- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
- #1.261
bu arada söylemeyi unuttum bamyada koyabilirsin ayıklayıp:)) ve karnıbahar...
teşekkur ederım arkadasımağız tadıyla yersiniz inşallah afiyet olsun ellerine sağlık
kızlar dondurucuya kaşar peynir koydunuzmu hiç eşim dilimlenmiş almış hani büfeler için olanlardan varya çok fazla bozulmasın diye dondurucuya koycam da fikri olan varmı
evet canım gercı sut urunlerını koymayın derler ama ben kasar peynırı sutu bıle koyuyorum tadı degısmıo
şulem nasıl görmemişim burasını ben yaaaa:)
illaki derin dondurucu olacak diye bir kaide yoksa, vişneleri kışa saklamanın başka bir yöntemini sizlerle paylaşmak istedim, bizzat tarafımdan denenmiştir,
vişneleri saplarından ayırıp, 1 veya 2 litrelik kola şişelerine doldurun,üzerine üç yemek kaşığı şeker atın ve kapağı sıkıca kapatın. kaç ay sonra açarsanız açın vişneler taptaze çıkıyor şişeden.. ben komposto ve pasta süslemelerinde çok kullanıyorum vişneyi ve şuan evimde 8 şişe vişne var.bana güvenebilirsiniz.
öncelikle herkese selam
bende bu sene yaptiklarimi sizinle paylasmak istedim
10 kilo taze fasülye bahceden toplanmis attim dondurucuya, yapilisini da yazayim kisaca ayiklayip yikadiktan sonra direk tencereye atiyorum kapagini kapattiktan 1-2 dak sonra bir kere karistiriyorum sonra gine 1-2 dak yani rengi dönene kadar tencerede bekliyor, sonra hemen soguk suyun icine atiyorum sok olmasi gerek, rengini ve tazeligini kaybetmesin diye, bide hemen soguyor, torbalayip dondurcuya atiyorum.
10 pisirimlik karisik kizartma attim
robotdan sogan dogradim suyunu cikarmadan hafif irice 3 kilo kadar torbalayip attim
7 pisirim sarma sardim
veee daha yapmak istediklerim insallah bu hafta icinde
6-7 kilo kadar pohca
120 tane kadar dolma, icini dolduruyorum ben, bol kiymali
1 ay sonra da 3-4 kilo kadar köfte
eger birazcik daha yerim olursa pizza da yapmak istiyorum oda cok güzel oluyor
cevaplar için teşekkürler kızlar ben çıktıktan sonra cevap gelmiş göremedim
dün pazara gittim
Yaptıklarım;
-kırmızı biber ve patlıcan alıp közledim buzluğa koydum,
-barbunya alıp ayıkladım, yıkadım onu da iki yemeklik doğrudan buzluğa attım.
-Bamya aldım, ayıklayıp forumda okuduğum şekilde limonlu tuzlu suda 3-5 dk haşlayıp buzlu suda şoklayıp iki yemeklik doğru buzluğa.
-Havuçları, biberleri yemeklik doğrayıp attım.
-salatalıkları da cacıklık porsiyonlar halinde buzluğa kaldırdım.
-bayat ekmeklerimi rondada çekip köfte için yine hazırladım.
-4 tane yufkam vardı dolapta onları da sigara böreği olarak sarıp kaldırdım.
-Mısır haşladım ama ayıklamak çok zorkızlar öylece buzdulabına bıraktım bi formülü var mı ya çok yorulmuştum bıraktım artık.:92:
Yapacaklarım;
-Fasülye alıp domatesli 3 yemeklik daha hazırlamak
-Soğanları birer yemeklik rondodan çekmek
-Şeftalileri kompostoluk hazırlayıp koymak
-Limonları yine forumda gördüğüm şekilde sularını sıkıp buz kalıplarına koymak
Aklımdakiler bunlar domatesleri kavanozlarda annem hazırlayıp verdi sağolsun epey var, domates yapmıcam bunları bitirip bi de kasaba gidip yemeklik et, tavuk, kıyma alıp porsiyonluk böldürücem bayrama kadar idare edecek kadar.. bi de kemik alıp kaynatıp yine buz kalıplarına kendi tavuk suyu et suyumu hazırlamayı düşünüyorum.
Herkese hazırlıklarda kolaylıklar mısırla ilgili püf varsa bekliyorum
kızlar selam daha önce yazdıklarımdan yola çıkarak denediğim ilk buzluk tecrübelerimi paylaşmak istedim
soğanları rondodan geçirip birer yemeklik böldüm yemeklerde çok rahat ediyorum şu an hiç bi lezzet farkı farketmedim
biberleri de minik birer yemeklik doğramıştım o da çok rahat oluyor yemeklere biber katmak istediğim de hemen ekliyorum
salatalıkları cacıklık doğramıştım yoğurdun içinde pek belli olmasa da donduğu için taze halinden biraz farklı yumuşak gibi oluyor eşimle ben yiyiyoruz belki beğenmeyen olabilir
nohutları haşlayıp birer yemeklik koymuştum çok pratik oluyo yemek hemen pişiyor ondan da memnunum
tavuk haşlayıp suyunu buz kalıbına koydum pilav ve çorbalara kattım lezzet verdi
haşladığım tavuğu didip yine bir dolu avuç kadarlık porsiyonlara böldüm ve buzluğa koydum bunu da pilavda, çorbada, hatta sotelediğim mantarın içinde kullandım bunu da çok sevdim
sigara böreği sarmıştım o da süper pratiklikmiş akşam çayın yanına falan ya da gece midemiz kazınınca iki dakkada kızarıyo süper
bayat ekmekleri de rondodan çekmiştim kıyamaya katıp baharat da ekleyip hemen köfte yaptım ama bi dahakine kıymayı bol alıp kötfe halinde dondurup pişirmeye hazır halde yapmayı düşünüyorum.
Şimdilik denediklerim bunlar kızlar poğaça yaptım geçen gün onun bi kısmını buzluğa atmıştım önümüzdeki günlerde deneyince nasıl olduğunu yazarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?