Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

Patlıcan saklamak istiyorum ama nasıl saklayabilirim buzlukta ? İlla kurutmak mı gerekiyor?Öyle soyup soyup buzdolabı poşetiyle koysam olmaz mı?

canım patlıcanı öyle direk koyarsan olmaz.ben patlıcanları önce tuzlu suda bekletirim.sonra kurulayıp ne yapacaksam ona göre doğrayıp kızartıp dondurucuya koyarım.karnıyarık yapmak için yaptım bu şekilde bide halka halka kızarttım koydum küp küp koydum.bir misafir gelince microdalgada çöz üstüne sarımsaklı yoğurt salçalı sosla çok güzel hazır meze işte.aynı şekilde kabak ve sivri biberde kızartıp koydum.patlıcanı közleyerekde koydum.bunlar hep hazır yemek işte kurtarıcı.
ben salça yaptım.konserve yemeklik menemenlik domates yaptım.konserve fasulye,patlıcan,közlenmiş kırmızı biberi de konseve yaptım.mantı yaptım buzluğa attım.
dolmalık biber,bezelye,barbunya mısır bunları çiğden koydum.
ben köfte kurabiye sigara böreği bile hazırlar koyarım.benim ani gelen misafirim çok olur.
tarhanayı da memleketten gönderirler.kışın çok rahat oluyo.soğan bile küp küp doğrayıp koyuyom buzluğa.bazen çok işe yarıyo.vakit darlığında.
 
işte bende bundan endişelenyrum

ben böreklerin arasına yağlı kağıt koyuyorum dondurma kutusu gibi saklama kaplarına koyuyorum ağzı hava almaması lazım hava alırsa yapışıyo bide.hepsini birarada dondurmayın birbirine değmeyecek şekilde tepsiye dizin börekleri.tam donmadan tepsiye yapışmadan biraz sertleşince atın saklama kutusuna hepsini birden arasına yağlı kağıt koymasanda yapışmıyo.
 

süper bildgi tşk edeirm

patlıcan kızartıp koydum bendee
 
yarın 5 kilo geliyor kırmızı biberim ne yapsammm acep

bir kısmını közle. zeytinyağı ve sarmısakla soslayıp buzluğa at. kış için mükemmel bir kahvaltı. bir kısmını dolmalık olarak içini boşalt koy. diğer kısmını da yemeklik doğra bırak.
 

tencere güveci için çok iyi olmuyor. ama içine sumak koyunca ekşili bir yemek çıkıyor ve daha hoş bir tat oluyor. geçen yıl tüm domates-patlıcan-biberlerimi bu şekilde kullandım.
 
Arkadaşlar lütfen yardım edin buradan gördüm ve konservelik domates yaptım 1.5 ay önce kavanoza koydum ters çevirdim. 10 gün kadar önce acil domates ihtiyacım oldu kuru bir kaşıkla 2 yemek kaşığı aldım ve kapağını sıkıca kapattım bugün dolabı temizlerken baktım ki köpürmüş açtım tadına baktım ekşimiş belli bir süre açmamam mı gerekiyordu acaba? kurtarabilirmiyim?klava:
 

açınca 2 günde tüketmen gerekiyordu cnmm
 

valla geçenler 5 kilo yine aldım
közledim kavanozlara koydum 2 sini sade 2 sini patlıcanla karışık koydum am ahepsi sızdırdı şimdi şişeye koymaya cesaretim yok

arkadaşlarım osslayıp direk dolabın altında tuttuklarını söylüyorlar ama ben çok güvenemiyorum onada sanırım senin dediign gibi dipfrize atıcam ama soslayıp atmamıştım geçen yıl
nasıl oluyor soslayıp atınc aben çıakrıp sosluyorum genelde
 
