- 23 Ağustos 2012
- 51.743
- En iyi cevaplar
- 1
- 240.847
- 898
Yürekte öleli yıllar oldu evet ama beynimi kemiriyor işte. Şeker portakalı nı okurken bu satırlarda ağlamıştım. Çok iyi hatırlıyorum o zaman yine içime dolan hüznü.
Ben yüzleştim. Ne dedi biliyor musunuz? Sizin hiç mi suçunuz yok dedi. Çatal düşürmek, ellere krem sürmek, Türkiye’nin en büyük gölünü bilememek suç mu dedim. Hiç cevap vermedi. Ne biçim evlatsın sana hakkımı helal etmiyorum dedi. Ben babayım ne yaparsam yapayım susmanız lazım dedi. Ben de senin gibi ebeveyn olursam evladım da bana hakkını helal etmesin dedim. Haram zıkkım olsun sana haklarım dedim ve bir daha bakmadım yüzüne.Bence icinizde kalmasin surekli taciz edin babanızı..Nasil mi? Gunde bikac kez arayip sen bize sunu da yapyin bunu da yaptin deyin.Ezikleyin ne bicim adamsin vs diye..Hatta hakaret edin.Ancak boyle rahatlarsiniz.
Kolay degil yasadiklariniz. Insanlar 1 2 sene olmadi 5 sene yasadiklari yuzunden darmaduman oluyor. Kaldi ki siz tum cocukluk diyorsunuz. Kolay olmayacak zorlanacaksiniz ama elbet olacak. Psikolojik destegi ihmal etmeyin. Hersey gonlunuzce olsun insallahYürekte öleli yıllar oldu evet ama beynimi kemiriyor işte. Şeker portakalı nı okurken bu satırlarda ağlamıştım. Çok iyi hatırlıyorum o zaman yine içime dolan hüznü.
Ay hayır ben asla merhamet duymuyorum .hatta ben ay yazık ama o da şunu şunu yaşamış psikolojisi bozuk alttan al diyenlere bile hirliyorum ne alttan alcam ya diye.burda dememin sebebi tanıdığım psikoz hastalara çok benziyor ona dayanarak bahsettimŞöyle uyanık, saf kötü oluşumlara hastalık tanısı koymasak mı artık? Hasta değil, kötüler, benciller. Hastalık yakıştırarak farkında olmadan normalleştiriyoruz yaptıklarını. Merhamet falan duyuyoruz. Hiç gerek yok. Hasta diye anılmaya bile hakları yok.
Aynen öyle. Tam benciller. En haklı onlar, en doğrusunu onlar bilir. Hep onlar hep onlar.Şöyle uyanık, saf kötü oluşumlara hastalık tanısı koymasak mı artık? Hasta değil, kötüler, benciller. Hastalık yakıştırarak farkında olmadan normalleştiriyoruz yaptıklarını. Merhamet falan duyuyoruz. Hiç gerek yok. Hasta diye anılmaya bile hakları yok.
Şöyle uyanık, saf kötü oluşumlara hastalık tanısı koymasak mı artık? Hasta değil, kötüler, benciller. Hastalık yakıştırarak farkında olmadan normalleştiriyoruz yaptıklarını. Merhamet falan duyuyoruz. Hiç gerek yok. Hasta diye anılmaya bile hakları yok.
Karnınızı doyurunca kendisini babanız sanmış. Ay o kadarını hayvanlar da yapıyor. Canım, hem çalışmış hem okumuşsunuz. Üzerinizde zerre hakkı yok. Olanı da pisliği ile tüketmiş. Sakın ha, boşluğa düşüp suçlu hissetmeyin. Yaptıklarının sonucunu çekmeli herkes.Ben yüzleştim. Ne dedi biliyor musunuz? Sizin hiç mi suçunuz yok dedi. Çatal düşürmek, ellere krem sürmek, Türkiye’nin en büyük gölünü bilememek suç mu dedim. Hiç cevap vermedi. Ne biçim evlatsın sana hakkımı helal etmiyorum dedi. Ben babayım ne yaparsam yapayım susmanız lazım dedi. Ben de senin gibi ebeveyn olursam evladım da bana hakkını helal etmesin dedim. Haram zıkkım olsun sana haklarım dedim ve bir daha bakmadım yüzüne.
deneme sınavında basit bir soruyu yanlış yaptım diye Tokat atmıştı ve dudağım kanamıştı. Oysa ben iyi bir üniversiteyi bitirip atandım ve ben sizi böyle sıkmasam bok atanırdınız dedi. Ben de senden kurtulmak için çalıştık biz deidm. Sana rağmen okuduk iş sahibi olduk dedim. Bu başarımızın bile üstüne yatıyor beyimiz.
Doğru. İyi iyidir, kötü ise kötü. Psikologlar ağzını açıp içine iyilik koyamaz ya çuvala pamuk basar gibi.Çok doğru hastalık değil bencede.
Bir psikiyatrdan dinlemiştim bazı insanlar saf kötüdür yapacak birşey yok demişti. Nedenini sorgulayamayız bunun diyordu.
