- 20 Mayıs 2019
- 1.093
- 3.367
- 133
- Konu Sahibi melankolik_24
-
Eşime acimayin. Ben kimseyi zorla yanımda tutmuyorum. Sıkılan çeker gider.Ben de esinize acidim. Bu yüzden bence siz haksizsiniz yazmak istediniz galiba?
hayır eğer karşınızdaki insana güveniyorsanız rahatsız etmemeli, eğer karşınızdaki insan güvenilmez bir kişiyse o zaman onunla birlikte olmayın ama birlikte iseniz o zaman da rahatsız olmayın. Bu anlattıklarınızın içinde beni rahatsız edecek ve size hak vereceğim tek konu (2 numarada belirttiğiniz) sizi başka biri ile kıyaslamasıdır, bu çok yanlış bir davranış.Herkese merhaba, bir kac gün önce uzun süreli bir iliskim bitti ya da bitme asamasinda şöyleki ben ayrilmak istedigimi söylemistim o istemedi, haftaya görüselim dedi ben de uzatmamak icin tamam dedim ve bir daha konusup yazismadik henüz ama ben kafamda bitirdim. Bu sürede kendimi sucluyorum bir yandan da degerlendiriyorum bir iliski de neleri yanlis yapiyorum diye. Tartistigimiz konular genel de kiskanclikla ilgili yani o öyle söylüyordu ama ben emin degilim. Bu konu kafami cok kurcaliyor ben mi yanlis davraniyorm karsimdaki mi yanlis insan diye. Mesela,
1)Genc bir kadin is arkadasiyla ögle yemegine falan giderse rahatsiz oluyorum.
2)Özel ders aldigi bir kiz var onun evine gittiginde rahatsiz oluyorum(tartistigimizda bana onu övüp onla karsilastiriyordu)
3)Yürürken kendinden kücük yasta ki kizlara bakiyordu rahatsiz oluyordum
4)Garsonlarla gereksiz sohbete giriyordu.
5)Eski esiyle cocugunu almak icin bulustuk kadinin üzerindeki elbiseye güzelmis dedi rahatsiz oldum. (Ve adimi vok kiskancsin koydu)
Su an aklima gelenler bunlar, bu tür seyler beni rahatsiz ettigi icin ben mi kiskancim onun yaptigi seyler normal mi? Yoksa bunlar bir iliskide gercekten kabul edilmeyecek seyler mi? Sizi böyle seyler rahatsiz eder mi?
Simdiden tesekkür ederim.
O abaza gibi hayatında kadın görmemis gibi ne gözüne ne eline ne diline sahip çıkamamış . Hele ki yanında sevgilisi sıfatında sen varken. Kıskanç olan sen mi oldunHerkese merhaba, bir kac gün önce uzun süreli bir iliskim bitti ya da bitme asamasinda şöyleki ben ayrilmak istedigimi söylemistim o istemedi, haftaya görüselim dedi ben de uzatmamak icin tamam dedim ve bir daha konusup yazismadik henüz ama ben kafamda bitirdim. Bu sürede kendimi sucluyorum bir yandan da degerlendiriyorum bir iliski de neleri yanlis yapiyorum diye. Tartistigimiz konular genel de kiskanclikla ilgili yani o öyle söylüyordu ama ben emin degilim. Bu konu kafami cok kurcaliyor ben mi yanlis davraniyorm karsimdaki mi yanlis insan diye. Mesela,
1)Genc bir kadin is arkadasiyla ögle yemegine falan giderse rahatsiz oluyorum.
2)Özel ders aldigi bir kiz var onun evine gittiginde rahatsiz oluyorum(tartistigimizda bana onu övüp onla karsilastiriyordu)
3)Yürürken kendinden kücük yasta ki kizlara bakiyordu rahatsiz oluyordum
4)Garsonlarla gereksiz sohbete giriyordu.
5)Eski esiyle cocugunu almak icin bulustuk kadinin üzerindeki elbiseye güzelmis dedi rahatsiz oldum. (Ve adimi vok kiskancsin koydu)
Su an aklima gelenler bunlar, bu tür seyler beni rahatsiz ettigi icin ben mi kiskancim onun yaptigi seyler normal mi? Yoksa bunlar bir iliskide gercekten kabul edilmeyecek seyler mi? Sizi böyle seyler rahatsiz eder mi?
