- 20 Ağustos 2011
- 130
- 2
- 66
- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
- #1.101
ben bu erikleri sisede yapiyorum bir ara yazarim
öyle mii?nsaıl yapıldığını çok merak ettim. mutlaka yazın.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben bu erikleri sisede yapiyorum bir ara yazarim
bende kış için bamya, taze fasulye ayıklayıp dondurucuya koydum.ayrıca 20 ad.mısır alıp ilave ettim.geçen yılda mısır alıp koymuştum lezzetinden birşey kaybetmedi. :eyes:
Ben daha hiçbirşey koyamadım yaa.. Bezelyenin zamanı geçti zaten. Yaprak yapacaktım salamura onu da yapmadım. Artık bu hafta pazara gdince fasulyeyi bamyayı bol alırım da koyarım. Kırmızı biber de bayramda köye gittik teyzemin bahçesinden topladık az getirdik onları koyucam pazardan alıcam zaten közlenince azcık oluyıor kabuklarını soyuyorum ve poşetlerde buzlupa atıyorum kışın hemen sıcak suda çözdürüp salatasını yapıyorum eşim zaten sevmiyor ama ben seviyorum bir de misafire iyi oluyor. Sonra domates ve biberi kavurcam menemenlik yapıp kavanozlara doldurcam. Yine domatesr rendesi ve doğranmış domates atıcam buzluğa. Patlıcan da atıcam ilk defa. Dolmalık biberde koyayım diyorum ama nasıl olur acaba çözülünce tadı bilemiyorum. Mısırda alırım haşlar, tanelere ayırır atarın pilava, salataya iyi oluyor kışın. Yeter işte iki kişiyiz zaten..
dolmalık biberi buzluktan çıkarınca buzlu olarak doldur ve hemen pişir arkadaşım tadı hiç değişmiyo taze gibi bende hersene dolaba koyarım mutlaka
bende mısırı hiç taneleyip atmadım dolaba bu sene deniyim bakalım nasıl olacak
tamam öyle yapayım o zaman. Bu hafta dolmnalık biber almadım. Barbunya ve fasulye aldım. Bamya koyma dolaba dedi eşim yemem fazla zaten dedi iyi dedim bende onu koymıcam. Mısır alcaktım unuttum çarşamba bir pazar daha var bizim burada öğle tatilinde eşimle geliriz arabayla ordan alırım mısır felan. Yine biraz daha fasulye barbunya alırım ama hala pahalı burada yaaa güzel almak istiyorsan pahalı yanii.. Neyse yine de alıyorum çünkü kışın dondurulmuşları daha pahalı yine de kar etmiş oluyoruz. Bir de dometes rendesi koymka istiyorum da nasıl koyuyorsunuz yanii buzdolabı poşetine mi koyuyorsunuz donunca çıkıyor mu poşetten yemeklik şeklinde koyucam azar azar. Doğranmışta koyucam acaba sadece doğranmış mı koysam nasıl yapsam..
poşetlede koyuyoruz domatesi.bütün olarak da bazen de doğrayıp dondurma kaplarıyla da koyuyoruz. hangisi kolayımıza gelirse yani. ama bence rendeye gerek yok ama çorba için olabilir.tamam öyle yapayım o zaman. Bu hafta dolmnalık biber almadım. Barbunya ve fasulye aldım. Bamya koyma dolaba dedi eşim yemem fazla zaten dedi iyi dedim bende onu koymıcam. Mısır alcaktım unuttum çarşamba bir pazar daha var bizim burada öğle tatilinde eşimle geliriz arabayla ordan alırım mısır felan. Yine biraz daha fasulye barbunya alırım ama hala pahalı burada yaaa güzel almak istiyorsan pahalı yanii.. Neyse yine de alıyorum çünkü kışın dondurulmuşları daha pahalı yine de kar etmiş oluyoruz. Bir de dometes rendesi koymka istiyorum da nasıl koyuyorsunuz yanii buzdolabı poşetine mi koyuyorsunuz donunca çıkıyor mu poşetten yemeklik şeklinde koyucam azar azar. Doğranmışta koyucam acaba sadece doğranmış mı koysam nasıl yapsam..
