Kırmadan nasıl ihtiyaç duymadığını söyleyebilirim?

Monoceto

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2015
2.737
5.108
34
Son durum,
Kayinvalidemler 20 gün kadar kaldıktan sonra gittiler. Birazda ben dedim doğumdan sonra daha çok ihtiyacım olur gidin dinlenin diye. Çok teşekkür ettim. Şükür birbirimizden memnun ayrıldık. Hatta gittikleri günden önceki akşam şalter atmış. Gitmeseler buz dolabı eriyip gidermiş. Ne hayırlı gelinim. :))
Teşekkür ediyorum.cevaplar için de..

Merhabalar...
34 haftalık ikizlere hamileyim. 10 günden fazla oldu kayınvalidem bize geldi. (Yakın bir şehirde yaşıyor)
Artık evin işlerini yapmakta gerçekten zorluk çekiyordum 30. Haftadan beri temizliğe haftada bir abla geliyor, annem de çok yakınımda oturuyor. Babamı yeni kaybettik, annemi yakinimiza taşıdık. Ben de sabahtan anneme gidiyordum, kahvaltıyı, oğlumun derslerini orada yapıyorduk. akşam eşimle eve donuyorduk, yemeği ya annem gönderir ya da eşim yapardı ben de ufak tefek bulaşık işlerini yapardım. Evim düzenli, temiz kalırdı. Çamaşır ütüyü eşimle birlikte yapardık.

Kayınvalidem çok iyi niyetli biri ama benim tam tersim. Düzeni hiç yoktur. Evim felaket halde, temizliğe abla gelmesine de izin vermedi, ben varken gelmesin dedi. Eşimle ablanın gelmesinden bir gün önce temizlik yaptılar ama temizlik bile kendini göstermedi düzen olmayınca :KK43: şimdi kayınvalidem var diye kahvalti, yemek işleri evde oluyor ve bütün ev havada, kayınvalidem kendince yazık yardımcı olduğunu sanıyor ama o geldiğinden beri o kadar yoruluyorum ki, yardımcı olduğunu sandığı için gitmeyi de düşünmüyor gibi...
Arada oruç tutuyor, bu sefer o yorulmasin oruçlu diye ben yapıyorum. Tezgahın önüne sandalye koyup iş yapıyorum o görmeden. Yapma diyor ama işte insanin annesi gibi olmuyor, düşünemiyor. Yapabildiğimi sanıyor. Eşim de yapamadigini söyle diyor e söylüyorum ama o hiç bir iş yapamadigimin farkında değil sanırım. Ya da hissettirmedim bilemiyorum.

Her gün anneme mutlaka gidiyorum çünkü yalnız kalsın istemiyorum. Bir iki kez annem de geldi, hastane çantası hazırladık. Ben hastane çantası için kayinvalidemi bekledim, ona da keyifli olur diye ama pişman oldum o günde ayrı yoruldum.

Bir de babamı yeni kaybetmisim haliyle arada duygulandıran şeyler oluyor ağlıyorum, ağlama sen hastasın diyor, (sanki hamilelik hastalık) babamla ilgili arkadaşlarının düzenlediği bir program vardı, anma gibi bir de bir hayır yapılmıştı, hayır yapanlara yaptıkları hayırla ilgili durumu bildirmek üzerine bir programdi. Haliyle, babamın nasıl biri olduğunu arkadaşları anlatırken, anılarından bahsederken ağladım. "Bak ağlayacaksan kapatalım."dedi. Deli etti beni. O kızgınlıkla "benim babam öldü babam, şimdi ağlamayacağım da ne zaman agliycam." Dedim. İçimden sen kimsin de kapatiyorsun ya dedim. Zaten programı yatak odamda bilgisari açmış kendi başıma izlemeye niyetim varken eşim geldi, sonra kayınvalidem geldi. Üçümüz oturup yatakta izledik. Bı düşünün görüntüyü. Acimdan birşey demek de istemedim o sırada.

