- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
- 248
karanfil diyince düğünüm geldi aklıma
kendimce eşimin tarafından gelenleri sağ koluma bizden taraftan gelenleri de sol koluma takarak gruplandırmıştım eve gelince de sağ sol diye yine o şekilde ayrı ayrı çıkarmıştım.
ama bir kaybımız oldu kpederimin hediyesi pırlanta setin bilekliğini düşürmüşüm muhtemelen oynarken oldu
kimseye diyemedik üzülürler diye zaten ben de çok üstünde durmadım
belli bir süre sonra bizimkilere söyleyebildik keşke hemen söyleseydiniz mekanda arama yapılırdı dediler
sonra yolumuzun üstüydü mekana uğrayıp teşekkür ederken laf arası konuyu açtık keşke hemen söyleseydiniz o gece aratırdık ama çıksa çalışanlar getirip verir dediler baktık ordan da ses yok
gittik kuyumcuya birebir aynısını bulamasak da benzerini alıp bir şekilde hallettiko an gülüp geçmiştik ama şimdi olsa ne üzülürüm kirli çıkı olacağım ya
son 2 sayfayı okuyamadım, karanfilcenin resmini gördüm sadece
ben de ikizim seyyah gibi balıkları fırında yapıyorum. fırın torbası kullanıyorum genellikle
hamsi, istavrit çok severim onları da tavada yaparım.
ikizim gibi ben de alabalık ve sazan sevmem, göl balıklarını hiç sevmem, kesinlikle çamur kokusu geliyor. belki alabalık güzel bir sos, kaşarlı ve güveçte olursa yerim
gecenin bu saatinde sorum olacaktı, ondan girdim. ben yazın patlıcan kuruttum 1 kg kadar. böyle küp küp dogradım. şimdi onun yemeğini nasıl yapacagım, bildiğimiz patlıcan yemeği gibi mi yapayım, yoksa suda haşlama falan mı yapılması gerekiyor, hiç bilmiyorum açıklayıcı yazar mısınız
tarif teyzemden:)))
şimdi önce evucunun içiyle iki avuç patlıcanı tuzlu suda 10 dk haşlıosun yumuşayıncaya kadar sonra süzgeçte süzüp güzelce yıkıosun:)))
soğanı yağda kavuruosun üstüne salça ekliosun salçada ölene kadar kavurmaya devam:)))
kıymalısı daha güzel olur bunun eğer etli yapcaksan içine azda kıyma katıp kıyma ölene kadar soğanlı karışımı kavurmaya devam et sonra patlıcanları koy ve üstüne sıcak suyunuda ilave et su kaynadıktan sonra içine yarım çay bardağı bulgurda ilve et bulgur piştiği an yemek oömuştur afiyet olsun
benim de dayımın oğlu evlencek yaza bende kenara bi çeyrek atıp koyum bari
multijet, eşim çorbayı pek sevmez ama az bişey yapsam olur aslında ama ömründe ilk defa kabak çorbasını içmişti.
şimdi akşama yapsam balığın yanında gider mi hani süt oluyor ya içinde??
benim de dayımın oğlu evlencek yaza bende kenara bi çeyrek atıp koyum bari
multijet, eşim çorbayı pek sevmez ama az bişey yapsam olur aslında ama ömründe ilk defa kabak çorbasını içmişti.
şimdi akşama yapsam balığın yanında gider mi hani süt oluyor ya içinde??
