- 29 Mayıs 2016
- 4.622
- 5.328
- 88
- Konu Sahibi Renas miran
-
Sise domatesi kapatma gibi mi?1 kilo kapya biber
1kilo domates
3 tane orta boy patlıcan
1 1.5 baş sarımsak
Bir avuç acı biber
Biber patlıcanı közle kabuklarını soy domatesleri soy robottan geçir.
Sarımsak ve biberleri de robottan geçir.
Hepsini karıştır ve uygun bir tencereye al kaynat. Kıvama gelince arzuna göre tuz koy. İstersen ceviz de robottan geçir koy. Soğutmadan kavanoza koy.
Kavanoz kapamayı bilio musun?
Maşallah size :)1/ patlıcan ve biber kuruttum
2/ melemen yaptım 15 sise civarı
3/ fasulye kavurup koydum
4/ erik ve kayısı konserve yaptım
5/ kabak kavurup koydum
6/ buzluğa çilek koydum
7/ domatesleri hem fırında patates tavuk yaparken koymak için iri dilimler halinde doğradım hemde kurbanda etle kavurmak için yemeklik doğradım koydum
8/ kırmızı biber ve patlıcan közledim
9/ yeşil biber ve patlıcan kızarttim kahvaltılık ve patlıcan sarma için uzun uzun kesip kızarttım bide guveclik doğrayıp kavurdum
10/ kabak çiçeği doldurdum
11/ kahvaltilik sos yaptım kırmızı biberden
12/
ewet öyle cnm bu lçüleri arttır istersen be 3 katına çıkarmıstımSise domatesi kapatma gibi mi?
Eline sağlık.teşekkür ederim :))
Teveccühünüz öhöm öhöm :) :)Maşallah size :)
Tamam canım.kapalı bir yerde bekleyecek de mi kış boyu?ewet öyle cnm bu lçüleri arttır istersen be 3 katına çıkarmıstım
ewet ama ben dayanamdım bı tanesını yedıkTamam canım.kapalı bir yerde bekleyecek de mi kış boyu?
Ben kabuklari soymayi unuttum :/Canım ben domateslerin kabuklarını soyuyorum sonra blendırdan geçiriyorum tencereye küçük doğradığıö biberleri alıp biraz yagda kavuruyorum sonra üzerine donatesleri alıp fokurdayana kadar pişiriyorum birazda tuz atıyorum eger kavanoza alcaksam sıcak sıcak koyuyorum yoksa soğutup buzdolabı poşetlerine koyuyorum atıyorum buzluğa çok güzel oluyor
ewet ama ben dayanamdım bı tanesını yedık
Afiyet olsuun.kimbilir ne kadar lezzetli olmustur.olsa da yesekewet ama ben dayanamdım bı tanesını yedık
Arkadasim yorgan kopunen ip varya hah o isini görür sağlam olacak yani iğne ike alt kısmına yakin iki yanından açık kısmı asagiya bakacak şekilde diz birbirine degmese iyi olur ama değerde de kurur güneş gorse daha cabuk kurur ama rüzgar almasi hava almasi yeterli ve çokta onemli bi zamani yok patlicana gelince yamula çıktı şuan iyi bi donem ama patlicanin kesin güneş görmesi lazim ve oyarken cokta inceltme yine dizme metodu ayni ama patlican geç kurur bir haftayi bulur bu gunesede bağlı tabi ha patlıcanı oyunca bi legene tuzlu su yap oydugunu içine at hepsi bitince suyunu süz yıka öyle diz bu kararmamasi için onemli bi dipnotArkadaşlar şu an çok acil yetiştirmem gereken bir sürü iş var ama ben hala kış hazırlıklarını okuyorum.
Biberleri normal ipe iğne ile mi diziyoruz? Kayıp birbirlerine dokunup cürütmezler mi?
Birde bilen birisi açıklasa keşke. Neyi ne zaman almamız lazım?
benim junior ondan çok daha tatlııııııııııııııııKonudışı ama o adre junior mu? Hehehehhe pek şekermişyirim ağzını yüzünü
Olsun canım kabuklarından huylanmazsanız sıkıntı olmaz ben soyuyorum kabuklu sevmiyorumBen kabuklari soymayi unuttum :/
eşim de beğendi biberi tadımlık attım güzel oldu gecen yıl kv yapmıstı bı kılo acuı bıber koyduAfiyet olsuun.kimbilir ne kadar lezzetli olmustur.olsa da yesek
Dolmalık biberlerin içini temixleyip yorgan ipi ve yorgan iğnesi ile diziyorsun canım, eger güneşi iyi alırsa çürüme falan olmazArkadaşlar şu an çok acil yetiştirmem gereken bir sürü iş var ama ben hala kış hazırlıklarını okuyorum.
Biberleri normal ipe iğne ile mi diziyoruz? Kayıp birbirlerine dokunup cürütmezler mi?
Birde bilen birisi açıklasa keşke. Neyi ne zaman almamız lazım?
Pazarda sordum kadın güldü bana. :) Utandım bende . tamaam ağızlar aşağı bakacak :)Arkadasim yorgan kopunen ip varya hah o isini görür sağlam olacak yani iğne ike alt kısmına yakin iki yanından açık kısmı asagiya bakacak şekilde diz birbirine degmese iyi olur ama değerde de kurur güneş gorse daha cabuk kurur ama rüzgar almasi hava almasi yeterli ve çokta onemli bi zamani yok patlicana gelince yamula çıktı şuan iyi bi donem ama patlicanin kesin güneş görmesi lazim ve oyarken cokta inceltme yine dizme metodu ayni ama patlican geç kurur bir haftayi bulur bu gunesede bağlı tabi ha patlıcanı oyunca bi legene tuzlu su yap oydugunu içine at hepsi bitince suyunu süz yıka öyle diz bu kararmamasi için onemli bi dipnot
eşim de beğendi biberi tadımlık attım güzel oldu gecen yıl kv yapmıstı bı kılo acuı bıber koyduyennmedı bu yıl ben yaptım o yapmadan herseyımı yaptım
Kış hazırlığı bizim kadar yapan yoktur heralde. Peynir. Domates konservesi. Domates salçası. Biber salçası. Tarhana. Turşu. Hedik (buğday). Patlıcan ve biber kuruttuk sarma dolma yaparken lazım oluyor)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?