- 23 Temmuz 2015
- 3.088
- 2.884
- 133
- Konu Sahibi Renas miran
-
ben yaptım biber patlıcan közledim bizim orda taş fırın var ona verdim komşularım mangalda yaptı o çok zahmetli lahmacun fırınına verdimMerhaba arkadaşlar kış için hazırlık yapmaya başlayan var mı neler yaptınız neler yapabiliriz ben daha yeni başlıcam konserve falan yaptınız mı
Aynı sayılırız 21 ocakta doğdu kızımAslinda ,Allah nasip ederse ocakta dogumum, seneye bunlar en cok bana lazim,ilk senem bideyahersey ust uste geldi
buz dolabı poştinde olmuyor benim ama bilemedim önceki dolap yapıyor anneminkideepfrize sebze atamıyorum eşim sevmiyor dolabın kokusunu alıyor diye açıkası bende öyle buna nasıl çağre bulabiliriz siz nasıl saklıyorsunuzki? taze fasülye koymayı çok isterim mesela
Sosu nasil yaptin canım?nerde tutacaksın kışın?afiyet olsun?Biber dizdim kuruttum kahvaltılık sos yaptım menemen yapıcam
Kavanoza koydum sıcakken cnm ugrastırıcı gıbı görunse de kolaySosu nasil yaptin canım?nerde tutacaksın kışın?afiyet olsun?
Evet nedense koku oluyor pişirirken.anlamıyorum nedendeepfrize sebze atamıyorum eşim sevmiyor dolabın kokusunu alıyor diye açıkası bende öyle buna nasıl çağre bulabiliriz siz nasıl saklıyorsunuzki? taze fasülye koymayı çok isterim mesela
Anlamadım canım?başlangıcı nasıl sosun?Kavanoza koydum sıcakken cnm ugrastırıcı gıbı görunse de kolay
onu bende düşündüm yapılanları okurken etlere yer kalmayacak :)))Ee kurban bayramı geliyor, etleri nasıl sığdıracaksınız buzluklara?
bildiklerimi cevaplıyorum sadece sondan başlayım buzluk asla sakıncalı değil tam tersine vitaminlerine dokunmadan koruyor meyve ve sebzeleri.Cok cahilce gelebilir soracaklarim ama yardim edin
1) biberleri menemenlik dograyip kavurmadan dolaba attiginizda kisin cikarip onlarla ne yapiyorsunuz ?
2) dolma biberlerin icini doldurmadan koyup cikarinca cozulmesini mi bekliyorsunuz
3)
Misiri haslayip tanelerini nasil cikartiyorsunuz
4) fasulye icin gec mi kaldim
5) domates sosunu nasil yapiyorsunuz
Menemen sevmiyorum sadece yemeklere koymak icin istiyorum
6) kozlenmis patlicanin tarifini verir misiniz?
Yani kozleyip sogutup mu dolaba kaldiriyoruz
Tadi degisiyor mu
Buzluk sakincali mi
Tesekkurler
Kiz bizim akrabalar konserveden öldügunden beri yapmiyoruz. Yillar once Turkcesini unuttum da pırpırdan zehirlendiler.Kendi capimda yapiyorum birseyler
5 kavanoz domates patlican biber karisimi konserve yaptim
Bir poset biber dograyip buzluga koydum
Patlican buzluga konur hem de cok guzel olur. Parlicanlari kozleyip soyun posetlere koyup buzluga atin. Kullanicaginiz zaman cikarin cozulmesinii bekleyin ya da mikro dalgada cozdurun. Zeytin yagi sari.sak ve limonla harika salatasi olur. Begendi yaparken de kullanabilirsiniz. Hatta mayonezli yogurtlu salatasi da olur cok da guzel olur. Biz yillardir buzluga atariz patlicani.bildiklerimi cevaplıyorum sadece sondan başlayım buzluk asla sakıncalı değil tam tersine vitaminlerine dokunmadan koruyor meyve ve sebzeleri.
1) biberleri pizza için kullancaksan direk hamura üzerine atabilirsin. kahvaltıya menemen yaparkende ben buzlukdan çıkarıp atıyorum tavaya erimesini beklemiyorsun bu dolma biber içinde geçerli direk hafif ateşde pişirmeye başlayabilirsin.
kozlenmiş platıcanı bende merak ettim ama başka bir arkadaşda patlican buzluğa konulmaz deyince vazgeçtim
1 kilo kapya biberAnlamadım canım?başlangıcı nasıl sosun?
Oha nasil öldülerKiz bizim akrabalar konserveden öldügunden beri yapmiyoruz. Yillar once Turkcesini unuttum da pırpırdan zehirlendiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?