Kısa sürede evlenmek?

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.502
3.824
448
Babam beni 6 ay içinde evlendirmeyi düşünüyormuş arkadaşlar, 3 ay önce erkek arkadaşımın ailesiyle tanışmıştık, 3 hafta önce yengesine misafir olduk, orada konusu açıldı. Erkek arkadaşımın ablasi bir söz olsa adı konsa herkes için rahat olur, aileler biribirini daha iyi tanır, şimdi biz çekiniyoruz acaba gelmek isterler mi? çekinirler gibilerinden dediler, teyzemler de hak verdiler. Enişteme açacağız bu konuyu dediler ve nitekim açmışlar. Babam askerliğini öne sürerdi hep erkek arkadaşımın, smmm sınavı yüzünden ertelemek zorunda kaldı ve sınava girince tecilini bozdurup gidecek hemen, kısa dönem yapacak. Babam olmaz demiş, ben olmaz demesini askere gitmeden kız vermeme bağlarken meğer sebebi sözlenince erkek arkadaşımın bize gelip, gideceğiymiş. O bunlara tahammül edemediğinden de ne kadar hızlı o kadar iyi mantığıyla askerliğini yapıp gelsin ki bir engel kalmasın sözü, nişanı arka arkaya yapıp 6 ay içinde evlendireyim (miş) düşüncesi. Bana fikrimi soran yok tabi..

Hayır anlamıyorum, 6 ay içinde gelip gitmeyecek mi sanki? İlla ki görüşülecek. Yangından mal kaçırmıyoruz ki, hangi yüzyılda yaşıyoruz? Babam beni bazen çok şaşırtıyor, evlilik ciddi bir karar hazır olmak lazım, daha sözden bir şey anlamadan nişan gelecek, ondan sonra da düğün. Ki biz 7 yıldır görüşüyoruz, halen görüştüğümüzü de doğal olarak biliyor buna müsade ederken sözlü, nişanlı beklemeye etmiyor. Tek düşüncesi eve gelip gitmesi hayır zırt pırt gelecek değil ya, o şekilde bende istemem zaten, üstelik teyzemler sık sık gelmez, ailesiyle gelir demişler ama babam yine nuh demiş peygamber dememiş. Bana çok ani geliyor, açıkçası babamın bu düşüncesi moralimi bozuyor. :50:

En az 6 ay, 1 sene nişanlı kalınması daha iyi olmaz mı?

Son düzenleme:
şimdi birşeyı anlamadım. askere ne zaman gıdecek yanı babanızın dediği olursa ne zaman isteme nişan ne zaman askerlık

arkada$im bi kaç aylik ili$ki deilki sizinki
7 yil dile kolay
7 yil zaten sizin için yetrince tanimaya yetmi$tir ..
ciddi du$unmuyorsan babana niye soyledin ..
ciddiyseniz neyi bekliyosunuz ..
soz ni$an zaten insan birbirini tanisin diye yapilir e sizin buna ihtuyaciniz yok
ben anlamadim sorun nerde :)

Son düzenleme:
Zaten 7 yıldır tanışıyomuşsunuz? Acele derken neyi kastettiniz anlayamadım? Bence babanız haklı...

7 yıl yeterli bi sure değilmi görücü usulu ı tanışma olup babanız bunu söylese tamam dıcemd e yanı 7 yıl daha ne tanıycaksınız anlamış değilim

7 yıldır tanışıyorsunuz görüşüyorsunuz.
nişanlılık zaten birbirini daha iyi tanıma evresidir ve siz o evreyi çoktan geçmişsiniz.
bence bunu sorun olarak görmeyin.
o kadar yıl geçtikten sonra 3 ay nişanlı kalsanız bile hiç sorun olmamalı aslında

arkada$im bi kaç aylik ili$ki deilki sizinki
7 yil dile kolay
7 yil zaten sizin için yetrince tanimaya yetmi$tir ..
ciddi du$unmuyorsan babana niye soyledin ..
ciddiyseniz neyi bekliyosunuz ..
soz ni$an zaten insan birbirini tanisin diye yapilir e sizin buna ihtuyaciniz yok
ben anlamadim sorun nerde :)

Tanımak sorun değil ki, asıl sorun maddi yönüde var biraz, ben şuan babamın yanında çalıştığımdan ücret almıyorum yani ihtiyaç karşılığında alıyorum, kenarda rahmetli annemin aldıkları havlu, ördürdüğü patiklerden başka bir şey yok. Önce para biriktirmem lazım, çeyiz çaput gibi şeyler için. İkincisi ve en önemlisi, annemi kaybettikten sonra aileme daha da bir bağlanışım, nişanınız olurken siz bir yandan da düğün telaşında olacaksınız.

nişanı ne kdar kısa kesersen ıyı..
nısanlılık donemı cok problemlı uzarsa aıleler bıle catısabılıyor..
ben 1.5 sene nısanlı kaldım ..
keske o kadar kalmasaydım cok dedım...
zaten erkek arkadasından emınsın..
7 yıldır gorusuyorumussunuz..
beklemenın ne mentıgı var

Zaten 7 yıldır tanışıyomuşsunuz? Acele derken neyi kastettiniz anlayamadım? Bence babanız haklı...

