- Konu Sahibi BarbunyaPilaki
-
- #1.221
inciri tam olarak kurutabilbek için önce ağaçta beklemesi kurumaya yüz tutması lazım yani buruşmaya başlaması lazım biz buna burukmak deriz. burukan incir ya yere düşer ya da elle koparılır. ve tahta üzerinde güneşte 2-3 gün falan bekletilir sonra içine tuz katılmış kaynar su da haşlanıp tekrar güneşte 1-2 gün daha bekletilir en doğal ve güvenilir incir kurutma yolu budur ama biraz zahmetli. bir deyeni bir metod duydum ama ne kadar güvenilir bilemem,aynı şekilde kuruyan incirleri sıcak suda haşlamyıp soğuk tuzlu suda beklettikten sonra kurumaya bırakıyorlar kuruduktan sonra yalnız buz dolabına koyuyorlar çünkü bu metodun kurtlanmama garantisi yokkızlar bahçemizde incir ağacı var her yıl bir kısmı ziyan oluyor yiyemiyoruz
bu yıl biraz kurutmak istiyorum fakat nasıl yapıcam bozulmadan nasıl kurutabilirim özel bir şey yapmam gerekiyor mu bilenler paylaşırlarsa çok sevinirim
kızlar bahçemizde incir ağacı var her yıl bir kısmı ziyan oluyor yiyemiyoruz
bu yıl biraz kurutmak istiyorum fakat nasıl yapıcam bozulmadan nasıl kurutabilirim özel bir şey yapmam gerekiyor mu bilenler paylaşırlarsa çok sevinirim
tabi, incirin cinsi de önemli, yediveren olursa olmaz, sarı lop veya karayaprak cinsi olursa harika sonuç veririnciri tam olarak kurutabilbek için önce ağaçta beklemesi kurumaya yüz tutması lazım yani buruşmaya başlaması lazım biz buna burukmak deriz. burukan incir ya yere düşer ya da elle koparılır. ve tahta üzerinde güneşte 2-3 gün falan bekletilir sonra içine tuz katılmış kaynar su da haşlanıp tekrar güneşte 1-2 gün daha bekletilir en doğal ve güvenilir incir kurutma yolu budur ama biraz zahmetli. bir deyeni bir metod duydum ama ne kadar güvenilir bilemem,aynı şekilde kuruyan incirleri sıcak suda haşlamyıp soğuk tuzlu suda beklettikten sonra kurumaya bırakıyorlar kuruduktan sonra yalnız buz dolabına koyuyorlar çünkü bu metodun kurtlanmama garantisi yok
hele sükür bugün 10 günüdr yapmak istedigim pogaca ve dolmalari yaptim
5 kilo un dan pogaca yaptim biraz kiymali biraz da peynirli
100 tane kadar da dolma doldurdum, ama 20 tanesine icim yetmedi onlarida öyle attim dondurucuya.
artik ta yerim kalmadi dondurucuda
daha baska seyler de yapmstim onlari bir kac sayfa önce yazmistim
kizlar nasilsiniz bakiyorum yeni seyler var.cogunu yaptim adini hatirlamixorum ama arkadasin biri bana patlican salata si tarifi vermisti yaptim ve bitirdim.
birde aci sos yazan arkadasim eline diline saglik su gunlarda bir o sosu birde peynir ekmek yiyorum.kizlar ben hamileyim.sizede yazmak istedim kendinize iyi bakin
selammm
ben bezelye ayıklayıp (araka) attım buzluğa..
domates rendesi yaptım çokça..
taze fasülye yaptım çok çok..(domatesle birazcık sararana kadar pişirdim önce)
barbunya ayıklayıp attım..
küçük küçük doğranmış havuç yaptım..
tabii doğranmış soğan çok çok..
kuru fasülye,nohut,yeşil mercimek haşladım torbaladım..
şimdilik bunlar..
kizlar nasilsiniz bakiyorum yeni seyler var.cogunu yaptim adini hatirlamixorum ama arkadasin biri bana patlican salata si tarifi vermisti yaptim ve bitirdim.
birde aci sos yazan arkadasim eline diline saglik su gunlarda bir o sosu birde peynir ekmek yiyorum.kizlar ben hamileyim.sizede yazmak istedim kendinize iyi bakin
kızlarrr kırmızı biber közleyecem ve kavanoza koyup ,biraz z.yağı biraz da sarımsak katıp dolaba koymayı düşünüyorum,sizce böyle nasıl olur,,,sizin öneriniz varmı
nasıl yani poğaçayı biliyorum dondurucuya konuluyor ama yaprakda mı sarıp koyuyosun nasıl mesela çiğ olarak mı koyuyosun sarmaları:26:
birde poğaçaları pişirip koyuyosun dimi dondurucuya?
nasıl yani poğaçayı biliyorum dondurucuya konuluyor ama yaprakda mı sarıp koyuyosun nasıl mesela çiğ olarak mı koyuyosun sarmaları:26:
arkadaşlar kış için şeftali kompostosu yapmayı düşünüyorum (konserve şeklinde)
fikri olan var mı, nasıl yapılmalı
bebeğin hayırlı uğurlu olsun kucağınada almak nasip olsun
patlıcansalatası tarifini ben vermiştim sana umarım beğenmişsindir ağız tadıyla yiyin inşallah
bebeğin hayırlı uğurlu olsun kucağınada almak nasip olsun
patlıcansalatası tarifini ben vermiştim sana umarım beğenmişsindir ağız tadıyla yiyin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?