Babam beni 6 ay içinde evlendirmeyi düşünüyormuş arkadaşlar, 3 ay önce erkek arkadaşımın ailesiyle tanışmıştık, 3 hafta önce yengesine misafir olduk, orada konusu açıldı. Erkek arkadaşımın ablasi bir söz olsa adı konsa herkes için rahat olur, aileler biribirini daha iyi tanır, şimdi biz çekiniyoruz acaba gelmek isterler mi? çekinirler gibilerinden dediler, teyzemler de hak verdiler. Enişteme açacağız bu konuyu dediler ve nitekim açmışlar. Babam askerliğini öne sürerdi hep erkek arkadaşımın, smmm sınavı yüzünden ertelemek zorunda kaldı ve sınava girince tecilini bozdurup gidecek hemen, kısa dönem yapacak. Babam olmaz demiş, ben olmaz demesini askere gitmeden kız vermeme bağlarken meğer sebebi sözlenince erkek arkadaşımın bize gelip, gideceğiymiş. O bunlara tahammül edemediğinden de ne kadar hızlı o kadar iyi mantığıyla askerliğini yapıp gelsin ki bir engel kalmasın sözü, nişanı arka arkaya yapıp 6 ay içinde evlendireyim (miş) düşüncesi. Bana fikrimi soran yok tabi..
Hayır anlamıyorum, 6 ay içinde gelip gitmeyecek mi sanki? İlla ki görüşülecek. Yangından mal kaçırmıyoruz ki, hangi yüzyılda yaşıyoruz? Babam beni bazen çok şaşırtıyor, evlilik ciddi bir karar hazır olmak lazım, daha sözden bir şey anlamadan nişan gelecek, ondan sonra da düğün. Ki biz 7 yıldır görüşüyoruz, halen görüştüğümüzü de doğal olarak biliyor buna müsade ederken sözlü, nişanlı beklemeye etmiyor. Tek düşüncesi eve gelip gitmesi hayır zırt pırt gelecek değil ya, o şekilde bende istemem zaten, üstelik teyzemler sık sık gelmez, ailesiyle gelir demişler ama babam yine nuh demiş peygamber dememiş. Bana çok ani geliyor, açıkçası babamın bu düşüncesi moralimi bozuyor.
En az 6 ay, 1 sene nişanlı kalınması daha iyi olmaz mı?