Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

Ben kabağı yemeklik doğruyorum veya dolmalık için oyuyorum sonra çiğden buzluğa atıyorum.Kışın yemek yaparken kullanıyorum.

Buzunu çözdürmeye gerek yok.

Patlıcanı çiğden doğrayıp koyarsan sanırım rengi kararır.
O yüzden önce acı suyunu al,sonra kızartıp yada tavada biraz yağda rengini dönderip öyle koy bence buzluğa.

bayramda dayım domatez ve biber getirmiş domatesleri biraz çorba için rendeleyip koydum bir iki poşette menemenlik doğrayıp koydum daha öncede koymuştum
biberleri fırında közledim ayıklayıp doğradım poşete koydum
daha öncede barbunya haşlayıp koymuştum
bezelyede var
taze fasülyede koyucaktım ama burda birden fiyatlar çok yükseldi sanırım geç kaldım

bende domates ve limonla bamyaları soteleyip attım dondurucuya. 2 kilo dometesi yıkayıp kurulayıp koydum. fasulye yapacaktım, birde biberleri doğrayıp domatesle soteleyerek koyacaktım ama geç mi kaldım acaba :sinifsinif:

TEŞEKKÜR EDİORUM birebir aynısını uyguladım bendee

dilim dilim kes kizart,ustune sarimsakli yogurt dök ye,kabaklari ortadan ikiye kes,icini oy,dolma yap,birde mucvel var onu yapmadim

onların hepsini yaptım işte artsanlarıda no frosta koydum canım

kızartılmış yiyeceklerin dondurucuda saklanması sakıncalı canım.ben kabağı rendeleyip azcık alazlayıp öyle koyuyorum dondurucuya.kışında çıkarıp yoğurtluyorum güzel oluyo.

bende rendeleyip kavurdum
kızartma bakteri üretiomuş sanırım

arkadaşlar daha öncede sordum ama kimse cevap vermediiii yemeklik ya da kızartmalık kabak nasıl difrize koyuluyor hatta koyuluyormuuu?deneyen varmııı deneyimlerinizi bekliyorum :)

yukarda yazmış arkadaşlar canım
bi incele istersen

patlıcanı çiğ koyarsak kararır sanırım CADIARZU hemde buzlu buzlu kızartırsak patlar gibime geliyoo normalde bile patlıcan çok sıçrıyo böyle her taraf mahvolurbilmiyorumkismile

kabağı çiğ koysak kararmaz ama çıkıcanca nasıl olur bilmem

sadece teori yürüttüm kızlar bildiğimden değil ona göre yaniiyerimseniben

ben kırmıızı bıberlerı kozleyıp zeytınyagı sırke tuz sekerle sosladım sarımsak maydonozda attım kavanoza dıfrıze atmadım dolapta beklıyor kahvaltılarda yıyoruz

kk nın hamarat hanımları..güle güle ağız tadıyla yiyin inşallah..ellerinize sağlık...bende bu sene kışlık hazırlıklarımı yaptım..
fasulyeyi hem dilimlenmiş hemde yemeklik domates ve biberle karışık koydum.
bamyaları limon ve sirkeyle harmanlayıp poşetledim..
patlıcanları bu sene şişede uyutma yaptım..
tarhanam yengemden geldi sağolsun..
menemenleride şişede uyutma yaptım..turşumu kurdum...
biber,patlıcan kuruttum dolmalık..
karnıyarıklık patlıcan ve dolmabiber koydum dondurucuya..
kayısı koydum dolaba..
madımak koydum dolaba..
kış turşusu için salatalık ve acurdan salamura kurdum..
bu arada menemen yaparken soyduğum domates kabuklarından salça yaptım..
birde evde kalan üzümlerden pekmez yapmayı denedim ve başarılı oldum..
şimdi sadece kuşburnu reçelim kaldı..onuda önümüzdeki hafta sonu yapıp şişeliycem inşallah..

