Kirli Çıkılar )))

ben kızım okumayı öğrenince ona bir defter alıp duaları yazıp her gün bir tane ezberletecektim
yani taaaaaa 3 sene önce
çok zor bişey ya şimdiye kadar yapmadım
küçük duaları biliyor da bu yaşta öğrenmek daha kolay
ve dün bir defter aldım ona
bugün besmeleden başlayıp güzel bir dua kitabı yapıcam
hergün öğrensin bir tane
zaten çok seviyor
ben dua okurken başımı kapatınca çok seviniyor açma anne diyor
inşallah böyle devam eder

çok sinirleneceğim ve üzüleceğim şeyler oluyor bu ara
ama ben huzurlu değilim de içimde garip bi sakinlik var
düşünmekle hiç bir şeyi çözemeyeceğime göre düşünmüyorum
kafam az buçuk rahat
Allah hakkımda hakkınızda hayırlısını nasip etsin inşallah amin

ben orda kalp krizi geçirirdim
hiç de geçirmedim yeni evlenmişiz mutluyuz bir bilekliğe sıkılamayız diye düşündük

ben daha önce kaçırdım mı bu anane kim kimin ananesi
eşimin ananesi aynı sitede oturuyoruz biz onunla. Bazen saçmalamaları olsa da iyi kadındır 77 yaşında ben artık yaşlandım hadi siz artık bana yardım edin değil de daha ben size neler yapabilirim derdinde. Genç kızlara taş çıkarır Herkese böyle bir anane lazım

oy maşşallah ne güzel kadınmış
ben yaşlanınca çok nemrut bişey olucam ya
hayatta böle olamam heralde

öle de bi üzülürüm ki kızıııım
boru mu be pırlanta pırlanta

ben copy paste edip mailime atmıştm
Malzemeleri sırayla ilk önce boşlukları dolduracak şekilde koyuyorum herkesin yapış şekli farklı gerçi ama ben kendi sıralamamı koyayım sonunda bu şekili alıyo canım.İlk sırada rendelediğimiz kaşarın bi miktarını onun üzerine salamı,sucuğu,sosisi,domatesi,biberi,zeytini(evde varsa mantarı,mısırı)en üstede ortaya gelecek şekilde kaşarı koyuyorum.Tarifide ekleyeyim;
MALZEMELER;
1 su bardağı ılık su
3 su bardağı un
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 pakey insant maya

İÇ HARCI İÇİN;

istenilen miktarda dilediğiz malzemeyi kullanabilirsiniz.(kaşar,salam,sucuk,sosis,domates ,mantar,biber,mısır,zeytin)

SOSU İÇİN;

yarım yemek kaşığı salça

YAPILIŞI;

3 su bardağı unu bi kabın içerine koyup ortasını açıp bir tutam tuz atıyoruz. 1 su bardağı ılık suyun içerisine 1 tatlı kaşığı şekeri koyup karıştırıyoruz 1 paket insant mayayıda ekleyip iyice erimesini sağlıyoruz bu karışımı unun içerisine koyup hamuru yoğuruyoruz ve 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.Bu sırada malzemleri ince ince doğrayıp hazırlıyoruz.Ben yuvarlak tepsi kullanıyorum tepsiyi sıvıyağ ile yağlıyorum hamuru tepsiye elimle yayıyorum kenarları hafif dışa gelecek biçimde yapıyorum.Üzerine salçayı sulandırıyorum hafif onu fırça yardımıyla sürüyorum onun üzerine ortaya gelecek şekilde az bişey rendelediğim kaşardan koyuyorum sırayla malzemeleri koyuyorum en üstede kalan rendelenmiş kaşarı koyuyorum 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dkka pişiriyorum .

bulamazsan ben evdeki bilgisayara kaydetmiştim. özelden yollarım sana eve gidince. bugün mü lazım...

oy maşşallah ne güzel kadınmış
ben yaşlanınca çok nemrut bişey olucam ya
hayatta böle olamam heralde

öle de bi üzülürüm ki kızıııım
boru mu be pırlanta pırlanta
evet maşallahı var buzluğumdaki bilumum mantılar sarılı yapraklar lahanalar dolabımdaki reçeller onun eseridir. Daha kızar bana çok bekletme işten gelince pratik olur pişir ben daha yaparım size diye. Eşim ilk torunu kvalide çalıştığı için eşimi anane büyütmüş ilk göz ağrısı dedikleri hadise sanırım.
Biz üzülmekten ziyade o ara eyvah aynısı olmadığını görünce çakacaklar mı derdinde olduğumuz için alıp eksiği tamamlayınca derin bir ohh çektik

geçmiş olsun canım maşallah kuzuma olsun annesi böyle istekli olsun yoksa iteleyerek ders çalışsa ne kötü olur dimi öğrencilerden biliyoruz ben de kendimden tembeldim ben ya umarım oğlum babasına çekerrrrrr
eşimin annesi her gittiği düğüne ya para ya altın taktı oğlum var oğluma takılır dedi gel gör ki gelen bişey olmadı çok üzüldü kadıncağız taktıklarım gelseydi ne güzel olurdu dedi benimkilerde de hep bilezik taktı abimin düğünü var ben de bilezik alacağım
selin gibi ben de varım kış hazırlıkları aşığı selin kadar ben de koydum derin dondurucu almıştım şu küçük olanlardan sonra yeni evime gelince buzdolabım boşa çıktı derindoncurumu kayınvalideye verdim 2 buzdolabım var yazları burda bakliyat kurtlanıyor hem buzdolabı kısmını hem de buzluğunu kullanıyorum
çok rahat oluyor bu iki haftadır pazara gitmedim sebzem var biber doğramıştım domatesim vardı yazdan konserve olan o yüzden çok iyi oluyor selinle artık yazın başların ne yapsak diye tarhanamı turşuumu kahvaltılık soslarımı yaptım çok keyifli bir işşş

