Kısa sürede evlenmek?

kendimden örnek vereyim..
benim babam o kadar tutcudur ki erkek arkadaşımı nasıl söyleyeceiğimi bile bılemıyorum ona.
hani şu an keşke sizin durumunuz gibi olsa durumum diyorum ben 3 ay nişanlılığa bile razıyım yani:1:

Benim babam da farklı değil, sevgilin olmasında ne olursa olsun!
Zaten 7 yıldır görüştüğümüzü söyleyince vay be smuwiLa' nin 7 yıldır sevgilisi varmış demek ki diye kafasına takmıştı.
Hiç beklemezdim ondan demiş hatta, böyle bir aile de büyüdüğüm için evlilik bana hep soğuk gelmiştir, bir yandan istiyorum ama bir yandan da korkular, ailemle yaşamayacak olmam vs.
Sevgilime biz hep böyle flört edelim demişliğim bile olmuştur.
Babam bundan 2 sene önce mantık evliliği yapacağımızı söyler dururdu mesela, zaten teyzem medeni cesaretini gösterip babama söylemişti.

Benim babam da farklı değil, sevgilin olmasında ne olursa olsun!
Zaten 7 yıldır görüştüğümüzü söyleyince vay be smuwiLa' nin 7 yıldır sevgilisi varmış demek ki diye kafasına takmıştı.
Hiç beklemezdim ondan demiş hatta, böyle bir aile de büyüdüğüm için evlilik bana hep soğuk gelmiştir, bir yandan istiyorum ama bir yandan da korkular, ailemle yaşamayacak olmam vs.
Sevgilime biz hep böyle flört edelim demişliğim bile olmuştur.
Babam bundan 2 sene önce mantık evliliği yapacağımızı söyler dururdu mesela, zaten teyzem medeni cesaretini gösterip babama söylemişti.

aslında seni anlıyorum. evet içine sindirmek istiyorsun ama
bence bu tür şeylerle kendini yorma.
elindekiyle mutlu olmaya bak:34:

Son düzenleme:
Babanın fikrini almamasına bozulmuşsun ama inan ki bu durumda baban % 100 doğru düşünüyor.
Nişanın düğünün arasının uzun olması iyi değildir derler eskiler, bu söze çok inanırım.:34:

normal $artlarda babayin ne eksikse almasi nlazim .. madem para almadan çali$iyorsun
baban biliyodur herhalde bunu :26: ona gore demi$tir 6 ayda evlenin diye .. bilmiyorsada ogretirsin, hala teyze gibi ayledeki buyuklerden yardim iste anlatsinlar babana ..

İlk tanışmaya geleceklerinde eve bir şey alsak neden alıyor sunuz diye kızıyordu, benden hiç bir şey istemesin ben annesini alırken beyaz eşya mı almış? yatak odası mı almış? Her şeyi erkek tarafı yapacak diyordu.. :53: Ki ben zaten yıllardır kendi başıma yapacağımın hayalini yaşıyorum.
Eniştem de kızlar çalışıyor artık kendileri yaparlar dediğin de kız kardeşim yani, paramı biriktiririm demişti de babam bu sefer yaaa, burda yaşayacaksın paranı bankaya atacaksın! dedi, kız kardeşim de eee baba ne öyle, ne böyle sen almayacaksın, ben para biriktiremyicem e ne yapıcam ben deyince durdu.

Babam aslında bir sevgilim olduğu için bana kızgındı, bana bağırarak ben öyle bekletmem öyle eve gelip gidemez, müsade edemem diye diklenmişti, madem sevgilin var evlen git gibi. Sanki sevgilim olduğu için hınc alıyor, şartları zorlaştırıyor.

Son düzenleme:

aslında seni anlıyorum. evet içine sindirmek istiyorsun ama
bence bu tür şeylerle kendini yorma.
elindekiyle mutlu olmaya bak:34:

Yemin ederim anlatmak istediğimi söyledin, bir anda çıkıverdi tanışma falan, hemen söz yapmam derken birden 6 ay içinde evlendirmeye konu gitti, ki erkek kardeşim bu konular açıldığında benimle kavga eder, ben bu tür konulara gelemem erken! der. :34:
Tanışmaya geldiklerinde evde durmadı mesela?
Herkesin aile' ye girecek birine alışması lazım aslında.
Ben tanıyorum ama babam geldiklerinde de gittiğimiz de de sevgilimin yüzüne bakmadı, tek konuşma geçmedi aralarında.

İlk tanışmaya geleceklerinde eve bir şey alsak neden alıyor sunuz diye kızıyordu, benden hiç bir şey istemesin ben annesini alırken beyaz eşya mı almış? yatak odası mı almış? Her şeyi erkek tarafı yapacak diyordu.. :53: Ki ben zaten yıllardır kendi başıma yapacağımın hayalini yaşıyorum.
Eniştem de kızlar çalışıyor artık kendileri yaparlar dediğin de kız kardeşim yani, paramı biriktiririm demişti de babam bu sefer yaaa, burda yaşayacaksın paranı bankaya atacaksın! dedi, kız kardeşim de eee baba ne öyle, ne böyle sen almayacaksın, ben para biriktiremyicem e ne yapıcam ben deyince durdu.

