Kirli Çıkılar )))

biz 6 aydır korunmuyoruz ama haftada bır ıkı ılışkı seklınde devam ettık hanı rahat olalım ıstedık. baktık tutmuyor endıselendım ve 2. ayda doktoruma gıttım bı sorun yok dekgelmemıs . olmuyor demek ıcın erken dedı .gecen ay 2 hafta booyunca gun asırı denedık ve bu ay hanı kesın tutmustur umudundaydık kı dun hafta sonu test yaptım tutmamıs ama hala regl olamdım 6 gun gectı

Son düzenleme:

canım benim bak ne güzel drada gitmişsin bi sorun yokmuş sen rahat ol bu ay olmazsa bile üzülme diğer aylarda inş tutar bizimde bu ikinci ayımız geçen ay denk gelmedi tarihler bu ay kaçırmamaya çalışıyorum ama kısmet tabiki rabbim herkesin gönlüne göre verir inş stres yapma ama.

evlilk panom bozulmusmu desem ne desem 43 yıl dıyor yaw ınsalllh ayy duygulandım sımdı 43 yıl sonra ben 73 yasında olacagım sızlerle hala yazısıyor olurmuyuz acaba bırıkımlerımz nereyı tutar kı:26::26:

deryacım çok teşekkür ederim en kısa zamnada deneyceğim yazdım defterime

yaa ben de son 6 ay çok kilo aldım 4 kilo kadar..zaten fazlaydı üstüne geldi
ama bi hastalığım yok tamamen hareketsizlikten
şimdi haftada 3-4 gün yürüyorum akşamları da geçiştiriyorum kilo verdim ilk 2 gün açlık çektim sonra midem alıştı nasıl olduysa annemlerde istedim de yiyemedim 4 kaşıktan fazlası fazla geldi..canım hırs yaptım ben gerçekten eşim çok ısrarcı daha önce de söylemiştim çocuk için.. ama biz halen çocuk denemesi yapmadık tutar mı hemen yoksa bekler miyiz bilemiyorummm
istediğim kiloaya ineyim fotolarımı koyarımm.
gerçi 2kg verdim kaldı 8kg
olsun yaa bu da bir motivasyon
bir de hergün tartılıyorum not alıyorum gram gram verdiğimi görmek de sevindiriyor valla
doğru mu bilemem ama tartılmazsam motivasyonum uçup giidyor

neyse kızlar ben gidiyorum hepinize iyi akşamlar
yarın görüşmek üzere...

geçenblerde bir arkadaş, teflon davada yoğurt, un ve karnabaharı kızarttığını söylemişt.
kim di çıksın ortaya. yada tarifi bilen anlatsın nooooluur

kim olabilir tabiside bendim:)))
ortaboy karnıbahar haşlanır ben buhrda haşlamayı tercih ediorum
2 kaşık yogurt 1 kaşık un 1 yumurta tuz baharatlar ben pul biber ve toz biber kullanırum bunlar iyce çırpılıo un pürüzsüz hale gelene kadar ve derin bi kaba alınıo
tavaya yağ konuluyo az kızdırılıo ben yağ çok koymuorum iki yemek kaşığı kadar koyyorum aldıkça pişerken içine ekliorum
karnıbahar süzülür suyu iyce çıkması lazım sonna minik minik parçalanır ve derin kabın içine alınır karşıma iyce bulanır bulamaç halini alır sonna tavaya aktarırız ve soteleyerek kızartırız yogurt oldugu için içinde harlı ateşte yanıo orta ateşte sürekli başında durarak kızartmak lazım
kızartırken etrafa falan bişe sıçarmıo bunun için kapaağını kapatma sulanır sote gibi olmaz:)))

ben de oruç tuttum geçenlerde ama ben de zayıfladım o ara canım tiroit hormonlarını filan bi ölçtür.
bnde 48 kiloyum kilo almak için uğrşıyorum.. 2 3 kilo alsam

boş ver bi ara alırsın sen de inanamazsın

derfatcım

hamur sert bişey oluor değil mi çok yumuşak değil yani

bir de hamuru fazla yoğurmak gerekir mi 1 saat sıcak bi yerde mi beklemeli sıradan bi yerde mi

