Kirli Çıkılar )))

valla oğlum henüz evlenmedi. nasıl bir kaynana olacağım meçhul ama gelin yandı kesin bir kaynana iki cadı görümce
abla görümceleri bilmiyorum ama sen bence mükemmel bir kayınvalide olacaksın hatta kızlarına karşı da gelinini savunacaksın
aklım gerçekten karıştı :111:

ilerde onların takacaklarına hiç takılmam canımı sıkmam dersen istersen bilezik tak görümcene

yanılmıyorsam senfatın elti de buna benzer olaylar yapmıştı

abla görümceleri bilmiyorum ama sen bence mükemmel bir kayınvalide olacaksın hatta kızlarına karşı da gelinini savunacaksın

aklım gerçekten karıştı :111:

tam al gitsin canım.... :)
ben de eltimin çocuklarına tam taktım,ama onlar da bizimkilere tam taktı... :)
alabilecek durumdayken almalı bence,karşılık beklemeden...
evet karşılıklı olsa,herşey daha güzel ama,sen karşılığını insanlardan beklersen,hüsrana uğrarsın...
hem,vermek her zaman daha güzeldir,almaktan ... :)
çok alakalı olmasa da; "veren el,alan elden üstündür"

zaten sırf saten olan nevresim var mı da

ben pamuktan da pek hazzetmedim.
kendim almadım ama daha önce misafir olduğum bi evde örtünmüştüm ve almaktan vazgeçtim.ama bi tane misafir için olanım var. evet turnaklarıma takılan bişey yok ama sanki her an öyle olcakmış gibi hissediyorum.

amiiiinnnnnn karanfilce daha önce söyledim mi bilmiyorum. evlenen kızımın bütün çeyizini ben aldım maddi olarak belki büyük kısmını kızım verdi. ama herşeyini iğnesinden ipliğine kadar ben aldım. araştırdım, dolaştım aradım buldum elimden geldiğince en güzellerini aldım. kızım akşam gelince aaaaa çok güzelmiş anne diyordu. işi o dönemde çok yorucu olduğu içinhibir şeyin peşinden koşturmadım onu. bi ara beni görseydiniz genç kızlar gibi çeyiz topiklerinden çıkmıyordum şimdi de öteki kızım için aynısını yapıyorum. hem de bayıla bayıla oğlum için de bir şeyler alıp koymak istiyorum. gelinim beğenir mi bilmem ama hiçbirşey yapmamışlar denilsin asla istemem. çeyiz bir kenara okutmaya gelince akan sular durur. annenin dediği gibi aç kalır yine okuturdum ben de

işte yapılan ayıp. bana da 2 kişi çalışan bir yakınımız (!) bir tek çeyrek getirdi. çok garipsedim. neyse dedim bu işler sırayla. benim oğlumda iki tarafın ilk torunu.
iç anadolu da altının üstüne yatılmaz, not alırlar üstelik (ilk ara çok garip gelmişti bana).karşı tarafı sana karşı borçlandırmış oluyorsun, takıyor yani. ama durumu kötüyse sadakam olsun deyip helal edicen. bir de senin düğünün de iyi bir şey taktıysa yapman lazım
takarken üstüne bastırarak söylersin ilk torun oldugu için dayısı takayım dedi diye diğerlerinde beklenti olmasın.

sirkeci arkadaslara çeyrek takılıyor, üstelik tayinci olmalarına ve görüşmemen olasılık olanlara. tam çok dersen
bir annenin gögsüne, bir de bebeğe tak (2 çeyrek)
bebek kıyafeti de dogumdan önce erken gönderilmemeli bence
farzet dogumda bebeğini kaybetti, gördükçe kötü olur.
bir de dogumdan sonra elin kolun dolu gidersin

evet saten olan nevresimler var bende de var bir tane ama onlar kayıyor

bu tamamen samimiyetinize bağlı
biz kardeşler olarak birbirimizin çocuklarınıa 6767543534 kıyafet
her gittiğimizde hediye
her bayramda harçlık
ve doğumda çeyrek alsak da bu herkesin birbirine yapmasından kaynaklanıyor
sen de aranızdaki ilişkiye göre tam olmasa da yarım altın yanına üj bej kıyafet neyim şeklinde bişiler yaparsın

meyraa bu bireysel emeklilik sistemlerinde faiz muhabbeti var mı ?
onun geliri şöyle senin gibi aynı yumurtaları tek sepete koymuyolar
fon hisse ya da altın alıyolar
yıl içinde senin yönlendirme şansın var diye hatırlıyorum kararı sen veriyor olabilirsin
öle para duruyor faizini alıyosun gibi bişey yok