ellosanın mutfağı varorda birinci sayfasında pizza tarifi var derfat da ordan aldı sanırım tarifi

canım duru da tam tersi idi..yani doruk'un yaşındayken..
akşam 8 de uyurdu sabah 6 da kalkardı biz de sabah çok erken kalkıyor diye
geç yatırmaya çalışırdık
öyle öyle şimdi 10.30da uyuyor sabah 8.30 da uyanıyor
bence sabah dürt çocuğu erken kalksın
otomatik olarak öğlen de erken uyur
akşama da hali kalmaz tepinmeye..
ilk doğduğunda da çok kolay adapte oldu..ben şöyle bir yöntem izledim..
yaz bebeği olduğu için hergün yatma vaktine yakın banyo yaptırıyordum
sonra emzirip karanlıkta uyutuyordum ışığı hiç açmıyordum
öyle öyle gece uykularına alıştı
kalinkaseline duyurulur o da yaz annesi olacak

gecenin ilk saatleri uykuda olmalı çocuk..büyüme hormonu salgılanıyor..
sen erkenden kaldır biraz huysuzlanır ama 1-2 gün idare etcen artık

benim evim burada değil ama annem de iki buzdolabı kullanıyor aynı nedenle o kadar alıştım ki hatta geçen Ankara da nescafe yi buzdolabına koymuşum eşim epey eğlendi benle

annem de kış hazırlığına bayılır o da iki buzluğu da dolduruyor arada o olmadığında babama oradan yemek yapıyorum dolma içi bile var hazırda artanı koyduğu için kolay oluyor yemek yapması da işte benim buzdolabımı eşim evlenmeden çok önce almış atmış kenara çok büyük değil o yüzden sırf buzluk için büyük bişi almam lazım

bu arada akşamdan ikramlar için çalışmaya koyuldum
sabah da devam ettim
bi yandan yemekler bi yandan temizlik yaptık yardımcımla
en son bi duş alıp kendimi işyerime attım
bekleyenlere bakıp bilgisayarımın başına geçtim
hazırlıklarımın çoğu tamam

mantar çorbam, zeytinyağlı barbunyam (maydonozu eksik)
haydarim, biber közlemem
vee ilk defa yaptığım kartopu pastalarım hazırrrr
masamı da şöyle kabaca hazırladım

en sonuncular güveçlerim:))
köftelerimi yaptım akşam eve gidince ilk iş fırına atmak olacak
komposto da vardı dünden hazırladığım
pilav salata da tamamdır...

seyyahcım bulup bunaklık yapmıyorum da datlummmmmmmm arada anne sözünü ilk baştan dinleyiverse pek datlu olacak cadummmmmmmmmmmm

2 kat altta kayınvalidem ama sabah eşime annemi getirttim kahvaltılarını yaptırıp ilaçlarını vermesi için

normalde karınları tok oldu mu evde ikisi de kalabilir tek biri de kalabilir sıkıntı yok yani
çok şükür

ellerine sağlık
ben de karnıyarık yapayım bari
belki pilav da ya yaparı yanına
bi de salata yeter
çok bile
allaha şükür bugünümüze

ellerinize sağlık muhteşem görünüyorlar
bu arada kar topunun tarifini misafirlerin mutlaka isteyecekler

ohhh misssssssssssss ellerine sağlık canım
süper görünüyorlar

ayyyyyyyyyyyyyy açımmmmmmmmmmmmm ben de geleyim miiii

canım bende de çok var
ben küçük acı biber kurularıyla karıştırıp haşlıyorum iyice
az haşlanırsa diri diri oluyor
sonra başka bir tencerede soğan sarımsak kıyma kavuruyorum
domates varsa koy.salçasını koyuyorum
haşladığım kurutmaları koyuup biraz da su
hepsini biiraz daha pişiriyorum..

ayyyyyyyyyyyyyy açımmmmmmmmmmmmm ben de geleyim miiii

buyrun gelin:)))
valla ben de açım yemek yemeye vaktim olmadı
bi simit yiyeceğim çok şişirmeyeceğim karnımı

sirkeciii karpopu tarif için çok teşekkür ederim
benim ev merkezi sistem çok sıcak oluyor sanırım yaparken o yüzden elimde cıvıdı yapıştı böyle
ben de hindistancevizini hamuru açarken de kullandım
içi dışı hindistan cevizi oldu topçuklarımın:)))

farmasicim et köfte tarifini alabilir miyim canım

canım 1 kilo kıyma
1 yumurta
yarım ekmek içi
1/2 çay kaşığından az karbonat
1-2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 ortaboy soğan rendesi
1 tavuk bulyon (içerisine ufalıyorum)
tuz
arzu edersen kekik 1 tatlı kaşığı
maydanoz
bunları yoğurup şekil verip kızartıyorum

rica ederim umarım siz de beğenirsiniz ben ramazanda anneme iftar daveti için yapmıştım herkes bayılmıştı çok hafif olmuş çok lezzetli diye
ele hamuru biraz yapışıyor ben de aynı köfte yapar gibi elimi suyla azıcık ıslatıp ıslatıp öyle yuvarlamıştım sonrasında da hiç bekletmeden doğru buzdolabına kaldırmıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…