abla görümceleri bilmiyorum ama sen bence mükemmel bir kayınvalide olacaksın hatta kızlarına karşı da gelinini savunacaksınvalla oğlum henüz evlenmedi. nasıl bir kaynana olacağım meçhulama gelin yandı kesin bir kaynana iki cadı görümce
aklım gerçekten karıştı :111:Yani öyle düşünürsek tamam arkadasımızada çeyrek götürüyoruz ama ben kendimi senin yerine koyarak cvp vermiştim sirkencim benim 4 görümcem ve kaynanam çağan ilk ve tek torun olmasına rağmen bırak çeyreği sadece maşallah yazısı alıp getirmişti onuda bunlar bomboş geldiler ben eve gelince babamlar takınca onlardan utanıpta almışlardı yoksa onuda takmayacakları yani.Sende yarım altın bide yanına bi hediye alabilirsin istersen tam altın bana yinede fazla geldi ama sen bilirsin yinede canım.
hani birimiz çalışmasak yada borcumuz olsa neyse de hiç bir masrafımız olmadığını düşünüp de yarım takarsak az olur gibi geldi birden. Bir de eşim çeyrek altını arkadaşlarımızın çocuklarına da götürüyoruz bu kardeşimiz bir farkı olmalı özel olmalı dediğinde ben de ona hak verdim. Ama işte görümcemin çok çocuk düşünmesi benim gelecekten "çocuklarım..." diye bile bir cümle kuramamam geride bekar iki kardeşin daha olması.... karardaki parametreler bunlar işte.
abla görümceleri bilmiyorum ama sen bence mükemmel bir kayınvalide olacaksın hatta kızlarına karşı da gelinini savunacaksın
aklım gerçekten karıştı :111:
bunlar pamuk saten sanırım sadece saten değil
satenler kayar ama bunlar kaymaz ki sadece dokunulduğunda pürüzsüzlük hissini daha çok verir
ablam ne düşünüyorsun al mürdümü gitsinbenim yatak odam krem ağırlıklı o yüzden koyuya kaçan nevresimler daha şık duruyor. biraz eşyalarına da bağlı.
senfat'cım sen de mürdüm diyosun di mi
yokk yoook seden kötü kaynana olmaz.
bnim kayınvalidem daha kızına bile bi çöp almış değil.
ki geçen kendine yeni büyük yemek takımı aldı.
sen çocuklarını düşünüyorsun belli..
her bi şeylerini düşünüyorsun. inşallah sana da iyi kalpli bi gelin denk gelir.
benim görümcem ünv. sınavlarına hazırlanıyor ve babası ben hiç karışmam diyor.
annesinin kolunda bilezikleri var ve kayınpederim kayınvalideme her ay muhakkak yüklü miktar harçlık verir.
o da gider eve tabak örtü pırtı kendine kıyafet elektrikli mutfak aletleri filan alır.
şimdi kız düşünüyor başka yeri kazansam burs çıkar mı part time iş bulur muyum.
benim anam olacak o bilezikleri hiç düşünmez pazar parasından artırır beni yine okutur ki öyle demişti de zamanında sen derslerine bak ben bileziklerimi satar seni yine okuturum diye.
Yani öyle düşünürsek tamam arkadasımızada çeyrek götürüyoruz ama ben kendimi senin yerine koyarak cvp vermiştim sirkencim benim 4 görümcem ve kaynanam çağan ilk ve tek torun olmasına rağmen bırak çeyreği sadece maşallah yazısı alıp getirmişti onuda bunlar bomboş geldiler ben eve gelince babamlar takınca onlardan utanıpta almışlardı yoksa onuda takmayacakları yani.Sende yarım altın bide yanına bi hediye alabilirsin istersen tam altın bana yinede fazla geldi ama sen bilirsin yinede canım.
ben bir şey demedi
ama renk farkı göremedim
evet saten olan nevresimler var bende de var bir tanezaten sırf saten olan nevresim var mı da
ben pamuktan da pek hazzetmedim.
