Kıskanmama

Dördüncü sayfa dedin diye geldim de bana çok ters düşünceler bunlar.
Tabii ki insanoğlu sevdiğini kıskanır ama kıyafetten hele ki öyle dekolte de değilmiş neden kıskanılsın ki?
Ben son derece açık giyinirim,biri kıskandığını söylese o kişiyle bağlarımı koparırdım.
Kıskançlık meltem gibi bir duygudur ılık ılık eser geçer.
Onu giydi,şununla konuştu diye kıskanılması takıntıdır bana göre.
 
4. sayfadaki olayda kıskanılacak bi durum göremedim.
 
Ben kıskanılmak isteyen kadın gördüm mü ifrit oluyorum.
Arkadaşım neden o gün ne giyeceğine, ne yiyeceğine, ne düşüneceğine, ne yapacağına, nereye bakacağına, ne alacağına karışılsın istersin? Bunların hepsi özgür iradenle olmalı. Seni sen yapanlar neden kısıtlansın istersin?

Kıskanılmak sahiplendiğin anlamına gelmez. Sahiplenmek başka bişeydir. Sevginin ölçütü değildir. Hayatın zehir olur, sen olmazsın . Kıskanıldığın adamın dişi versyonu olursun. Başka bedendeki o olursun. O olursunda , kim sen olcak ?
Kıskanmanın dozu yoktur. Ölçülü kıskanma yoktur. Ölçülü saygı, sevgi, sahiplenme, aşk olur. Kıskanma duygusu ilişkide - dir.
Baştan tavrımı koymuş, nerde napmam gerektiğini bilen bir kadınım. Aksini iddia eden olmadığı için böyle düşünüyorum. Kendiniz olun, bulunduğunuz ilişkiye haksızlık ve saygısızlık yapıcak davranışlarınız yoksa, kendinize karıştırtmayın.
 
Niye benimle empati yapamıyorsunuz anlamadım durum tam olarak şu. Ben kapalı değilim ama usturuplu giyinirim. Eşimse dekoltenin kadına yakıstığını düşünüyor beni o kıyafetlerle beğeniyor ama ben o değilim. Siz açık giyiniyormussunuz esiniz size açık giyindiğiniz için beğenmese baskı yapsa. Aynı şey değil mi
 
Daha ne istiyorsunuz işte keşke ben sizin durumunuzda olsaydım. Kıskançlığın aşırısı erkeğin kendine güven duygusu olmaması demektir.
 

adam size açıl diye baskı yapmıyor ne alaka? bugün bu dekolteyi giyeceksin mi diyor kapalı kıyafetlerinizi mi kesiyor?
 
İyi de bu söylediğin kıskançlık değil ki.
Adamın zevki böyleymiş demek ki.
Eeeee o kulvarda olduğuna göre bunun kıskanılacak bir durum olmadığına inanıyordur.
İlla ki açık saçık giyeceksin demesi elbette doğru değil de bu konunun kıskançlıkla bağlantısı yok bence.
Şimdi kocam beni kapatmaya çalışsa elbette kızarım ama bu işler flört döneminde az buçuk belli olmaz mı ayol?
 
Kapanırsan seni boşarım diyor bu baskı değil mi hanımefendi
Baskı değil dünya görüşü.
Benim de kocam fes giyse,sakallarını göbeğine kadar uzatsa boşanırım.
Olabilir insanoğlu hep aynı kalamayız,hayata bakışımız değişebilir/değişmeyebilir.
Eğer ortak paydada buluşamıyorsak ayrılmak en iyisi.
 

Ben sizi anladım, ben tesettürlüyüm kendime göre hassasiyetlerim var birçok kapalının giydiği kıyafeti giymiyorum eşim benden giymediğim tarzda bir kıyafeti giymemi istese rahatsız olurum ama size illa giyin diye baskı yapmıyorsa çok da takılmayın bu duruma. Eşinizle aynı düşünmüyorsunuz ve bunu değiştirmeniz de pek mümkün değil. Buradaki ölçü zorlamamasi.
 
Bu konuda haklısınız işte. Bastan belli etti ama hallettiğimizi düşünüyordum konuşmustuk bu konuyu
 
Neyyy pes doğrusu.işinize gelmeyince baskı değil oluyor tatlı su yorumcuları sizi
 
Hiç mi düşünmüyorsunuz bu adam beni neden kıskanmiirr deyu. Bende mi acayiplik yahuu
Hayatım şimdi ne yaptığına bağlı , kıskanacak bir durum olmuyor. İşe gidiyorum çalışıyorum , eve geliyorum . Arada arkadaşlarım ile görüşüyorum , çoğu zaman eşimle beraber dışarı çıkıyorum . Ben çok açık giyinen biri değilim hani kıskanacak bir ortam olmuyor açıkçası . Şimdi o bana dese ‘ben seni kıskanıyorum’ o zaman ben rahatsız olurum. ‘Bu adam hasta mı neyimi kıskanıyor’ diye düşünürüm . Ha bir yere gideriz , birisi bana ilgi gösterir ne bileyim , Bu tarz birşeyler olsa o zaman kıskanır hatta büyük ihtimal tepki gösterir . Bende de aynı şekilde , adam işe gidiyor işten geliyor kıskanacak bir durum olmuyor.
Sen kıskanması gerektiğini düşündüğün ne yapıyorsun da eşin seni kıskanmıyor mesela ?
 
Bu konuda haklısınız işte. Bastan belli etti ama hallettiğimizi düşünüyordum konuşmustuk bu konuyu
Her zaman derim huy değişmez aksine keskinleşir,sivrilir.
Her ikiniz de birbirinizi değiştirebilirim diye evlenmişsiniz.
Yapacak bir şey yok maalesef.
Böyle idare edeceksiniz.
Yine diyorum sizin derdiniz kıskançlık değil farklı dünya görüşleri.
 
Psikolojik baskı yapıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…