- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
Patlıcan saklamak istiyorum ama nasıl saklayabilirim buzlukta ? İlla kurutmak mı gerekiyor?Öyle soyup soyup buzdolabı poşetiyle koysam olmaz mı?
işte bende bundan endişelenyrum
ben böreklerin arasına yağlı kağıt koyuyorum dondurma kutusu gibi saklama kaplarına koyuyorum ağzı hava almaması lazım hava alırsa yapışıyo bide.hepsini birarada dondurmayın birbirine değmeyecek şekilde tepsiye dizin börekleri.tam donmadan tepsiye yapışmadan biraz sertleşince atın saklama kutusuna hepsini birden arasına yağlı kağıt koymasanda yapışmıyo.
yarın 5 kilo geliyor kırmızı biberim ne yapsammm acep
Patlıcanı yemeklik doğradım.Küp doğranmış domatesle tencerede hafif öldürdüm yağsız.Soğuduktan sonra poşetleyip buzluğa kaldırdım.
İlk defa bu sene deniyorum domatesli patlıcanı.Umarım güzel olur.
Arkadaşlar lütfen yardım edin buradan gördüm ve konservelik domates yaptım 1.5 ay önce kavanoza koydum ters çevirdim. 10 gün kadar önce acil domates ihtiyacım oldu kuru bir kaşıkla 2 yemek kaşığı aldım ve kapağını sıkıca kapattım bugün dolabı temizlerken baktım ki köpürmüş açtım tadına baktım ekşimiş belli bir süre açmamam mı gerekiyordu acaba? kurtarabilirmiyim?klava:
bir kısmını közle. zeytinyağı ve sarmısakla soslayıp buzluğa at. kış için mükemmel bir kahvaltı. bir kısmını dolmalık olarak içini boşalt koy. diğer kısmını da yemeklik doğra bırak.
İki günde bitirmek için küçük kavanozlara koymak gerekiyor siz öyle mi yapıyorsunuz?ben 3 kiloluk kavanozla yapmıştım
valla geçenler 5 kilo yine aldım
közledim kavanozlara koydum 2 sini sade 2 sini patlıcanla karışık koydum am ahepsi sızdırdı şimdi şişeye koymaya cesaretim yok
arkadaşlarım osslayıp direk dolabın altında tuttuklarını söylüyorlar ama ben çok güvenemiyorum onada sanırım senin dediign gibi dipfrize atıcam ama soslayıp atmamıştım geçen yıl
nasıl oluyor soslayıp atınc aben çıakrıp sosluyorum genelde
soslayıp koymak daha mantıklı. tadı da enfes. ben 5 saat sosta yatırıyorum. sonrasında sarmısaklardan bir iki parça içine atıp poşetliyorum. tuzu da mutlaka ekleyin. sonrasında ekleyince hoş olmuyor. ben yaptığım hazırlıkları -özellikle sulu olanlar- mevlüt poşetleri var onlara koyuyorum. ender saraçta onları tavsiye ettmişti. yoksa deliniyor ya da koku salıyorlar. geçen yıl sarmısağı fazla kaçırdım ve buz dolabı poşetine bıraktım. deep freeze biraz kokuttu. gerçi diğerlerini etkilemedi ama yine de buram buram sarmısak kokan dolap pek hoş olmadı. ama kısa ömürlü oluyor. sürekli yediğin için kaydirigubbakcemile3 bir poşet çıkarıyorum kahvaltıda yediğimi yiyorum gerisini kavanoza koyuyorum oda bir kaç gün içinde tükeniyor zaten. sarmısağın dolapta ömrü uzun ben sorun yaşamıyorum. tembelliğin hat safhada olduğu için sarmısağı rendeleyip minik kaplara koyuyorum. kaşıkla kazıyıp yemeğe atıyorum bi şey olmuyor. soğan fena oluyor ama onu tavsiye etmiyorum.valla geçenler 5 kilo yine aldım
közledim kavanozlara koydum 2 sini sade 2 sini patlıcanla karışık koydum am ahepsi sızdırdı şimdi şişeye koymaya cesaretim yok
arkadaşlarım osslayıp direk dolabın altında tuttuklarını söylüyorlar ama ben çok güvenemiyorum onada sanırım senin dediign gibi dipfrize atıcam ama soslayıp atmamıştım geçen yıl
nasıl oluyor soslayıp atınc aben çıakrıp sosluyorum genelde
soslayıp koymak daha mantıklı. tadı da enfes. ben 5 saat sosta yatırıyorum. sonrasında sarmısaklardan bir iki parça içine atıp poşetliyorum. tuzu da mutlaka ekleyin. sonrasında ekleyince hoş olmuyor. ben yaptığım hazırlıkları -özellikle sulu olanlar- mevlüt poşetleri var onlara koyuyorum. ender saraçta onları tavsiye ettmişti. yoksa deliniyor ya da koku salıyorlar. geçen yıl sarmısağı fazla kaçırdım ve buz dolabı poşetine bıraktım. deep freeze biraz kokuttu. gerçi diğerlerini etkilemedi ama yine de buram buram sarmısak kokan dolap pek hoş olmadı. ama kısa ömürlü oluyor. sürekli yediğin için kaydirigubbakcemile3 bir poşet çıkarıyorum kahvaltıda yediğimi yiyorum gerisini kavanoza koyuyorum oda bir kaç gün içinde tükeniyor zaten. sarmısağın dolapta ömrü uzun ben sorun yaşamıyorum. tembelliğin hat safhada olduğu için sarmısağı rendeleyip minik kaplara koyuyorum. kaşıkla kazıyıp yemeğe atıyorum bi şey olmuyor. soğan fena oluyor ama onu tavsiye etmiyorum.
merhaba hanımlarr,,,
kış için ilk defa hazırlık yapmaya başlicam,yeşil fasulye aldım 3 kilo kadar,şimdi bunu domatesle suyunu çekene kadar kavurupta mı poşetlere koyucam,,,yada farklı bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
simten biberleri nasıl sosluyoruz acaba
sosun ölçüleirni yazabilrimisn acaba birde mevlüt poşetleir nedir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?