kendim almadım ama daha önce misafir olduğum bi evde örtünmüştüm ve almaktan vazgeçtim.ama bi tane misafir için olanım var. evet turnaklarıma takılan bişey yok ama sanki her an öyle olcakmış gibi hissediyorum.
bu tamamen samimiyetinize bağlıaklıma takılan bir soru var sizlere de danışayım dedimkesin bana mantıklı şeyler söyleyip güzel yönlendirme yaparsınız
2-3 aya kadar eşimin kız kardeşinin bebeği olacak malum bizim de hayırlama hediyesi almamız gerekiyor; geçenlerde papatya da diyince aklıma düştü. altını düşük yakaladığım anda alıp kasaya kaldırmayı düşünüyorum. Sizce dayı-yenge ikilisi olarak ne almamız uygun olur? Ben en başta tam altın düşünmüştüm ama annemle bu düşüncemi paylaştığımda çok olacağını söyledi (bu arada ilk bebekleri ve erkek ileride sünneti de olacak kesin ve görümcem 2. hatta 3.yü de düşünüyor)
ben hazırlık okudum onu saydırdım canım ama sadece bir kademe etki ediyor. pek bi şey değil yani.
pepeti şu an 7/3 üm ama teknik eğitim mezunu olduğumdan bizi 8 den başlatıyorlar 1 tane de hazılıktan geldi. maaş da da 100 civarı fark özel hizmet tazminatından kaynaklanıyor.
bilgisayarların başında duruyorum 20 pc dolu labaratuarda bu erkenden gidici diyip bi kaç kıyak yapıyolar galiba
bizim çcukları düşünüyorlar galiba..
İşin garibi çocuğumuz da olmuyor 4 bilgisayarcıyız 3 ümüzün çocuğu olmuyo biri de evlenemiyo
gıdacılar yemek kokusu içinde fazla yemek yiyip onlar da erken gidici oluyorlar saırım, kuaförlükçüler elektrik çarpma durumu yazık bi de kuaför öğretmenleri deney olarak kendini kullandırtıyor, ama çocuk gelişimciler için bişey bulamadım(sallıyorum bunları haa )
onun geliri şöyle senin gibi aynı yumurtaları tek sepete koymuyolarmeyraa bu bireysel emeklilik sistemlerinde faiz muhabbeti var mı ?
ayyyabla kbb değil de dahiliyeden bi asistan bulunmuştu
geleceğin en iyi dahiliyecisi olabilecek biriydi bilgisi tecrübesi ile
dünyada sadece 3 tane tanı koyulmuş bi hastalığın 4. tanısını o koymuştu
saolasın canımseyyah bıldırcın aynı tavuk pişirdiğin gibi pişirilir canım
ister haşla ister sote yap
ister haşla ve fırınla
ben daha o eve girer iyim acaba:18::18::18::18::18:yok canım o değil o zaman. benim dediğim heralde bi 5 ya da 6 sene önce. kbb yi kazanmıştı. adı osman aslan.
nöbeti varmış hastalanıp eve gelmişti. kendine iğne yaparken ölmüştü. allah rahmet eylesin. alt katımda oturuyordu.
töbe ya rabbim bıldırcın bıldırcın dedikçe aklıma çıtır çıtır taş gibi genç kızlar geliyorhiç yemedim ama canım bıldırcın çekti
beni tanıdıktan sonra karar verdi ablasıBöcük Allah sana öyle bir çalışma azmi versin ki içindeki o coçkuya engel olama sular seller gibi çalış yut tüm tus sorularını sonra da gel burda zaferini kutlayalım
sen niye psikiyatri istiyorsun? benim kuzen göz istiyordu en sonen rahat orası diye
onla yine zor şifre koymuş. benim bazı önemli yerlere koyduğum şifreleri bilseniz
off ne kasacam ya kendimi. valla bıktım oraya buraya şifre koymaktan
babacım da ceketimi bile satarım derdiyokk yoook seden kötü kaynana olmaz.
bnim kayınvalidem daha kızına bile bi çöp almış değil.
ki geçen kendine yeni büyük yemek takımı aldı.
sen çocuklarını düşünüyorsun belli..
her bi şeylerini düşünüyorsun. inşallah sana da iyi kalpli bi gelin denk gelir.
benim görümcem ünv. sınavlarına hazırlanıyor ve babası ben hiç karışmam diyor.
annesinin kolunda bilezikleri var ve kayınpederim kayınvalideme her ay muhakkak yüklü miktar harçlık verir.
o da gider eve tabak örtü pırtı kendine kıyafet elektrikli mutfak aletleri filan alır.