Oğlumun dersleri de çok aksadı :KK43: yanlış anlaşılsın istemiyorum ama annem üniversite mezunu, oğlum 1.sinif ona şiir ezberletiyor, okuma yaptiriyor, matematik çalışıyorlar vs. Kayınvalidem okuma yazma bilmiyor. Arada hadi öğret babaannene diye ders çalıştırıyoruz ama sürekli oyunları gıdıklama, boğuşma şeklinde aşırı sirmardi çocuk. Oğluma birşey diyorum kayınvalidem koşup yapıyor, eşimden birşey istiyorum, kayınvalidem zıplayıp yapıyor. Çıldırcam artık :KK43: sana mı dedim niye kalkıyorsun, oğlunu mu yoruyorum diye düşünüyor anlamıyorum ki.

Daha bunun bebekler doğduktan sonrası da olacaktır. Evlerine gitsinler istiyorum. Kayınpederimin bir zararı yok. Oturur öyle sürekli. Kendi halinde. Ama eşimle bı film izleyelim dedik bir sürü şey dedi. Ne anlıyorsunuz bundan bilmem ne.

Eşime dedim, gitmek isterlerse kalmaları için ısrarcı olma diye. Ama şimdi onlarda bize faydalı olduklarını sanıyorlar. Bir eşimin isine yaradi zaten. İstediği her yemeği annesi ayila bayıla yapıyor. Eşime bayram düğün :KK43:

Ben nasıl kırmadan gidin diyebilirim? İhtiyacımın olmadigini göstermek istedim bugün bulaşık ve çamaşır işini yapayim görsün lazım olmadigini dedim, canım çıktı. Karnım agridi.

Var mı aklına bir yol gelen? Oturup konuşayım mi? Ne diyeyim?

Kırmak asla istemiyorum asla. Eşim benim ailem için bir çok fedakarlık yapıyor, onları kendi ailesi gibi goruyor, kirmiyor. Her işlerine kosuyor. Babam bile eşimi kastederek ölsem gözüm arkada kalmaz demisti, gerçekten de öyle biridir eşim. Ben de onun ailesine karşı iyi olmak isterim her daim. Ama aynı evde kafayı yiycem artık.

Bebeklerin doğmasına az bir zaman kala evimin çocuğumun düzeni, benim psikolojim alt üst oldu resmen :KK43:

Uzun oldu kusura bakmayın, çok dertlendim sanırım.

Şöyle bir durum da var,

Gelirlerken eşim getirdi. Ama onun arabasıyla ilgili sıkıntı vardı benim arabamla aynı gün gidip geldi toplamda git gel 6 saat yol yaptı ve alışık olmadığı araba olduğu için bir hafta beli tutuldu. Kayınvalidem de kimliğini getirmeyi unutmuş. Nerede olduğunu da hatırlamıyorum hiç dedi (O kadar dağınık olunca kimlikte evde kayboluyor demek ki) eşimde haliyle ben o yolu tekrar senin arabayla gidemem gözüm kesmiyor diyor :KK43: belki otobüsle gidebilirler ama onu da şu hastalık zamanı diyemiyorum.
 
Son düzenleme:
Madem eşiniz bu denli iyi sizin ailenize karşı, bebekler doğana kadar kalsınlar. Ama siz iş yapmayın bence, gerek yok. Bebekler doğunca da zaten kp inizin olduğu evde rahat edemezsiniz sonuçta lohusa olacaksınız. Eşinize net dille anlatın bebekler doğduktan sonra gitmelerini istiyorum diye eşiniz halletsin.

Birde babannesiyle oğlunuzun şakalaşması oynaması güzel bir şey aslında, çok gözünüze batırmayın.

Benim en tahammül edemediği şey rahmetli babanızla alakalı anlattıklarınız, gerekirse sesinizi yükseştöelisiniz o konuda. Sizi ilgilendirmez bu konuda yorum yapmayın diyin. Susar bence
 
Madem eşiniz bu denli iyi sizin ailenize karşı, bebekler doğana kadar kalsınlar. Ama siz iş yapmayın bence, gerek yok. Bebekler doğunca da zaten kp inizin olduğu evde rahat edemezsiniz sonuçta lohusa olacaksınız. Eşinize net dille anlatın bebekler doğduktan sonra gitmelerini istiyorum diye eşiniz halletsin.

Birde babannesiyle oğlunuzun şakalaşması oynaması güzel bir şey aslında, çok gözünüze batırmayın.

