benim ailem bu konuda hep relax olmuştur.hatırlıyorumda çocukluktan beri 5-6 yaşlarında bikini giymeye yüzmeyi öğrenmeye başladığım günden beri hep karışılmadan yetiştirildim.düşündümde o zamandan sonra hep ailemizle denize gittik babamın yanında bikinilide dolaştım .askılı,mini etek falan hep giydim kaba saba bi adam olmasına rağmen 1 kere bile karışmamıştır.daha anne babamın iğne ucu lafını işitmemişimdir.annem kapalıdır hatta ama 1 kez bile karışmamıştır giyimimize herkezin kendi tercihi olduğunu ne zaman içinizden gelir o zaman isteyen kapanır isteyen açık gezer derdi.
sonra ne mi oldu evlendim eşimde asla karışmaz giyimime... kıskanacağı yada kızacağı ölçüde çok açık giyinmem zaten. ama eşimin ailesi bu konuda çok takıntılılar..görümcemin biride aşırı derecede açıktır ama arada bi bana sarıp duruyolar
eşim fırçalıcak yine 1 sene idare eder onları o fırça sonra durulunca yine başlarlar
aile konusu farklı..bana baskı yapsaydılar şu an nasıl olurdum bilmiyorum ama kayınvalidemin saçmalıklarına artık kulak asmıyorum,uslübü berbatt insanı herşeyden soğutuyor maalesef
Emin ol benim ailem seninkilerden daha kötüydü,istemediğim halde zorla başımı kapatmalar, ayak bileklerime kadar etek giydirmeler eteğide öyle boş değil haa altından mutlaka tayt giydirmeler,üstüme giydiğim bluz bileklerime kadar,asla yukarıya çemrenmeyecek.. Sevmezdim ama zorla giydirirlerdi,annemle babam evde olmadıkları zaman kısa kol giyerdim pat diye eve biranda gelipde görünce kıyameti kopartırlardı,düşün evin içinde bile o yazma kafandan çıkmayacak ve evin içinde de olsa eşortman altı giydirmezlerdi, gene seninkiler pantolana falan izin veriyorlarmış benimkiler pantolon eteğe bile izin vermezlerdi sen düşün artık işte.....Neyse evlendim çok şükür eşim hiç karışmadı sen bilirsin dedi ve kısa kolumuda giydim,pantolonumu da,eşortman altımıda ama şimdi bile yılda iki kere izne gideriz düşün yılda yani 12 ayda sadece 30 günlük izne gideriz ama burnumdan gelir,babamlara gideriz şimdi tamam mı ne giysem de laf etmeseler diye düşünmekten kafayı yerim, hatta sana hiç unutamadığım anlarımdan bir kaç örnek vereyim; evliyim ne zaman geleceksin diye sorup sorup duruyorlar ben izne gelemiyorum diye bunları kandırıp sabahın köründe güm diye çıktım karşılarına anne napıyosun ver elini öpeyim dedim hoşgeldin bile demeden ne bu kıyafet dedi, üstelik bol pantolon ve uzun kollu bluz saçımıda sımsıkı arkadan bağladım topuz gibi,beni hiç özlememişBir gün yine izne gittim üzerimde aynen yine bol pantolon ve bu sefer kısa kolum var babam bidaha bu eve gelmesin dedi eşimin yanında...Kocama rezil oldum.......... Yalan değil ailem yüzünden dinden soğudum belki kendi isteğimle kapanacaktım belki bu kadar sıkmasalar sorun olmayacaktı.
yorumlariniz icin tesekkurler
ama dediginiz gibi bu durumu su an duzeltemem sanirim
bazi arkadaslar demis ki aileni uzme kendi duzenini kurana kadar onlarin istedigi gibi ol
ama bu benim karakterime tamamen ters bisey ben baskasinin istegine gore yasayamam ki
soz konusu olan da mutlulugum zaten sadece giyim degil her seyime karisirlar
Telefonu iki dakika elime alsam hemen "kimle oonusuyosun ver bakayim o telefonu bana" denir. Babam telefonu elimden almak icin resmen dovdu beni bi keresinde.
