Kış hazırlığı yapanlar-:/

Arkadaşlar şu an çok acil yetiştirmem gereken bir sürü iş var ama ben hala kış hazırlıklarını okuyorum.
Biberleri normal ipe iğne ile mi diziyoruz? Kayıp birbirlerine dokunup cürütmezler mi?
Birde bilen birisi açıklasa keşke. Neyi ne zaman almamız lazım?

Sise domatesi kapatma gibi mi?
Eline sağlık.teşekkür ederim :))

Maşallah size :)

Ben kabuklari soymayi unuttum :/

Arkadasim yorgan kopunen ip varya hah o isini görür sağlam olacak yani iğne ike alt kısmına yakin iki yanından açık kısmı asagiya bakacak şekilde diz birbirine degmese iyi olur ama değerde de kurur güneş gorse daha cabuk kurur ama rüzgar almasi hava almasi yeterli ve çokta onemli bi zamani yok patlicana gelince yamula çıktı şuan iyi bi donem ama patlicanin kesin güneş görmesi lazim ve oyarken cokta inceltme yine dizme metodu ayni ama patlican geç kurur bir haftayi bulur bu gunesede bağlı tabi ha patlıcanı oyunca bi legene tuzlu su yap oydugunu içine at hepsi bitince suyunu süz yıka öyle diz bu kararmamasi için onemli bi dipnot

Afiyet olsuun.kimbilir ne kadar lezzetli olmustur.olsa da yesek
eşim de beğendi biberi tadımlık attım güzel oldu gecen yıl kv yapmıstı bı kılo acuı bıber koydu yennmedı bu yıl ben yaptım o yapmadan herseyımı yaptım

Dolmalık biberlerin içini temixleyip yorgan ipi ve yorgan iğnesi ile diziyorsun canım, eger güneşi iyi alırsa çürüme falan olmaz
Korkma, biberleri şuan alabilirsin domatesin yerli olanı şimdi çıkmıştır onuda alabilirsin yani bezelye dışında bence hepsi şuan olur

Pazarda sordum kadın güldü bana. :) Utandım bende . tamaam ağızlar aşağı bakacak :)

eşim de beğendi biberi tadımlık attım güzel oldu gecen yıl kv yapmıstı bı kılo acuı bıber koydu yennmedı bu yıl ben yaptım o yapmadan herseyımı yaptım

Bie kvsever daha domatis biber konusuna kv nerden karıştırdın kız, patlıcan nasıl yapılıyor ararken kvye rast geldim yine

Kış hazırlığı bizim kadar yapan yoktur heralde. Peynir. Domates konservesi. Domates salçası. Biber salçası. Tarhana. Turşu. Hedik (buğday). Patlıcan ve biber kuruttuk sarma dolma yaparken lazım oluyor)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…