Benim en tahammül edemediği şey rahmetli babanızla alakalı anlattıklarınız, gerekirse sesinizi yükseştöelisiniz o konuda. Sizi ilgilendirmez bu konuda yorum yapmayın diyin. Susar bence

O zamana da kayınpederi gönderip kendi kalmaya devam edecek biliyorum :KK43: gözüme batmasın diye inanın dua ediyorum her gün :KK43: on gün oldu ama sabrım tükendi. Kızıyorum kendimdeki bu duruma da.
 
Kv dağınıklığıni daha önceden biliyorsunuzdur keşke hiç cagirmasaydiniz. benim KV de öyle çünkü benim annem doğumda rahatsızdı bir gece kaldı yanımda mutfakta adım atılacak yer yoktu..ben yapabiliyorum anne sen dön evine bamam yanlız kalmasın dedim gönderdim .sizde babam burada rahat edemez evinizden düzeninizden ettik sizide, iyiyim ben yetişemediğim yerde eşim annem yardımcı olur siz daha fazla yorulmayın deyip gönderebilirsiniz.
 
Eşinizle konuşun direk gitmek istiyolarsa ses etme demek yerine Allah razı olsun annen elinden geleni yapıyor ama ben çok yoruluyorum rahat edemiyorum annenlerin yanında şimdi gitsinler doğumdan sonra tekrar gelirler deyin hem bebekler ikizmiş doğumdan sonra daha çok ihtiyaç oılacak falan deseniz
 
Su adamlar ile evleniyorsunuz..esin masallah cok beyefendiymis size ailene vs. Ama agac kovugundan cikti tabii terbiyesini de o okuma yazma bilmeyen siz birsey isteyince asker gibi kalkan kv vermemis sincaplar vermis..yahu bu ne simariklik..kadin duzen bilememis..Yine sirf sizi dusunup aglama demis..cok nankorsunuz..
 
Fazla irdeleyip ufak şeylere bile takılmışsınız.
Gülü seven dikenine katlanır.
Kv kötü niyetli değil elinden geleni yapıyormuş.
Bazı şeyleri duymayın, görmeyin, annenizle de kıyaslamayın.

Rahmetli Doğan Cüceloğlu ‘kıyas zehirdir,
hem kıyaslananı hem kıyaslayanı zehirler’ derdi, kulağıma küpedir bu sözü, nur içinde yatsın.
Rahmetli anneannem de köpeğin hatrı yoksa sahibinin hatrı var derdi.
Teşbihte hata olmasın eşinizin ve onun ailenize iyiliklerinin hatrına kvyi tolere ediverin.

‘Her şey dört dörtlük olsun, büyükler gelince düzenimiz bozulmasın’ gerçekçi ve sağlıklı bir düşünce tarzı değil.
Çok rahatsızlanız içten içe dolmak yerine münasip bir dille konuşun kvnizle.
 
O zamana da kayınpederi gönderip kendi kalmaya devam edecek biliyorum :KK43: gözüme batmasın diye inanın dua ediyorum her gün :KK43: on gün oldu ama sabrım tükendi. Kızıyorum kendimdeki bu duruma da.
Yok kızmayın haklısınız birde hassassınız ben sizi anladım. Ancak yanlış yönlendirmek istemedim. Empati yapınca kendimi eşinizin yerine koydum, gücenirdim açıkçası. Aranız açılmasın hiç yere. Hani senin benim ailem durumları olmasın
KV nizi eşiniz gönderecek siz eşinizle konuşun o bir yolınu bulur elbet. Anne ilk zamanlar moncetonun annesi yardımcı olacak ikinizde aynı anda kalırsanız sonra ki zamanlar bizim için sorun olur. Sonra da sen gelirsin sıra gibi, desin.
 
