- 30 Temmuz 2013
- 6.243
- 1.957
- 248
Geçmiş olsun canımMerhaba arkadaşlar.
Maalesef 1 haftadır ağrı içindeyim, hafifleme de olmadı.
Pek kitap da okuyamıyorum
Bu şekilde insanımızı ayırt edebilmemiz ne kadar üzücüMerhaba kızlar
Hafta sonu tatile gittik bir otele. Bir sürü havuz vardı ve şezlong üstünde yatan onlarca insan Türkler ve yabancılar çok rahat ayırediliyırdu ( tabi ki istisnalar var. Ben genelleme yapmak istiyorum. )
Türkler genelde şezlong üstünde telefonuyla oynuyordu Yada gözlük arkasından gelene geçene bakıyordu.
Yabancılar ise gazete, kitap, dergi Yada tabletten kitap okuyorlardı. Ya bu insanlar bu okuma alışkanlığını nasıl kazanıyorlar.
Biz nerede yanlış yapıyoruz
Evet gerçekten çok üzücü. Yani Türk olup kitap okuyan mutlaka vardır ama yabancılar bu konuda gerçekten çok iyi.Bu şekilde insanımızı ayırt edebilmemiz ne kadar üzücü
Evet haklısın.Türkiye ne kadar gelişirse gelişsin sanırım bu konuda hep geri kalacak gibi gözüküyor.Evet gerçekten çok üzücü. Yani Türk olup kitap okuyan mutlaka vardır ama yabancılar bu konuda gerçekten çok iyi.
Merhaba kızlar
Hafta sonu tatile gittik bir otele. Bir sürü havuz vardı ve şezlong üstünde yatan onlarca insan Türkler ve yabancılar çok rahat ayırediliyırdu ( tabi ki istisnalar var. Ben genelleme yapmak istiyorum. )
Türkler genelde şezlong üstünde telefonuyla oynuyordu Yada gözlük arkasından gelene geçene bakıyordu.
Yabancılar ise gazete, kitap, dergi Yada tabletten kitap okuyorlardı. Ya bu insanlar bu okuma alışkanlığını nasıl kazanıyorlar.
Evet haklısın.Türkiye ne kadar gelişirse gelişsin sanırım bu konuda hep geri kalacak gibi gözüküyor.
İşe bu cümleyi düşünerek başlayabiliriz, bir ülke okumadan bilmeden nasıl gelişebilir? Gelişme kelimesinden anladığımız nedir?
Şöyle söyleyeyim.Gelişme derken 2000 li senelerle şu andaki eğitim seviyemiz aynı değildir değil mi? İnsanımız az da olsa kendini geliştirmeye başladı.Kız çocukları okumaya başladı.Üniversiteye giden öğrenci sayısı arttı vs vs.Ama bu yeterli değil hala hiçbir şekilde ilerleme göstermeyen kesimlerimiz de var.
Merhaba kızlar
Günaydın kızlar
Biz maalesef geliştmiyoruz. Hele TÜBİTAK artık bilim falan yapmıyor. Çok iyi projeler geçmiyor. Torpil hatır gönül işi orada da var maalesef.
Bize gelen öğrenciler her yıl daha da kötü oluyor. Kağıt kalem yok zaten. Tahtaya yazdığımızı deftere yazmıyor. Fotoğrafını çekiyor.
Ama ben en çok kitap olayına üzülüyorum ki ne kadar uğraşdıysak oğluma da kazandıramadım bu alışkanlığı.