abla kbb değil de dahiliyeden bi asistan bulunmuştu
geleceğin en iyi dahiliyecisi olabilecek biriydi bilgisi tecrübesi ile
dünyada sadece 3 tane tanı koyulmuş bi hastalığın 4. tanısını o koymuştu
ayyy
neymiş ki sebep
üzüldüm
seyyah bıldırcın aynı tavuk pişirdiğin gibi pişirilir canım
ister haşla ister sote yap
ister haşla ve fırınla
saolasın canım
ben daha o eve girer iyim acaba:18::18::18::18::18:
hiç yemedim ama canım bıldırcın çekti
töbe ya rabbim bıldırcın bıldırcın dedikçe aklıma çıtır çıtır taş gibi genç kızlar geliyor
acabası bana bişiler mi oluyor a dostlaaaaaaar
beni tanıdıktan sonra karar verdi ablası
bu modellerden çok bu devirde kırarım parayı demiş
onla yine zor şifre koymuş. benim bazı önemli yerlere koyduğum şifreleri bilseniz
off ne kasacam ya kendimi. valla bıktım oraya buraya şifre koymaktan

babacım da ceketimi bile satarım derdi
ey gidi günler ey

başkası da mı var karanfilce
benim de pamuk zaten pamuk en sağlıklısı
ya saten ya pamuk olmaz mı
başka neyden yapılıyor yünden falan olmaz

yazılanları okuyayım diye dorugun eline fincen tabağı verdim
halının üstünde oynasın diye
inadına gidiyor duvarlara, halısız yerlere carpıyor çocuk
şimdi kıracak
duvarları çizecek
hadi byyyyy

haklısın annemlerin bu şekilde o kadar çok giden altını oldu ki kadıncağızın arada aklına gelir sonra da aman yaa o zaman başka napabilirdim ki helali hoş olsun der

bebek kıyafetini alma sebebimiz k validem burdan bebek kıyafetleri hazırladı görümcemin oldugu şehire gitti giderken biz de bir şeyler gönderelim dedik.

bu arada görümcem bana düğünümde bilezik taktı ama o bilezik onun ayrıldığı nişanlısının ailesinin ona yaptığı bilezikti... O dönem çalışmadığı için benim ondan herhangi bir beklentim yoktu zaten biz de onun düğününde fazlasıyla iadesini yaptık
aslında ben şunu yaptım o şunu yaptı gibi hesağlar yapmaya utanıyorum ancak dedim ya sizler mantıklı akıllı hatunlarsınız mutlaka size danışmam lazımdı

benim eşim ve kardeşleri anne ve babalarından maddi bir şey görmemeye öyle alışmışlar ki görümceme çaktırıyorum "annen babandan dünyanın harçlığını alıyor seni de okutur" gibilerinden yok imkanı yok anlamıyor ve hatta annesinden zerre bişey görmemesine rağmen onun arkasında hep.
geçen eşim demiş kardeşine "abim burayı kazanmaya bak sen başka yerde yapamazsın" abisinin bu dediğini kötü anlıyor ve kırılıyor düşünebiliyor musun.sonra bana böyle dior abim böyle dedi canımı çok sıktı moralimi bozdu kırıldım filan diye.

şimdi desem sen çalışmana bak biz bile yardım ederiz(ki bazen çok üzülüyor böyle diyesim geliyor) inan ben verdiğimle kötü olurum ama annesi elkart parasını bile vermese gitse kendine ömrü boyunca hiç giymeyeceği bi kıyafet alsa ona yine bişey olmaz. insanlar ne kadar garip..

şu son zamanlarda bu konuyu çok açar oldu o yüzden canım sıkıldı da
kayınpederim çok zengin evet kızını okutmak istemiyor ama kv istiyor o zaman elinden geleni yapacak bence ki elinde çok çok fazlası var.

:44::44::44::44::44::44::44::44::44:

Vasıfsız Eleman Olarak 7 Yılda Onlarca İş Bulan Sedat Kordemir, Geleceğin Mesleği Tartışmalarına Son Verdi

Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan işsizlikle ilgili tartışmalar bu sabah Sedat Kordemir(24) cephesinden gelen açıklamalarla yeni bir boyut kazandı. Tuzla Şifa mahallesinde ikamet eden ve mesleğini vasıfsız eleman olarak nitelendiren Kordemir, bugüne kadar iş bulma konusunda herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadığını belirtirken "Sektör sınırlaması yok, iş imkanları çok. Geleceğin mesleği vasıfsız eleman olmak..." sözleriyle ezber bozdu.

