Kış hazırlığı yapanlar-:/

Kızlar nasıl heveslendim ya ben hamileyim bulantilar kusmlar olmasa çok yapmak istiyorum bir sürü şey yapmışsınız maşallah ya

Merhaba arkadaşlar kış için hazırlık yapmaya başlayan var mı neler yaptınız neler yapabiliriz ben daha yeni başlıcam konserve falan yaptınız mı
ben yaptım biber patlıcan közledim bizim orda taş fırın var ona verdim komşularım mangalda yaptı o çok zahmetli lahmacun fırınına verdim

Kendi capimda yapiyorum birseyler
5 kavanoz domates patlican biber karisimi konserve yaptim
Bir poset biber dograyip buzluga koydum

ben bol bol reçel ve marmelat yaptım karı koca tatlıcıyız çünki :) çilek ve böğürtlen marmelati , kaysi-şeftali marmelati vişne reçeli ..onun dışındada erik kuruttum attım deepfrize hoşafını yaparım diye
menemenlığı kayınvalide vericek sağolsun

deepfrize sebze atamıyorum eşim sevmiyor dolabın kokusunu alıyor diye açıkası bende öyle buna nasıl çağre bulabiliriz siz nasıl saklıyorsunuzki? taze fasülye koymayı çok isterim mesela

deepfrize sebze atamıyorum eşim sevmiyor dolabın kokusunu alıyor diye açıkası bende öyle buna nasıl çağre bulabiliriz siz nasıl saklıyorsunuzki? taze fasülye koymayı çok isterim mesela
buz dolabı poştinde olmuyor benim ama bilemedim önceki dolap yapıyor anneminki

Evet nedense koku oluyor pişirirken.anlamıyorum nedensebebini bilen var mı veya önlemi var mı onun?

bildiklerimi cevaplıyorum sadece sondan başlayım buzluk asla sakıncalı değil tam tersine vitaminlerine dokunmadan koruyor meyve ve sebzeleri.
1) biberleri pizza için kullancaksan direk hamura üzerine atabilirsin. kahvaltıya menemen yaparkende ben buzlukdan çıkarıp atıyorum tavaya erimesini beklemiyorsun bu dolma biber içinde geçerli direk hafif ateşde pişirmeye başlayabilirsin.
kozlenmiş platıcanı bende merak ettim ama başka bir arkadaşda patlican buzluğa konulmaz deyince vazgeçtim

Kızlar, biz domates sos, menemenlik ve kahvaltılığı soda şişesine yapıyoruz. Kapamak için aleti var ağzını. Patlama derdi de yok. Ağzını kilitleyip kaynatıyoruz. Çok temiz iş oluyor. Tavsiye ederim
En çok sevdiğim kış hazırlığı biber kurusu, onu çektirip pulbiber niyetine kullanmak. Bi dee kırmızı kalın biberin közlenmiş hali. Kolay gelsin herkese:)

Ben neler yaptim neler. Biz Azerbaycanda yasiyoruz.azeriyum bizler kiş için birsuru sey yapariz.3kiloluk balonlarda domates tursularimi menemenlik domateslermi acili ezmelermi.salatalik tursularimi patlucan kozlemelerimi.ohhhooo birsuru sey yaptim.30a yakin domates tursum var cok severiz eşimlr yemeklerin yaninda

Patlican buzluga konur hem de cok guzel olur. Parlicanlari kozleyip soyun posetlere koyup buzluga atin. Kullanicaginiz zaman cikarin cozulmesinii bekleyin ya da mikro dalgada cozdurun. Zeytin yagi sari.sak ve limonla harika salatasi olur. Begendi yaparken de kullanabilirsiniz. Hatta mayonezli yogurtlu salatasi da olur cok da guzel olur. Biz yillardir buzluga atariz patlicani.

Anlamadım canım?başlangıcı nasıl sosun?
1 kilo kapya biber
1kilo domates
3 tane orta boy patlıcan
1 1.5 baş sarımsak
Bir avuç acı biber

Biber patlıcanı közle kabuklarını soy domatesleri soy robottan geçir.

Sarımsak ve biberleri de robottan geçir.

Hepsini karıştır ve uygun bir tencereye al kaynat. Kıvama gelince arzuna göre tuz koy. İstersen ceviz de robottan geçir koy. Soğutmadan kavanoza koy.

Kavanoz kapamayı bilio musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…