şimdi kız düşünüyor başka yeri kazansam burs çıkar mı part time iş bulur muyum.
benim anam olacak o bilezikleri hiç düşünmez pazar parasından artırır beni yine okutur ki öyle demişti de zamanında sen derslerine bak ben bileziklerimi satar seni yine okuturum diye.
zaten sırf saten olan nevresim var mı da
ben pamuktan da pek hazzetmedim.
kendim almadım ama daha önce misafir olduğum bi evde örtünmüştüm ve almaktan vazgeçtim.ama bi tane misafir için olanım var. evet turnaklarıma takılan bişey yok ama sanki her an öyle olcakmış gibi hissediyorum.
haklısın annemlerin bu şekilde o kadar çok giden altını oldu ki kadıncağızın arada aklına gelir sonra da aman yaa o zaman başka napabilirdim ki helali hoş olsun dersirkeci arkadaslara çeyrek takılıyor, üstelik tayinci olmalarına ve görüşmemen olasılık olanlara. tam çok dersen
bir annenin gögsüne, bir de bebeğe tak (2 çeyrek)
bebek kıyafeti de dogumdan önce erken gönderilmemeli bence
farzet dogumda bebeğini kaybetti, gördükçe kötü olur.
bir de dogumdan sonra elin kolun dolu gidersin
amiiiinnnnnn karanfilcedaha önce söyledim mi bilmiyorum. evlenen kızımın bütün çeyizini ben aldım maddi olarak belki büyük kısmını kızım verdi. ama herşeyini iğnesinden ipliğine kadar ben aldım. araştırdım, dolaştım aradım buldum elimden geldiğince en güzellerini aldım. kızım akşam gelince aaaaa çok güzelmiş anne diyordu. işi o dönemde çok yorucu olduğu içinhibir şeyin peşinden koşturmadım onu. bi ara beni görseydiniz genç kızlar gibi çeyiz topiklerinden çıkmıyordum şimdi de öteki kızım için aynısını yapıyorum. hem de bayıla bayıla oğlum için de bir şeyler alıp koymak istiyorum. gelinim beğenir mi bilmem ama hiçbirşey yapmamışlar denilsin asla istemem. çeyiz bir kenara okutmaya gelince akan sular durur. annenin dediği gibi aç kalır yine okuturdum ben de
işte yapılan ayıp. bana da 2 kişi çalışan bir yakınımız (!) bir tek çeyrek getirdi. çok garipsedim. neyse dedim bu işler sırayla. benim oğlumda iki tarafın ilk torunu.
iç anadolu da altının üstüne yatılmaz, not alırlar üstelik (ilk ara çok garip gelmişti bana).karşı tarafı sana karşı borçlandırmış oluyorsun, takıyor yani. ama durumu kötüyse sadakam olsun deyip helal edicen. bir de senin düğünün de iyi bir şey taktıysa yapman lazım
takarken üstüne bastırarak söylersin ilk torun oldugu için dayısı takayım dedi diye diğerlerinde beklenti olmasın.