kucukken bi ara hosuma gitmisti kapanmistim. Sonra vazgectim acilmak istedim ama kavga kiyamet tabi. Babam seni okuldan alirim mi demedi kolumdan tutup yere mi firlatmadi. Ben de resti cektim alirsan al aciliyorum ben dedim.
sonra dediklerini yapamadi tabi.arkadaslarina ne diyecekmis! Arkadaslari ya cok onemli tabi onlar.
boyle dindar gorunur ama resmen arkadas cevresi ne der diye yasar ama her halti da yemesini bilir. Facebook konusmalarini yakaladim annemi artik aldatmiyor saniyordum megersem bir degil bir suru kadinla aldatiyormus! Igrendim resmen ya. Hala da uste cikmaya calisir annem de biliyor ama bosanmiyor adam cunku arkadaslari ne der!
anneme siddet uyguladigini da biliyorum onceden. Garibim ne yapsin bizim egitimimiz icin katlaniyor.
babam her kapali kiz gordugunde bana laf sokar acik bi kiz gordugunde de suna bak suna suna der yine laf sokar.
namazimiz kuranimiz gereginden fazla takibi altinda gunahi ona yaziliyormus biz evlatlari oldugumuz icin zorlama hakki varmis
Evde zaten hep kavga gurultu cocuklugumdan beri bu boyle.
babamin yaptigi her sey batiyor artik sadece aldatsa diycem ki babam o benim aldatsa da babam.
ama yok tanimaniz lazim anlamaniz icin ki tavsiye etmiyorum annemin kmrunu curuttu bencil egoist hep ben biliirim havalarinda gicik bi insan.
ve benim tek istedigim kisa kollu giymek. Oro.puluk yapmiyorum sonucta dimi.
ben kendi duzenimi kurana kadar zaten her seyden hevesim gecmis olucak
daha anlatamadigim bir suru baskilar var uzerimde
sonra moralim bozuk olsa biz sana napiyoruz baski mi uyguluyoruz da mutsuzsun derler
en son sknav sonuclari aciklandi siralamam kotu seneye hazirlanicam dedim babam basladi seneye daha iyi yapicagin ne malum bu sene git iste bilmem ne. Kendi kafasina gore bir suru sey bulmus onlari yaz diyo. Dedim ki ben mimar olmak istiyorum istedigim bi ozel uni. Var ona paramiz yetmezse seneye hazirlanicam. Yok ben takintiliymisim da bu kafayla cok hata yaparmisim da.
hayattan sogudum bu aralar
Bir de baskasi giyiyor diye istwmiyorum bunu ben.
Benim kendime yakistirdigim tarz bu boyle mutlu oluyorum.
Ama onlarin kalibinda giyinimce alisverise cikmak bile istemiyorum inanin.
Belki kucuk bir sorun ama...
yanlis anlattim sanirim :)Kücük bir sorun degil anladigim kadariyla cünkü seni psikolojik olarak bayagi etkiliyor.
Babam bir keresinde cep telefonu yüzünden dövdü beni demissin..
Benim babam 15 yasima kadar dövdü beni (ablamlari ve annemi daha uzun süre).
Sebeb? Sebebi yoktu sinirli ve agresif bir insandi.
hik dedin mi temke tokat girisebilen bir insandi.
Ben kisa kollu giyemiyorum diye degil belki ama babamdan gördügüm siddet yüzünden psikolojik olarak sorunlar yasadim.
Demek istedigim beterin beteri var canim.
Benden beter olanlarda vardi.
Babasi icki icer annesini aldadir gece herkesi sira dayagina ceken babalar vardi.
Halen var ve her zaman beterin beter olacak ki bizler kendimizce ibret alalim.
Simdi ne mi oldu?
Ben büyüdüm yaralarim acimiyor ama unutulmuyorda.
Babam ise bin pisman simdi torunlarina bir kez sesini yükseltmemistir.
Neden bunlari anlatiyorsun diyeceksin benim kisa kollu giyinmek istememle ne ilgisi var diyeceksin..