Babam aslında bir sevgilim olduğu için bana kızgındı, bana bağırarak ben öyle bekletmem öyle eve gelip gidemez, müsade edemem diye diklenmişti, madem sevgilin var evlen git gibi. Sanki sevgilim olduğu için hınc alıyor, şartları zorlaştırıyor.

Bir noktada babanı anlayabiliyorum.
annenin yokluğu onun böyle hırçınlaşmasına sebebiyet veriyor olabilir.
Netice baba-kız ilişkisi çok farklıdır, babalar kızlarını asla evlendirmek istemez ki zaten.
İsterler hep yanlarında, küçük, taş bebek biblolar gibi kalsınlar, hiç büyümesinler.

O yüzden belki sen teyzenler ile, ablan ile konuşarak yumuşamasını sağlayabilirsin.
Eskiler aslında hep böyledir, erkek tarafı yapar der çıkar işin içinden.
Sen çok üzme kendini ve süreç kısa olsa dahi, inan bana herşey yoluna girecektir.
Allah evlenene gerçekten yardım ediyor, bu fasa fiso bir söz değil.
Kendimden biliyorum... :34:

Yemin ederim anlatmak istediğimi söyledin, bir anda çıkıverdi tanışma falan, hemen söz yapmam derken birden 6 ay içinde evlendirmeye konu gitti, ki erkek kardeşim bu konular açıldığında benimle kavga eder, ben bu tür konulara gelemem erken! der. :34:
Tanışmaya geldiklerinde evde durmadı mesela?
Herkesin aile' ye girecek birine alışması lazım aslında.
Ben tanıyorum ama babam geldiklerinde de gittiğimiz de de sevgilimin yüzüne bakmadı, tek konuşma geçmedi aralarında.

e normaldir babalar kızlarını kıskanır. kıskandıgından soğuk durur en başta.
erkek arkadaşında babandan çekiniyor olabilir şu durumda
yani erkekler için daha zordur kaynaşmak aslında.

Bir noktada babanı anlayabiliyorum.
annenin yokluğu onun böyle hırçınlaşmasına sebebiyet veriyor olabilir.
Netice baba-kız ilişkisi çok farklıdır, babalar kızlarını asla evlendirmek istemez ki zaten.
İsterler hep yanlarında, küçük, taş bebek biblolar gibi kalsınlar, hiç büyümesinler.

O yüzden belki sen teyzenler ile, ablan ile konuşarak yumuşamasını sağlayabilirsin.
Eskiler aslında hep böyledir, erkek tarafı yapar der çıkar işin içinden.
Sen çok üzme kendini ve süreç kısa olsa dahi, inan bana herşey yoluna girecektir.
Allah evlenene gerçekten yardım ediyor, bu fasa fiso bir söz değil.
Kendimden biliyorum... :34:

İlkler her anlamda da en büyük zorluğu çekermiş ya biz de de o hesap.
Tanışma olacak bir yandan erkek kardeşim, bir yandan babam evde terör estirdiler.
Erkek kardeşim bunları neden aldın? Niye kendini beğendirmeye çalışıyorsun?
Daha zamanı vardı, niye acele ediyorsun?
Ki biz ailesiyle tanışmaya ilk teyzemlerle gittik, teyzemler bu tanışmadan yaklaşık 3 ay sonra ani bir şekilde söylediler babama.
Söylemezler diye düşünmüştüm, babam' dan çekinirler çünkü, hatta o zaman zarfında söyleyemediklerini de görünce ben bile unutmuştum söyleyecek olmalarını. Kardeşime anlatıyorum ama ne fayda, onun yerini neden değiştirdin? İstemiyorum ben, niye geliyorlar bize falan.. :ssz:

e normaldir babalar kızlarını kıskanır. kıskandıgından soğuk durur en başta.
erkek arkadaşında babandan çekiniyor olabilir şu durumda
yani erkekler için daha zordur kaynaşmak aslında.

Aynen, işte hem bu sebeple babam tanısın, hemde maddi olarak şartlarımız tamamlansın adına istiyorum ben, sırf babam eve gelip gitmesine müsade edemediğinden eksik gedik, olmuş olmamış evlenilmez diye düşünüyorum..

bunu siz düşündüyseniz babnız çoktan düşünmüştür aslında
çeyiz işini masrafları vs.
e onun bir bildiği olmasa sizi nişanlamak icin uğraşmaz bence.
sonucta o daha tecrübelidir

Bende tam tersi, hatta önceden babamla bile konuşurduk evlenecek insanların kendileri bir şeyleri yapması lazım, çalışıyorlarsa sağ' da sol' da harcayıp, ailelerine yükü bırakacaklarına diye hak verirdi.
Şimdi ise her şeyi erkek tarafı yapacak canım.. :27:

