Kırmızı Oda-babam...

Cok haklisiniz acikcasi verecek cevabim yok buna, isyan duygunuzda da cok haklisiniz. Bilmiyorum teselli olabilir mi cok klise laflar soylicem ama yemin ederim ki laf olsun diye demiyorum gercekten inaniyorum guclu bir kadinsiniz ve cok genc bir kadinsiniz ben bundan sonraki hayatinizi kendinizi on plana alarak, kendinizi sevmeyi ve kendinize guvenmeyi ogrenerek, incitilmis cocuklugunuza sahip cikarak, ve ic hakaretlerinizi susturup hayattan keyif ala ala yasayarak gecirebileceginize inaniyorum, inanmasam soylemezdim.

böyle iyi babalar erkenden göçüp gidiyor zalim babalar da hayatın bize verdiği sınav gibi dimdik yaşamaya devam ediyorlar. Burda bir konu görmüştüm vefat etmiş iyi bir baba mı yaşayan kötü bir baba mi diye. Sevinin en azından babalık duygusunu size gerçekten tattırmış bir babanız olmuş. Nur içinde yatsın. Konu sahibinin babası gibi bir ebeveyn evlense de ayrı eve çıksa da tüm hayatını geçmişini geleceğini etkiliyor malesef

Yeni halimi seviyorum artık valla. Oooh ateşe veriyorum limanları sonra da geçip izliyorum.
Ay yok ne çocuğu bebişim. Öyle şeytanların kısırlaştırılması lazım, dünyaya bir tane yeterler zaten. Pislik genleri yayılmasın.

Ben 2 seneye kurtardım paçayı, bir de boşasam varya adak adadım çocuk sevindireceğim

Ne kadar aynıyız. Hem kocadan hem babadan kazık yiyenler kervanındayız.
Olsun, elbet bir gün başka bir yerden alırız bunların karşılığını. Hayat bu; alma verme dengesi üzerine kurulu. Rabbim haksızlık yapmaz. Vardır elbet bir mükafatı ne diyelim.

Bazen çocukluğumu düşünüp ağlarım, bende annesiz büyüdüm. Babam ilgisiz ve alkolikti. Bencildi ve hala öyle. Yalancıda. Annem içki ve dayak yüzünden boşadı babamı. Çok çektik diye düşünüyorum ama sanırım beterin beteri varmış. Ben terapi almayı çok istiyorum ama maddi gücüm yok. İmkanınız varsa destek alın derim.

Ben sizin kadar agir seyler yasamadim, annem cok otoriter bir kadindi ve mukemmeliyetciydi sadece, her ortalama Turk ailesi evi kadar huzursuz bir evdi bizimki de. Bazen ben de kendimden nefret ettigimi hissediyorum, sanki herkes mukemmelmis ve ben eksikmisim, ozumde bir sey eksikmis gibi geliyor ve kimse asla beni sevemezmis hemen terk edermis gibi geliyor. Cevremde de gozlemledim, 25-35 arasi kadin arkadaslarimda hep benzer yaralar. Kimini annesi ezmis, kimi asiri iyi okullari kendi harcligiyla bitirmis, kendi kendini okutmus yine de "senden bir b.. olmaz" laflari isitmis. Hepsi cok guzel, cok basarili, ama kendini sevmekte sikintili kadinlar... Neden daha cok kadinlar, o da belli degil, belki de erkekler yaralaninca daha farkli tepkiler veriyor farkli patternler olusturuyor sadistlesiyor narsistlesiyor biz aksine daha verici daha odun veren taraf oluyoruz, bir tahminim de bu ama?

Bilmiyorum 30lar bana bunlarin uzerine egilme yaslari gibi geliyor. Sanki bir insaat cukurundayiz ve kendimize anlamli bir yasam kendi sahip cikacagimiz bir yasam insa ediyoruz. Ve bunu yapabilecek gucte ve zekada oldugumuza da inaniyorum. Demissiniz ya farkindalik. Farkindalik bir zaaf evet, aci cekmeye sebep olan bir faktor. Ama psikolojik sorunlarin ustesinden gelme araci ayni zamanda. Zeka ve duyarlilik hem aci cektiriyor. Hem de sifa veriyor. Kendimi net ifade edebildim insallah.