Simdiden tesekkür ederim.
Senin kıskanma durumlarını tetikleyen adamın rahatlığı. Pislik ya pis abaza. Midemi bulandırıyor boyle insanlar. Sen de demedin mi bitti. Zaten sen bana göre yaşlısın. Ben gencim güzelim sen kendi derdine yan diyemedin mi yaEvet kavaäga ettigimizde asagiladigi oluyordu sinirlenince. Bir de ayrilmak istedigimde bu yastan sonra kimi bulcaksin diyor hep. Yine dedi ben de senden sonra kimle olacagim seni ilgilendirmez dedim.
Cok tesekkür ederim, düsününce zaten bir cogu kiskanclikla degil adamin karakterinin bana verdigi rahatsizlikta olabilir. Mesela ben partnerimin yaninda neden eski esimin kiyafetine güzelmis deyim ki. Uygun bir durum degil zaten, adap meselesi iste.Yazdığınız sebepler kişilere göre farklılık gösterir.
Kimisi bu maddeleri ayrılık, kıskançlık sebebi görmezken, kimisi tek bir maddeyi dahi kaldıramaz ayrılır, kıskanır.
Fakat sizin olayınız da bu saydıklarınızın dışında, adam sizin öz güveninizi yerle bir etmiş. Sizi de değersiz olduğunuza ikna etmiş ki hala bu adamın en ufakta olsa haklılık payı var mı acaba ? diye sorguluyorsunuz kendinizi.
Yapmayın. Siz ve tüm hemcinslerim asla değersiz değilsiniz, değiliz. Taviz vermeyin lütfen. Dönse bile kabul etmeyin.
Bu kişiyle sizden ne köy olur, ne kasaba. Zaten olmasında. Kendinizi sevin, değer verin ve sizi gerçekten seven, önemseyen kişilere kalbinizi açın. Ayrıldığınız kişinin karakterinde olanları da bırakın layık olduklarıyla karşılaşsınlar.
Güvendigim insani kiskanmam gibi geliyor ama bilmiyorum. Dedim tabiki, demezmiyim. Belki de asagilik sendromu oldugu icin bana öyle seyler söylüyordu.Senin kıskanma durumlarını tetikleyen adamın rahatlığı. Pislik ya pis abaza. Midemi bulandırıyor boyle insanlar. Sen de demedin mi bitti. Zaten sen bana göre yaşlısın. Ben gencim güzelim sen kendi derdine yan diyemedin mi ya
Rahatsiz olmayin diye bir durum yok, oldugum icin ayrildim zaten. Kiskanc olmasam bile yazdigim maddeler benim icin dogru degil, ben öyle yapmiyorum o yüzden karsimdakinden de bunu bekleme hakkim var.hayır eğer karşınızdaki insana güveniyorsanız rahatsız etmemeli, eğer karşınızdaki insan güvenilmez bir kişiyse o zaman onunla birlikte olmayın ama birlikte iseniz o zaman da rahatsız olmayın. Bu anlattıklarınızın içinde beni rahatsız edecek ve size hak vereceğim tek konu (2 numarada belirttiğiniz) sizi başka biri ile kıyaslamasıdır, bu çok yanlış bir davranış.