Geniş istihdam olanakları

Mahalledeki Gümüş Demlik Çay Ocağı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kordemir, toplumda genel olarak olumsuz bir imajı olan vasıfsız elemanlık hakkında bilinmeyenlere ışık tutarken, özellikle meslek seçimi aşamasında olan gençlere ve velilerine önemli mesajlar verdi. Mesleği sayesinde istediği sektörde özgürce çalışabildiğini ifade eden başarısız genç, "Şu yaşıma kadar vasıfsız eleman kapsamında girdiğim her işi seve seve yaptım. Zaten sıkılmanıza imkan vermeden sizi kovuyorlar ama başka bir iş bulmanız birkaç gününüzü bile almıyor" diyerek, vasıfsızlığın istihdam konusunda Türkiye'nin en şanslı sektörlerinden biri olduğunu dile getirdi..

"Önemli olan bir şey öğrenmemek"

Bir vasıfsız elemanı meslek hayatında bekleyen en büyük tehlikenin "vasıf kazanmak" olduğunu söyleyen Kordemir, "Her girdiğim işte bir şeyler öğreneceğim diye ödüm kopuyor. Niye? Çünkü bir işi öğrenirsen sana sürekli o işi verirler. Sonra bir bakmışsın sadece o işi yapabiliyorsun, o işle ilgili ilanlara başvurabiliyorsun. Seçeneklerin inanılmaz azalıyor. Uzmanlık iftira gibi bir şey, insanın üzerine yapıştı mı kalıyor. O yüzden ben mümkün mertebe mal mal ortalıkta dolaşmaya dikkat ediyorum" derken, kariyeriyle ilgili de şunları söyledi:

"Aradan geçen 7 yılda ben şunu gördüm: Evet her şeyin fazlası zarar ama en çok bilginin fazlasından korkmak lazım. Bugüne kadar çalıştığım bütün firmalarda ev ile iş yeri arasındaki yol dışında hiçbir şeyi öğrenmemeye gayret ettim. Hiçbir profesyonel yardım almadan, kendimi yetiştirmemeye çalıştım. Şimdi geriye dönüp baktığımda, ne kadar doğru bir şey yaptığımı daha da iyi anlıyorum. Bugüne kadar 4 tekstil, 7 inşaat, 3 gemi sanayi, 2 hızlı tüketim malları, 5 adet de gıda sektöründe hizmet veren firmada görev aldım. Vasıfsız olmam sayesinde kısa zamanda çok iş değiştirdim. Bugün en basit vasıfsız eleman günlük 15-20 lira+öğle yemeği alıyor. Vasıfsızlık konusunda biraz daha tecrübeliysen buna yol ücreti de ekleniyor. Hatta bazı şirketler SGK'nı da yatırıyor ama ben SGK'ya karşıyım. İşveren için bir dünya masraf ve işçiyi de büyük sorumluluk altına sokuyor. Onun yerine elden 50-100 bir şeyler versinler daha iyi..."

Mesleki zorluklar

Meslekte "lise terk" olmasının zorluklarını yaşadığına da değinen Sedat Kordemir, "Doğal olarak bizim camiada orta okulu terk edenler daha çok tercih ediliyor" diyerek vasızsız eleman olmak isteyen gençlere önemli tüyolar verdi. Özellikle bu yıl yürürlüğe giren 4+4+4 sisteminin, liseyi zorunlu kılması nedeniyle meslek için büyük risk teşkil ettiğini de üzülerek ifade eden genç vasıfsız, en kısa zamanda bu yanlıştan dönülmesi için hükümete çağrıda bulunmayı da ihmal etmedi. İşverenleri de daha fazla vasıfsız eleman istihdamı için göreve davet eden Kordemir, otobüs durağı, elektrik direği ve kahvehane camlarındaki ilan sayısının artması gerektiğine işaret etti.

Oğlu da vasıfsız olacak

Kordemir, konuşmasının sonunda 4 yaşında dünya tatlısı bir erkek çocuğa sahip olduğunu belirtirken, oğlunu da tam bir vasıfsız olarak yetiştirdiğini, bu yüzden çocuğun henüz konuşmaya bile başlayamadığını gururla ifade etti. Bu çabalarının karşılığını bir gün mutlaka alacağından emin olduğunu söyleyen vasıfsız baba, "Çocuğun bi okuması yazması, bi de okey oynayacak kadar matematiği olsa yeter. Gerisi başa bela." diyerek yeni anne baba olan çiftlere de tavsiyelerde bulundu.

Açıklamalarını Socrates'in "Tek bildiğim şey, hiçbir şey bilmediğimdir" sözü ile noktalayan Kordemir, teşekkürlerini iletip, çayını yudumladıktan sonra okeye dördüncü olarak yan masaya katıldı.

