Kirli Çıkılar )))

benim de canım pizza istedi sizler yazdıkça

derfat ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor

benim pizzada favorim mantardır sucuk salam sosis olmasa daha iyi olur hatta

hani size verdiğim bi poğaça tarifi var ya onu arkadaşım nasıl bulmuş billiyo musunuz..

önce internetten bütün poğaça tariflerini indirmiş sonra yeri geldikçe sırasıyla hepsini yapmış ve bu size verdiğim tarifte karar kılmış. o pizzayı da poğaçanın hamurdan yapıyor ama ben o tarz değil de işte az önceki tarif ettiğim gibi bi pizza istiyorum yumuşak ve elastikimsi satılanlarınki giibi işte.

canım benim tabiki vereyim
MALZEMELER;
1 su bardağı ılık su
3 su bardağı un
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 pakey insant maya

İÇ HARCI İÇİN;

istenilen miktarda dilediğiz malzemeyi kullanabilirsiniz.(kaşar,salam,sucuk,sosis,domates,mantar,biber,mısır,zeytin)

SOSU İÇİN;

yarım yemek kaşığı salça

YAPILIŞI;

3 su bardağı unu bi kabın içerine koyup ortasını açıp bir tutam tuz atıyoruz. 1 su bardağı ılık suyun içerisine 1 tatlı kaşığı şekeri koyup karıştırıyoruz 1 paket insant mayayıda ekleyip iyice erimesini sağlıyoruz bu karışımı unun içerisine koyup hamuru yoğuruyoruz ve 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.Bu sırada malzemleri ince ince doğrayıp hazırlıyoruz.Ben yuvarlak tepsi kullanıyorum tepsiyi sıvıyağ ile yağlıyorum hamuru tepsiye elimle yayıyorum kenarları hafif dışa gelecek biçimde yapıyorum.Üzerine salçayı sulandırıyorum hafif onu fırça yardımıyla sürüyorum onun üzerine ortaya gelecek şekilde az bişey rendelediğim kaşardan koyuyorum sırayla malzemeleri koyuyorum en üstede kalan rendelenmiş kaşarı koyuyorum 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dkka pişiriyorum .

Son düzenleme:

Bu arada tabiki olur canım neden olmasın istediği malzemeyi kullanabilirsin ama ben ne kadar çok çeşit olursa o kadar çok seviyorum

Sağolasın canım benim benim bu tarif dışardakileri aratmıyo canım diğer arkadaslar nasıl yapıyor bilmiyorum ama ben tarifimden çok memnunum her yiyen aynı şeyi söylüyor dışardaki pizzalardan hiç farkı yok diye.Bende senin gibi düşünüyorum canım sucuk,sosis,salam pizzanın olmazsa olmazları

derya peki kullandığın maya hani şu paketlerde satılan kuru mayalardan dimi? onları direk sulandırmadan hamura ekleyin diyorlar ben hiç denedim hep yaş maya alıyorum bu yüzden onların da tarihleri çok kısa oluyor direk buzluğa atıyorum. Aslında pakettekiler daha uzun ömürlü oluyor daha mantıklı

annemin pizzalarına benziyor o da salçalı sosunu hafif sıvı yağda pişirir içine de biraz kekik eklerdi

Evet canım küçük 5li,10lu paketler satılıyor ya onlardan kullanıyorum sulandırmak lazım canım yoksa olmuyor yaşmayada hamuru çok kabartıyo ben onu poğaçada kullanıyorum poğaçamda çok lezzetli olur.Evet onların tarihleri kuru mayalara göre daha kısa oluyor bu daha mantıklı ama bana maya dayanmıyor mayalı yapılan hamurişlerini çok seviyorum ve çok tüketiyorum

canım sanırım malzemelerde suyu unuttun değil mi??
netten bulduğum şu tarife benziyor seninki
Pizza hamuru
3.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı

benim kullandığımda 1 tane yumurta ve 2 kaşık mı ne yoğurt da var.(ama o tarifi sevmiyorum değiştirmek istiyorum ama yenilerine de cesaret edememiştim)

peki toz maya bu işin püf noktası mı??
yani yaş maya da olur mu??

