- 26 Kasım 2007
- 7.839
- 4.930
- 448
- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
aynı soruya bende net yanıt bulamadım..
kabakları ve patlıcanları kızartmalık gibi halka halka doğrayıp, çiğ paketlesek olmazmı?
bu şekilde yapan varmı aranızda arkadaşlar? eğer yapıyorsanız, buzunu çözdürüp mü kızartıcaz yoksa buzlu iken mi atacağız tavaya?
teşekkürler..
iyi bayramlar..
pashmina
ben kabak salatasını çok severim.o yüzden 1kilo kabağı rendelerim.az sıvıyağ ekliyerek 5-6 dakika sotelerim tamamen soğuyunca 3 veya 4 e bölüp poşetlere koyarım sonrada dondurucuya.............yapıcağim zaman çıkarırım çözülünce süzme yoğurt(az su ile açılmış) dereotu ve cevizle karıştırır afiyetle yerim.
sana verebileceğim kabak ile ilgili dondurucuya koyabileceğim tarif
bu..............................
dilim dilim kes kizart,ustune sarimsakli yogurt dök ye,kabaklari ortadan ikiye kes,icini oy,dolma yap,birde mucvel var onu yapmadim
kızartılmış yiyeceklerin dondurucuda saklanması sakıncalı canım.ben kabağı rendeleyip azcık alazlayıp öyle koyuyorum dondurucuya.kışında çıkarıp yoğurtluyorum güzel oluyo.
arkadaşlar daha öncede sordum ama kimse cevap vermediiiiyemeklik ya da kızartmalık kabak nasıl difrize koyuluyor hatta koyuluyormuuu?deneyen varmııı deneyimlerinizi bekliyorum :)
kabakları ve patlıcanları kızartmalık gibi halka halka doğrayıp, çiğ paketlesek olmazmı?
bu şekilde yapan varmı aranızda arkadaşlar? eğer yapıyorsanız, buzunu çözdürüp mü kızartıcaz yoksa buzlu iken mi atacağız tavaya?
teşekkürler..
iyi bayramlar..
teşekkürler..
iyi bayramlar..
teşekkürler arkadaşlar..
kızartmalık kabakları çiğ koydum
karnıyarık için de közlenmiş patlıcan koydum..
sonuçları yazarım..
canım meraba
karnıyarıklık patlıcanı nasıl yaptın tarif edermisin ?
kabağı bilmem hiç denemedim ama patlıcanları mutlaka kızartarak koymalısın, çiğden koyunca lastik gibi iğrenç bişey oluyor.
gule güle yiyiy canim benim Allah kimsenin agiz tadini bozmasinMerhaba hanımlar...Bugün itibari ile kış hazırlıklarım bitmiştir
-14 kilo kırmızı biber almıştım.Birazını közledim buzluğa koydum ,birazını turşu kurdum,kalanınıda çiğden buzluğa attım kışın dolma yapmak için
- taze fasülyeyi domatesle kavurup koydum
- patlıcanı domatesle kavurup koydum
- bezelye ve mısır koydum
- taze barbunya koydum
- 20 kilo domates almıştım.Birazını domates konservesi,birazını menemenlik konserve,birazını kahvaltılık sos ,kalan yarısınıda domatesli biberli turşu olarak hazırladım.
- taze sivri biberi yağda kızarttım,domates sosu döktüm üzerine ve buzluğa koydum.Kışın kızartma olarak tüketmek için.
-patlıcanı karnıyarıklık kızartıp koydum.
-şeftali kompostosu konservesi yaptım
-son olarak biber ve kornişon turşumu kurdum
Allah olmayanlarada versin,bizlerede ağız tadıyla yemeyi nasip eylesin...
askbocugum
menemenliği nasıl koyuyorsun dondurucuya
kusura bakma canım daha yeni gördüm yazdığını domateslerin kabuklarını soyup doğruyorum ve poşete koyup direk dondurucuya atıyorum canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?