- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
şu közmatiği duydum 1-2 kere ama hiç görmemiştim iyi oldu :)) bulursam bende alayım bari teşekkürler.komşum patlıcanı tost makinasında közlüyor,bende denedim ama tadı közlenmiş gibi olmuyor,o yanık yanık köz kokusu yok bi de pişmemiş gibi değişik bişey oluyor sevmedim öyle,işte fırından denediğim zamanda aynı lezzet olmuştu.ben gene ya ocakta devam eicem ya da közmatik alıcam
biberler çok yapışıyor bi de fırın tepsisine bu yüzden ben ızgara teline koymuştum alyına da tepsiyi koymuştum,telden de çok zor çıkmıştı.ben haşlamaya devam edicem galiba biberleri
bende bugün menemenlik hazırladım ama az oldu ya yarın biraz daha yapıcam.1 kg domates ve yarım kg biberi iyice eriyinceye kadar pişirdim.yağ veya başka hiç bir şey yok.kaynamış haldeyken kçük boy reçel kavonozlarına koydum.380 gr.lıklardan 3 kavonoz oldu.her biri bir yemeklik olur diye düşündüm ama 4 kişi için olur heralde.bir sitede konserve yapmışlar onu gördüm aynı miktar malzeme kullanılmış,250 gr.lık 7 kavonoz çıkmış ama orda malzemeler çiğden doldurulmuş kavonoza,kavonozların ağzı sıkıca kapatılıp düdüklüde konserve haline getirilmiş.onlarda 1 yemeklik olarak hazırlanmış.ee benimkiler noolmuş oldu o zaman kafam karıştı.pişirmekle iyi yapmadam mı ben şimdi anlamadım?
ben çok domates koymadım ... geçmi kaldımm şimdi.. tuçeyi kıskandımda:)) bende yapcam aynısını:) ellerine sağlık canım afiyetle yiyin inşallah:)
aynı közlenmiş gibi salata ya da mezelerde kullanabiliyorsun.kırmızı biberleri yuvarlak yuvarlak kalamar gibi bende kesip hiç bir işlem yapmadan attım geçen senelerde,donuk haldeyken direkt kızartma yağına atıp kızarttım,üstüne yoğurt,mmm..harika oluyor.ben közmatikle kırmızı biber de patlıcan da közlüyorum canım, haşlayınca ne için kullanılıyor biberler merak ettim :uhm:
.
kırmızı ve yeşil biberleri küçük küçük doğrayıp buzdolabı poşetlerine koyuyorum ben bir de, yemek yaparken kırıp içine atıveriyorum.
yeşil biberi hiç çiğden atmadım.güzel oluyo diyorsanız onuda atayım valla öyle atmak çok işime gelir.yeşil biberi de donuk olarak kullanıyorsunu yemeklerde heralde dimi hanımlarbende yeşil biberleri küçük küçük yemeklik doğrayıp attım bu sene.. şoklama filan yapmadım... fasulyelerimide domatesle sarartıp koydum...
aynı yöntemle bende domateslerimi saklıyorum ama tuz koymuyorum içine.menemenliğide aynı mantıkla yaptım.yalnız ben 2 gün beklemem hiç,soğuyunca düzüne çevirip dolabıma kaldırırm.kapağı içine göçmüş oluyor zaten,bence 2 gün beklemeye gerek yok.canım ben de domatesleri pişirip konserve gibi koydum kavanozlara sıcakken, içine biber ve tuz koydum, 6 kilo domates için 3 tatlı kaşığı tuz ekledim, yağ koymadan pişirdim biberle beraber, sıcakken kavanozlara koydum ve ağzını kapayıp ters çevirdim, 2 gün sonra da oldukları yerden alıp kaldırdım karanlık bir köşeye, 6 kilodan 4 tane 1'er kiloluk kavanoz çıktı hihoyyyt
aynı közlenmiş gibi salata ya da mezelerde kullanabiliyorsun.kırmızı biberleri yuvarlak yuvarlak kalamar gibi bende kesip hiç bir işlem yapmadan attım geçen senelerde,donuk haldeyken direkt kızartma yağına atıp kızarttım,üstüne yoğurt,mmm..harika oluyor.
yeşil biberi hiç çiğden atmadım.güzel oluyo diyorsanız onuda atayım valla öyle atmak çok işime gelir.yeşil biberi de donuk olarak kullanıyorsunu yemeklerde heralde dimi hanımlar
aynı yöntemle bende domateslerimi saklıyorum ama tuz koymuyorum içine.menemenliğide aynı mantıkla yaptım.yalnız ben 2 gün beklemem hiç,soğuyunca düzüne çevirip dolabıma kaldırırm.kapağı içine göçmüş oluyor zaten,bence 2 gün beklemeye gerek yok.
şimdi hesapladım da pişirmeden kavonozlara doldurulan yönteme göre 300 gr fire vermişim pişirdiğim için.gayte normal.e zaten 100 gr. kabukları etse,biberlerin sapları tohumları etse,gayet normal bi sonuç çıkmış ortaya.otarifte hem 250 gr.lık kavonoz kullanılmış hemde üstten 1 parmak boşluk bırakın demiş.ben hiç boşluk bırakmadım,demekki 400 gr. lık 3 kavonoz çıkmış.her biri 2 yemeklik olmuş bize
ay üzülmüştüm valla az oldu diye kaydirigubbakcemile3
ben dolmalık biberleri her zaman doğrudan içlerini çıkartıp içiçe koyarım canım, sonra da alıp buzlu buzlu dolduruyorum, çiğden koyduğum yeşil biberleri de buzluyken doğruyordum önceden yemeğe koymak için, şimdi doğrudan doğrayıp koyuyorum, daha kolay oluyor.saphira canım bende ilk defa bu sene çiğden koydum biberleri ne çıkarsa bahtıma artık:))
domateside çok farklı şekillerde saklayabiliyoruz.mesela ablam kabuklarıyla beraber rondodan geçirir,su gibi olur,porsiyonluk olarak paketler ve öyle dondurucuya atar.bende yaptım birkaç kez ama nedense ben kavonoza yaptığım domatesi daha çok seviyorum.bide buzlukta yerde kalmıyor.annem domatesleri kalın dilimler halinde paketler ve öyle atar buzluğa,çıkarınca hemencik kabuğu soyuluyor ve dilimlemesi çok kolay oluyor.doğrayarakta attığı oluyor.kimiside benimki pişirip kavonaza koyar,kimisi tuz atar,kimisi eczaneden şişe domatesi ilacı alır onla yapar..vs..unutmadan burda bütün koyanı da okudum
buz kalıplarına doldurma olayını bende biliyorum ve şimdi hatırladım daha önce konuşmuştuk bu konuyu ablan çok gülüyordu sana dimi hatta 3 tane mi 4 tane mi buz kalıbın vardı uzun sürüyordu o yüzden :roflol:
tamam tucecim bende çiğ olarak atayım biberleri sağol cnm
buz kalıplarına doldurma olayını bende biliyorum ve şimdi hatırladım daha önce konuşmuştuk bu konuyu ablan çok gülüyordu sana dimi hatta 3 tane mi 4 tane mi buz kalıbın vardı uzun sürüyordu o yüzden :roflol:
tamam tucecim bende çiğ olarak atayım biberleri sağol cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?