O zinciri kırdım ama bende kalan izler yüzünden kendi evlatlarıma aynı şeyleri yaşatmamak için terapi alacağım tekrar. Çünkü bazen babama benzeyen huyların olduğunu farkettiğimde hemen törpülüyorum. Mesela biri benden borç istediğinde vermek istemiyorum. Geri alamaZsam diye korkuyorum. Çünkü babam elimizdeki paraları hep alır ve geri vermezdi. Çok maddi zorluk yaşadık. Korkuyorum biri borç isteyince elimdeki her şey gidecek diye. Bu huyumu aşmak için çok uğraştım mesela.öyle olduğuna inanırsan çeker bence. izlerken de böyle düşündüm dün akşam. anne katlandığında beyne işlenen katlanmak olabilir bu sebeple kendisini aynı evliliğin içinde bulan boşanmayıp çekiyor olabilir çünkü gördüğü bildiği evlilik o. ama sen katlanmamışsın. sen annen değilsin kaderin aynı değil değiştirmişsin. zinciri kırmışsın.
Doğru. İyi iyidir, kötü ise kötü. Psikologlar ağzını açıp içine iyilik koyamaz ya çuvala pamuk basar gibi.
Bir dönem epey terapi aldım ama sanırım yetmemiş bugün tekrar arayışa başladım. Haftaya ayarlayıp gitmeye karar verdimSiz de terapiste gitseniz? Bu acıyla yaşamak çok zor çünkü
Ben yüzleştim. Ne dedi biliyor musunuz? Sizin hiç mi suçunuz yok dedi. Çatal düşürmek, ellere krem sürmek, Türkiye’nin en büyük gölünü bilememek suç mu dedim. Hiç cevap vermedi. Ne biçim evlatsın sana hakkımı helal etmiyorum dedi. Ben babayım ne yaparsam yapayım susmanız lazım dedi. Ben de senin gibi ebeveyn olursam evladım da bana hakkını helal etmesin dedim. Haram zıkkım olsun sana haklarım dedim ve bir daha bakmadım yüzüne.
deneme sınavında basit bir soruyu yanlış yaptım diye Tokat atmıştı ve dudağım kanamıştı. Oysa ben iyi bir üniversiteyi bitirip atandım ve ben sizi böyle sıkmasam bok atanırdınız dedi. Ben de senden kurtulmak için çalıştık biz deidm. Sana rağmen okuduk iş sahibi olduk dedim. Bu başarımızın bile üstüne yatıyor beyimiz.
6-7 yaşlarındayken babamı çok severdim. Bize hikayeler okur, geceleri gelir saçımızı okşardı. Üzerimizi örterdi. Ama sonra annemi aldatmaya başlayınca çok değişti. Annemi, bizi küçümsedi. Okul da açılınca bizden daha başarılı olanları falan duydukça bizden uzaklaştı. Ama ne uzaklaşma. Benim en büyük kahramanım birkaç sene içinde en büyük kabusum oldu. 20 li yaşlarımda bile hasta olduğunda üzülür ona bakardım ama artık gülüyorum kesin numaradır diye. Korona olayında olduğu gibiKaraktersiz iste belki de kendi babasindan oyle gordu..Ama bir gun mutlaka elinize dusecek.Hastalik olur,sakatlik olur bitgun size muhtac kalacak o baba.Sizden ricam lutfen o gun geldiginde ona acimayin..Yasadiklariniz sizi duygusal biri yapmis belli..Yok ne olursa olsun babadir diyerek yasadiklarinizi hice saymayin..Annenizin uzerinde 5 dakika tepisti diye baba olmuyor o adam bunu unutmayin..Ay aklima muslum filmi geldi cok aglamistim izlerken
Katiliyorum bu yoruma bnde hemen hemen ayni seyleri yasadım belkide dha agirlari bizi kardesimle satmaya bile çalışmıştı cok sukur annem boşandı o pislikten ve kurtulduk ben öldü gitti die bakiorm ne haberini istiorm ne nefesini ne varligini allah ona yatacak yer vermesin tabiki insan baba özlüyor baba kelimesindeki derinligi duyguyu ozluyor ama o insanliktan yoksun olani deil bazen haber getiriyorlar onun tarafindan bnde diorm ne duymk ne gormk istiorm torunu oldu diomus gormedim bile aman uzak gtsin boswer cnm sni cok iyi anliorm gordukce etraftan babasi ile olan iliskileri evlilikte problem oldummu babam olsaydi basimda dedigimde o olacagina hic olmasin dha iyi sen hayatina odaklanEn ağır imtihan evlattır derler ama yaşadıklarınızı derinden hissediyorum ve o ölse de acınız hafiflemeyecek emin olun. Çünkü birşeyler beyinde ölmediği sürece bitmiyor....
Babanızı beyninizde öldürün... Sizin için sıradan bir yaşlıdan farkı kalmasın. Zamanı geri çeviremeyiz ama gelecek günler için geçmişi yaşatmak çok gereksiz....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?