Pc de oyun oynamak daha cazip geliyor.
günaydın güzel bilgelerim
musmutlu, bol huzurlu, çok kitaplı, en fazla da sağlıklı bir hafta olur umarım hepiniz için
yanlış temelde bence. hatta tabandan tavana kadar...
ben çevremden de gözlemlediğim kadarıyla çocuklar doğdukları andan itibaren evlilik programları ve saçma sapan dizileri izliyorlar. aile ne yazık ki buna müdahale etmiyor ki bu bence bilinçsiz ebeveyn yüzünden oluyor. evde bu saçma sapan şeylerle zihni zehirlenen çocuk tamamen berbat bir eğitim sisteminin içinde buluyor kendini. öğretmenler çabalasa bile bu çaba evde desteklenmediği için öğretmen yalnız kalıyor. sistem ve bilinçsiz ebeveyne karşı verilen bir savaşı öğretmen ancak birkaç öğrencisinde kazanabiliyor. bu devirde çocuk olmak çok zor bence. tek tük de olsa gördüğüm olumlu örnekler de var ki bu da bilinçli ebeveyn ve özellikle ilkokul öğretmeninin etkisiyledir.
daha okula bile başlamadan önceleri ben hep koltuk minderlerinin altında annemin kitaplarını bulurdum, gece okurken uyuyakalırdı, asla kadın programları izletmez belirli çizgi filmlere izin verirdi. uyumam gereken saat gelince de ağlayıp evi ayağa kaldırmam para etmezdi çünkü çocuklar gece yarılarına kadar oturamazdı. okula başladığımda da ilkokul öğretmenim (hakkını asla ödeyemem) sürekli kitap okumayı aşılamıştı bize ama sevgiyle... ben sırf öğretmenimi üzmemek için eve gelince önlüğümü çıkartmadan ödevlerimi yapardım, çok şükür bugün kendimi o "koyun" kategorisine koymuyorum ve bu tamamen annemle ilkokul öğretmenimin başarısı. ama ben eminim ki buradaki tüm bilgeler bilinçli anneler olacaklar, bu bile çok güzel. umarım gün geçtikçe bilinçli ebeveyn artar.
Bizim evde de çok kitap okunursu. Kardeşim de ben de okuru. Babam hala okumadan yatmaz. Annem de öyle ana gelgelelim oğlumu bir türlü alıştırmadım. Ne yapsam olmuyor. Onu götürüyorum. Şstediği kitabı alıyor. Ama kitap okumayı sevmiyor. Kitabı eline alınca kaç sayfa okuyacağım kaç sayfası Resim onları hesaplıyor.günaydınlar , iyi haftalar
çok fırsat bulamasamda başlayıp bıraktığım kitabı aldım elime Empati-Adam Fawer (637 sayfaymış )
Bu devirde çocukları bilgisayar başından kaldırmak çok zor oyun çok cazip geliyor , televizyon desen o daha beter her çeşit çizgi film mevcut .
Oğlum 9 yaşında kitap okumayı seviyor fakat kitaba başlatana kadar baya bi çaba sarfediyorum kendi seçtiği kitaplar oldumu daha mutlu Jules Verne nin epey kitabını okudu iyi bir okuyucu yetiştiririz inşallah.
Geçen gün bana kitabın içine girebiliyorsun ama televizyonun içine giremiyorsun dedi. Çok mutlu oldum
Bizim evde de çok kitap okunursu. Kardeşim de ben de okuru. Babam hala okumadan yatmaz. Annem de öyle ana gelgelelim oğlumu bir türlü alıştırmadım. Ne yapsam olmuyor. Onu götürüyorum. Şstediği kitabı alıyor. Ama kitap okumayı sevmiyor. Kitabı eline alınca kaç sayfa okuyacağım kaç sayfası Resim onları hesaplıyor.
Üzülüyorum bu duruma ama ne yapacağımı bilmiyorum
Bizim evde de çok kitap okunursu. Kardeşim de ben de okuru. Babam hala okumadan yatmaz. Annem de öyle ana gelgelelim oğlumu bir türlü alıştırmadım. Ne yapsam olmuyor. Onu götürüyorum. Şstediği kitabı alıyor. Ama kitap okumayı sevmiyor. Kitabı eline alınca kaç sayfa okuyacağım kaç sayfası Resim onları hesaplıyor.
Üzülüyorum bu duruma ama ne yapacağımı bilmiyorum
Canım gene migren mi?Merhaba arkadaşlar.
Maalesef 1 haftadır ağrı içindeyim, hafifleme de olmadı.
Pek kitap da okuyamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?