıgım hamur işlerini, tatlıları yiyor, demek yenebilecek gibi yapıyorum. hediye tatlı falan geldiğinde biraz yiyip, (o baklavadan sadece 1 dilim alır güzelse, kötüyse 1 ısırık) komşulara falan dağıtırım. dışarda yemeğe bayılır, yediği sabittir, saç kavurma. adana, urfa, beyti falan yemez. dışarda tencere yemekleri yemez. ucuz bir yerde yiyelim desem pintisin falan der. çok şükür kokoreç ve mc don. falan da yer. cipse bayılır. sağlıklı beslenme, ot çöp palavra gelir.
ha bu arada izmirden gelirken turgutlu ile salihli arasında ahmetli diye bir yer var. orada kamyoncuların bir köfte lokantası var, orada durmaya başladık artık, şnanılmaz güzel etleri ve aileler de duruyor yol üstünde. rahatsız eden yok. kamyoncuların oldugu yerde her daim yemekler taze çıkar.
sen bir adamla görüşürken onun seni nerelere götürdüğüne dikkat et. pahalı yere götürseün sana karşı bonkörlüğüne bak (tutumlu kadın neyse de adamın tututmlusu cimriliğe giriyor) ucuz yerlerde yemeği teklif ettiğinde kabul etsin(her ortama girebileceğini gör) sulu yemekleri, sebzeleri yiyor mu hep etçi mi ona bak.

ne çok çekiyorum değil mi? herkesin sınavı başka

Son düzenleme:

o sarışın değil ki

yemek konusu çok önemli senfata katılıyorum
yemek kadar sana karşı tutumu da önemli anlayışlı mı yada sinirle fevri hareketleri olabiliyor mu bunları da gözlemle. Uyumlu ılımlı biri mi yoksa illa benim dediğim benim istediğim diyen biri mi..

bu arada senfat az önce öğrendim kuru fasulye sütle ıslatılınca çoook daha güzel oluyormuş.

herkesin iyi yanları da var kötü yanları da sen artık iyileri gör senfatcım

bir de davranışlarına dikkat et çok mızmız birisi mi
ama şunu da bil nolursa olsun evlenmeden tam olarak tanıyamıyorsun
sadece evliliğe karar verirken ulen bu bir risk
bu adamla bu riske girmeye değer mi değmez mi
bunu düşünüyorsun.

arkadaslık ve nişan kısa sürmüşse kendisine karşı tutumu net anlayamaz. yani o dönemde herşeye gülüyorsun, sorumluluğun yok, her şey çok güzel, biribirinin olumsuz yönlerini tolere edebiliyorsun, edemediklerini ileride değiştiririm diye düşünüyorsun. ama bizim arkadaslıgımızda ve nişanlıklıkta gördüğüm kişiyle hemen hemen aynı, hiç değişmedi huyları. zaten cok belirgin ve karakteristik yönleri vardır, biraz arkadas olsanız o hangi olayda ne tepki verir, ne yer içer net görürsünüz. kızacagı şeyler bellidir. (evlilikte bir süre sonra herkes huyunu suyunu ezberliyor) sadece değişen o dönemde çok ilgi görüyordum. o da çoğu evlilikte öyle olur. kur dönemi azalır.
başkalarına ve stresli oldugu durumları tolere edebiliyor mu onu gözlemle. sana karşı iyidir de çevrene bir olay oldugunda hemen sinirleniyorsa, tepki veriyor, altan almasını bilmiyorsa evlendiğinizde sana karşı da bazı durumlarda fevri tepkiler verir bence

bazı huylarını nasılsa evlenince değiştirebilirim diye düşünme ben bir huyunda denedim olmuyor
ben hızlı biriyimdir hemen olsun bitsin derim ben ne kadar hızlıysam eşim de o kadar yavaştır o yavaşlık özelliği hala devam ediyor

ya bakıyorum çevreme gezmeye giderken milletin kocası bekler hanımını ama bizde tam tersi hep bekleyen taraf ben oluyorum

en iyi yönü mızmılığı hiç yoktur. başına gelen kötü yönlerde hiç söylenmez eşim. hasta oldugunda bilmem. ilaç kullanmaz, yatak döşek yatmaz. maç yaparken ön tarafta kaburgamı deniyor kırmış, bana söylemiyor bile, diş ağrısı çeker (ki dayanılmazdır) hiç sızlanmaz, ilgi beklemez.
çalışır, eve ekmek getirir, helalinden kazanmaya çalışır
sigara, alkol denememiştir bile
karı kız olayı yok demeyeceğim. işi gücü karı kız
(adamın tüm yönlerini sayıyorum ya)

iyi yönlerini sayayım bari karanfilce

ben işimi hep son dakika, son geceye bırakırım. o yapar kenara koyar
benim için uyku hayattaki en önemli şeylerin başında gelir. o hiç uyuyamaz.

rabbim hayırlı olanı nasip etsin
ALAH rıazası için dua edermisiniz bana kızlar

Son düzenleme:
selamlar herkese.
evlilik bahsi açılmış.
ben eşimi tanırken bana arkadaş olabilecek mi,vicdanlı mı,sorumluluk duygusu gelişmiş mi diye çok inceledim.
kendime çok dürüst oldum,ona da,beklentilerimi, karakterimi iyice gösterdim.
nasıl bir baba olur diye de tarttım,hayata bakışımız benzer mi,aile yapısı bize uyar mı gibi çok şeyi düşündüm.
ve hepsini 18 yaşımda yaptım,akıllı kızmışım,yanılmadım şükür.
bu arada nasıl aşıktım anlatamam.ama mantığımı hiç susturmadım.
sonuç itibariyle mantığı da es geçmeyen aşk evliliği diyorum.

