Kirli Çıkılar )))

bizim öyle çok bilezik takan filan olmadı..

eşimin tarafından 4-5 çeyrek..1 tane mi ne ince bilezik.
bizim taraftan 20 civarı çeyrek ve bir iki bilezik olmuştu..

annemlerin taktıkları hep getirdi geneli, bi de ben kız olunca eve çok çok hediye geldi. 1 oda dolusu battaniye cam nevresim vs. vardı.
eşimler pek kimseye takmamışlar o yüzden bize de gelmedi.

tarif teyzemden:)))

şimdi önce evucunun içiyle iki avuç patlıcanı tuzlu suda 10 dk haşlıosun yumuşayıncaya kadar sonra süzgeçte süzüp güzelce yıkıosun:)))
soğanı yağda kavuruosun üstüne salça ekliosun salçada ölene kadar kavurmaya devam:)))
kıymalısı daha güzel olur bunun eğer etli yapcaksan içine azda kıyma katıp kıyma ölene kadar soğanlı karışımı kavurmaya devam et sonra patlıcanları koy ve üstüne sıcak suyunuda ilave et su kaynadıktan sonra içine yarım çay bardağı bulgurda ilve et bulgur piştiği an yemek oömuştur afiyet olsun

anladım saol selin
normal yemek yapmadan önce 10 dak. tuzlu suda haşlıyoruz, bilmek istediğim buydu
yemektede suyun içinde olacagı için haşlamaya gerek yok mu diye düşünmüştüm.

bilemedim onu ne yalan söyleyeyim ben el süremediğim için balığı eşim yapar ben de kendime o gün tatil veririm o yüzden biz sadece balık yiyoruz yanına bişi hiç düşünmedim (evet tembelim biraz) :) ama içindeki süt fazla değil sorun olmayabilir zannımca

ben bi de eşim çorbasını sevdiği için mevsiminde alıp doğrayıp buzluğa atıyorum bozulmadan kalıyor en kötü buzluğa atarsın acil pişirmen lazımsa

taa 847. sayfadan çıkardım bunu okuyorum da halen geçmişi epey bişi de öğrendim de merakım şudur ki buzdolabının markası nedir selincim ben bu kadar şeyi benim buzluğa sığdıramam zannaımca ama bayılıyorum dondurucuya bişiler atmaya mevsimi olmayan bir şeyi eve sokmam mümkünse dışarda dda yemem sırf bu yüzden buzdolabını değişesim var ne alsam derken gözüm döndü bu kadar şeyi nasıl aldı ki diye

b.kabagının dondurucu da bozulmaması iyiymiş. bak rendeleyip poşetlere koyarsan 1-2 sefer daha kek yaparsın
çorbanın tarifini loveli ve banu verdi, ikisini karıştırırarak yaptım, güzel oldu, biraz tatlı oldugu için tuzunu ve karabiberini bol koydum. benim mızmız eşim severek içti.

bu arada ben ıspanak ve karnıbaharı sadece kendime yapıyorum, 1 kşk bile yemez eşim. neyse biraz yedim, kalanı dondurucuya attım. çıkardım ilk günkü gibiydi yemek, afiyetle yedim. önceden olsa yiyemediğim 2-3 dolapta sürünür, sonra çöpe giderdi. yemeği 1 sefer yapıp, 2 şer gün yenebiliyor dondurucu sayesinde. tabi herkesin aile bizim gibi değil, kalabalık ve her yapılan yeniyorsa. oğlum inşaallah sebze yer. ona hep sebze çorbası yapıyorum, içine az kıyma, kemik suyu, hatta balık atıyorum( fırında yapılınca yumuşak oluyor, yiyebiliyor)

seline ugur dondurcu alsak, tüm tsk ya yetecek kadar yemek doldurur.

aaa onu hiç düşünemdim buzluğa tmak çok iyi fikir

seline ugur dondurcu alsak, tüm tsk ya yetecek kadar yemek doldurur.
sesli güldüm

selinin yaptıklarını okuyunca aklıma ağustos böceği karınca hikayesi geldi selin de o karınca gibi hiç durmamış eline ne geçtiyse atmış buzluğa
buzluğun hacmini ben de merak ettim. Ben de niyetliyim bir tane derin dondurcu almaya çekmecelilerden ama evde yer yok ancak eşimin ananeyle konuştum "bak anane bahçede meyve çok oluyor kurban da giderek yaza gelmeye başlıyor hem senin buzluk da dar(burası can vurucu nokta oldu) bize bir derin dondurucu şart alsam koysam sana sen de ben de rahatça kullansak razı olur musun diye kafaladım onun evde yer var ne demek yavrum getir koy kullanırız dedi aslında şu dönem alsam daha avantajlı mı olur ?

