Kırmızı Oda-babam...

Yürekte öleli yıllar oldu evet ama beynimi kemiriyor işte. Şeker portakalı nı okurken bu satırlarda ağlamıştım. Çok iyi hatırlıyorum o zaman yine içime dolan hüznü.

Oyle guzel, oyle mutlu ve huzurlu bir hayatiniz olsun ki hepsini size unuttursun. Butun kalbimle diliyorum bunu

Bence icinizde kalmasin surekli taciz edin babanızı..Nasil mi? Gunde bikac kez arayip sen bize sunu da yapyin bunu da yaptin deyin.Ezikleyin ne bicim adamsin vs diye..Hatta hakaret edin.Ancak boyle rahatlarsiniz.
Ben yüzleştim. Ne dedi biliyor musunuz? Sizin hiç mi suçunuz yok dedi. Çatal düşürmek, ellere krem sürmek, Türkiye’nin en büyük gölünü bilememek suç mu dedim. Hiç cevap vermedi. Ne biçim evlatsın sana hakkımı helal etmiyorum dedi. Ben babayım ne yaparsam yapayım susmanız lazım dedi. Ben de senin gibi ebeveyn olursam evladım da bana hakkını helal etmesin dedim. Haram zıkkım olsun sana haklarım dedim ve bir daha bakmadım yüzüne.

deneme sınavında basit bir soruyu yanlış yaptım diye Tokat atmıştı ve dudağım kanamıştı. Oysa ben iyi bir üniversiteyi bitirip atandım ve ben sizi böyle sıkmasam bok atanırdınız dedi. Ben de senden kurtulmak için çalıştık biz deidm. Sana rağmen okuduk iş sahibi olduk dedim. Bu başarımızın bile üstüne yatıyor beyimiz.

Yürekte öleli yıllar oldu evet ama beynimi kemiriyor işte. Şeker portakalı nı okurken bu satırlarda ağlamıştım. Çok iyi hatırlıyorum o zaman yine içime dolan hüznü.
Kolay degil yasadiklariniz. Insanlar 1 2 sene olmadi 5 sene yasadiklari yuzunden darmaduman oluyor. Kaldi ki siz tum cocukluk diyorsunuz. Kolay olmayacak zorlanacaksiniz ama elbet olacak. Psikolojik destegi ihmal etmeyin. Hersey gonlunuzce olsun insallah

Ay hayır ben asla merhamet duymuyorum .hatta ben ay yazık ama o da şunu şunu yaşamış psikolojisi bozuk alttan al diyenlere bile hirliyorum ne alttan alcam ya diye.burda dememin sebebi tanıdığım psikoz hastalara çok benziyor ona dayanarak bahsettim

Aynen öyle. Tam benciller. En haklı onlar, en doğrusunu onlar bilir. Hep onlar hep onlar.

Siz de terapiste gitseniz? Bu acıyla yaşamak çok zor çünkü

Çok doğru hastalık değil bencede.
Bir psikiyatrdan dinlemiştim bazı insanlar saf kötüdür yapacak birşey yok demişti. Nedenini sorgulayamayız bunun diyordu.

Karnınızı doyurunca kendisini babanız sanmış. Ay o kadarını hayvanlar da yapıyor. Canım, hem çalışmış hem okumuşsunuz. Üzerinizde zerre hakkı yok. Olanı da pisliği ile tüketmiş. Sakın ha, boşluğa düşüp suçlu hissetmeyin. Yaptıklarının sonucunu çekmeli herkes.

Yasadiklarini derinden hissettim bu kadar ağır olmasa da bazı kısımlarında kendi babamı gördüm . Benim ki de var ama yok cinsinden. Olmasa yok dersin ama var olup ise yaramamasi da çok ağır. Küçüklüğümden beri hep kuzenlerimin arkadaşlarımın babalarına imrendim. Onlarla arkadaş gibi oluslarina konuşmalarına sakalasmalarina... Hiç birini yaşayamadım ben sorumsuz evde ölü gibi gezen bencil sadece ama sadece kendi için yaşayan bir baba. Üstelik annemi de aldatmisti zamanında öyle bir hayvan maalesef. Velhasıl kelam hala evliler ama bir ya da iki kere gelmiştir evime. 8 yıllık evliyim. Onun yüzünden özgüvenim ve eşime olan güvenim sıfır . Evden çıkmaz, sosyallesmez, zoraki çalışır ... Hep söylenir hep. Hiç biseyden memnun olmaz. Çok uzattım biliyorum ama sana tavsiyem içinde affet onu. Bitir ve öldür ... Yasattiklarina tecrübe olarak olarak bak maalesef Anca böyle huzur bulursun kardeşim... Bu şekilde düşünerek kendine evliliğine varsa evlatlarına hep zarar verirsin. Babanın seni düşürdüğü yerden kalk ve devam et..

