Kıskançlığımdan fesatlığımdan gebereceğim...

Camilere gidin o huzur belki icinizdeki bu hissi degistirir. Yada yatirlara gidin dua okuyun bol bol bildiginiz her dua olur yada dua kitaplarini alin yaniniza o maneviyat eminim iyi gelecektir duskunlere yardim edin. Bunlar cok guzel seyler iyi gelecegine eminim. Ama sıkca yapin bunu.

Hic normal bi durum degil.. burda bahsedildigi gibi bi cok kisi boyle dusunuyosa dedikoducu teyzeler yetisiyor demektir.

Kiskandiklarin sende olmayan seyler mi? Giptayla karisik bi durum mu? Yoksa karsidakine fesatligina mi layik gormuyosun?

Insanin kendi hayati yeterince yorucu ise ve gercekten kendi hayatini yasamaya calisirsa bu tarz seyleri kafaya takmaz bence.

Evet şükür etmiyorum son zamanda ama edecek birşey göremiyorum ki yok yani iyi bir b.k yok hayatımda. Kendime telkinler veriyorum ama yok bana mısın demiyor
Fesatlık yapacak kadar sağlığınız yerinde anlaşılan. Sağlıklı iseniz Şüküre buradan başlayın. Bu arada bence bu durum arada bir herkeste oluyor, kalıcı olursa sıkıntı

belki sahip olamadığın şeye kıskaniyorsun.
benim oldu da onun daha güzel oldu gibi düşünüyorsun.
boşver dua et.. Allah sana daha güzelini veriyo ama bunu belki görmezlikten geliyosun..
şükürsüzlük yüzünden bölesin aza şükretmeyen kainat bulamaz derler.

bak senin sağlığın yerinde.. en azindan buna şükret...
bende bi engelliyim.. az görüyorum bide işitme cihaz kullaniyorum.. buna rağmen çok şükür.. hep şükrederim şükrettiğim an hayat herşey güzel oluyo daha kötülere bak da şükret.. neleri var.. sen onlari kıskaniyorsun ki onlari neler olduğu bilmiyorsundur

Selamlasmak ve hediyelesmek kin ve kıskançlığı yok eder derler. Kıskandığın kişilere hediye al :)

Arada bir oluyor ya öyle..
Özellikle işyerinde bazı kişilerin içinin ne kadar fesat olduğunu, ne kadar yalaka olduklarını biliyorsam bir çok şeyi haketmediklerini düşünürüm. Ama öyle çok abartmadan sonrasında kendi sahip olduklarıma bakarım.

İnancınız var anladığım kadarıyla maneviyata yönelin. Dua etmek, şükretmek(tesbih), namaz kılmak..

Evet şükür etmiyorum son zamanda ama edecek birşey göremiyorum ki yok yani iyi bir b.k yok hayatımda. Kendime telkinler veriyorum ama yok bana mısın demiyor

Mesela buraya yazabilmeni sağlayan ellerin, parmakların bile şükür sebebi. Okumanı sağlayan gözlerin.
Okuduğunu anlayabilmeni sağlayan beyin sağlığın.
Hür iradenle rahatça nefes almanı sağlayan sağlıklı ciğerlerin..
Her gün rutin işlerini yapabilmeni sağlayan bütün uzuvların.
Daha da sayabilirim istersen..

İnsanlar akşam pazardan arta kalanları toplayıp yemek yapabiliyorlar biliyor musun? Yine de sonsuz bir yaşam enerjileri var. Hiç bir semt pazarından akşam çöpler toplanırken geçtin mi?

Çöpten sabahtan akşama kadar kağıt toplayıp para kazanmaya çalışanlar var..

Dün bir kargocu geldi. Adam omzundaki kocaman çantayı taşımaktan kambur olmuş. Hava 40 derece..
Eşime gösterdim hatta. O da "insanlar ne zor şartlarda çalışıyor" dedi. Ben de "insan şartlarını biraz da kendi yaratır" dedim. Ama ne kadarına müdahale edebileceğin Allah'ın takdiri bence. O konuda da net değilim..
Sen ne istiyorsun bu hayattan?

Lütfen yermeden kırmadan öneri paylaşın.
Bende kötü bişey olduğunun farkındayım ama böyle düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi.

Haşa Allaha bile o bunu hak etmiyor ne diye veriyorsun diyecek durumdayım.

Galiba psikopatım ben, kalbim karardı. Nasıl düzeleceğim bilmiyorum. Lütfen bişeyler önerin bana.

psikopatım lafınıza gülmedim desem yalan olur. :KK70:Yermek veya kırmak gibi bir niyetim yok, en azından buraya yazacak kadar açık sözlüsünüz. Bazen olur böyle şeyler, insan diğerlerini görünce kıskanır falan, özellikle kendi hayatı iyi gitmiyorsa.

Size tavsiyem ciddi bir uğraş edinin, şöyle önemli hayatınızı değiştirecek bir şey. O zaman önceliğiniz diğer insanlar değil siz olacaksınız. O uğraşı bulmakta size kalıyor, Hadi kalın sağlıcakla.

Önce şu sorunun cevabını bulmanız lazım, ben ne istiyorum? Evlilik mi iş mi çocuk mu seyahat mi v.b. Hayatınızda kötü giden şey tam olarak ne mesela, genelde ben bu durumları çok instagrama takıldığımda yaşıyorum. 1 hafta dondurmuştum. Dedim bütün depresyonumun sebebi bu meretmiş.

Aç kuranı Kerim’in Türkçesini dinle . Dinledikten sonra İnan aklına ne kıskançlık gelir ne fesatlık . Rahmanımızdan merhamet istemeyi düşünmekten başka bir şey gelmez İnan.