senfat o ilk heyecanlar bir şeye benzemez tabii,ama ben hala eşimin merdivendeki ayak sesinden tanır,kapıya heyecanla koşarım.
mutlaka sarılarak,öperek uğurlarım.
aramızda o kıvılcım canlı kalsın isterim,biraz da bizim elimizde bu tabii.
davrandığın gibi hissedersin,hissettiğin gibi davranırsın diye düşünüyorum.

karanfilce tutturamadı ama sen kesin benim kaybettiğim ikizimsin
kaldı ki benim babamla halam da ikiz
diğer iki halam da

ben de aynen insanın herkesi sevebileceğini düşünüyorum
bir insanla vakit geçirince paylaştıkça alışıyorsun benimsiyorsun

ve evet kamyoncu duraklarındaki yemekler yiyebileceğini en güzle yemeklerdir
adamların tek zevki çünkü
başka zevkleri de var da hadi şimdi burda demeyeyim
seyyah'cım sayende haftaya gülerek başladım. allah da seni güldürsün inşallah
amin inşallah
cümlemizi allah gülmekten ayırmasın

bnm şuan bir karar vermem gerekiyor.. ya sevip , sevdiğim adam..
yada mantıken herşeyi 4 4 lük olan beni seven adam..
kızlar dua istiyorum

bnm şuan bir karar vermem gerekiyor.. ya sevip , sevdiğim adam..
yada mantıken herşeyi 4 4 lük olan beni seven adam..
kızlar dua istiyorum

yazdıklarını silmeden önce okuma fırsatım oldu, bu kadar özeli paylaşmaktan pişman oldun sanırım ama yazmadan edemeyeceğim. senin arkadasından ayrılma nedenlerin çok belli onun kişiliğinde hoşlanmadıgın yönleri var, inan bunlar değişmez, biraz şekil değiştirir, adam sana karışmayı bırakır sana güvenir ama başka şeyleri takıntı yapabilir. senin 3 yılını harcamış, evlenmek istiyorum diyor ama somut adım atmıyor, ben sıkıya gelemem diyor, bu yönünün devam etme olasılıgı fazla. yani iş hayaında en sıkıya gelemem, patron bir laf söyledi, bunaldım diyebilir. evlilik büyük çok sorumluluk gerektiriyor. bireysel ve bencil davranmayı bırakıp başkaları için yaşamaya başlayacaksın. ha bunu seve seve yapabilirsin ama bu durumda zorlanan çok oluyor. misal istediğin zaman arkadaslarınla dışarı çıkmayacaksın eve gelmek zorundasın karın bekliyor, istediğin kıyafeti alamayaksın çocuklarına bir şeyler alman gerekiyor. istediğin zaman ya ben bu işten sıkıldım, istifa edeyim diyemezsin evdekileri düşünmek zorundasın. daha ilk baştan bu insan sorumluluk alma olgunluğuna ulaşmamış. ben seni seveyim ama kuru kuru. emeksiz sevgi olmuyor. karşındakine emek vermen gerekiyor. birbirinizin iyi kötü huyunuzu ehlileştirmeniz gerekiyor, 3 yılda bunu aşamamışsanız zor. o henüz evliliğe hazır değil. sen kpss yi kazanıp atanınca o ne yapacak. hala okulu bitimeyi mi bekleyecek.

ayrıca senin aileni araması ve konuşması çok ayıp, kaba bir şey. sanırım kırıcı da olmuş ailen tarafından istenmemiş. yarın evlilikte sorunlar yaşadıgnızda ailene mi yansıyacak bu durum her seferinde. bu onun stres karşısında ne kadar kırıcı ve yıpratıcı oldugunu gösteriyor.

sen, seni hakedecek birini ve evlilik sorumluluğunu alacak biriyle evlenmen gerekiyor. çoğumuzun eşinde bu yön var ama sevmediğimiz yönleri de olabilri. değiştiremeyeceğin yönlerine katlanabilirsin onu düşün. bir ömür boyu bu huyuna katlanabilir miyim?
bundan sonra tanışacagın ya da tanıştırılacagın kimslere de ben eski arkadasımı unutamadım falan deme. evlendiğin insanı çok seversin bir süre sonra ancak bir çok kişi de gördüm evlilikte sorun oldugunda eşleri ilk bu konuyu açıyor, hala aklında o mu var diye. halbuki çoktan bitirmiş kişi kafasında.
sen o kişiden süre isteyebilirsin. bence eski arkadasının tel.ini açma artık, kafanı karıştırmasın.

annem maliyeci ama dantel örmüyo:)))

ben evden çok geç çıkarım, hazırlanmam 1,5 saati bulur ama bir gr makyaj olmadan çıkarım, önce tüm evi toplarım, dönüşte belki biri takılır, belki geç gelir ve yorgun olurum, yada geri gelemem diye. mutfak ve odalarda dağınıklık olmayacak.
çocugun yedek eşya, mama kıtyafet oyuncak alırım
onu giydiririm
en son kendim giyinirim
bu arada tekrar altını değiştir, bişeyler yedir, su içir

ama eşin neyle oyalanıyor merak ettim.

hızlıca yazdıgım için karmaşık yazıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…