Kv iyi niyetli olabilir ama kurduğunuz düzeni bozmaya hakkı yok. Eve haftalık gelen yardımcıyı yeniden çağırmakla başlayın işe.
"Ben zaten yapamıyorum, sana da yaşından dolayı kıyamıyorum zaten kaldıramazsın sana da yazık. Yemeğimizi yapıyorsun o bile yardım benim için, sağolasın" diye açıklayın. Bu konuda müdahelesine izin vermeyin.
Aynen bize anlattığınız gibi eşinize ailesini çok sevdiğinizi, iyi niyetle çabalasada kv nin yetişemediğini, o yapmayınca yada yapamayınca kendinizin yapmak zorunda kaldığınızı. Bu yüzden ağrılarınızın olduğunu, durumdan rahatsız olduğunuzu ama kimseyi kırmak istemediğinizi en azından kurduğunuz düzene müdahele etmemelerini istediğinizi anlatın.
Kırıp dökmeden de istediklerinizi yaptırabilirsiniz, sadece istikrarlı davranın.

Babanız konusun da tabi ki üzüntünüzü yaşayacaksınız. Hele ki hamile ve daha hassassınız. O konuda da içinizden geldiği gibi davranın, kulak asmayın.
 
Eşinizle konuşun direk gitmek istiyolarsa ses etme demek yerine Allah razı olsun annen elinden geleni yapıyor ama ben çok yoruluyorum rahat edemiyorum annenlerin yanında şimdi gitsinler doğumdan sonra tekrar gelirler deyin hem bebekler ikizmiş doğumdan sonra daha çok ihtiyaç oılacak falan deseniz
Dedim dedim ama adamın yüzü düştü. Ben çok mutluyum annemin babamın gözlerinin içi gülüyor nasıl göndereyim dedi.

Gelirlerken eşim getirdi. Ama onun arabasıyla ilgili sıkıntı vardı benim arabamla gidip geldi toplamda git gel aynı gün 6 saat yol yaptı ve alışık olmadığı araba olduğu için bir hafta beli tutuldu. Kayınvalidem de kimliğini getirmeyi unutmuş. Nerede olduğunu da hatırlamıyorum ki hiç dedi (O kadar dağınık olunca kimlikte evde kayboluyor demek ki) eşimde haliyle ben o yolu tekrar senin arabayla gidemem gözüm kesmiyor diyor :KK43: belki otobüsle gidebilirler ama onu da şu hastalık zamanı diyemiyorum.
 
Kv dağınıklığıni daha önceden biliyorsunuzdur keşke hiç cagirmasaydiniz. benim KV de öyle çünkü benim annem doğumda rahatsızdı bir gece kaldı yanımda mutfakta adım atılacak yer yoktu..ben yapabiliyorum anne sen dön evine bamam yanlız kalmasın dedim gönderdim .sizde babam burada rahat edemez evinizden düzeninizden ettik sizide, iyiyim ben yetişemediğim yerde eşim annem yardımcı olur siz daha fazla yorulmayın deyip gönderebilirsiniz.
Çok istedi gelmeyi. Kaç zamandır diyordu. Her aramasında söylüyordu...
 
Merhabalar...
34 haftalık ikizlere hamileyim. 10 günden fazla oldu kayınvalidem bize geldi. (Yakın bir şehirde yaşıyor)
Artık evin işlerini yapmakta gerçekten zorluk çekiyordum 30. Haftadan beri temizliğe haftada bir abla geliyor, annem de çok yakınımda oturuyor. Babamı yeni kaybettik, annemi yakinimiza taşıdık. Ben de sabahtan anneme gidiyordum, kahvaltıyı, oğlumun derslerini orada yapıyorduk. akşam eşimle eve donuyorduk, yemeği ya annem gönderir ya da eşim yapardı ben de ufak tefek bulaşık işlerini yapardım. Evim düzenli, temiz kalırdı. Çamaşır ütüyü eşimle birlikte yapardık.

Kayınvalidem çok iyi niyetli biri ama benim tam tersim. Düzeni hiç yoktur. Evim felaket halde, temizliğe abla gelmesine de izin vermedi, ben varken gelmesin dedi. Eşimle ablanın gelmesinden bir gün önce temizlik yaptılar ama temizlik bile kendini göstermedi düzen olmayınca :KK43: şimdi kayınvalidem var diye kahvalti, yemek işleri evde oluyor ve bütün ev havada, kayınvalidem kendince yazık yardımcı olduğunu sanıyor ama o geldiğinden beri o kadar yoruluyorum ki, yardımcı olduğunu sandığı için gitmeyi de düşünmüyor gibi...
Arada oruç tutuyor, bu sefer o yorulmasin oruçlu diye ben yapıyorum. Tezgahın önüne sandalye koyup iş yapıyorum o görmeden. Yapma diyor ama işte insanin annesi gibi olmuyor, düşünemiyor. Yapabildiğimi sanıyor. Eşim de yapamadigini söyle diyor e söylüyorum ama o hiç bir iş yapamadigimin farkında değil sanırım. Ya da hissettirmedim bilemiyorum.