Bizim buralardada öyledir canım meyra karşılık beklemeden demiş ama gönül bu insan umuyo,bekliyo ben görümceme,görümcemin kızına hediyeler aldım,diğer görümceme aldım ama bırak bana hediye almayı doğumgünümde bile arayıp bi tebrik etmediler ama benden beklediler yapmayıncada adı ayıp oldu peki neden?Benim neyim eksikti onlardan yapmıyorum artık çünkü bu ben eşimi tanıdığım günden bu yana hep tek taraflı oldu.Hele birgün çağan küçük ramazan ayındayız kayınvalidemleri iftara davet ettim ki çağan çok huysuz bi çocuktu tatlısana varana kadar hazırladım eşimde erken geliyodu işten o gün ama trafikten dolayı iftara yetişemedi ezan okundu baktım gelen giden yok kayınvalidemlerde gelmedi eşim geldi hani annemler yokmu dedi bilmiyorum dedim eşim aradı anne hani gelmiyomusunuz diye gelicez oğlum diyo daha veeee evleri benim evin hemen arka sokağında o kada bozulmuştumki eşim gelmeden gelmediler ayıp değilmi bu ben o küçücük çocukla o kadar hazırlanmışım davet etmişim ezan okunuyo bunlar tenezzül edipte gelmiyolar.
Yine geçenlerde pizza istediler buyrun gelin yapayım dedim pazar günü için sözleştik ben 2 gün önceden eşimi alışverişe götürdüm alışverişimi yaptım cumartesi oldu temizliğimi filanda yaptım eşimin haberi yok ama geleceklerinden eşim cumartesi akşamı gelince demezmi annemler gelemeyecekmiş hönkdiye kalakaldım neden beni arayıp söylemediler dedim bilmem dedi neyse dedim yine bozuldum gelememe gerekçeleride görümcemin birinin ayağı ağrıyormuş diğerininde dudağında uçuk çıkmış neyse pazar günü oldu annemi çağırdım oturduk yedik içtik annemi yollarken bide ne göreyim ayağı ağrıyan görümcem gezmeden alışverişten gidiyo bidaha bozuldum,o sırada eşim aradı hastalanmış rapor aldı eve geldi annesini aramış kapı çaldı gelen kayınvalidem ve dudağında uçuk çıkan görümcem ben yine böyleyim .Onlar gidince eşime söyledim yaptıkları çok ayıptı bidahada davet etmem dedim ve davet etmiyorum artık dün kayınvalidem yine dedi görümcemden için pizzanı çok beğenmiş diye yalandan davet ettim ama anladılar.Yani böyle insanlara nasıl hala karşılık beklemeden bişeyler yapayım arkadaslar?
kız ne fincan veriyosun çelik bişey versene çocuğun elineeyazılanları okuyayım diye dorugun eline fincen tabağı verdim
halının üstünde oynasın diye
inadına gidiyor duvarlara, halısız yerlere carpıyor çocuk
şimdi kıracak
duvarları çizecek
hadi byyyyy
:44::44::44::44::44::44::44::44::44:
Vasıfsız Eleman Olarak 7 Yılda Onlarca İş Bulan Sedat Kordemir, Geleceğin Mesleği Tartışmalarına Son Verdi
Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan işsizlikle ilgili tartışmalar bu sabah Sedat Kordemir(24) cephesinden gelen açıklamalarla yeni bir boyut kazandı. Tuzla Şifa mahallesinde ikamet eden ve mesleğini vasıfsız eleman olarak nitelendiren Kordemir, bugüne kadar iş bulma konusunda herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadığını belirtirken "Sektör sınırlaması yok, iş imkanları çok. Geleceğin mesleği vasıfsız eleman olmak..." sözleriyle ezber bozdu.
Geniş istihdam olanakları
Mahalledeki Gümüş Demlik Çay Ocağı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kordemir, toplumda genel olarak olumsuz bir imajı olan vasıfsız elemanlık hakkında bilinmeyenlere ışık tutarken, özellikle meslek seçimi aşamasında olan gençlere ve velilerine önemli mesajlar verdi. Mesleği sayesinde istediği sektörde özgürce çalışabildiğini ifade eden başarısız genç, "Şu yaşıma kadar vasıfsız eleman kapsamında girdiğim her işi seve seve yaptım. Zaten sıkılmanıza imkan vermeden sizi kovuyorlar ama başka bir iş bulmanız birkaç gününüzü bile almıyor" diyerek, vasıfsızlığın istihdam konusunda Türkiye'nin en şanslı sektörlerinden biri olduğunu dile getirdi..