Rabbim hepimize ağız tadıyla yemeyi nasip etsin..amiiinnn.:Saruboceq::Saruboceq:..kolay gelsin canlarıııımmm.opuyorumnanaktan:1hug:..

slm kızlar yazdıklarınızın çoğunu okudum hepinizinde ellerine saglık. afiyetle yiyin .ben bu sene mısır aldım pazardan haşlamadan tanelerine ayrdım ve haşladım düdüklüde sonra süzgeçte beklettim süzüldükten sonra poşetledim kışın pilavlarda salatada ve pizzada çok seviyoruz.sonra biber közledim 12 kilo ,patlıcan közledim karnıyarıklık ve oturtmalık kızarttım.yeşil fasulyemiz bahçemizden her hafta geliyordu bende her gelmesinde yıkadım dograyıp biraz domates biraz biberle kavurdum soguduktan sonra poşetledim ,.biraz menemenlik yaptım turşu kurdum. karışık turşu ,kornişon, domates ve fasulye turşusu şimdilik yaptıklarım bu kadar

teşekkürler arkadaşlar..
kızartmalık kabakları çiğ koydum
karnıyarık için de közlenmiş patlıcan koydum..
sonuçları yazarım..

kabağı bilmem hiç denemedim ama patlıcanları mutlaka kızartarak koymalısın, çiğden koyunca lastik gibi iğrenç bişey oluyor.

Merhaba hanımlar...Bugün itibari ile kış hazırlıklarım bitmiştir

-14 kilo kırmızı biber almıştım.Birazını közledim buzluğa koydum ,birazını turşu kurdum,kalanınıda çiğden buzluğa attım kışın dolma yapmak için
- taze fasülyeyi domatesle kavurup koydum
- patlıcanı domatesle kavurup koydum
- bezelye ve mısır koydum
- taze barbunya koydum
- 20 kilo domates almıştım.Birazını domates konservesi,birazını menemenlik konserve,birazını kahvaltılık sos ,kalan yarısınıda domatesli biberli turşu olarak hazırladım.
- taze sivri biberi yağda kızarttım,domates sosu döktüm üzerine ve buzluğa koydum.Kışın kızartma olarak tüketmek için.
-patlıcanı karnıyarıklık kızartıp koydum.
-şeftali kompostosu konservesi yaptım
-son olarak biber ve kornişon turşumu kurdum

Allah olmayanlarada versin,bizlerede ağız tadıyla yemeyi nasip eylesin...

gule güle yiyiy canim benim Allah kimsenin agiz tadini bozmasin

Turunca bi şey soracam sana ya,
biberleri kızartıp domates sosunu döküp atıyorum demişsin,
çıkarınca tadı aynı oluyormu,
biberlerde bi değişme olmuyormu?
eğer olmuyorsa bende atıyım accık vakit geçmeden