Ben de öyle düsünüyorum. Kiskancliktan cok rahatsizlik duymak zaten.Sen cok bile durmussun yaninda adama bak kim olsa kiskanir kiskanmayaninda midesi baya genistir
Bir insanın hayatını tamamen kısıtlamak, baskı ve kontrol altına almaya çalışmak yanlış. Bunun haricinde Hafif tatlı kıskançlıklar olur zaten ona laf yok tabiki. Ama burda sorun kiskancliktan önce saygisizlik var. Senin hissettiğinin daha çok bu olduğunu düşünüyorum. Sen varken eski eşine iltifat edebiliyor, sen varken başka kızlara bakabiliyor ve bunun normal olduğunu düşünüyor. Sen varken bunları yapabilen, yanında sen yokken neler yapabilir hiç düşündün mü? Bunlar normal değil. Bunlar sağlıklı bir ilişkide olmaz. Adam hem yaşlı hem çapkın hem saygısız hem sana değer vermiyor seni ikinci üçüncü planlara atıyor ve sen hakkını arayınca, sorgulayınca seni suçluyor. Seni suclamasina sen izin veriyorsun. Allah bilir özür dilemissindir. Bu adamdan koca olmaz. Herşeyi geçtim evlenseniz 5yil sonra sana sen yaşlandın artık der gözünü alenen dışarı çevirir, gene seni suçlu çıkartır.Güvendigim insani kiskanmam gibi geliyor ama bilmiyorum. Dedim tabiki, demezmiyim. Belki de asagilik sendromu oldugu icin bana öyle seyler söylüyordu.
Zaten ayrilmakta kafamin netlesmesini saglyan sey bana saygisini yitirdigine emin olmamdi. Bir sey söylerken artik hic düsünmüyordu kirilirmi üzülürmü diye, agzina geleni dan dan söylüyordu. Saygisi olmayan adami da ben ne yapayim yani. Ona göre bir kadin kirk yasindan sonra bitiyor zaten. Bir on sene sonra bana daha neler söyleyecekti Allah bilirBir insanın hayatını tamamen kısıtlamak, baskı ve kontrol altına almaya çalışmak yanlış. Bunun haricinde Hafif tatlı kıskançlıklar olur zaten ona laf yok tabiki. Ama burda sorun kiskancliktan önce saygisizlik var. Senin hissettiğinin daha çok bu olduğunu düşünüyorum. Sen varken eski eşine iltifat edebiliyor, sen varken başka kızlara bakabiliyor ve bunun normal olduğunu düşünüyor. Sen varken bunları yapabilen, yanında sen yokken neler yapabilir hiç düşündün mü? Bunlar normal değil. Bunlar sağlıklı bir ilişkide olmaz. Adam hem yaşlı hem çapkın hem saygısız hem sana değer vermiyor seni ikinci üçüncü planlara atıyor ve sen hakkını arayınca, sorgulayınca seni suçluyor. Seni suclamasina sen izin veriyorsun. Allah bilir özür dilemissindir. Bu adamdan koca olmaz. Herşeyi geçtim evlenseniz 5yil sonra sana sen yaşlandın artık der gözünü alenen dışarı çevirir, gene seni suçlu çıkartır.
Farkına varmaniz çok güzel. Bırakın o neyi istiyorsa onu yapsın. Siz yolunuza bakın, kendinizi geliştirin, meditasyon yapın, gezin tozun. Hayat bunun gibi asalaklarla, ruh emici vampirlerle uğraşmak için çok kısa.Zaten ayrilmakta kafamin netlesmesini saglyan sey bana saygisini yitirdigine emin olmamdi. Bir sey söylerken artik hic düsünmüyordu kirilirmi üzülürmü diye, agzina geleni dan dan söylüyordu. Saygisi olmayan adami da ben ne yapayim yani. Ona göre bir kadin kirk yasindan sonra bitiyor zaten. Bir on sene sonra bana daha neler söyleyecekti Allah bilir(
Tesekkürler :)Valla konuyu ön yargılı açtım ama o elbise konusunda haklısın yani bide garson muhabbeti..
Ah canim coronadan dolayi gezip tozma da bitti. Ayrilik tam kötü zamana geldi. Evde daha cok kafama takiyorum, yanlizim diye kendimi yiyorumFarkına varmaniz çok güzel. Bırakın o neyi istiyorsa onu yapsın. Siz yolunuza bakın, kendinizi geliştirin, meditasyon yapın, gezin tozun. Hayat bunun gibi asalaklarla, ruh emici vampirlerle uğraşmak için çok kısa.
Bitirmek için yeterli sebepBana o cok zeki o yüzden senle konusamadigim konulari onla konusuyorum dedi. Yani zeki insanlarin konustuklari seyleri konusabiliyormus onla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?