- 29 Eylül 2017
- 1.149
- 560
- 38
- 32
- Konu Sahibi smollgirl20
-
Bence herif kelimesi argo bir tabir arastirmaya gerek yok..sence herif kelimesi kibarmi? Tabi kendin argo olarak gormuyorsan kendi esine bol bol diyebikirsin baskalarinin eslerine degil yalniz!!Argo derken? Argo kelimesinin anlamini arastirmani tavsiye ederim o vakit
Espride degildi gayet ciddiyim
Aminnnn cnm aminnnnnBunlar hep ülkemizin milli gelirinin düşük, insanının yoksul, alım gücünün yetersiz oluşundan işte. Herkes 3 kuruşla çolukla çocukla ayakta kalmaya çalışıyor. Avrupa'nin çoğu kentinde, bir ev kiraladiginizda özellikle ogrenciyseniz doğal gazı ev sahibi karşılıyor biliyor musunuz? 24 saat cayır cayır mi yakarsınız, ateşi harlar misiniz hiç önemi yok. Ve ülkemizden daha soğuk yerler. Gerçekten acınacak hallerdeyiz. Allah yardımcımiz olsun inşallah
Yaw bu kari koca demek gibi birsey:) alinacak yer aradin bence gercekleri soyledigim icin.. farzetki kocan esin dedim :) sonuc degisecekse duzeltme yapayim hemenBence herif kelimesi argo bir tabir arastirmaya gerek yok..sence herif kelimesi kibarmi? Tabi kendin argo olarak gormuyorsan kendi esine bol bol diyebikirsin baskalarinin eslerine degil yalniz!!
Aynen hadi durumları yok ben kendim alır götürürüm bu bukadar sorun olmamalıbence de. Esimin ailesiyle fazla icli disli degilizdir ama boyle konularda onlardan bile cekinmem. Yeme icme konusunda da mesela cekinmem.
Ebeet canim.hep takipteyim hemen degisiyorum sirtiniHmm bir de okuyan cocuk var anladim olayi o yüzden siz de ustune gitmek istemiyorsunuz. Ne diyeyim o zaman cocugu terletmemeye ve usutmemeye dikkat edin o zaman. Kat kat giyinip terlerse de daha cabuk hastalanir.
Katılıyorum. Açlıktan kim ölmüş diyorlar, oysa sokaklar ölmekten beter olmuş açlarla dolu. Gelişmiş ülkelerde hiç duymadım "sen doğur doğur rızkıyla gelir o" diyerek 3-5 çocuk doğuran. Hem de tek maaş. Üstte yok başta yok. Ama olsun açlıktan kimse ölmez nasılsa bir şekilde buyur. Aç mı büyür, okuyamaz mi, işsiz mi kalır bunları dusunmesinler hiç. Düşünmek baş ağrıtır zararliah, amin. Ama şu da var ben 5 yil cocuk dusunmedim. İnan yakacagim gaza kadar alacagim beze kadar ve kendi hayatimin konforuna kadar dusundum cunku ev borcunu oduyorduk. Biraz da kendi elimizde yani ama bizim insanimiza anlatamazsin. Dogan buyur, asgari gecim indiriminde 20 tl fark eder ama rizkiyla gelir vs vs vs. Kimse bu annenin sutu olmazsa 1 kutu mama kac tl buna bakmaz maalesef...
bence burada 1 kelimeye verdigin tepkinin 10da 1ini ailene verseydin bugun bu konuyu acman gerekmezdiBence herif kelimesi argo bir tabir arastirmaya gerek yok..sence herif kelimesi kibarmi? Tabi kendin argo olarak gormuyorsan kendi esine bol bol diyebikirsin baskalarinin eslerine degil yalniz!!
Aslinda suandan itibaren konu sahibinin derdini tam anlamamakla beraber.. bence gitmek istemiyor soguyu bahane ediyor ama bunu ailesine soyleyemiyor.. konunun ozeti bu bence..Aynen hadi durumları yok ben kendim alır götürürüm bu bukadar sorun olmamalı
Isabet olur benim esim icin konu sahibin esi demenYaw bu kari koca demek gibi birsey:) alinacak yer aradin bence gercekleri soyledigim icin.. farzetki kocan esin dedim :) sonuc degisecekse duzeltme yapayim hemen
Babasını yeni kaybetmiş bir kişi olarak söylüyorum ki. Kal yanında benim evladım küçüktü babam o kadar hastalık yaşadı krizler geçirdi beş dakika bile çocuk aklıma gelmedi onu kaybetmek korkusundan. Şu zamanın kıymetini bil ve git kal.Birde kucuk cocugu olanlar beni iyi anlar...kizlar ben mecbur kalmadikca baba evinde kalmiyorum.cunku ayni mahalledeyiz 3 yada 4 sokak mesafw var...bazen annem abimin yanina gider sehir disina ozamamda babam evde yalniz kalir kucgck kardesim okuldan gelir evde yemek olmaz gibi seyler yasamasinlar diye annem gidince biz dogru babamin yanina geliriz..ama kisin ben kalmak istemiyorum yemeklerini yapip eve geri doneyim istiyorum ama babamda cok duygusal beni ve esimi cok sever anem yokken yalniz kalmak istemiyor anliyorum bizede gepmiyir..annem gidince benim duzenim bozuluyo biesuru camasirlar cocuga ait ne varsa toplanip babamlara gidiyoruz evleri de soguk gitswm aliniyilar...benim kizdigim noktada annem sehir disina cikicagi zaman beni arar yarin git babanin yaninda kal der..babamda esimi arar evi ocagi kitleyin gelin burda yeyin icin kalin der..bizde vicdan yapip gidiiyoruz ama cocuk sıkıliyor falan 1 gun olsa tamam idare edilir