kızlar kışlık yiycek hazırlamayı benim kadar seven başka biri yoktur heralde bu sene yaptıklarımı yazim:)
5 kilo bezelye ayıkladım poşetleyip dolaba kaldırdım:) aslında 10 kilo yapcakttım ama benim koca biraz fazla karışır benim işime seneye 10 kiloda kararlıyım:)
sonna 5 kilo dolma biber kuruttum temmuzda:)
sonna 5 kilo yemeklik patlıcan kuruttum:)
30 tane mısır taneleyip konserve yaptım:)
sanırım bi 10 kilo fasulyeden konserve hazırladım:)
5 kilo biber kızartıp derin dondurucuya koydum
4 kilo kırmızı biber közleyip derin dondurucuya koydum
2 kilo kırmızı biberi yemeklik dograyıp dondurucuya koydum
2 kilo slatalık rendeleyip dondurcuya koydum cacık için
2 kilo yeşil biber yemeklik dorayıp dondurucuya koydum
5 kilo patlıcan közledim dondurucuya koydum
2 kilo yeşil biberi yıkadım kuruladım içini temizleyi iç içe geçirip donduruya koydum
bir bağ semiz otu yemeği konservesi yaptım hatta bu gece birini yedim ama bi üç ba daha yapcam inş bitmeden
bir kilo patates bi kilo kabak bi kilo havucu küp küp dograyıp çorbalık için poşetleyip dondurucya koydum
3 kilo kabağı kavurdum poşetleyip dondurucuya koydum
2 kilo çilei püre yapıp donduruya koydum
2 kilo patlıcanı karnıyarık olsun diye kızartıp öylece dondurucuya koydum
8 tane yufkadan çorbalık kestim
kabuk tarhanam var annem memleketten göndermiş bi 4 kilo var
kırmızı tarhanayı tatilde muğladan almıştım çok az kaldı pazardan gene alcam
5 kilo vişenden konserve hazırladım
son bi yapılcak menemenlik ve domates sos kaldı onlarıda bu hafta hazırlıcam kızlar böle yazınca epey bişe çıkmış ortaya:)
taa 847. sayfadan çıkardım bunu okuyorum da halen geçmişi epey bişi de öğrendim de merakım şudur ki buzdolabının markası nedir selincim ben bu kadar şeyi benim buzluğa sığdıramam zannaımca ama bayılıyorum dondurucuya bişiler atmaya mevsimi olmayan bir şeyi eve sokmam mümkünse dışarda dda yemem sırf bu yüzden buzdolabını değişesim var ne alsam derken gözüm döndü bu kadar şeyi nasıl aldı ki diye
bilemedim onu ne yalan söyleyeyim ben el süremediğim için balığı eşim yapar ben de kendime o gün tatil veririm o yüzden biz sadece balık yiyoruz yanına bişi hiç düşünmedim (evet tembelim biraz) :) ama içindeki süt fazla değil sorun olmayabilir zannımca
ben bi de eşim çorbasını sevdiği için mevsiminde alıp doğrayıp buzluğa atıyorum bozulmadan kalıyor en kötü buzluğa atarsın acil pişirmen lazımsa
sesli güldümseline ugur dondurcu alsak, tüm tsk ya yetecek kadar yemek doldurur.
pepeti çok sevindim sizin adınıza
hem onurunu kurtarmış eşin, hem de parasını
Allah bereketini göstersin
karanfil diyince düğünüm geldi aklıma
kendimce eşimin tarafından gelenleri sağ koluma bizden taraftan gelenleri de sol koluma takarak gruplandırmıştım eve gelince de sağ sol diye yine o şekilde ayrı ayrı çıkarmıştım.
ama bir kaybımız oldu kpederimin hediyesi pırlanta setin bilekliğini düşürmüşüm muhtemelen oynarken oldu
kimseye diyemedik üzülürler diye zaten ben de çok üstünde durmadım
belli bir süre sonra bizimkilere söyleyebildik keşke hemen söyleseydiniz mekanda arama yapılırdı dediler
sonra yolumuzun üstüydü mekana uğrayıp teşekkür ederken laf arası konuyu açtık keşke hemen söyleseydiniz o gece aratırdık ama çıksa çalışanlar getirip verir dediler baktık ordan da ses yok
gittik kuyumcuya birebir aynısını bulamasak da benzerini alıp bir şekilde hallettiko an gülüp geçmiştik ama şimdi olsa ne üzülürüm kirli çıkı olacağım ya
taa 847. sayfadan çıkardım bunu okuyorum da halen geçmişi epey bişi de öğrendim de merakım şudur ki buzdolabının markası nedir selincim ben bu kadar şeyi benim buzluğa sığdıramam zannaımca ama bayılıyorum dondurucuya bişiler atmaya mevsimi olmayan bir şeyi eve sokmam mümkünse dışarda dda yemem sırf bu yüzden buzdolabını değişesim var ne alsam derken gözüm döndü bu kadar şeyi nasıl aldı ki diye
b.kabagının dondurucu da bozulmaması iyiymiş. bak rendeleyip poşetlere koyarsan 1-2 sefer daha kek yaparsın
çorbanın tarifini loveli ve banu verdi, ikisini karıştırırarak yaptım, güzel oldu, biraz tatlı oldugu için tuzunu ve karabiberini bol koydum. benim mızmız eşim severek içti.