Çok doğru hastalık değil bencede.
Bir psikiyatrdan dinlemiştim bazı insanlar saf kötüdür yapacak birşey yok demişti. Nedenini sorgulayamayız bunun diyordu.
Doğru. İyi iyidir, kötü ise kötü. Psikologlar ağzını açıp içine iyilik koyamaz ya çuvala pamuk basar gibi.

O zinciri kırdım ama bende kalan izler yüzünden kendi evlatlarıma aynı şeyleri yaşatmamak için terapi alacağım tekrar. Çünkü bazen babama benzeyen huyların olduğunu farkettiğimde hemen törpülüyorum. Mesela biri benden borç istediğinde vermek istemiyorum. Geri alamaZsam diye korkuyorum. Çünkü babam elimizdeki paraları hep alır ve geri vermezdi. Çok maddi zorluk yaşadık. Korkuyorum biri borç isteyince elimdeki her şey gidecek diye. Bu huyumu aşmak için çok uğraştım mesela.
Ya da sürekli kıyafet alıyorum çünkü insnalar sanki üstümdekiler çok eskiymiş gibi bana bakıyorlar diye düşünüyorum. Korkuyorum azıcık kullandığım kıyafetle insan içine çıkmaya. Çok utanıyorum. psikolog eskiden alamadıklarımı böyle telafi ettiğimi Ama bunun kalıcı çözüm olmadığını hatta sorunu ötelemek olduğunu söyledi. Ama aşamıyorum.

Karaktersiz iste belki de kendi babasindan oyle gordu..Ama bir gun mutlaka elinize dusecek.Hastalik olur,sakatlik olur bitgun size muhtac kalacak o baba.Sizden ricam lutfen o gun geldiginde ona acimayin..Yasadiklariniz sizi duygusal biri yapmis belli..Yok ne olursa olsun babadir diyerek yasadiklarinizi hice saymayin..Annenizin uzerinde 5 dakika tepisti diye baba olmuyor o adam bunu unutmayin..Ay aklima muslum filmi geldi cok aglamistim izlerken

Kuzenim hostes oldu ailede bayram havası esti (küçümsemiyorum konu meslek değil) ben terfi aldım babam tebrik bile etmedi. Hep yetersizdim, hep memnun edemeyendim. Anlıyorum.

6-7 yaşlarındayken babamı çok severdim. Bize hikayeler okur, geceleri gelir saçımızı okşardı. Üzerimizi örterdi. Ama sonra annemi aldatmaya başlayınca çok değişti. Annemi, bizi küçümsedi. Okul da açılınca bizden daha başarılı olanları falan duydukça bizden uzaklaştı. Ama ne uzaklaşma. Benim en büyük kahramanım birkaç sene içinde en büyük kabusum oldu. 20 li yaşlarımda bile hasta olduğunda üzülür ona bakardım ama artık gülüyorum kesin numaradır diye. Korona olayında olduğu gibi

Katiliyorum bu yoruma bnde hemen hemen ayni seyleri yasadım belkide dha agirlari bizi kardesimle satmaya bile çalışmıştı cok sukur annem boşandı o pislikten ve kurtulduk ben öldü gitti die bakiorm ne haberini istiorm ne nefesini ne varligini allah ona yatacak yer vermesin tabiki insan baba özlüyor baba kelimesindeki derinligi duyguyu ozluyor ama o insanliktan yoksun olani deil bazen haber getiriyorlar onun tarafindan bnde diorm ne duymk ne gormk istiorm torunu oldu diomus gormedim bile aman uzak gtsin boswer cnm sni cok iyi anliorm gordukce etraftan babasi ile olan iliskileri evlilikte problem oldummu babam olsaydi basimda dedigimde o olacagina hic olmasin dha iyi sen hayatina odaklan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…