"Önemli olan bir şey öğrenmemek"
Bir vasıfsız elemanı meslek hayatında bekleyen en büyük tehlikenin "vasıf kazanmak" olduğunu söyleyen Kordemir, "Her girdiğim işte bir şeyler öğreneceğim diye ödüm kopuyor. Niye? Çünkü bir işi öğrenirsen sana sürekli o işi verirler. Sonra bir bakmışsın sadece o işi yapabiliyorsun, o işle ilgili ilanlara başvurabiliyorsun. Seçeneklerin inanılmaz azalıyor. Uzmanlık iftira gibi bir şey, insanın üzerine yapıştı mı kalıyor. O yüzden ben mümkün mertebe mal mal ortalıkta dolaşmaya dikkat ediyorum" derken, kariyeriyle ilgili de şunları söyledi:
"Aradan geçen 7 yılda ben şunu gördüm: Evet her şeyin fazlası zarar ama en çok bilginin fazlasından korkmak lazım. Bugüne kadar çalıştığım bütün firmalarda ev ile iş yeri arasındaki yol dışında hiçbir şeyi öğrenmemeye gayret ettim. Hiçbir profesyonel yardım almadan, kendimi yetiştirmemeye çalıştım. Şimdi geriye dönüp baktığımda, ne kadar doğru bir şey yaptığımı daha da iyi anlıyorum. Bugüne kadar 4 tekstil, 7 inşaat, 3 gemi sanayi, 2 hızlı tüketim malları, 5 adet de gıda sektöründe hizmet veren firmada görev aldım. Vasıfsız olmam sayesinde kısa zamanda çok iş değiştirdim. Bugün en basit vasıfsız eleman günlük 15-20 lira+öğle yemeği alıyor. Vasıfsızlık konusunda biraz daha tecrübeliysen buna yol ücreti de ekleniyor. Hatta bazı şirketler SGK'nı da yatırıyor ama ben SGK'ya karşıyım. İşveren için bir dünya masraf ve işçiyi de büyük sorumluluk altına sokuyor. Onun yerine elden 50-100 bir şeyler versinler daha iyi..."
Mesleki zorluklar
Meslekte "lise terk" olmasının zorluklarını yaşadığına da değinen Sedat Kordemir, "Doğal olarak bizim camiada orta okulu terk edenler daha çok tercih ediliyor" diyerek vasızsız eleman olmak isteyen gençlere önemli tüyolar verdi. Özellikle bu yıl yürürlüğe giren 4+4+4 sisteminin, liseyi zorunlu kılması nedeniyle meslek için büyük risk teşkil ettiğini de üzülerek ifade eden genç vasıfsız, en kısa zamanda bu yanlıştan dönülmesi için hükümete çağrıda bulunmayı da ihmal etmedi. İşverenleri de daha fazla vasıfsız eleman istihdamı için göreve davet eden Kordemir, otobüs durağı, elektrik direği ve kahvehane camlarındaki ilan sayısının artması gerektiğine işaret etti.
Oğlu da vasıfsız olacak
Kordemir, konuşmasının sonunda 4 yaşında dünya tatlısı bir erkek çocuğa sahip olduğunu belirtirken, oğlunu da tam bir vasıfsız olarak yetiştirdiğini, bu yüzden çocuğun henüz konuşmaya bile başlayamadığını gururla ifade etti. Bu çabalarının karşılığını bir gün mutlaka alacağından emin olduğunu söyleyen vasıfsız baba, "Çocuğun bi okuması yazması, bi de okey oynayacak kadar matematiği olsa yeter. Gerisi başa bela." diyerek yeni anne baba olan çiftlere de tavsiyelerde bulundu.
Açıklamalarını Socrates'in "Tek bildiğim şey, hiçbir şey bilmediğimdir" sözü ile noktalayan Kordemir, teşekkürlerini iletip, çayını yudumladıktan sonra okeye dördüncü olarak yan masaya katıldı.