bu arada ben ıspanak ve karnıbaharı sadece kendime yapıyorum, 1 kşk bile yemez eşim. neyse biraz yedim, kalanı dondurucuya attım. çıkardım ilk günkü gibiydi yemek, afiyetle yedim. önceden olsa yiyemediğim 2-3 dolapta sürünür, sonra çöpe giderdi. yemeği 1 sefer yapıp, 2 şer gün yenebiliyor dondurucu sayesinde. tabi herkesin aile bizim gibi değil, kalabalık ve her yapılan yeniyorsa. oğlum inşaallah sebze yer. ona hep sebze çorbası yapıyorum, içine az kıyma, kemik suyu, hatta balık atıyorum( fırında yapılınca yumuşak oluyor, yiyebiliyor)
sesli güldüm
selinin yaptıklarını okuyunca aklıma ağustos böceği karınca hikayesi geldi selin de o karınca gibi hiç durmamış eline ne geçtiyse atmış buzluğa
buzluğun hacmini ben de merak ettim. Ben de niyetliyim bir tane derin dondurcu almaya çekmecelilerden ama evde yer yok ancak eşimin ananeyle konuştum "bak anane bahçede meyve çok oluyor kurban da giderek yaza gelmeye başlıyor hem senin buzluk da dar(burası can vurucu nokta oldu) bize bir derin dondurucu şart alsam koysam sana sen de ben de rahatça kullansak razı olur musun diye kafaladım onun evde yer var ne demek yavrum getir koy kullanırız dedi aslında şu dönem alsam daha avantajlı mı olur ?
geç de olsa günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn canlar
burada da kar yağmış
iki oğluşumu da evde koydum onlara kar tatili verdim
büyük zaten hastaydı ama ilaçların da etkisiyle iyi
küçük aman Allah'ım okuldan geri kalmak istemiyor benim bu cadıyla çok işim var 10 dk dil döktüm
manyakkkkkkkkkkkkkk bu çocuk ya [/B]
karanfilceecm
ben buzluga attım olmadı ya ( o kadar uzun bir mesaj yazmıstım ama yollarken yok oldu sinir oldumm)
balıkta deneyelim insallah bir gün sazanı göl kenarında . ordada hep levrek çipura falan yerim göl kenarı resterontlarda.
bu arada benim eşim geçen sene müfettislerle atıstı ve ceza almıstı 4 tane müdürdü - en uzak köye sürüldü-öğretmenliğe döndürüldü-maastan kesma 1/30-maastan kesme1/8diyceksiniz ki çok ağırdır yaptığı suç isin ilginci hiç eşimi ilgilendirmiyordu olaylar ama en ağır cezayı ona verdiler.
mahkememis sonuçlandı tüm ceezalar iptaline karar verdi ve maddi anlamdada kaybı oldu ğu için 6 milyar geri ödeme yaptılar bu ay bize iyi oldu toplam birikimim 17 milyara geliverdi
dünde eve ödediğimiz 70 binlira içn firmaya gidip çek aldık 15 subatta insallah o paramızda elimzde olacak. arad güven var ve banka dekontu var diye senet falan almamıstık ama çek aldık aklımızdan çıktı en azından.
sabah kar yağdı ama bir yandanda yağmur basladı her yer vıcık vıcık oldu . köy yolunda kaya kaya geldim valla bazı yerler buzdu.
bu arada tahlıllerim temiz hiç bir sey yok kilo almamı tatlı abur cubur-hareketsizlik-sporu ve diyeti bırakma ma bağladı. bebekte yok. regl de olmadım. kandada idraradaad yok.
selincim patlıcan tarıfini deniycem bende bu yaz ilk defa kurutmustum az patlıcan az kabak. nasıl yapcamı bilmeyince öle duruyordu.
merhaba canlar
oğlum hastalandı. ben de rapor aldım 2 gün evde yatıyoruz.
bana derfat ın pizza tarifinin kaçıncı sayfada olduğunu söyleyecek birini yada direk tarifi arıyorum.
lütfen yardımmm.
hasta oğluşuma pizza yapmam lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?