Son düzenleme:

Evet canım suyu yazmayı unutmuşum bi yandan çağana laf yetiştiriyorumdaHemen ekledim tarife.Bende bu tarifi değiştirmiyorum canım alıştım bunda bende diğerlerine cesaret edemiyorum.Benim bu tarifte işin püf noktası evet canım bu paket kuru maya eğer yaşmaya koyarsan hamur kalın olur bu kabarıyo ama yaşmaya gibi değil tam kıvamında oluyor.Gönül rahatlığıyla bu tarifi deneyebilirsin .

kızlar ben hep 56 58 kılo olan bır tıpım dogumm vs derken kılo aldım ama hep verdım ve sonrasında aldıgım kılolar 1-2 kıloyu gecmedı

gecen sene 3 ay yuruyus yaptım 5-6 kılo fazlamı vermek ve sıkılasmak ıcın bırazda dıyet yogurt sur falan yedım aç kalmadım zaten ..

sonuc ben eylul 1 de 59 kıloydum yanı ıdeal kılom 36 beden gıyıyordum...

ve sımdı ben 74 kıloyum haytaımda hamılelık dıısnda hıc böle kılo almadım

eşim dıyor bu kadar oldugun bılmıyordum ben 65 falansın sanıyordum senı neden doktora gıtmedık normal degıl bu 4.5 ayda dedı aksam karar verdık. yarın doktora gıdecegım neyım var bılmıyorum ama dunden berı moralım cok bozuk.

farkedıyordum baskulun artarak cıktıgını ama her pazartesı dıkkat edıyımlerle gectı . ha yıyorum ama sonucta her kız aldıgım kılo 1-2 kıloyu gecmezdı.

hatta bız farmasıylede dogum kılolarımı verdıgım topıkte tanısmıstık . oda kılo verıyordu.

bıde 2. bbek ıstıyoruz ve henuz tutmadı sanırım bı anormalık var oda tutmuyor. bu surede 1 kez reglım 40 gunde geldı sımdıde 40 gune yaklstı ve hamıleyım snaıyordum test yaptım yok ama

cok canımsıkkın insallh bısey cıkmaz da .

bu arad bugun ekmek dısnda karbanhıdratlı seyler yemedım.

aksamkı menum de
brokolı yogurtlu salata
topalak (sogan corbasında mınık köfte misali )

pepeti peki beslenme alışkanlıklarında bir değişiklik oldu mu?
bir dönem teyzem deli gibi diyet yapıyor spor yapıyor veremiyordu kilolarını sonra birden bire iğne ipliğe dönmeye başladı işte dedi kesin direnç noktam var onu kırdım zayfıladıkça daha da dikkat etti... ettii.. derken adet olamamaya başladı ve doktora gittiğinde öğrendi ki tiroid bezleri fazla çalışıyor. doktora göründükten sonra sonuçlarnı mutlaka bizimle paylaş merak ettim bak

Pepeticim bizde 2.nci bebeği istiyoruz geçen ay bende olmadım 40 gün arayla oldum nerdeyse bu ayda yeni bitti sayılır iyi değerlendirmek istiyorum ne kadar zamandır düşünüyosunuzda olmuyo diyosun?Ben tarihleri yazıyorum bi kaç ay daha bekleyip dra gitcem geç olduğum için kötü düşünme canım bi dra git belki strestende olamıyosundur onun çok etkisi oluyormuş.

çok sağol canım..

kardeşlerim benim pizzayı çok severler ama yine de bişeyler eksikti.
akıl akıldan üstündür Allah ömür verirse yaş geçtikçe daha neler neler öğrencez bakalım

beslenmem pek degısmadı canım ya oruc tuttum 32 gun ... kıızmın dogumunda tutmadıgım seneyı... iftar yaptım tek öğün tabı canımn ıstedıgı seylerı mecbur aksam tukettımmm ...oda yavaslattı galıba metabolmamı...
paylasırım canımmm... bı arkadsımda tıroıd az calısıyor oabılır dedı ve gebelıgı engellermıs bu durum Allhım hayırlıısnı versın herkkese

çok sağol canım..

kardeşlerim benim pizzayı çok severler ama yine de bişeyler eksikti.
akıl akıldan üstündür Allah ömür verirse yaş geçtikçe daha neler neler öğrencez bakalım

Bende burdan bi çok şeyi öğreniyorum canım ben face filan sevmiyorum burda bi çok faydalı bilgiler öğreniyorum,sohbeti seviyorum hepinizden ayrı ayrı çok güzel şeyler öğreniyorum o yüzden online olmasam bile aklım hep burda kalıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…