Kısa sürede evlenmek?

:) Bu düzeni bu düşünceleri biz değiştirirz inşallah çocuklarımız da..
Ben de çok kızsam da bir bakıma anlıyorum babaları, biz Türk toplumuyuz o yüzden biraz da normal karşılıyorum.
Yorumları okumadım smuwila ama maddi imkanınız varsa, eminsen ondan, onun için de bir sakınca yoksa takılma 1 yıla falan
yapın düğünü bizide çağır :)

Maddi sorun aşarsak takılmayacağım söz, ama bunun için önce babamla akşama bir konuşma yapmam gerekicek.
Açık açık konuşacağım, eğer evet öyle düşünüyorum derse de peki kabul ediyorum diyeceğim.
Şaka maka kız gidiyor deyip geri hamle yapmazsa iyidir, inan ne düşündüğünü, ne yaptığını kesitremiyorum..
Aşk olsun, çağırmam mı? Bütün KK dostlarım davetli.. :34:

Maddi sorun aşarsak takılmayacağım söz, ama bunun için önce babamla akşama bir konuşma yapmam gerekicek.
Açık açık konuşacağım, eğer evet öyle düşünüyorum derse de peki kabul ediyorum diyeceğim.
Şaka maka kız gidiyor deyip geri hamle yapmazsa iyidir, inan ne düşündüğünü, ne yaptığını kesitremiyorum..
Aşk olsun, çağırmam mı? Bütün KK dostlarım davetli.. :34:

:) Cidden geri hamle olabilir, babam da bir an önce evlenin mevzusu yapmadı ama vardı içinde sanki hissettim. İstemeye geldikleri gün kimseyle konuşmadı mesela.. Ahh ahhh bu babalar bi alem..bekleyip göreceksin canım
Herşey istediğin gibi olur inşallah

Ahh bu babalar.
Hem kızlarına kıyamazşar , hemde kurallar koymaya çalışıp yine kendi yüreklerini burkarlar.
Eminim babanızda bu kadar hızlı evlenmenizi istemiyor ama eskilerde söz nişan düğün arası uzatılmaz.
Muhtemelen bundandır.
Anneciğin olsaydı o yol yordamına göre babayıda idare ederdi.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Zaten yıllardır berabermiişsiniz.
Maddiyatla olan sorunlar elbet çözülür.
El ele verdikten sonra. Daha önünüzde zaman var.
Babanızı nişanla evlilik arasını biraz daha uzatmaya ikna edeceğinize eminim.
Nilan olsun babnız daha rahatlayacaktır zaten.

canım zaten 7 senelik bir ilişkiden bahsediyorsun, herşeyin 6 ay içinde olması bence daha iyi,
nişanlılık dönemi uzadıkça suyu çıkıyor, içini ferah tut, böylesi daha iyi olur.

:) Cidden geri hamle olabilir, babam da bir an önce evlenin mevzusu yapmadı ama vardı içinde sanki hissettim. İstemeye geldikleri gün kimseyle konuşmadı mesela.. Ahh ahhh bu babalar bi alem..bekleyip göreceksin canım
Herşey istediğin gibi olur inşallah

Teşekkür ederim canım,
Oy, o gün benim babam nerdeyiz biz, kim bu insanlar der gibi bakıyordu etrafa? Sanki biz misafiriz, dut yemiş bülbül gibi oldu? Ama görseniz bir ağır, erkek arkadaşım ilk girip o şekilde gördüğünde bu adam kesin bizi kovacak demiş, gitmiş yanına babam ona bakıyormuş o babama, elini uzatmış babam da uzatmış ama tokalaşmak için benim ki çevirip öpmüş, kesin demiştir o zaman aha damat bu demek ki diye, sonradan da bir açıldılar sormayın, insanın yanında sevip saydığın kişilerin olması çok önemli, mesela benim eniştemler vardı babam onlar varken kendini çok rahat hissediyor her halinden belliydi, bizi çağırdıklarında da hafta sonu olsun, eniştenler gelsin dedi. Rahatlığı yaratan eniştemlerdi, güzel de geçmişti zaten bir eniştemle erkek arkadaşım aynı memleketli.