Bir şeyleri sindire sindire yapmak daha mantıklı geliyor bana, 32 yaşında 6 ay annemle nişanlı kalmış babam ve kimisi 2, kimisi 4 sene nişanlı kalmış teyzelere sahip olduktan sonra hele.. :)

Yoksa sadece tanımak amaçlı beklenilmiyor ki.. :44:

valla bende 2 ay nişanlı kaldım esımle hepsı o kadar hıc de pısman degılım
bana kalırsa uzatmak ıyı olmuyor

nişanı ne kdar kısa kesersen ıyı..
nısanlılık donemı cok problemlı uzarsa aıleler bıle catısabılıyor..
ben 1.5 sene nısanlı kaldım ..
keske o kadar kalmasaydım cok dedım...
zaten erkek arkadasından emınsın..
7 yıldır gorusuyorumussunuz..
beklemenın ne mentıgı var

Arkadaşım da tam tersi, keşke daha uzun nişanlı kalsaydım der. O' da 6 ay içinde evlendi, tabii bu sadece bir örnek herkes bu şekilde düşünüyor demek değil..

kendimden örnek vereyim..
benim babam o kadar tutcudur ki erkek arkadaşımı nasıl söyleyeceiğimi bile bılemıyorum ona.
hani şu an keşke sizin durumunuz gibi olsa durumum diyorum ben 3 ay nişanlılığa bile razıyım yani:1:

canım ben yenı evlıyım. bendende sana tavsıye nışanı uzatmamak gerekır. kaldıkı ben hanı ailelerle ılgılı hıçbır sorun yaşamadım 1 sene nışanlı kaldım. ama bazen oyle anlar oluyokı bır once evlensem artık dıyosun. babalar bazen karışabılıyo nışanlının gelıp gıtmesıne. oluyo yanı.
ailene bağlığıa gelınce hele ben nasıl bağlıyım aileme yapamıcam derdım evlenınce ama evlılık doğru ınsanla olunca cok daha guzel. artık ailenın yanına kendı ailenle gıdıyorsun bundan guzelı var mı:38:
ama dıyosan maddıyat..... orda dur derim. baban düşünmedi mi bunu. çunku gerçekten evlılık maddı acıdan zor. bızım gıbı borçla evlenıp çok sıkışmayın derim.

Herkesin dediği gibi aynı yorumu yapacağım sanırım, 7 yıl çıktığın biri sonuçta.
İki tarafta bir birinin huyunu algılamış olması gerekir.
Söz, nişan çiftlerin bir birine kaynaşması ve tanışması için yapılmış bir gelenek.
Çünkü eskiden çiftler bir birini çok fazla tanımadan, anne-babanın eş beğenisi ile tanıştırılırlarmış.
Günümüzde böyle "görücü" evliliği kalmadı, o yüzden çok takılacak bir durum değil.

Bunun artı yönleri de var, ağzım-burnum derken bir bakmışsın evlenmişsiniz.
Söz - Nişan sürecinde yaşanan bir çok tatsız durumu yaşamaya fırsatınız bile kalmaz.
Bence üzülmek yerine, sevinmelisin... Herşeyin kısa zamanda hallolunması sizin yararınıza.
Ne kadar az yıpranırsanız o kadar iyi... :34:

kendimden örnek vereyim..
benim babam o kadar tutcudur ki erkek arkadaşımı nasıl söyleyeceiğimi bile bılemıyorum ona.
hani şu an keşke sizin durumunuz gibi olsa durumum diyorum ben 3 ay nişanlılığa bile razıyım yani:1:

Her yönden şartlar tamam olsa, el mahkum kendimi hazır hissetmesem de bende kabul edebilirdim hissetmeyişim de annemin yokluğu, onun gidişinde aileme daha da bir düşkün oldum, onlarsız nefes alamıyorum sanki, evden biraz uzaklaşsam aklım hep evde, bu yüzden evlilik fikrine alıştırmam lazım kendimi diyorum, ama bunun maddi yönü var birde, her şeyi kendimiz yapacağız çünkü.. :34:

Son düzenleme:
Tanımak sorun değil ki, asıl sorun maddi yönüde var biraz, ben şuan babamın yanında çalıştığımdan ücret almıyorum yani ihtiyaç karşılığında alıyorum, kenarda rahmetli annemin aldıkları havlu, ördürdüğü patiklerden başka bir şey yok. Önce para biriktirmem lazım, çeyiz çaput gibi şeyler için. İkincisi ve en önemlisi, annemi kaybettikten sonra aileme daha da bir bağlanışım, nişanınız olurken siz bir yandan da düğün telaşında olacaksınız.

normal $artlarda babayin ne eksikse almasi nlazim .. madem para almadan çali$iyorsun
baban biliyodur herhalde bunu :26: ona gore demi$tir 6 ayda evlenin diye .. bilmiyorsada ogretirsin, hala teyze gibi ayledeki buyuklerden yardim iste anlatsinlar babana ..

Her yönden şartlar tamam olsa, el mahkum kendimi hazır hissetmesem de bende kabul edebilirdim hissetmeyişim de annemin yokluğu, onun gidişinde aileme daha da bir düşkün oldum, onlarsız nefes alamıyorum sanki, evden biraz uzaklaşsam aklım hep evde, bu yüzden evlilik fikrine alıştırmam lazım kendimi diyorum, ama bunun maddi yönü var birde, her şeyi kendimiz yapacağız çünkü.. :34:

bunu siz düşündüyseniz babnız çoktan düşünmüştür aslında
çeyiz işini masrafları vs.
e onun bir bildiği olmasa sizi nişanlamak icin uğraşmaz bence.
sonucta o daha tecrübelidir

Back
X