Son düzenleme:
derfat naptın annem sen ya o nasıl bir pizzadır öle:)))
benim aslında pizzadan bundan bi iki yıl önce midem bulanmıştı dışarda yediğim için ama ev pizzası gibi varmı mis gibi ellerine kollarına sağlık:)))

ama ben hiç hamurlu pizza denemedim yapcamda ya ekmek pizsası yapıorum yada fırından hamur alıorum:)))

hani hamur kızartması yapılıyo ya ben onun hamurunu yapıorum mayalanmıo benim hamurum poğaçam falan oluyo ama hamurum mayalanmıo((((
ama ben hep yaş maya kullandım bide kuru maya kullanım bakim
ayrıca hamur kızartmasına bayırlırım bayılırım:)))
pizzanda nefis görünüo:)))

yok canım sertte değil çok yumuşakta değil hamuru bana ve yiyenlere göre tam kıvamında oluyor .

Ayy ben paylaştım ama hamişleri unuttum canım ya kusura bakmayın hakkınızı helal edin..
Hamur kızartmasına bende bayılırım peynir,zeytin,domates,salatalık veee yanına olmazsa olmazım çayy ohh bak canım çekti yapsammı acep:26::26:
Sağolasın canım eğer benim tarifimi yapan olursa paylaşmasını rica ediyorum bakalım beğenecekmisiniz sizde?

Evet benim de dikkatimi çekti selinin her konuda bilgi sahibi olması,ama benim çok hoşuma gidiyo onun yazdıklarını okumak.Ne kadar donanımlı bi kız maşallah

ben hamur kızartmasında olsun poğaça da olsun yaş maya kullanıyorum pat hemen kabarıyor. biminkini de çok beğeniyorum.
kullanacağınd ılık suda ağzı kapalı bşraz şeker atarak beklet canım poğaça tarifinde olduğu gibi mayalanır belki o zaman
ama bak bu pizza da instant maya kullanılıyormuş.
yoktu ama hemen komşucuğumdan aldım geldim.

Bende tavuk suyuna şehriye çorbası yaptım bide tavuk köftesi yapıcam şimdi ama çok acıktım ya yemeklerden bahsettik sürekli felaket acıktım gözümün önünden yemekler geçiyor

Evet benim de dikkatimi çekti selinin her konuda bilgi sahibi olması,ama benim çok hoşuma gidiyo onun yazdıklarını okumak.Ne kadar donanımlı bi kız maşallah

saol canım ya utandım bak:)) kırmızı kırmızı oldu yanaklarım
aslında bütün bunları bilmem ben orta bire giderken annemle babamın boşanmasının sonucu diyebilirim en küçük kardeşim 6 aylıktı boşandıklarında annem bi memur maaşıyla bakacıya para veremedi öğlene kadar 6 aylık bebeğe 2. sınıfa giden kızkardeşim baktı öğlenden akşama kadar ben baktım en küçük kardeşimi mamasını yedirir uyutur ders çalışırdım akşamda anneme verirdim:))) öyle öyle hiç bakıcı eli değmeden büyüdü bizde büyüdük tabi onunla:)))
ortanca kızkardeşimin bebeğe su vermeye boyu yetemezdi tabure koyup tezgahtan su alırdı öle veriridi ağzına altını değiştirirdik:)))
sonna ortanca okuldan gelince ben ona yemek hazırlardım bebği doyurup altını değiştirirdim:))) en büyük bendim bende 11 yaşındaydım düşün artık:)))

sonra aradan bi iki sene geçti ben yemek yapmaya başladım öle menemen falan diil bildiğin tencere yemeği arkadaşlarım sinemaya giderdi ben evde bebek bakardım yada kardeşimide alıp götürmek zorundaydım 2-3 yaşındaki çocuk kafede otururmu hiç:))) zaten orayada kardeşimle utanıp gidemezdim:))) çocuklu kadın gibi