canim ben erik seftali ve kayisi visne yapiyorum ve super oluyoröyle mii?nsaıl yapıldığını çok merak ettim. mutlaka yazın.
ben haslayip kocaniyla koyuyorum salataya koyacaklarimi birkac parcaya ayiriyorum.ama bu sene haslayip sogutup tanelerini cikarttim öyle koydummısırı pişiriptemi koyuyorsun dolaba hani salatalara falan kullanmak için.yoksa çiğden mi koyuyorsun.pek anlayamadım da canım o yüzden sordum.
bugün kışlık hazırlıklara başladım bende ama dondurucum küçük olduğundan kavanozlara koyuyorum
patlıcan biber közleyip domatesle ve sarımsakla beraber kavonozlara salatasını yapıcam
ayrıca biberli domates menemenlik için yapıcam
daha önce hiç yapmadım bu sene denicem patlıcanları kızartıcam onlarıda kavonaza doldurcam bakalım nasıl olucak deneyen varmı arkadaşlar aranızda
canim ben erik seftali ve kayisi visne yapiyorum ve super oluyor
erik kayisi
cekirdegini temizle yika kavanoza koy uzerine az seker ekle suyla kavanozu doldur ve kaagini sikica kapat.siseleri kagitla sar ve tencerede 45 dakika 1 saat kaynat.siseleri cikarma su soguyuncaya kadar.sonra siseleri al ve ters cevir bir gece öylece beklet.sonra al ve dolaba kaldir.kisin hem meyve hem komposto hemde pastalarda keklerde tatlilarda kullan.istege bagli uzerine sekerde eklenir.
visne
ben cekirdegiyle siseleyi ayni islemi yaiyorum.suyu rengi muhtesem
seftali
cekirdegini temizle kabugunu soy ayni islemi yap.hatta icine 1 seftaliyi ez iyice öyle suyuyla koy ve ayni islemi yap kisin afiyet olsun
hııım okuması bile çok güzel. teşekkür ederim merakla bekliyordum.inşallah yaparım.eminim güzel olur:97:
ben en çok domates koydum. doğradım, bütün olarak koydum.bir de şişede yaptım kaynatarak domatesi.acı sos ve de reçeller tabiki.:) ama acı sosu daha kış gelmeden bitircez nerdeyse:)salçayı yaptık.sırada tarhana var.bir de 1 haftaya kadar pekmez yapıcaz.birazda üzümle incir bandırdıkmı tamaaam allah ağız tadıyla yemek nasip etsin inşallah hepimizinkini.haa nar ekşisini unuttum. pekmezden önce mi olur bilmiyorum ama ekşinin de vakti geldi artık:) işte böyle canım.sen neler yaptin canim anlat
hanımlar çok acil olaraktan cvp bekliyorum kaynanam kabak göndermiş bahçesinden sadece kızartmada kullanırım ama kavur dolaba at dedi kabak kavurması nasıl olur :) acil cvplar bekliyorum nası atim ben bu kabağı dolaba
ben yamadim ama annem yapmisti patlicani sisede
cok kötüydü rsmen afedersin kusmuk gibiydi tadina bile bakmadik.bence yapma yada baska bir yöntemle yapan varsa onlara sor canim
ben hiç kabak koymadım ama bu forumda kızartıp dolaba koyanları okudum tadı konusunda fikrim yok ama
kızartıpmı hımmm kızartılmış gıdaları pek sağlıklı bulmuyolar dondurucuda ama denemek lazım lastik gibi oluyo falan diyolar ama eminim arkadaşlar yardımcı olacaklar ewt hanımlar yardımlarınızı bekliyorum sanada tşkür ediyorum cevabın için ercecim saol bi kısmını öle yapmayı düşünüyorum bakalım