- 7 Kasım 2012
- 11.717
- 12.042
- 498
Hafta sonu programım vardı. Hiç kitap okuyamadım.Canım gene migren mi?
Geçen gün bir yere aldığım notu buldum. Baş ağrısı için günde bir avuç kabak çekirdeği yemek lazım, yazmışım. Üstüne düşüp bir dönem uygulasak aslında... Hem çok zor bir şey değil hem de kabak çekirdeği başka şeylere de çok faydalı.
Geçmiş olsun. Şimdi nasılsın?
Canım bilinçli anne baba olayına çok katılmıyorum. Ben mesela hiç tv izlemem evde internetten bikaç yabancı dizi izliyorum ama o da kızım yattıktan sonra. Evde sürekli elimde kitap vardır. ama bizim kızın bilgisayar alışkanlığı hiç bitmiyor. Koskoca bir yaz geçti. 3 kitap zor okudu. okulu ve arkadaşları çok etkili çocuklar hep online oyun oynuyor. geçen sene öğretmeni zorunlu tutuyordu kitap okumayı o zaman okuyordu. Bu sene tableti elinden alamıyorum o kadar üzülüyorum ama sözümü hiç dinlemiyor.velilerinde işi bu teknolojiyle çok zor.günaydın güzel bilgelerim
musmutlu, bol huzurlu, çok kitaplı, en fazla da sağlıklı bir hafta olur umarım hepiniz için
yanlış temelde bence. hatta tabandan tavana kadar...
ben çevremden de gözlemlediğim kadarıyla çocuklar doğdukları andan itibaren evlilik programları ve saçma sapan dizileri izliyorlar. aile ne yazık ki buna müdahale etmiyor ki bu bence bilinçsiz ebeveyn yüzünden oluyor. evde bu saçma sapan şeylerle zihni zehirlenen çocuk tamamen berbat bir eğitim sisteminin içinde buluyor kendini. öğretmenler çabalasa bile bu çaba evde desteklenmediği için öğretmen yalnız kalıyor. sistem ve bilinçsiz ebeveyne karşı verilen bir savaşı öğretmen ancak birkaç öğrencisinde kazanabiliyor. bu devirde çocuk olmak çok zor bence. tek tük de olsa gördüğüm olumlu örnekler de var ki bu da bilinçli ebeveyn ve özellikle ilkokul öğretmeninin etkisiyledir.
daha okula bile başlamadan önceleri ben hep koltuk minderlerinin altında annemin kitaplarını bulurdum, gece okurken uyuyakalırdı, asla kadın programları izletmez belirli çizgi filmlere izin verirdi. uyumam gereken saat gelince de ağlayıp evi ayağa kaldırmam para etmezdi çünkü çocuklar gece yarılarına kadar oturamazdı. okula başladığımda da ilkokul öğretmenim (hakkını asla ödeyemem) sürekli kitap okumayı aşılamıştı bize ama sevgiyle... ben sırf öğretmenimi üzmemek için eve gelince önlüğümü çıkartmadan ödevlerimi yapardım, çok şükür bugün kendimi o "koyun" kategorisine koymuyorum ve bu tamamen annemle ilkokul öğretmenimin başarısı. ama ben eminim ki buradaki tüm bilgeler bilinçli anneler olacaklar, bu bile çok güzel. umarım gün geçtikçe bilinçli ebeveyn artar.
2000li yıllardan gerideyiz bana göre. TÜBİTAK gibi bir kurum bilim yapamıyor artık. İnsanımız kendini geliştirmedi teknolojinin sunduğu ürünleri alıyor. O telefon bilgisayar ya da i-padlerle örneğin fal okuyor, yemek tarifine bakıyor.
Gelişme buna denmez.
Bilim veya teknoloji adına ülkenin ürettiği ne var? Bir örnek verebilir misiniz?
Allah şifa versin. Yaz bize...Canım hala başım aynı. 10 gün olacak nerdeyse ve her yıl bir öncekinden daha sık ve uzun atak geçiriyorum.
Perşembe günü eşimin dersi yok, sabahtan araştırma hastanesine gidip şansımı deneyeceğim. Yoksa artık gerçekten çekemiyorum ağrıyı. Bir ara da biberiye iyi diye içim dışı biberiye olmuştu ama benim gibi kroniklere bu tip tedavilerin etkisi olmuyor maalesef. En azından hastalığımı tespit etsinler bileyim
Benim oğlum da aynen öyle. Hiç tv izlemem eşim de anca haber izler. Güya kara para aşk gibi takip ettiğim. Bir iki dizi var. Onun da gününü unutuyorum. Ancak o kadar takip ediyorum. Ama oğlanın elinden bilgisayar düşmüyor. Arkadaş çok etkili. Çocukların eline ıpad verip komşuya lak laka giden insanlar tanıyorum ben.Canım bilinçli anne baba olayına çok katılmıyorum. Ben mesela hiç tv izlemem evde internetten bikaç yabancı dizi izliyorum ama o da kızım yattıktan sonra. Evde sürekli elimde kitap vardır. ama bizim kızın bilgisayar alışkanlığı hiç bitmiyor. Koskoca bir yaz geçti. 3 kitap zor okudu. okulu ve arkadaşları çok etkili çocuklar hep online oyun oynuyor. geçen sene öğretmeni zorunlu tutuyordu kitap okumayı o zaman okuyordu. Bu sene tableti elinden alamıyorum o kadar üzülüyorum ama sözümü hiç dinlemiyor.velilerinde işi bu teknolojiyle çok zor.
Canım bilinçli anne baba olayına çok katılmıyorum. Ben mesela hiç tv izlemem evde internetten bikaç yabancı dizi izliyorum ama o da kızım yattıktan sonra. Evde sürekli elimde kitap vardır. ama bizim kızın bilgisayar alışkanlığı hiç bitmiyor. Koskoca bir yaz geçti. 3 kitap zor okudu. okulu ve arkadaşları çok etkili çocuklar hep online oyun oynuyor. geçen sene öğretmeni zorunlu tutuyordu kitap okumayı o zaman okuyordu. Bu sene tableti elinden alamıyorum o kadar üzülüyorum ama sözümü hiç dinlemiyor.velilerinde işi bu teknolojiyle çok zor.
telefonumda hızlı okuma uygulaması satın aldım, biraz denedim de oldukça zorluyor
umarım etkili olur çünkü ben hızlı okuyamıyorum...
telefonumda hızlı okuma uygulaması satın aldım, biraz denedim de oldukça zorluyor
umarım etkili olur çünkü ben hızlı okuyamıyorum...
Ben hızlı okuma tekniğiyle ilgili bir kitap aldım ama henüz okuyamadım.Onu uygulayıp içindeki alıştırmaları yapacağım.İşe yararsa sana da tavsiye ederim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?