- 29 Ağustos 2014
- 1.367
- 2.488
- 133
- 32
- Konu Sahibi smollgirl20
-
Aslinda ben konu sahibini anladim. O ailesinin evine gitmek istemiyor hakli kendinisinin ve cocugunun duzeni bozuluyor sonucta.az once ben minnet etmem kimseye diyordu... Minnet etmemek o kombiyi acip, ailenin durumu yoksa faturalarina az da olsa yardim etmektir.
Buna birsey diyen yok.. ama annen gotmeseydide yanacakti o dogalgaz dimi? Biz sana yardimci olalim dedik ama sen taktin bir kelimeye.. kaldiki tam anlayamadi kimse.. bu ev soguk mu yoksa degil mi? Sen ona karar verememissinki..Esim.niye suclu gibi paragoz gibu algilandi onu anlamadim esine yazik gelmis diyen arkadaslarima dedim esim icin sorun yok o da hem seviyor hem tasaruf yapnak istedi 10 gun geldi onun icin sorun yok diye yazdim malum asgari ucretle tek maasla kirada ev gecindiren insanlariz biz
Bunu sen yazmışsın , sonra da aslında çok soğuk olmuyor diye çevirmişsin...Bir yerde de "yaz olsa hic sorun degil aslinda" demişsin.Dogalgaz cok geliyo diye kisik yakiyolar o da bi acip bi kapanniyo ev buz gibi oluyo kendilinden aciliyo kombi aka bence sacma
Fatura nezaman gelse annemle tartisma yasadiklarindan etkilendigim icin kimsenin isi duzenini bozmak istemiyorumgelemem diyemezsin ama usuyosan oz babana annene sormana bile gerek olmadan icinde bebek olan evin kombisini yukseltebilmen de gerekir. İnan o kadar zor degil.
Esim.niye suclu gibi paragoz gibu algilandi onu anlamadim esine yazik gelmis diyen arkadaslarima dedim esim icin sorun yok o da hem seviyor hem tasaruf yapnak istedi 10 gun geldi onun icin sorun yok diye yazdim malum asgari ucretle tek maasla kirada ev gecindiren insanlariz biz
minnet kelimesinin anlamina bir baksana tdk dan. Yani Türk Dil Kurumu.Belkide usume pahasina sabretmektir o sizin bahsetttiginiz tabir kadar degil minnetin icerigi
Surwkli buz gibi algilandi ..kombi ayarlanan derecenin altina dusene kadar yeniden yanana kadar bana gore soguk oluyor yaninca guzel isiniyor bence tamamen yanmaliydi dedim ama duzenleri hoyle dedim degistirwmem.dedimBunu sen yazmışsın , sonra da aslında çok soğuk olmuyor diye çevirmişsin...Bir yerde de "yaz olsa hic sorun degil aslinda" demişsin.
Ben anlamadım vallahi, sorun ne o zaman ?
Hay Allah razi olsun.. durduk yere yalanci cikiyoruzBunu sen yazmışsın , sonra da aslında çok soğuk olmuyor diye çevirmişsin...Bir yerde de "yaz olsa hic sorun degil aslinda" demişsin.
Ben anlamadım vallahi, sorun ne o zaman ?
Saol canim.benim ..konularda hep bi farklinyere cekme var konuyu acanin bile kafasi karisiyorSana bir sey demiyor kimse sadece bu konuda cozumun yok. Yani elden bir sey gelmez en iyisi kabullen evladina dikkat et babanla kardeşinle guzel vakit gecir.
Surwkli buz gibi algilandi ..kombi ayarlanan derecenin altina dusene kadar yeniden yanana kadar bana gore soguk oluyor yaninca guzel isiniyor bence tamamen yanmaliydi dedim ama duzenleri hoyle dedim degistirwmem.dedim
insanimizin durumu boyleyken zaten ben de sadece ve sadece imkansizliklar icinde buyutulen yavrulara uzuluyorum.Aslinda ben konu sahibini anladim. O ailesinin evine gitmek istemiyor hakli kendinisinin ve cocugunun duzeni bozuluyor sonucta.
Ama bir yandan babasinin israri bir yandan kocasinin tasarruf derdi girince isin icine hayir diyemiyor.
E annesi sonucta obur torununa bakmaya gitmis. Bunlari da israrla cagirmislar kendisi dogalgaza yardim edeyim dese bu sefer konu sahibinin esi kabul etmez. Yakacak olsam kendi evimde yakarım diye.
Yani herkes kendini dusunuyor bu olayda. Ev soguksa da olan yavrucaga oluyor.
Konu sahibine uzulmuyorum çünkü pasif.