Dediğin gibi akışına bırakıcam, bir kez daha açık açık konuğu ne istediğini, ne düşündüğünü bir anlamaya çalışayım da.

Ahh bu babalar.
Hem kızlarına kıyamazşar , hemde kurallar koymaya çalışıp yine kendi yüreklerini burkarlar.
Eminim babanızda bu kadar hızlı evlenmenizi istemiyor ama eskilerde söz nişan düğün arası uzatılmaz.
Muhtemelen bundandır.
Anneciğin olsaydı o yol yordamına göre babayıda idare ederdi.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Zaten yıllardır berabermiişsiniz.
Maddiyatla olan sorunlar elbet çözülür.
El ele verdikten sonra. Daha önünüzde zaman var.
Babanızı nişanla evlilik arasını biraz daha uzatmaya ikna edeceğinize eminim.
Nilan olsun babnız daha rahatlayacaktır zaten.

İnşallah canım, ben planlı bir insanım düşünürüm önce her şeyi, o yüzden konu açıp fikir almak istedim.
Bende sizin gibi düşünüyorum inşallah ikna edebilirim, ama zaten zorlanırsak iki taraftan biri mecburen erteleyeceğiz.
Zaten her şey konuşulur, anlaşmaya varılır.
Bu akşam konuşacağım inşallah, hiçte beceremem ama..:ssz:

Kac yasindasiniz.
Ben uzun sureli sevgililik donemlerine karsiyim acikcasi
7 yil berabersiniz
Ornek simdi 1 yil sozlu 1 yil nisanli biraz sacma olmazmi sizin icin
Sizi kastetmiyorum
Genelde 10 yil birlikte oluyorlar
Sonra evlenip 6 ayda bosaniyorlar
Cunku Artik bir heycani hevesi kalmiyor evliligin
Benim dusuncem.

Kac yasindasiniz.
7 yil berabersiniz
Sizi kastetmiyorum
Benim dusuncem.

ben 9 sene flört ettim, 17 yaşında tanıştım kaç yaşında evlenmeliydim iş güç düzen olmayınca
heyecanda gayet yerinde doğru insanı bulursanız sıkıntı olmaz, ayrıca heyecan derken?
diyelimki 6 ay içinde büyük bi aşkla evlendi çiftler heyecan biter gözüyle bakarsan evliliğin 3 5 bilemedin 10.yılındada bitebilir

Babam beni 6 ay içinde evlendirmeyi düşünüyormuş arkadaşlar, 3 ay önce erkek arkadaşımın ailesiyle tanışmıştık, 3 hafta önce yengesine misafir olduk, orada konusu açıldı. Erkek arkadaşımın ablasi bir söz olsa adı konsa herkes için rahat olur, aileler biribirini daha iyi tanır, şimdi biz çekiniyoruz acaba gelmek isterler mi? çekinirler gibilerinden dediler, teyzemler de hak verdiler. Enişteme açacağız bu konuyu dediler ve nitekim açmışlar. Babam askerliğini öne sürerdi hep erkek arkadaşımın, smmm sınavı yüzünden ertelemek zorunda kaldı ve sınava girince tecilini bozdurup gidecek hemen, kısa dönem yapacak. Babam olmaz demiş, ben olmaz demesini askere gitmeden kız vermeme bağlarken meğer sebebi sözlenince erkek arkadaşımın bize gelip, gideceğiymiş. O bunlara tahammül edemediğinden de ne kadar hızlı o kadar iyi mantığıyla askerliğini yapıp gelsin ki bir engel kalmasın sözü, nişanı arka arkaya yapıp 6 ay içinde evlendireyim (miş) düşüncesi. Bana fikrimi soran yok tabi..