Bizim buralardada öyledir canım meyra karşılık beklemeden demiş ama gönül bu insan umuyo,bekliyo ben görümceme,görümcemin kızına hediyeler aldım,diğer görümceme aldım ama bırak bana hediye almayı doğumgünümde bile arayıp bi tebrik etmediler ama benden beklediler yapmayıncada adı ayıp oldu peki neden?Benim neyim eksikti onlardan yapmıyorum artık çünkü bu ben eşimi tanıdığım günden bu yana hep tek taraflı oldu.Hele birgün çağan küçük ramazan ayındayız kayınvalidemleri iftara davet ettim ki çağan çok huysuz bi çocuktu tatlısana varana kadar hazırladım eşimde erken geliyodu işten o gün ama trafikten dolayı iftara yetişemedi ezan okundu baktım gelen giden yok kayınvalidemlerde gelmedi eşim geldi hani annemler yokmu dedi bilmiyorum dedim eşim aradı anne hani gelmiyomusunuz diye gelicez oğlum diyo daha veeee evleri benim evin hemen arka sokağında o kada bozulmuştumki eşim gelmeden gelmediler ayıp değilmi bu ben o küçücük çocukla o kadar hazırlanmışım davet etmişim ezan okunuyo bunlar tenezzül edipte gelmiyolar.
Yine geçenlerde pizza istediler buyrun gelin yapayım dedim pazar günü için sözleştik ben 2 gün önceden eşimi alışverişe götürdüm alışverişimi yaptım cumartesi oldu temizliğimi filanda yaptım eşimin haberi yok ama geleceklerinden eşim cumartesi akşamı gelince demezmi annemler gelemeyecekmiş hönkdiye kalakaldım neden beni arayıp söylemediler dedim bilmem dedi neyse dedim yine bozuldum gelememe gerekçeleride görümcemin birinin ayağı ağrıyormuş diğerininde dudağında uçuk çıkmışneyse pazar günü oldu annemi çağırdım oturduk yedik içtik annemi yollarken bide ne göreyim ayağı ağrıyan görümcem gezmeden alışverişten gidiyobidaha bozuldum,o sırada eşim aradı hastalanmış rapor aldı eve geldi annesini aramış kapı çaldı gelen kayınvalidem ve dudağında uçuk çıkan görümcem ben yineböyleyim .Onlar gidince eşime söyledim yaptıkları çok ayıptı bidahada davet etmem dedim ve davet etmiyorum artık dün kayınvalidem yine dedi görümcemden için pizzanı çok beğenmiş diye yalandan davet ettim ama anladılar.Yani böyle insanlara nasıl hala karşılık beklemeden bişeyler yapayım arkadaslar?

geleceğim dedikleri an evden çıkar giderim
koca falan da tanımam
otursun oğluşuyla
bu nedir ya
o iftar sofrasını da çöpe yollardım ben eskiden olsa da
nimet işte yazık ama burunlarından getirirdim o yemeği
ben hiç öle hatır falan dinleyeyemem böyle durumlarda

Son düzenleme:
kız ne fincan veriyosun çelik bişey versene çocuğun elinee

tek kelimeyle sinir bozucu ve cahillik

böyle insanlara çok kızıyorum, sinirleniyorum ben de
sen bir ver iki ver, vermeyi ne zaman bırak o zaman senden kötüsü olmaz
kendi ihtiyaçlarını kısmadan başkasından gelsin isterler.
bizim yardım ettiğimiz kişiler 5. sınıftaki oğluna adidas ayakkabı almış, 130 lira. diğer kasımda kaban, pantalon bakıyor kendine. çıplak kalmış da değil
ben eşime diyorum ki ben indirimi bekleyim, onlar bişeyden geri kalmasınlar.
senin ne amaçla verdiğin önemli, onlar ne yaparsa yapsın falan diyor
ama kendimi enayi gibi hissediyorum görüncede
bir de alışıyorlar nasıl olsa birisi cıkarıp yardım niyetine verir diye, kendilerine çözüm yolu aramıyorlar, ya da kısmaya gitmiyorlar

işte ben de tam bunun için dedim sirkeciye, görüşmenize bağlı diye. bazı insanlar için karşılığı gelmeyeceğini bilsek bile en fazlasını yapmaya çalışırız. verirken çok mutlu oluruz. ama bazıları için de insan az da olsa bişey yapmak içinden gelmez. hepimiz fikirlerimizi söyledik. sirkeci de artık aralarındaki ilişkiye göre karar verir ama seninkiler de gerçekten de çok fenaymışlar canım ya. ben bile sinir oldum şimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…