Mesela buraya yazabilmeni sağlayan ellerin, parmakların bile şükür sebebi. Okumanı sağlayan gözlerin.
Okuduğunu anlayabilmeni sağlayan beyin sağlığın.
Hür iradenle rahatça nefes almanı sağlayan sağlıklı ciğerlerin..
Her gün rutin işlerini yapabilmeni sağlayan bütün uzuvların.
Daha da sayabilirim istersen..

İnsanlar akşam pazardan arta kalanları toplayıp yemek yapabiliyorlar biliyor musun? Yine de sonsuz bir yaşam enerjileri var. Hiç bir semt pazarından akşam çöpler toplanırken geçtin mi?

Çöpten sabahtan akşama kadar kağıt toplayıp para kazanmaya çalışanlar var..

Dün bir kargocu geldi. Adam omzundaki kocaman çantayı taşımaktan kambur olmuş. Hava 40 derece..
Eşime gösterdim hatta. O da "insanlar ne zor şartlarda çalışıyor" dedi. Ben de "insan şartlarını biraz da kendi yaratır" dedim. Ama ne kadarına müdahale edebileceğin Allah'ın takdiri bence. O konuda da net değilim..
Sen ne istiyorsun bu hayattan?
+1...

En nefret ettiğim insan tipidir kusura bakmayın böyle insanların iyi niyetli olduğunu düşünemiyorum bence tedavi olmalisiniz
Son dönemde herkesi herşeyi kıskanır oldum. Kimsenin iyilik hak ettiğini düşünmüyorum. Nasıl bu hale geldim bilmiyorum.

Biri evleniyor onu kıskanıyorum.
Birinin çocuğu oluyor onu kıskanıyorum.
Birine hediye alınıyor onu kıskanıyorum.
Biri işe başlıyor onu kıskanıyorum.
Birine iltifat ediliyor onu kıskanıyorum.

Kurtulamıyorum bu fesatlıktan. Kurtulamıyorum. Ben bencilleştikçe hayatım kötüleşiyor, insanlarla cümle kurmak istemiyorum, farkındayım kötü bişey olduğunun ama kıskançlığımdan geberiyorum. Kurtulamıyorum.

Sanki herkes kötü ve hiç kimse hiçbir güzelliği hak etmiyormuş gibi hissediyorum. Yeni oldu bu da. Son bir aydır falan. Niye oldu anlamıyorum. Nasıl kurtulacağım onu da bilmiyorum.

Lütfen yermeden kırmadan öneri paylaşın.
Bende kötü bişey olduğunun farkındayım ama böyle düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi.

Haşa Allaha bile o bunu hak etmiyor ne diye veriyorsun diyecek durumdayım.

Galiba psikopatım ben, kalbim karardı. Nasıl düzeleceğim bilmiyorum. Lütfen bişeyler önerin bana.

Gıpta mı kıskançlık mı?
Yani benim de olsa mı,onun da olmasın mı? Arada fark var.
Eve tıkılıp kaldığım dönemlerde facede boy boy yaz boyu yurt içi yurt dışı tatil fotoğrafı paylaşanlara iç geçiririm mesela,keşke ben de gidebilsem oralara bu kadar uzun tatil yapabilsem diye. Ama onlar niye gidiyorlar gidemesinler demem.
Sizinki hangisi peki?
Bolca dua edin ferahlarsınız.

Gıpta mı kıskançlık mı?
Yani benim de olsa mı,onun da olmasın mı? Arada fark var.
Eve tıkılıp kaldığım dönemlerde facede boy boy yaz boyu yurt içi yurt dışı tatil fotoğrafı paylaşanlara iç geçiririm mesela,keşke ben de gidebilsem oralara bu kadar uzun tatil yapabilsem diye. Ama onlar niye gidiyorlar gidemesinler demem.
Sizinki hangisi peki?
Bolca dua edin ferahlarsınız.
:) güldürdünüz beni özellikle instagram çok kötü bişey heveslendiriyor insanı

Her insana dönem dönem gelir böyle duygular..(şu dönem bendede)
Kendini başka şeylerle meşgul et, maneviyatını güçlendirmeye çalış..:KK66:

Siz her istediginiz olsun diye uğraş verin pes etmeyin olmuyorsa da tevekkul edip razı olun..30 yaş ne ki daha bu ne bunalım..Sosyal medyada gordugun seyler mi seni bunaltiyor acaba onlari bosver ici boş çogunun..Insanlar foto cekip atayim derken anı yaşayamiyorlar bile..
fesatlik kendini bitirmene yol.açar takma mukayese etme
.

Bir dönem bende de olmuştu anlattıkların, ben kıskandığım kişilere hayır dua etmekle çıkabildim işin içinden. Hala da kullanırım o taktiği. Kimi kıskansam ve kıskandığımın farkına varsam hemen onun için dua ederim. Neyi eksikse .. Mesela çocuğu olmuyor, allahım ona hayırlı evlat ver; maddi sıkıntısı var, rabbim ona hayırlı bol kazanç ver. Kibri ve kıkançlığı yaratan kötü enerjiyi kendi silahı ile vurmaya çalışıyorum. İşe yarıyor. Bence bi deneyin.
Kesinlikle size katiliyorum en guzel yontemdir kendisi:)

son zamanlar bende bu hislerdeyim ayrıca bende oğlak burcuyum noluyo bize :kızgın::eğlence::KK73:

gerçekten ama hiç haketmeyen insanlar hiç haketmediği mutlulukları yaşıyolar ve bu beni çok rahatsız ediyo

çok iyi insanlar var ama kötüler çoğunlukta ve işleri her zaman yolunda gel de dellenme

Back
X