Gayet güzel ifade etmişsiniz. Alabilirseniz yardım alın, insan kendisinden öte bir şey olmadığını anladığında kuş oluyor.
Kim ne kadar veriyorsa o kadar verin. Terk mi edecek? Yolu açık olsun, demek ki hayatımda olması gereken kişi o değilmiş.
Hayatı zorlamamak lazımmış, yoksa sert dersler veriyor.

bakmayin lütfen böyle dizilere,heleki intihar sahnesi gösterenlere
Allah göstermesin sonra sizde sürüklenirsiniz

Beddua etmek istemiyorum ama tek başına gebermeyi hak ediyor.yarın öbür gün yataklara düşer, sakın acımayın,Tek başına gebersin gitsin.Size de Allah bundan sonra güzel günler göstersin
Ooo sorunca hepsi sizin iyiliğiniz için diyor ya kafayı yiyor insan bu açıklamaya.

Başarınızda bir gram bile payı yoktur.
Çok küçük yaşta saçma sapan bir adama kaçabilirdiniz de sırf o evden kurtulmak için

Ha ancak ne yapmıştır
benim arkamda dağ gibi bir baba yok en ufak tökezlesem kendisi en başta kapacak bir.. Var demişsinizdir.
Onu da yakıştırıyorsa kendine söylesin

O kendine en iyi sıfatları yakıştırır. Onun gözünde En kötüleri bize yakışıyor.

Ahh kader mi diyim bilemedim sen ölse keşke dersin.. Benim babam canımdı cnaım ve çok naif bir insandı nasıl. Özledim Allah rahmet eylesin,
Gerçekten iyiler erken ölüyor
Bunu neden yazdınız? Konu sahibinin yazdıklarını, babasının neler yaptığını okuduktan sonra kendi babanızın ne kadar iyi biri olduğunu yazınca, nasıl bir yardımınız dokundu konu sahibine?
Biri etrafındaki insanlardan şikayet edince, cevap olarak karşıdaki kişinin kendi hayatını övmesinden hiç hoşlanmıyorum. Bu, dertli olan kişiyi iyice dibe çekmekten başka neye yarıyor.

Bu arada babanıza Allah rahmet eylesin.

Konu sahibi, çok üzüldüm yaşadıklarınıza. Keşke bunları yaşamasaydınız ama geçmişi değiştirmenin imkanı yok. Elinizden geldiğince görüşmeyin babanızla, yok farzedin. İnsan ne yazık ki anne babasını seçemiyor. Aslında en güzeli bir uzmanla görüşmeniz. Geçmişi değiştiremezsiniz ama en azından kimseye anlatamadıklarınızı anlatıp, içinizi rahatlatabilirsiniz.

Kuzenim hostes oldu ailede bayram havası esti (küçümsemiyorum konu meslek değil) ben terfi aldım babam tebrik bile etmedi. Hep yetersizdim, hep memnun edemeyendim. Anlıyorum.
Kiz kardeşim canımın içi o benim yks de derece yapti boğaziçi ni kazandı annem biz öldük sevinçten havalara uçtuk peki bizim peder beyin tepkisi ne oldu dersiniz
Ortanca kardesimin eşi aradi dun nasılsak bugün de aynıyla demek gibi bir saçmalıkta bulundu ne yapsak boş mutlu etmek gurur duyması imkansız gibi
Kocaman bir boşluk içimizde baba var ama ölü gibi geçen sene tasinicam eşim yok is sebebiyle bir ay önce gitti iki çocuk tek basima her işi hallettim geldi annemle de 1 hafta durmadan isim gücüm var diye yüzü me hoykurup bastı gitti kalakaldim oylece tamamen bitirdim içimde

Diziyi ben de izledim guzel ve zor hayatlari gozler onune sunuyor ben izlerken buradaki hikayelerin benzerleri kkda her gün yer aliyor diye de geçirdim özellikle şiddet/öfke, eğitimli bile olsalar siddete boyun egen kadinlar...
Ama şu da var ki, o dizi sizi ne kadar derinden etkileyip sizi geçmişe sürüklüyorsa, icinizde bazi anilari canladiyorsa sizin yaraniza dokunup sizi uzuyorsa, destege o kadar ihtiyacınız oldugunu gösterir. Hikayenizi tumuyle okumadım ama bunlari yazmak geldi direkt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…