Hayatina engel koyuldugu icin suan öfkelisin ve dört duvar arasina sIkIsmis gibi hiss ediyorsun..
Ama yarin bir gün gelecek "geldi gecti" diyeceksin
Simdilik bir cözüm yolu aklina gelmiyorsa o zaman sabretmeyi dene.
Yada tam tersi is gercekten ciddiye gidiyorsa baska büyüklerine danis...
yanlis anlattim sanirim :)
kisa kollu giyemiyorum diye hayattan sogumadim
babamin annemi yillardir aldatmasi benim bunu cok kucuk bir yasta ogrenmem beni psikolojik olarak cok etkiledi
annemi dovdugunu ogrendim vs. babam hala aldatiyor annemi ve bosanmiyor da mesajlarini yakladim bir suru igrenc sey konusmus birden fazla kadinla hem de.
bunlarin ustune bir de psikoljik baskilari etkilenince boyle oldu iste
su an istedigim tek sey universiteye girip kendimi psikolojik olarak rahat ettirmek cunku daha ozgur olucam (umarim)
belki yurtta falan kalirim
onun disinda hayati kendi istedigim gibi yasamak istiyorum babamin arkadaslarina gore degil ya da babamin kaliplarina gore degil
Ama haklisin daha kotu durumda olanlar var allah onlara yardim etsin
bir gun gelip gecti diycez insallah:)
sanirim herkes evlenince kurtulmus bu durumlardan :)
yanlis anlattim sanirim :)
kisa kollu giyemiyorum diye hayattan sogumadim
babamin annemi yillardir aldatmasi benim bunu cok kucuk bir yasta ogrenmem beni psikolojik olarak cok etkiledi
annemi dovdugunu ogrendim vs. babam hala aldatiyor annemi ve bosanmiyor da mesajlarini yakladim bir suru igrenc sey konusmus birden fazla kadinla hem de.
bunlarin ustune bir de psikoljik baskilari etkilenince boyle oldu iste
su an istedigim tek sey universiteye girip kendimi psikolojik olarak rahat ettirmek cunku daha ozgur olucam (umarim)
belki yurtta falan kalirim
onun disinda hayati kendi istedigim gibi yasamak istiyorum babamin arkadaslarina gore degil ya da babamin kaliplarina gore degil
Ama haklisin daha kotu durumda olanlar var allah onlara yardim etsin
bir gun gelip gecti diycez insallah:)
sanirim herkes evlenince kurtulmus bu durumlardan :)
Sizlere bir örnek vermek istiyorum; ama sadece örnek bu yazdıklarımı kimse -özellikle konu sahibi- üzerine alınmasın lütfen.
Benim geçmiş yıllarda bir arkadaşım vardı.
Babası dini bütün bir adamdı.
Karısını evlenince kapatmış, kızını da o yolda kapatmak isteyen bir adam.
Ama kızı (arkadaşım) bu durumdan çok rahatsızdı.
Çünkü kız; gayet rahat davranışlar sergileyen, belki de baskıdan dolayı dışa dönük biriydi.
Babasının zoru ile kapatılmış, ama içinde zerre kapanma isteği olmayan bir arkadaştı.
Her konuşmamızda; bir gün açılacağım derdi...
Dışardan bakınca evet; saçı kapalı, eteği uzun, gömlekleri uzun ....
Ama iç dünyası ....
Kız; ailesi her şehir dışına çıktığında eve erkek alan bir kızdı.
Bir çok kez onlarla ilişki yaşamış ve günlerce aynı evde kalmıştı...
Ailesine yalan söyleyip, şehir dışına habersiz gidip erkek arkadaşlarında günlerce kalmıştı...
Hepsini anlatıyordu bana.
Şimdi bu arkadaşın neresi kapalı diye sorarsanız; bence sadece dış görünümü...
Yanlış anlamayın konu sahibi böyle olacak ya da her kapalı olan böyle olacak diye bir düşüncem yok.
Kimseyi yargılayamayız.
Ama demem o ki; baskı insanı tahrik eden bir unsurdur ...
Aileler umarım geç olmadan bunu idrak eder...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?