Her gün anneme mutlaka gidiyorum çünkü yalnız kalsın istemiyorum. Bir iki kez annem de geldi, hastane çantası hazırladık. Ben hastane çantası için kayinvalidemi bekledim, ona da keyifli olur diye ama pişman oldum o günde ayrı yoruldum.

Bir de babamı yeni kaybetmisim haliyle arada duygulandıran şeyler oluyor ağlıyorum, ağlama sen hastasın diyor, (sanki hamilelik hastalık) babamla ilgili arkadaşlarının düzenlediği bir program vardı, anma gibi bir de bir hayır yapılmıştı, hayır yapanlara yaptıkları hayırla ilgili durumu bildirmek üzerine bir programdi. Haliyle, babamın nasıl biri olduğunu arkadaşları anlatırken, anılarından bahsederken ağladım. "Bak ağlayacaksan kapatalım."dedi. Deli etti beni. O kızgınlıkla "benim babam öldü babam, şimdi ağlamayacağım da ne zaman agliycam." Dedim. İçimden sen kimsin de kapatiyorsun ya dedim. Zaten programı yatak odamda bilgisari açmış kendi başıma izlemeye niyetim varken eşim geldi, sonra kayınvalidem geldi. Üçümüz oturup yatakta izledik. Bı düşünün görüntüyü. Acimdan birşey demek de istemedim o sırada.

Oğlumun dersleri de çok aksadı :KK43: yanlış anlaşılsın istemiyorum ama annem üniversite mezunu, oğlum 1.sinif ona şiir ezberletiyor, okuma yaptiriyor, matematik çalışıyorlar vs. Kayınvalidem okuma yazma bilmiyor. Arada hadi öğret babaannene diye ders çalıştırıyoruz ama sürekli oyunları gıdıklama, boğuşma şeklinde aşırı sirmardi çocuk. Oğluma birşey diyorum kayınvalidem koşup yapıyor, eşimden birşey istiyorum, kayınvalidem zıplayıp yapıyor. Çıldırcam artık :KK43: sana mı dedim niye kalkıyorsun, oğlunu mu yoruyorum diye düşünüyor anlamıyorum ki.

Daha bunun bebekler doğduktan sonrası da olacaktır. Evlerine gitsinler istiyorum. Kayınpederimin bir zararı yok. Oturur öyle sürekli. Kendi halinde. Ama eşimle bı film izleyelim dedik bir sürü şey dedi. Ne anlıyorsunuz bundan bilmem ne.

Eşime dedim, gitmek isterlerse kalmaları için ısrarcı olma diye. Ama şimdi onlarda bize faydalı olduklarını sanıyorlar. Bir eşimin isine yaradi zaten. İstediği her yemeği annesi ayila bayıla yapıyor. Eşime bayram düğün :KK43:

Ben nasıl kırmadan gidin diyebilirim? İhtiyacımın olmadigini göstermek istedim bugün bulaşık ve çamaşır işini yapayim görsün lazım olmadigini dedim, canım çıktı. Karnım agridi.

Var mı aklına bir yol gelen? Oturup konuşayım mi? Ne diyeyim?

Kırmak asla istemiyorum asla. Eşim benim ailem için bir çok fedakarlık yapıyor, onları kendi ailesi gibi goruyor, kirmiyor. Her işlerine kosuyor. Babam bile eşimi kastederek ölsem gözüm arkada kalmaz demisti, gerçekten de öyle biridir eşim. Ben de onun ailesine karşı iyi olmak isterim her daim. Ama aynı evde kafayı yiycem artık.