karanfilceecm

ben buzluga attım olmadı ya ( o kadar uzun bir mesaj yazmıstım ama yollarken yok oldu sinir oldumm)
balıkta deneyelim insallah bir gün sazanı göl kenarında . ordada hep levrek çipura falan yerim göl kenarı resterontlarda.

bu arada benim eşim geçen sene müfettislerle atıstı ve ceza almıstı 4 tane müdürdü - en uzak köye sürüldü-öğretmenliğe döndürüldü-maastan kesma 1/30-maastan kesme1/8 diyceksiniz ki çok ağırdır yaptığı suç isin ilginci hiç eşimi ilgilendirmiyordu olaylar ama en ağır cezayı ona verdiler.

mahkememis sonuçlandı tüm ceezalar iptaline karar verdi ve maddi anlamdada kaybı oldu ğu için 6 milyar geri ödeme yaptılar bu ay bize iyi oldu toplam birikimim 17 milyara geliverdi

dünde eve ödediğimiz 70 binlira içn firmaya gidip çek aldık 15 subatta insallah o paramızda elimzde olacak. arad güven var ve banka dekontu var diye senet falan almamıstık ama çek aldık aklımızdan çıktı en azından.

sabah kar yağdı ama bir yandanda yağmur basladı her yer vıcık vıcık oldu . köy yolunda kaya kaya geldim valla bazı yerler buzdu.

bu arada tahlıllerim temiz hiç bir sey yok kilo almamı tatlı abur cubur-hareketsizlik-sporu ve diyeti bırakma ma bağladı. bebekte yok. regl de olmadım. kandada idraradaad yok.

selincim patlıcan tarıfini deniycem bende bu yaz ilk defa kurutmustum az patlıcan az kabak. nasıl yapcamı bilmeyince öle duruyordu.

pepeti çok sevindim sizin adınıza

hem onurunu kurtarmış eşin, hem de parasını

Allah bereketini göstersin

pepeti çok sevindim sizin adınıza

hem onurunu kurtarmış eşin, hem de parasını

Allah bereketini göstersin

amin canım tesekürler evet çok zor günler geçirmistik o zamanlar Allh kimseye vermesin birde yatılı okuldu ve mali sorusturma degildi ama insanların ağzı torba değil... Allh yardımcımızdı ve herkesin her konuda Rabbim yardımcısı olsun

ben orda kalp krizi geçirirdim

hay maşallah gözlerine sağlık

bak seeeeeen
ben ıspanak ve karnıbahara ve de brokoli ve bürüksel lahanasına bayılırım
otlara bayılırım aslında
ama et balık ve tavuğu da severim
evet evet ben oburum

ben daha önce kaçırdım mı bu anane kim kimin ananesi

onlar evdekyen kayınvaliden mi bakıyor çocuklara yalnız kalabiliyorlar mı
bırak hiç değişmesin zorla göndersen daha mı iyi olurdu hıııı

buraya da yağsa 2 gün yağdı hemen eridi

haftaya çok büyük kar yağışı gelecekmiş arkadaşlar allahtan okulların tatil olduğu güne denk gelecek

çamur kumaş ve elyaf alıp kızımla vakit geçirmeyi düşünüyorum tatilde evde
barbi eşyaları yapımı gösteren bi site buldu hergün izliyor
yaptıklarımızı da paylaşırık ama sizin kızınız yok
kendinize yaparsanız artık

merhaba canlar
oğlum hastalandı. ben de rapor aldım 2 gün evde yatıyoruz.
bana derfat ın pizza tarifinin kaçıncı sayfada olduğunu söyleyecek birini yada direk tarifi arıyorum.
lütfen yardımmm.
hasta oğluşuma pizza yapmam lazım

gözünüz aydın canım

allahın mühendisi google yazsana derfat pizza tarifi diye

geçmiş olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…