Hayır anlamıyorum, 6 ay içinde gelip gitmeyecek mi sanki? İlla ki görüşülecek. Yangından mal kaçırmıyoruz ki, hangi yüzyılda yaşıyoruz? Babam beni bazen çok şaşırtıyor, evlilik ciddi bir karar hazır olmak lazım, daha sözden bir şey anlamadan nişan gelecek, ondan sonra da düğün. Ki biz 7 yıldır görüşüyoruz, halen görüştüğümüzü de doğal olarak biliyor buna müsade ederken sözlü, nişanlı beklemeye etmiyor. Tek düşüncesi eve gelip gitmesi hayır zırt pırt gelecek değil ya, o şekilde bende istemem zaten, üstelik teyzemler sık sık gelmez, ailesiyle gelir demişler ama babam yine nuh demiş peygamber dememiş. Bana çok ani geliyor, açıkçası babamın bu düşüncesi moralimi bozuyor. :50:

En az 6 ay, 1 sene nişanlı kalınması daha iyi olmaz mı?

ben 3 yıl görüştüm eşimle. nişanlılık söz vs toplam sürem 3 ay bile değildi. isteyerek böle yapmadık tabi ama daha uzasaydı kesin bozulurdu iş eminim. çok gerginlik oluyor bu dönemde. ama 6 ay iyi ve dengeli bir süre bence.

7 senelik beraberliğim olsa 1 hafta sonra düğün yapıcaz size deseler hiç tereddütsüz tamam diyebilirdim ben:9:
Zaten 7 seneniz beraber geçmiş 1,5 yıl da nişanlı kalıp napıcaksınız ki:44:Süre uzadıkça sorunlar çıkıyor bence bu evrede:44:

Kac yasindasiniz.
7 yil berabersiniz
Sizi kastetmiyorum
Benim dusuncem.

24 canım, karşısınız da ne yapalım şimdi sırf uzatmayalım diye 17-18 yaşlarında evlense miydik okulu, işi bırakıp? Yeter ki heyecanımız olsun diyip? Heyecan mı bakacaktı bize, ayrıca heyecan sadece uzun süreli flörtlerde mi bitiyor? Kısa olanlar da ilelebet tam gaz yani? Ya da bizim evlenmemize nerden baksan şu kadar var bence ayrılalım, o zamana kadar heyecan kalmaz diyip ayırlsamıydık? Bugüne kadar bitmemişse, sürmüşse Allahın vardır bir bildiği, biterse de biter, kısmet bu işler, uzun-kısa farketmiyor, anlaşamayan her çift boşanıyor. O dönemler de biz de bu kadar uzun süre çıkacağımızı nerden bilebilirdik? Biri bana siz 7-8 yıl sonra evleneceksiniz dese güler geçerdim, çünkü o zamanlar evliliğe kadar plan yapamıyorsun, tamam sürsün istiyorsun ama yaş dolayısıyla evlilik aklının ucundan geçmiyor.

Son düzenleme:
7 senelik beraberliğim olsa 1 hafta sonra düğün yapıcaz size deseler hiç tereddütsüz tamam diyebilirdim ben:9:
Zaten 7 seneniz beraber geçmiş 1,5 yıl da nişanlı kalıp napıcaksınız ki:44:Süre uzadıkça sorunlar çıkıyor bence bu evrede:44:

Yani arkadaşlar, şimdi mantıklı düşünürsek maddi anlamda yeterli gücünüz yoksa nasıl evleneceksiniz anlayamıyorum bir türlü? Yani bu pembe gözlüklerle dünyayı seyretmek gibi bir şey?
Herkes sorun, sorun deyip nişanlılık döneminde çıkacak sorunlardan korkuyor da, evlenince sanki güllük gülistanlık sorunsuz bir hayat mı bekliyor çiftleri?
Yine ara bozmak isteyen kaynana çocuğunun yuvasını dağıtmıyor mu?
Çiftler anlaşmazlık yaşamıyor mu vs. Nişanda ayrılmadılar ama evlenince boşandılar. Olursa olur zaten, eğer birbirimizin nasibi değilsek bir şey çıkar ve bu iş biter. Yıllara güvenmiyorum ben, bunca zaman ayrılmadıysak bu saatten sonra ayrılmayız diyemem Allah bilir orasını.
İnsanın neden beklemek istediği de önemli, ben yeter ki evleneyim diye evlenemem açıkçası, manen de hazır olmam lazım özellikle babam bana kızar gibi bu cümleleri kuruyorsa? İnsan da doğal olarak istemeden söylüyormuş gibi bir izlenim yaratıyor yani gönülsüzmüş, sırf sevgilim olduğundan evlendirmek istiyormuş gibi..
İkincisi annemi kaybetmiş olmam bende büyük bir yıkım yarattı, annemin yokluğuyla aileme aşırı bağlandım, hadi bunu aşabilirim diyelim ama maddi açıdan hazır değilsek, ya da tam değilsek neden arkamızdan koşturan varmış gibi evlenelim ki?
Her şeyi 6 aya sığdırmak babam farkında değil ama onu da yorar. Sanırım o hala 30 yıl önceki gibi sanıyor her şeyi. :)

Son düzenleme:
Çok küçüksün resimde ama benzettim sizi birbirinize.
Allah nurlar içinde yatırsın inşallah canım

tatlım gördüğün üzre çoğu yorum süreye odaklı, maddi yönü düşünen yok, ama verdiğin cevaplar ne kadar mantıklı olduğunu gösteriyo, neticede evlenincede çıkar sorun çıkacak olsa, kişiler ve aileler kendini bildikten sonra ne sorunu çıkacak

zaten nişanlın mayısta askere gidecekmiş.
gelmesi etmesi derken 1 yılı bulur evlenmeniz. o ara hazırlık yaparsın sende.

hem baban byle düşündüğüne göre vardır çeyiz konusunda bir planı.
sonuçta oda biliyodur çeyiz alınması gerektiğini.
benim fikrim bu.

tatlım gördüğün üzre çoğu yorum süreye odaklı, maddi yönü düşünen yok, ama verdiğin cevaplar ne kadar mantıklı olduğunu gösteriyo, neticede evlenincede çıkar sorun çıkacak olsa, kişiler ve aileler kendini bildikten sonra ne sorunu çıkacak

Aynen öyle, zaten ben sevmesem tanıştırmak şöyle dursun ayrılmış olurduk çoktan, tek bekleyen insanlar biz değiliz ki herkesin bekleme sebebi farklı, sebep olmasa insan niye uzatsın ki?

zaten nişanlın mayısta askere gidecekmiş.
gelmesi etmesi derken 1 yılı bulur evlenmeniz. o ara hazırlık yaparsın sende.

hem baban byle düşündüğüne göre vardır çeyiz konusunda bir planı.
sonuçta oda biliyodur çeyiz alınması gerektiğini.
benim fikrim bu.

Canım, açıkçası babamın maddi durumu çok iyidi, bir süredir maddi problemlerimiz vardı ama geçiyor çok şükür, yalnız erkek arkadaşımın babası aynı durumda değil, yani ben istesem babam en iyisini yapar, yapmaya çalışır ama onlar yapamaz, ben ailelere yüklenmeyi de doğru bulmuyorum zaten, kalkıp bilmem kaç milyar para biriktireceğim gibi ütopik bir düşüncem yok, neyi karşılayabilirsek, kredi durumları falan, her yolu var bunun.

Ben hazırlık yapacağım ama o 6 ay askerde olacak.
Ya bizim amacımız kendi başımıza bir şeylerin altından kalkabilmek, bu da çok zaman almaz zaten, ha ayrıca dör dörtlük olmaz ama dört ikilik, birlik olur benim olur, kimse borçsuz evlenmiyor sonuçta.

Son düzenleme:
Back
X