Kış hazırlığı yapanlar-:/

Bie kvsever daha domatis biber konusuna kv nerden karıştırdın kız, patlıcan nasıl yapılıyor ararken kvye rast geldim yine
ay heryerde onlar heryeryerdeeeee burunlarını sokmadıkarı yer yok. bacım kış hazırlığı ne ki nerdeyse şeye bile karışcak yüz bulsa töbe bismillah

Oha nasil öldüler sok oldum
Icinde bakteri uruyormus galiba. Onlar da pek kontrol etmemisler kokusunu falan. Ayni aileden 5 kisiydi yanlis hatirlamiyorsam.
Yani dikkatli olmak lazim açıldığı zaman.
Artık pisirip buzluga atiyoruz.
Buralar kurutmaya da cok elverisli aklina ne geliyorsa kurutuyoruz. Kisin kurutulmus sebzenin türlüsü şahane oluyor.

Yapan arkadaşlar var konularıda var konunun yeri burasımı maşşallah 23 sayfa olmuş biz sağlıkla ilgili bişey açsak hemen kapatılır

Babagannuc da olur kiymali hemi de

Neye güldü nasıl yapacagini bilmediginemi :)
"Nasıl kuratacağım" dedim "bayaa "dedi. yani nasıl dedim güldü. :)

Balkonlarda bende görüyorum ama nasıl kayıp birbirlerine yapışmıyorlar hayret ediyordum. Pazar günü alıp bende yapacağım insallah

Balkonda kurumak için astığımız patlıcanlar vardı örnek olsun diye şimdi çekip paylaşacaktım bugün yok yoruldum tam kalkıyordum geri yattım yarın çekip paylaşırım

Peki istanbulda hıc kurumaz bozulur mu yoksa gec mı kurur ?
Valla ben 3 aydır Güneydoğu da yaşıyorum. Kurak bi bölge. Burada bile en az 1 haftada kuruyor. Benim kV iki hafta terasta çamaşır iplerindr bekletti de anca oldu. Sizinki ada yani nem var. 2 günde mümkün değil.

Merhaba arkadaşlar kış için hazırlık yapmaya başlayan var mı neler yaptınız neler yapabiliriz ben daha yeni başlıcam konserve falan yaptınız mı

Biz annemle beraber yapıyoruz mevsimindeyken kayısı kompostosu yaptık kavanozlara koyduk bugün de domates yaptık köyden biber gelince de közleyip buzluğa koycaz artı vişne kompostosu falan da istiyorum ama güzel vişne bulamadım malesef henüz

Ilerleyen zamanlarda da Salça ve kuru dolma yapacağız

Ben de fasulye yemeği icin önce domatesleri doğrayıp yağda biraz kavurup üzerine kirdigim ya da dildigim fasulyeyi koyuyorum rengi biraz dönünce(asla tam pişirmek lazım )ocaktan alıp Sogutup buzdolabı posetlerine koyuyorum ve buzlukta atıyorum .Pisirecegim zamanda az yağda soğanı Salçayi kavurup buzlukta ki fasulyememi atiyirum tencereye 15 dk hazır oluyor mis gibi...Çiğden koyunca fasulyeyu sasi bir tat oluyir onu sevmiyorum

Annem babam 3 4 aydir tatildeler Turkiye'de. Is bu sene bize dustu yani. Kizkardesimle fasulyeleri cok az hasladiktan sonra buzluga attik. Burda haslayipta buzluga atanlar cope attiklarini yazmislar. Ben annemi bildim bileli hep haslayarak yapar, bu zamana kadar tek poset cope atmadik. Bence yapim asamasinda birseyleri yanlis yapiliyor ki cope atiliyor posetler. Biz fasulyeleri kaynar suda oyle 30 saniye kadar hasliyoruz sonra sogumasi icin bekletiyoruz. Suyu felanda aktiktan sonra posetliyoruz. Biz iki cesit fasulye atiyoruz buzluga. Kizartmalik ve yemeklik. Biz fasulyeleri hafif unlayip kizartiyoruz, cok lezzetli oluyor. Kizartmalik yemeklik toplam 30 poset atmisisizdir buzluga. Bunun haricinde fasulye tursusu koyduk. Kirmizi biber kuruttuk. Muhtemelen annem izinden gelince de pancar atacak buzluga. Onlar daha buyuyorlar :) Turkiye de yasarken bizde domates biber turlu atardik buzluga. Burda yapmiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…