Israrla okumakmministemiyorsun anlamadim dereceli kombi bi acip bi kapaniyo kaoandigi surec bana soguk geliyo rahatsizligim.budur anlamak iste sende artik anlarsin inankiBuna birsey diyen yok.. ama annen gotmeseydide yanacakti o dogalgaz dimi? Biz sana yardimci olalim dedik ama sen taktin bir kelimeye.. kaldiki tam anlayamadi kimse.. bu ev soguk mu yoksa degil mi? Sen ona karar verememissinki..
Ben hala soruma cevap alamadım cidden merak ettigim için soruyorum, anneniz 10 gün gidip geliyorsa, diğer zamanlarda bebeğe kim bakıyor? Yeni bakıcı ne zaman tutulacak? Ayrıca babaniz annenizin abinizden donunce başka yere daha gideceğini söylemiş. O neresi? Kafalar karışık anneniz ne yapıyor çözemedik?Belkide usume pahasina sabretmektir o sizin bahsetttiginiz tabir kadar degil minnetin icerigi
Aksamlari babamin yaninda yapamiyorum.sadece yukseltme isini canim babamin yattigi odada suan derece mesela gidip yukseltemem yapi meselesi ama daha fszla sogursa muylaka yukseltirimCanim duzenlerini degistirmeyeceksin zaten ama 10 gunde yakacagi fazladan en fazla 100 lira. Yani o kadar hizmetlerini goruyorsun cocugunun usudugune inaniyorsan bunu sormadan yapabilmesin neden tek fedakarlik eden sen olasin?
Haklısınız ama diyecek pek de bir şey yok. Asgari ucret ortada. Asgari ucretle gecinen insanlar maalesef var. Ulkenin ekonomik seviyesi artmadikca refah artmadikca buna bir cozum yok. Asgari ucretle gecinenler cocuk yapmasin demek de cok zalimce geliyor bana hayatta yasamak icin amaci kalmaz ki baska turlu insanin.insanimizin durumu boyleyken zaten ben de sadece ve sadece imkansizliklar icinde buyutulen yavrulara uzuluyorum.
Ben bilmiyorum bencil davranamadim, borcumu harcimi hesapladim 5 yil erteledim cocugu.
Herkes olmuyor zannediyordu, doktora gidin diyenler, tedavi olun diyenler, laf sokan aile bireyleri, sizden sonra evlenenlerin cocugu oldu diye baya bildigin aglayan kayinvalidem... Kimseyi takmadim...
Bende o donanlardanim evdede haksiz durumuna dusuyorum usudugum icin .kendu evim cok guzek kismiyoruz yakiyoruz allah ne verdiyse18-22 derece ideal sicakliktir cocuklar icin tabii turkiyede insanlar 27 derecenin altina dusunce donuyorlar nedense :)
Bu kadar korkmayin usuyecek diye.
Ve sandiginiz gibi cocuk usur yasli usumez diye bir sey yok.
Bi odada ilk yasi en buyuk olan usur (menopoz gibi extrem durumlar haric)
Ben zaten suan polarlarlageziyorum evde yani burda da oldugu gibi donup dolasio yine benim cok usudugum icin suclu oldumua heliyor sen sus ev sicak kanin donmus faljAnlamaya çalışıyoruz ama dur bakalım
Biraz daha kalın giysinseniz nasil olur acaba. Bi arkadaşta yazdi. Çok sıcaklarda iyi değil cocuk icin
insan kendi hayatini da dusunerek 2 kisi calisabilir mesela eli ayagi tutuyorsa. Yani caresizlik diye bir durum soz konusu degil.Haklısınız ama diyecek pek de bir şey yok. Asgari ucret ortada. Asgari ucretle gecinen insanlar maalesef var. Ulkenin ekonomik seviyesi artmadikca refah artmadikca buna bir cozum yok. Asgari ucretle gecinenler cocuk yapmasin demek de cok zalimce geliyor bana hayatta yasamak icin amaci kalmaz ki baska turlu insanin.
Daha once yazdim bu son yazisim gelinin anne babasi bakiyor acil memlekete gittiler annem apar topar gitti birde senede 1 kere 1 haftaluna bacilarinun yanina gider gurbetteler gelemiyolar cozdunuzmuBen hala soruma cevap alamadım cidden merak ettigim için soruyorum, anneniz 10 gün gidip geliyorsa, diğer zamanlarda bebeğe kim bakıyor? Yeni bakıcı ne zaman tutulacak? Ayrıca babaniz annenizin abinizden donunce başka yere daha gideceğini söylemiş. O neresi? Kafalar karışık anneniz ne yapıyor çözemedik?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?