Son düzenleme:
anliyorum seni .. ben senin yerinde olsma bi an once evlenip yuvami kurardim .. oldugu kadar artik
in$alalh sevgilinin aylesi anlayi$li tiplerdir ..

kendimden örnek vereyim bu konuya

ben eşimle nisan ayında tanıştım temmuz ayında söz yaptık araya ramazan ve bayram girmişti bekledik
ekimde nişan yaptık kasımda düğün :) hiçte pişman olmadım
ne kadar uzatılırsa o kadarda kavgalar gördüm etrafımda aileler arasında hatta ayrılanlar bile
birazda evlendikten sonra birbirini keşfetmek gerek :)

ahh ahh kaynaşmak dedinizde benim babam anca eşimle kaynaştı hala da yüz göz olmaz ama
benimki adım atamıyo samimiyet için babama :)
babalar kızlarını kıskanır

çeyiz işini düşünüyosan zaten 7 yıldır beraberliğiniz varmış bunu da bu süreçte düşünmeniz gerekirdi diye düşünüyorum
ayrıca babanız bu şekilde söylediyse demek ki bu konuda elinden geleni yapıcaktır.

Son düzenleme:
kendimden örnek vereyim bu konuya

ben eşimle nisan ayında tanıştım temmuz ayında söz yaptık araya ramazan ve bayram girmişti bekledik
ekimde nişan yaptık kasımda düğün :) hiçte pişman olmadım
ne kadar uzatılırsa o kadarda kavgalar gördüm etrafımda aileler arasında hatta ayrılanlar bile
birazda evlendikten sonra birbirini keşfetmek gerek :)

çeyiz işini düşünüyosan zaten 7 yıldır beraberliğiniz varmış bunu da bu süreçte düşünmeniz gerekirdi diye düşünüyorum
ayrıca babanız bu şekilde söylediyse demek ki bu konuda elinden geleni yapıcaktır.

Ne yaptın canım okuyorduk o zaman, üstelik toplam 7 yılı saysan 18' ler çeyiz için çok erken, zaten geçen yıl annemi kaybettim, bir süre evdeydim haliyle param yoktu. Şurada 6 aydır çalışıyorum ki baba işi olunca ücrette olmuyor, ihtiyaç oldukça. O zamanlar baba çeyiz alıyorum desen evlenmek mi istiyorsun diye beynimi delerdi vallahi, porseleni bol olan memlekette okudum bide, arkadaşım alıp alıp götürüyordu ben götürsem sen okuluna odaklan ne çeyizi derdiler kesin, annem bir kere dokundurmuşta kızların hiç bir şeyleri yok diye babam panik olmuş ne oldu yoksa evlenmek mi istiyorlar demiş, öyle de kalıvermişti.

Son düzenleme:
Ben kendiminde farkındayım, bir şeyleri anormal düşünüyorum.
Herkes evlenecek diye sevinçten dört köşe iken, en basiti ortaokul arkadaşım, haziran' ın 1' de düğünü var, ben ona kızım nasıl bu kadar mutlusun diyorum? Ölüme gidiyor sanki..

benim ailemde senin gibi düşündüğü için evlenmeye maddi ve manevi hazır olduğumuz an söz nişan yaptık 5 ay içinde de herşeyi hallettik düğünümüzü yaptık , uzatmaya gerek yok bence , ha diyosan hazır değilim hemen o zaman keşke tanıştırma olayına da girmeseydin hiç , baban tarzında düşünen aileler fazla çünkü , 6 ay da çok ideal bana kalırsa herşeyd yetişiyor rahat rahat

benim ailemde senin gibi düşündüğü için evlenmeye maddi ve manevi hazır olduğumuz an söz nişan yaptık 5 ay içinde de herşeyi hallettik düğünümüzü yaptık , uzatmaya gerek yok bence , ha diyosan hazır değilim hemen o zaman keşke tanıştırma olayına da girmeseydin hiç , baban tarzında düşünen aileler fazla çünkü , 6 ay da çok ideal bana kalırsa herşeyd yetişiyor rahat rahat

Teyzemi ne yapayım ben? :ssz:
Ben nasılsa söyleyemezler diye rahattım, kalktı pat diye söyleyiverdi şaşırıp kaldım.
Ailesi de memlekette olunca, her zaman gelemiyorlar ablasının nişanı için geleceklerdi öyle de tanışmaya karar verildi.

Teyzemi ne yapayım ben? :ssz:
Ben nasılsa söyleyemezler diye rahattım, kalktı pat diye söyleyiverdi şaşırıp kaldım.
Ailesi de memlekette olunca, her zaman gelemiyorlar ablasının nişanı için geleceklerdi öyle de tanışmaya karar verildi.

o zaman tek yol kalıyor gibi madem baban 6 ay nişanlı kalmanı istiyor , düğün istediğiniz tarihi sevgilinle kararlaştırıp 6 ay öncesine nişanı yapmak , atıyorum 1 yıl sonra istiyorsanız düğünü 6 ay sonra nişanı yapmak , babanla da aranda sorun çıkmamış olur

Back
X