Bu yıl kihazırlıklarıma buzlukta salkıyacaklarımdan önce
Domates,Biber,Patlıcan,Dolmalık ve Kırmızı Biber gibi sebzeleri güneşte kurutmakla başladım.
Dondurucuya koyduklarıma gelince:
Kırmızı Biber; Közleyip soyuyorum. Bütün olarak 3-5 adet seklinde kullanacağım miktara göre poşetlere koyuyorum
Barbunya; Temizleyip, yıkayıp kurulayıp direk dondurucuya.
Bezelye ; Temizleyip, yıkayıp kurulayıp direk dondurucuya.
Patlıcan; Közlüyorum, salata olacak şekilde kesip , suyunu süzgüde iyice süzüp poşetlere koyuyorum. Ya da istediğim şekilde kızartıp dondurucuya koyuyorum. Kışın kızartmalık hazır oluyor. Hatta , patlıcan ve biberleri küçük kesip kızartıp birlikte poşetliyorum hazır oluyor.
Bamya; Temizleyip limonlu suda az haşlıyorum. Poşetlere yada kaplara konup , üstüne yine az limon sıkıp ve domates rendesi koyuyorum hazır olsun diye.Limon yerine Limon Tuzu da kullanıyorum bazen.
Nohut; Haşlıyorum, poşetlere koyup kaldırıyorum Çoğunlukla Pilav da ve salatalarda kullanıyorum.Arada yemeğini yapıyorum.
Taze Fasülye; Temizleyip kesiyorum ve rende domates ile yağsız tavada soteliyorum, yaklaşık 5 dk. kadar. Sonra soğutup istediğim ölçülerde kilitli poşetlere dolduruyorum.
Domates; .Kabuklarını soyup Rondodan geçiriyorum. Ocağa koyup kaynatıyorum. Biraz kaynayınca içine biraz tuz, 2 kesme şeker ve azıcık yağ koyuyorum ateşin üstünde kaynar halde iken cam kavanozlara dolduruyorum ve hemen kavanozu ters çeviriyorum. Öylece sabaha kadar bekletiyorum. Bu şekilde hiç hava almıyor. Ve taptaze kalıyor. Koku yok, içinde hiç katkı yok. Ve inanılmaz pratik oluyor.
Sigara Böreği yapıp koyuyorum.Lorlu yapıyorum ben.
Lor Peyniri kendim evde yapıyorum 1 litre sütü ocağı koyup, tam kaynadığı sırada 1 yemek kaşığı sirke yokup ..ocağı kapatım soğumasını bekliyorum.sonra keseleyip suyunu süzdürüp, tuzlayıp ,dondurucuya atıyorum.
Rulo Börek var ya onu pişmeden koyuyoruz. Sonra çıkarıp buzlu hali ile fırına veriyorsunuz tazecik oluyor.
Tepside Orman Kebabı. Onun malzemelerini kızartıp ( patlıcan, patates, köfte,kabak,) hepsini kaba koyup dondurucuya. Sonra yapılacağı zaman tepsiye alınır ve sıcak salçalı su yapılır ve fırına. 10 dk. da yemek hazır
Bazen Pilav kalacaksa hemen poşetlere konup ileride Yayla Çorbası yapılmak üzere haşlanmış pirinç hazır oluyor.
Mantı alırım hazır atarım dondurucuya
Köfteleri istediğim şekilde hazırlayıp atıyorum.
Tahinli Kolay Sarma yapıp çiğ olarak dondurucuya atıyorum. Yine çay olana kadar fırında oluyorlar , üstlerine pudra şekeri serpiyorum
Beşamel Soslu Tavuk yapıyorum. Büyük fırın tepsisi olarak ve yiyeceğimiz kadarını
Dolmalık Biber; Çekirdekli kısımları temizleyip şapkalarını atmıyorum, kaynar suya koyup 2-3 dk. şoklayıp çıkarıyorum.Kuruduktan sonra yine kullanım şeklime göre adet belirleyip iç içe geçirip poşetlere koyuyorum , sonra yapacağım gün önce iç harcı hazırlayıp , dolmalıkları çıkarıyorum ve hemen içlerini dolduruyorum.
Yaprak ; Saplarını temizliyorum.pet şişelere iyice sıkı sıkı basıp, kapağını kapatıyorum 1 yıl açmasan hiç bir şey olmaz.pişireceğim zaman açıp haşlayır sarıyorum.
kış hazırlıklarımı fotolarıyla görmek isterseniz diye blog adresimide vereyim diyorum ama yasakmı bilmiyorumda neyse şansımı deneyeyim..

GÜLİZİN DÜNYASI - Blogcu

kusura bakma canım daha yeni gördüm yazdığını domateslerin kabuklarını soyup doğruyorum ve poşete koyup direk dondurucuya atıyorum canım

bende domateslerin kabuğunu soyup doğradım, biberleri de doğradım yağsız domatesin suyunda kavurdum biraz
sonra soğuyunca poşetledim
inşaallah güzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…