Bizim buralardada öyledir canım meyra karşılık beklemeden demiş ama gönül bu insan umuyo,bekliyo ben görümceme,görümcemin kızına hediyeler aldım,diğer görümceme aldım ama bırak bana hediye almayı doğumgünümde bile arayıp bi tebrik etmediler ama benden beklediler yapmayıncada adı ayıp oldu peki neden?Benim neyim eksikti onlardan yapmıyorum artık çünkü bu ben eşimi tanıdığım günden bu yana hep tek taraflı oldu.Hele birgün çağan küçük ramazan ayındayız kayınvalidemleri iftara davet ettim ki çağan çok huysuz bi çocuktu tatlısana varana kadar hazırladım eşimde erken geliyodu işten o gün ama trafikten dolayı iftara yetişemedi ezan okundu baktım gelen giden yok kayınvalidemlerde gelmedi eşim geldi hani annemler yokmu dedi bilmiyorum dedim eşim aradı anne hani gelmiyomusunuz diye gelicez oğlum diyo daha veeee evleri benim evin hemen arka sokağında o kada bozulmuştumki eşim gelmeden gelmediler ayıp değilmi bu ben o küçücük çocukla o kadar hazırlanmışım davet etmişim ezan okunuyo bunlar tenezzül edipte gelmiyolar.
Yine geçenlerde pizza istediler buyrun gelin yapayım dedim pazar günü için sözleştik ben 2 gün önceden eşimi alışverişe götürdüm alışverişimi yaptım cumartesi oldu temizliğimi filanda yaptım eşimin haberi yok ama geleceklerinden eşim cumartesi akşamı gelince demezmi annemler gelemeyecekmiş hönkdiye kalakaldım neden beni arayıp söylemediler dedim bilmem dedi neyse dedim yine bozuldum gelememe gerekçeleride görümcemin birinin ayağı ağrıyormuş diğerininde dudağında uçuk çıkmış neyse pazar günü oldu annemi çağırdım oturduk yedik içtik annemi yollarken bide ne göreyim ayağı ağrıyan görümcem gezmeden alışverişten gidiyo bidaha bozuldum,o sırada eşim aradı hastalanmış rapor aldı eve geldi annesini aramış kapı çaldı gelen kayınvalidem ve dudağında uçuk çıkan görümcem ben yine böyleyim .Onlar gidince eşime söyledim yaptıkları çok ayıptı bidahada davet etmem dedim ve davet etmiyorum artık dün kayınvalidem yine dedi görümcemden için pizzanı çok beğenmiş diye yalandan davet ettim ama anladılar.Yani böyle insanlara nasıl hala karşılık beklemeden bişeyler yapayım arkadaslar?
benim eşim ve kardeşleri anne ve babalarından maddi bir şey görmemeye öyle alışmışlar ki görümceme çaktırıyorum "annen babandan dünyanın harçlığını alıyor seni de okutur" gibilerinden yok imkanı yok anlamıyor ve hatta annesinden zerre bişey görmemesine rağmen onun arkasında hep.
geçen eşim demiş kardeşine "abim burayı kazanmaya bak sen başka yerde yapamazsın" abisinin bu dediğini kötü anlıyor ve kırılıyor düşünebiliyor musun.sonra bana böyle dior abim böyle dedi canımı çok sıktı moralimi bozdu kırıldım filan diye.
şimdi desem sen çalışmana bak biz bile yardım ederiz(ki bazen çok üzülüyor böyle diyesim geliyor) inan ben verdiğimle kötü olurum ama annesi elkart parasını bile vermese gitse kendine ömrü boyunca hiç giymeyeceği bi kıyafet alsa ona yine bişey olmaz. insanlar ne kadar garip..
şu son zamanlarda bu konuyu çok açar oldu o yüzden canım sıkıldı da
kayınpederim çok zengin evet kızını okutmak istemiyor ama kv istiyor o zaman elinden geleni yapacak bence ki elinde çok çok fazlası var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?