Bebeklerin doğmasına az bir zaman kala evimin çocuğumun düzeni, benim psikolojim alt üst oldu resmen :KK43:

Uzun oldu kusura bakmayın, çok dertlendim sanırım.

Şöyle bir durum da var,

Gelirlerken eşim getirdi. Ama onun arabasıyla ilgili sıkıntı vardı benim arabamla aynı gün gidip geldi toplamda git gel 6 saat yol yaptı ve alışık olmadığı araba olduğu için bir hafta beli tutuldu. Kayınvalidem de kimliğini getirmeyi unutmuş. Nerede olduğunu da hatırlamıyorum hiç dedi (O kadar dağınık olunca kimlikte evde kayboluyor demek ki) eşimde haliyle ben o yolu tekrar senin arabayla gidemem gözüm kesmiyor diyor :KK43: belki otobüsle gidebilirler ama onu da şu hastalık zamanı diyemiyorum.
Bence Kayınvaliden anne sen çok yoruluyorum biz idare ediyoruz de. Bunu da Kp nin yanında yap. Eski sistemine geri dön. Sana ragmen gitmezlerse eşin devreye girsin.
34 haftalık ikizlere gebe kadın misafir agırşayamaz
 
Su adamlar ile evleniyorsunuz..esin masallah cok beyefendiymis size ailene vs. Ama agac kovugundan cikti tabii terbiyesini de o okuma yazma bilmeyen siz birsey isteyince asker gibi kalkan kv vermemis sincaplar vermis..yahu bu ne simariklik..kadin duzen bilememis..Yine sirf sizi dusunup aglama demis..cok nankorsunuz..

İşte işin bir de bu yönü var. Geceleri hamilelik dışında uyutmayan... Ya hu diyorum o kadar yoruluyor kendince yardım etmek için ama yaranamiyor sana diyorum. Kaç gecedir 2 ye 3 e kadar oturup bunların muhasebesini yapıp ağlıyorum. Sinirlerim alt üst oldu. Allah'ım diyorum ne olur gözüme batmasın, yardım et diyorum... Olmuyor :KK43:
Ben böyle değildim. Tabiki eşimin annesidir. Eşimin en güzel huylarinda arayıp ona teşekkür ediyorum. Allah razı olsun anne ne güzel evlat yetiştirmişsin sen diyorum...
 
Fazla irdeleyip ufak şeylere bile takılmışsınız.
Gülü seven dikenine katlanır.
Kv kötü niyetli değil elinden geleni yapıyormuş.
Bazı şeyleri duymayın, görmeyin, annenizle de kıyaslamayın.

Rahmetli Doğan Cüceloğlu ‘kıyas zehirdir,
hem kıyaslananı hem kıyaslayanı zehirler’ derdi, kulağıma küpedir bu sözü, nur içinde yatsın.
Rahmetli anneannem de köpeğin hatrı yoksa sahibinin hatrı var derdi.
Teşbihte hata olmasın eşinizin ve onun ailenize iyiliklerinin hatrına kvyi tolere ediverin.

‘Her şey dört dörtlük olsun, büyükler gelince düzenimiz bozulmasın’ gerçekçi ve sağlıklı bir düşünce tarzı değil.
Çok rahatsızlanız içten içe dolmak yerine münasip bir dille konuşun kvnizle.
Çok teşekkür ederim öyle iyi geldi ki bu yorum... Çok haklısınız...
 
Dedim dedim ama adamın yüzü düştü. Ben çok mutluyum annemin babamın gözlerinin içi gülüyor nasıl göndereyim dedi.

Gelirlerken eşim getirdi. Ama onun arabasıyla ilgili sıkıntı vardı benim arabamla gidip geldi toplamda git gel aynı gün 6 saat yol yaptı ve alışık olmadığı araba olduğu için bir hafta beli tutuldu. Kayınvalidem de kimliğini getirmeyi unutmuş. Nerede olduğunu da hatırlamıyorum ki hiç dedi (O kadar dağınık olunca kimlikte evde kayboluyor demek ki) eşimde haliyle ben o yolu tekrar senin arabayla gidemem gözüm kesmiyor diyor :KK43: belki otobüsle gidebilirler ama onu da şu hastalık zamanı diyemiyorum.
Allah yardımcınız olsun eşiniz öyle düşünüyorsa işiniz zor yada gemileri yakıp siz gidin diceksiniz anladığım kadarıyla onuda yapamıyorsunuz yapacak birşey yok malesef o zaman hiç bir iş yapmayın odanızdan çıkmayın gerekirse
 
