Kirli Çıkılar )))

aaa onu hiç düşünemdim buzluğa tmak çok iyi fikir

kabak tatlısı yapar gibi doğrayıp
paketlesek
sonra buzluğa atsak
nasıl olur
kaç ay dayanır ki??

bir de kabağı az şekerle pişirip içine ufalanmış bisküvi ve çekilmiş ceviz koyup hepsini ezip karıştırıp, borama yayıp,üzerine de krem şanti koyarak bi tarif varmış. arkadaşım anlatıyordu
çok güzel olur di miiii
deneyeceğim...

ben de karbonat yok ama koymasam olur dimi

ay siz kabak dedikçe kabak alıp yapasım geliyor hiç denemedim ama kayınvalidem yapar bizim orda kabak tatlısı olur kireçte bekletirler dışı sert içi yumuşak olur ve nefis olurrrrr

sorma allrightçım ya ben de simite taliimim bugün hemen yapsam yemeğimi de yiyeyim

canım ben çorba için küp gibi doğruyordum gerçi rengi değişmedi çözünce ama epey yumuşuyor tatlıda nasıl olur bilemedim ben sanırım 3 ay falan tutmuştum en fazla

allright ellerine sağlık,bu akşam kızları toplayıp geliyorum,masaya tabak ekleyelim lütfen.
bu akşam salata ve balık var menümde,bir kaç gündür fazla kaçırdım,hatta o pişmanlıkla leslie ye başladım iki gündür.
biraz hareketlenelim,kış eve kapattı bizi.
soğuğu pek yok ama deniz kenarındayım,o rüzgarı var ya,insanın ciğerine işliyor,hasta ediyor 10 dakikada.

ons niye sallanmış :44:bugün önemli bir şey mi vardı?

ben de yarım ekonomi bilgimle onu anlamaya çalışıyorum ama olmadı bir ara 1.682 ye çıktı sonra pat diye 1. 672 ye indi ben de o ara deneme amaçlı satım yapacaktım henüz az gramım olduğumdan sadece bir gram 1 dolar görmeden satmam dedim ama malesef olmadı 88 centi görünce satacaktım

burada Meyraa nın sözünü kulağıma küpe yapıyorum ben kara kar demem cepte olmadıkça

allright ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor herşey
darksea, farmasi geçmiş olsun kuzucuklarınıza
pepeti eşine de sana da geçmiş olsun
karanfilce, takıdan bahsetmişsiniz, biz de zamanında sünnet demedik,
düğün demedik hep çeyrek taktık her gittiğimiz yerde. ama kızımın
düğününde bizim altın taktığımız kişiler ya gelmedi ya da gelenler de
altın falan takmadılar
papatya altınların bereketli olsun canım

lovelicim olur tabiki
ben karbonatı biraz inegöl köfte tarzında sevdiğim için koyuyorum

sunny ablacım Allah razı olsun

enişte bey nasıl inşaallah iyidir

ya bişey dicem kızlar sizeee
şimdi altın 95te iken tl ile 70 gr aldım şimdi aldığım para ile 70 gr altında oluyor 95in üstüne çıkmayı bekliyorum eşim geçen kafamı karıştırdı şimdi altın düştükçe paramız da düşüyor ya e sat diyor iyi de aldığımın üstünü görmeliyim diyorum sen yanlış yapıyorsun diyor birbirimizi anlamadık yaaa
şimdi bana doğrusunu bi anlatın lütfen dolarla almadım ben tl ile aldım elimdeki parayla 70 gr ne zaman satmalıyım 95ten almıştım ons o zaman 1657 idi
şimdi ons 1672 ama benim altında artış ollmadı biliyorum ons dolarla altın için geçerli de ya valla kafam allak bullak
hoş ben yaza kadar tutuyorum ama aklım karıştı :26::26::26::26::26:

:26::26::26::26::26::26::26::26::26:

loveli
aldığının üzerine kar olacak seviyeye gelince satmalısın bence
yoksa bi anlamı kalmaz ki
sen onsa bakma tlden almışsın
yani 95tl deyken almışsın örneğin 1500tllik altın aldın
sattığında 1500tlden fazla eline geçmesi gerekir
yani makası da hesaplamalısın
benim bildiğm budur

vermişler

ben de yaparım öyle bişey üşenirsem rendeler kaynatır ceviz ve bisküvi katar tabaklara yayarım. üşenmezsem top yapar hindistan cevizine bularım bunda kabak tadı hiç olmuyor.
ama değişik şeyler de bulmak istedim :44:

bi sorum olacak
ben evde kabartma tozu bulunduruyorum karbonat hiç kullanmadım
aynı şey mi köfteye de kabartma tozu konur mu
kabartma tozu ve karbonat farklı şeylerdir
karbonat saf sodyum bikarbonattan oluştuğu için konulduğu karışımdaki asitli sıvılarla tepkimeye girer (köftede de hehralde asiti soğandaki sülfonik asitten alıyor olsa gerek) kabartma tozunda ise hemen kabarmasını engelleyici malzemeler vardır (nişasta vs gibi) yani kabartma tozu koyduğunda aynı sonucu elde edememe ihtimalin bence yüksektir

loveli sen tl ile alım satım yaptığın için ons seni bağlamaz kar edebilmen için aldığının üstüne satmalısın
arbitrajda ise işte bu bahsedilen makası daha küçük tutmak amaçlanır

pepeti çok sevindim son gelişmelere,bir insanın onuruyla yok yere oynanır mı ya.ama sonuçta yanlış hesap bağdattan da olsa dönermiş,dönmüş te şükür.
sunny abla eşinin sigara bırakmak için kullandığı ilacın şeker hastalığıyla bağlantısı varmış galiba.ben öyle bir şeyler okudum,eşim de sigara içiyor,alayım diye araştırırken rastladım.
doğruluğunu bilemiyorum tabii.

Son düzenleme:

loveli benim okuduğum sayfalardan anladığım şu an ons yüksek olsa da dolar düşük olduğu için gr/tl de düşük o yüzden allrıghtı dinle istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…