İki günde bitirmek için küçük kavanozlara koymak gerekiyor siz öyle mi yapıyorsunuz?ben 3 kiloluk kavanozla yapmıştım

offff çok fazlaa yani haid 1 kiloluk olsun ben en fazla 1 kiloluk yapıyordumm
onu kullanman laızm hemen ekşimi tadı nasıl

eger esşi degilse poşetlere koyup dip frize at
 

bende biberleri közleyip yiyeceğim kadar dolaba attım,çıkarıp sosladım.bence sarımsağın dolapta bekleme ömrü çok fazla değildir.o yüzden soslu koyma bence ...soslaması zaman almıyor nasılsa .sen işini garantiye al..kolay gelsin
 
soslayıp koymak daha mantıklı. tadı da enfes. ben 5 saat sosta yatırıyorum. sonrasında sarmısaklardan bir iki parça içine atıp poşetliyorum. tuzu da mutlaka ekleyin. sonrasında ekleyince hoş olmuyor. ben yaptığım hazırlıkları -özellikle sulu olanlar- mevlüt poşetleri var onlara koyuyorum. ender saraçta onları tavsiye ettmişti. yoksa deliniyor ya da koku salıyorlar. geçen yıl sarmısağı fazla kaçırdım ve buz dolabı poşetine bıraktım. deep freeze biraz kokuttu. gerçi diğerlerini etkilemedi ama yine de buram buram sarmısak kokan dolap pek hoş olmadı. ama kısa ömürlü oluyor. sürekli yediğin için kaydirigubbakcemile3 bir poşet çıkarıyorum kahvaltıda yediğimi yiyorum gerisini kavanoza koyuyorum oda bir kaç gün içinde tükeniyor zaten. sarmısağın dolapta ömrü uzun ben sorun yaşamıyorum. tembelliğin hat safhada olduğu için sarmısağı rendeleyip minik kaplara koyuyorum. kaşıkla kazıyıp yemeğe atıyorum bi şey olmuyor. soğan fena oluyor ama onu tavsiye etmiyorum.
 

sosun ölçüleirni yazabilrimisn acaba birde mevlüt poşetleir nedir
 
merhaba hanımlarr,,,
kış için ilk defa hazırlık yapmaya başlicam,yeşil fasulye aldım 3 kilo kadar,şimdi bunu domatesle suyunu çekene kadar kavurupta mı poşetlere koyucam,,,yada farklı bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
 

canım fasulyeyi ve minik küpler halinde doğranmış domatesi yağsız bir şekilde hafif rengi değişene kadar soteliyoruz.Domatesin suyunu çekmesi beklenmiyor çünkü domates fazla sulanmıyor hafif kavurma esnasında.
Bu arada domatesi çok koyulursa tadını ekşitir der annem hep.Aklınızda bulunsun

Sotelenen fasulye iyice soğuduktan sonra poşetleyip kaldırın.
 
Selamlar bende yeni evliyim..
Bende şimdiden bir sürü şey hazırladım koydum buzluğuma.
Sizin de söylediğiniz gibi 3 kilo taze fasulya yaptım koydum rengi değişene kadar domates ile kavurdum sadece.
2 kg kadar barbunya koydum ve yaklaşık 2 kg kadar taze yaz domatesini rendeledim ve buzdolabının buz dondurma kısmına döktüm orda dondurulmuş küpleri buzdolabı poşetlerine paylaştırarak saklıyorum kış için.
Etli yaprak sarması yaptım ve onları pişirip dondurma kutusunda saklıyorum acil misafirler için
Bir de ben mümkün olduğu kadar zamanım olduğunda kıymadan köfte yapıp onları köfte halinde saklıyorum ya da tavuk veya kuşbaşı etleri kavuruyorum aldığımda o şekilde kavrulmuş saklıyorum. çok ama çok pratik oluyor
 
simten biberleri nasıl sosluyoruz acaba

sosun ölçüleirni yazabilrimisn acaba birde mevlüt poşetleir nedir

ben 3 kilo kırmızı bibere 10 diş sarmısağı biraz iri şekilde doğrayıp altına üstüne yerleştiriyorum. bir çay bardağı bardağı ayçiçeği yağını ve tuzu ekliyorum. 4-5 saat bu sosta kalıyor. ondan sonra her poşete birkaç sarmısak ekleyip deep freeze atıyorum. yapını tuzunu siz ayarlayabilirsiniz zaten yağlandığı için poşete ekstra yağ eklemiyoruz. çıkarırken hepsini tüketemiyorsanız bir kısmını kavanoza bırakın. bir haftada tüketin. ben iki yıldır böyle yapıyorum. başka türlü güzel olmuyor.

mevlüt poşetleri fırın poşetlerine benziyor. kalın jelatinden yapılmış gibi. biz mevlütlerde şekeri, çöreği koymak için kullanıyoruz. mevlüt şekerlerinin satıldığı yerlerde bulabilirsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…