Kv iyi niyetli olabilir ama kurduğunuz düzeni bozmaya hakkı yok. Eve haftalık gelen yardımcıyı yeniden çağırmakla başlayın işe.
"Ben zaten yapamıyorum, sana da yaşından dolayı kıyamıyorum zaten kaldıramazsın sana da yazık. Yemeğimizi yapıyorsun o bile yardım benim için, sağolasın" diye açıklayın. Bu konuda müdahelesine izin vermeyin.
Aynen bize anlattığınız gibi eşinize ailesini çok sevdiğinizi, iyi niyetle çabalasada kv nin yetişemediğini, o yapmayınca yada yapamayınca kendinizin yapmak zorunda kaldığınızı. Bu yüzden ağrılarınızın olduğunu, durumdan rahatsız olduğunuzu ama kimseyi kırmak istemediğinizi en azından kurduğunuz düzene müdahele etmemelerini istediğinizi anlatın.
Kırıp dökmeden de istediklerinizi yaptırabilirsiniz, sadece istikrarlı davranın.

Babanız konusun da tabi ki üzüntünüzü yaşayacaksınız. Hele ki hamile ve daha hassassınız. O konuda da içinizden geldiği gibi davranın, kulak asmayın.
Eşimle konuşmak iyi geliyor gerçekten... Bir de sanırım doğumdan önce evine bir süre gitmeye niyeti de var. Arayı iyi tutup görmezden geleyim bazı şeyleri ve evet eve gelen ablanin gününü geçirmeyeyim...teşekkürler.
 
İşte işin bir de bu yönü var. Geceleri hamilelik dışında uyutmayan... Ya hu diyorum o kadar yoruluyor kendince yardım etmek için ama yaranamiyor sana diyorum. Kaç gecedir 2 ye 3 e kadar oturup bunların muhasebesini yapıp ağlıyorum. Sinirlerim alt üst oldu. Allah'ım diyorum ne olur gözüme batmasın, yardım et diyorum... Olmuyor :KK43:
Ben böyle değildim. Tabiki eşimin annesidir. Eşimin en güzel huylarinda arayıp ona teşekkür ediyorum. Allah razı olsun anne ne güzel evlat yetiştirmişsin sen diyorum...
Bu idrakta olmaniz guzel.Esinizin hatri var..Ve insanlarin size buyuk bir zarari yok.Sevmeye calisin kv yi.Belli ki iyi bir kadin
 
Çok teşekkür ederim öyle iyi geldi ki bu yorum... Çok haklısınız...
Rica ederim.
Belli ki siz de iyi niyetli ve saygılı bir gelinsiniz sadece biraz dolup yorulmuşsunuz.
Hem hamilelik hem babanızın kaybı, kolay değil.
Bununla birlikte biraz esnek olmaya çalışmanızda fayda var.
Eşiniz de ailesi de iyi insanlar diyorsunuz hatır-gönül kırmadan güzellikle orta yol bulun.
Yardımcı hanımı düzenli çağırın, kimsenin
bu konuya müdahale etmesine izin vermeyin.
Ama sakince, iditalli bir şekilde yapın bunu.
‘Yardımcı abla yapsın işleri, İkimiz de yorulmayalım anne’ deyin kvye.
Kolaylıklar diliyorum.
 
Bence yardımcı hanımı çağırın kayınvalidenize de "annecim zaten çok yoruluyorsun her şeyimize koşturuyorsun büyük temizliği sana yaptırmaya gönlüm razı gelmiyor ben kendim de bu halde yapamıyorum en azından o işi üstünden alayım ayrıntılı temizlik yapılsın" diyebilirsiniz. Bu arada anneniz de arada gelip yardımcı olabilir. Çok fazla her şey dört dörtlük olsun diye kafaya takmayın bence. Ne olacak bir şeyler de dört dörtlük olmasın, nasılsa gidecekler.
 
X