de bu sefer 10 gunlune gitti annem ve ben 10 gun burda cocukla nasil ugrascam bilmiyorum benim cocugum biraz fazla konuskan bagrarak konsuur gec yatar falan bunlar sorun pliyor kardesim okula gidiyor uyumasi lazim erkenden esimde ders caljsiyor evde yataginda rahat rahat calisuyor buraya geldik mutfakta calismak zorunda giren cilan oluyor konsantre olamiyor..kardesim o mutfakta diye rahat haraket edemiyor mutfa pek girmek istemiyor cocuk da hakli ses olur diye falan..ya bizim gelmemiz aslinda daha sikinti ama bunu aannemle babam anlamiyor daha bu 10 gunluk surec nasil geccek diye dusunurken babam buaksam 1 ay sora annen suraya gitcrk bi 10 gun daha kalirsiniz dedi suratim dustu ben napicam kizlar ciddi moralim bozuk hem vicdan hem kendi sartlarimiz arasinda kaldim cok uzgunum suan
olan cocuklara oluyor maalesef. En uzucu kismi...Katılıyorum. Açlıktan kim ölmüş diyorlar, oysa sokaklar ölmekten beter olmuş açlarla dolu. Gelişmiş ülkelerde hiç duymadım "sen doğur doğur rızkıyla gelir o" diyerek 3-5 çocuk doğuran. Hem de tek maaş. Üstte yok başta yok. Ama olsun açlıktan kimse ölmez nasılsa bir şekilde buyur. Aç mı büyür, okuyamaz mi, işsiz mi kalır bunları dusunmesinler hiç. Düşünmek baş ağrıtır zararli
Anlamaya çalışıyoruz ama dur bakalımAslinda suandan itibaren konu sahibinin derdini tam anlamamakla beraber.. bence gitmek istemiyor soguyu bahane ediyor ama bunu ailesine soyleyemiyor.. konunun ozeti bu bence..
Hem soguk diyor hem degil diyor..
Biraz daha kalın giysinseniz nasil olur acaba. Bi arkadaşta yazdi. Çok sıcaklarda iyi değil cocuk icinIsabet olur benim esim icin konu sahibin esi demen....birde esim tamam gidelim hem 10 gun tasaruf yapariz bizim kombi aylardir 50 de yaniyor dediginde kendi esiniz olsa hak verirdiniz dimi ama
Bu konuda sana katilmiyorum. Esinin meslegi ne bilmiyorum ama eger o doğalgaz faturasıni ödeyecek durumumuz varsa ben esime hak vermezdim.Isabet olur benim esim icin konu sahibin esi demen....birde esim tamam gidelim hem 10 gun tasaruf yapariz bizim kombi aylardir 50 de yaniyor dediginde kendi esiniz olsa hak verirdiniz dimi ama
Hayir asla hak vermem:) kendine gelince can elinki patlican degil.. cunku hakki hukuku iyi bilirim tatlim :) hatta boyke sacma birsey derse sinirkenirim bile. Ki esim bole seylerin konusunu dahi etmez sukurler olsun.Isabet olur benim esim icin konu sahibin esi demen....birde esim tamam gidelim hem 10 gun tasaruf yapariz bizim kombi aylardir 50 de yaniyor dediginde kendi esiniz olsa hak verirdiniz dimi ama
Biz burda kaldigimiz surece esime herif diye hitap eden olursa ayni tepkiyi burdada verirdim zaten..bu konu bambaska ince hisler gerektiriyir cok dikkatli islenmeli aile bu kiramassin gelemem diyemezsin illede gel diyen bir babayabence burada 1 kelimeye verdigin tepkinin 10da 1ini ailene verseydin bugun bu konuyu acman gerekmezdi
az once ben minnet etmem kimseye diyordu... Minnet etmemek o kombiyi acip, ailenin durumu yoksa faturalarina az da olsa yardim etmektir.Ba
Bu konuda sana katilmiyorum. Esinin meslegi ne bilmiyorum ama eger o doğalgaz faturasıni ödeyecek durumumuz varsa ben esime hak vermezdim.
gelemem diyemezsin ama usuyosan oz babana annene sormana bile gerek olmadan icinde bebek olan evin kombisini yukseltebilmen de gerekir. İnan o kadar zor degil.Biz burda kaldigimiz surece esime herif diye hitap eden olursa ayni tepkiyi burdada verirdim zaten..bu konu bambaska ince hisler gerektiriyir cok dikkatli islenmeli aile bu kiramassin gelemem diyemezsin illede gel diyen bir babaya
Esim.niye suclu gibi paragoz gibu algilandi onu anlamadim esine yazik gelmis diyen arkadaslarima dedim esim icin sorun yok o da hem seviyor hem tasaruf yapnak istedi 10 gun geldi onun icin sorun yok diye yazdim malum asgari ucretle tek maasla kirada ev gecindiren insanlariz bizHayir asla hak vermem:) kendine gelince can elinki patlican degil.. cunku hakki hukuku iyi bilirim tatlim :) hatta boyke sacma birsey derse sinirkenirim bile. Ki esim bole seylerin konusunu dahi etmez sukurler olsun.
Bi dk ya biz burda sana yardimci olmak istedik ama goruyorumki olaylari cok yanlis anlamissin sen
Belkide usume pahasina sabretmektir o sizin bahsetttiginiz tabir kadar degil minnetin icerigiaz once ben minnet etmem kimseye diyordu... Minnet etmemek o kombiyi acip, ailenin durumu yoksa faturalarina az da olsa yardim etmektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?