ortanca biraz daha sorumsuzdu öğlene kadar uyutur ben gelince okula giderdi kaçardı yani işten, çünkü oda çocuktu:)))

liseye gidince annemde yoruldu tabi bu hayattan herşeyi boşladı en küçük kardeşimde büyümüştü anaokuluna gidiodu zaten
bizim evde yemek pişmezdi temzilik falan kavga gürültü yapılırdı işte o zaman ben bunların hiçbirini yapmıcam diye söz veriridim kendime
arkadaşlarımın evine gittiğimde evde yemek pişiren yemek kokan evlere bayılırdım ben o yüzden kızarmış soğan kokusunu çok severim:)))) çamaşır suyu kokusu bana temziliği hatırlatır onuda çok severim temizlik yaparken böle zevkle yaparım o kokuyu duydukça tabi yapabildiğim kadar ben yemek yaptım o dönem yaktım,döktüm,taşırdım ama normal bi ev kadınının yemek bilgisine sahip oldum yane:))
ben 17 yaşımdayken mantı yapıodum güzel oluomuydu hayır olmuyo itiraf edim ama yapıodum:))))
yani annem bi nevi evin babası bende annesi konumundaydım ama o konumdan nefret ettim çünkü bende ergen olmak istiodum acaba bugün ne yesek diye düşünmek istemiodum sivilcelerimi patlatmak istiodum:))))
canım annem hakkını yiyemem oda çok yoruldu en parasız dönemimizde beni dershaneye yolladı:))) onada kızamıorum ki tüm evin sorumlulugunu almak kolay diil tabiki...
sonna üniye gittim en özgür en çılgın zmanlarımı yaşadım :))) benim için üni. o yüzden başkadır çünkü genç oluvermiştim sorumluluk yoktu yemek yapmıodum ütü yapmıodum tuvalet yıkamıodum cam silmiodum anne diildim genç kızdım:)))
derken şimdi evlendim aslında ben hayal ettiğim özlediğim anne tipini yaşıorum çnkü yaşamak istiorum:))) asıl şimdi yaşamam gerekio o zman küçük anneydim :))) kocam yoktu ama bebeğim vardı evim yoktu ama yemek yapıodum temizlik yapıodum:)))
ben 11 yaşında girdim mutfağa bbu kadar yemek bilgimin olması çok diil bence:)))

ama şunuda demiorum bütün bunlar olmasa daha iyi yerlerde olabilirdim hayır sonuçta annem işten 5 de çıkıodu en geç 5.15 de evdeydi ve benim akşam 10 a kadar ders çalışma vaktim vardı günlük 5 saat beki dha fazla çalışsaydım daha iyi yerlere gelebilirdim:)))
onun için ben aslında ilk evliliğimi diil ikinci evliliğimi yaşıorum... bu dogcak oland abenim ilk bebeğim diil ikinci büyüteceğim çocuk olcak tabiki daha bilinçli daha tecrübeli:))))

Tavada Pizza:

1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığından az tuz
1,5 su bardağı un

KETÇABI İÇİN:
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

ÜZERİ İÇİN EVDE NE VARSA:
Sucuk
Sosis
salam
zeytin
mısır
kaşar

Yumurta,yoğurt,yağ,tuz ve kabartma tozunu kaşıkla çırpın.Üzerine unu ilave edip karıştırın.Genişce bir tavayı hafif yağlayın ve hamuru yayın.Ketçap için verdiğim malzemeleri karıştırıp üzerine sürün.Üzeri için dilediğiniz ne varsa doğrayıp üzerine yayın.En son rendelenmiş kaşarı serpip tavanın kapağını kapatıp en kısık ateşte 12-14 dakika kadar pişirin.Pizzanız hazır.AFİYET OLSUN...

selin tüm bunları zorunluluktan öğrenip, şu an severek yapıyorsun ne güzel.
ukala olmayışında, bilgine rağmen alçakgönüllüğün de bu anlattıklarından kaynaklanıyor.
senin bilgin başkasında olsa k.çı havalarda gezerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…