Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Selam Hanımlar;

Od' a devam. Kitap güzel. Aşırı edebiyattan rahatsız olan birisi olarak yazım dilini gayet akıcı buldum. Nazan Bekiroğlu' nun Cam Irmağı Taş Gemi' sini okumuştum da neredeyse çıldıracaktım.

Tarihteki Moğol istilalarının ne kadar yıkıcı olduğunu görüyoruz. Öyle ki Yunus Emre bu istilalar yüzünden hem biricik Sitare' sini hemde bir evladını toprağa veriyor. Bir diğeri de cellat olmuş...

Böyle bir baba için ağır bir imtihan. İsmail' in babasıyla buluşmasına az kaldı.

Minnak oğlumdan fırsat bulabilirsem okumaya devam edeceğim. Herkese selamlar, hürmetler ...

Başarılar canımm
Teşekkürler Lavinim eksik olma.
Başarılar canım, güzel geçsin inşallah.
İnşallah kuzumm inşallah
canım ne mülakatı? kamu mu?
umarım her şey yolunda gider
Allah yardımcın olsun
Evet canım kamu, olursa söylerim inşallah ne olduğunu
Çok sağol canım benimmm

Papatyacım teşekkür ederim.

Ne güzel sizin dualarınızı almak.... Çok sağolun sizi seviyorum

@ovibiyante ben de çok istiyorum od'u okumayı bakalım ne zaman sıra gelecek.
Kumral ada mavi Tuna sayfa 320 deyim. Günde en az 50 sayfa sözümü pazartesiden beri aksatmadan tutuyorum. Hatta bazen 3-5 sayfa da olsa fazla okudum.

Kumral ada mavi Tuna sayfa 320 deyim. Günde en az 50 sayfa sözümü pazartesiden beri aksatmadan tutuyorum. Hatta bazen 3-5 sayfa da olsa fazla okudum.
canım od çok güzeldi ben sevmiştim

İyi gidiyor. Sonunu heyecanla bekliyorum, bakalım neler olacak? Selamlar...

Leyla Navaro__Tapınağın Öbür Yüzü bitti.

Kitap insan ilişkileri, evlilik, birliktelik, aile gibi yakın ilişkileri derin bir süzgeçten geçirerek göz önüne sermeye çalışmış. Yazılanların çoğunu biliyoruz, yanlış diyoruz ama okudukça bakıyorum da bazı şeyleri çok kanıksamışız.

Kadın-erkek cinsel kimlikleri üzerine yapılan çıkarımları pekiştirmek üzere bazı örneklere de yer verilmiş. Bu da daha iyi bazı şeylerin gözler önüne serilmesini sağlamış.

Ayrıca bu kitap bir üçlemenin ilki. Diğerlerini de en kısa zamanda alıp okuyacağım. Merak ediyorum.

" Yaşam, ilişki için değil, ilişki içinde yaşamayı bilmektir. Bu anlamda ilişkiler bir sonuç değil, sadece birer süreçtir. Başkalarıyla ilişki içinde yaşamayı bilmek için, kişinin öncelikle özüyle, yani kendiyle, kendi benliği, kendi duygu, ihtiyaç ve istekleriyle ilişkide olması gerekir. "

" Özen ve çaba gösterilen her türlü ilişki bağlılık üretir. Oysa, özellikle kadın/erkek birlikteliklerinde, çaba ve özen sadece ilişkinin başında gösterilir. Her iki tarafın çaba ve özeni nedeniyle ilişkinin başında yaşanan heyecan ve güzel duygular sanki bundan böyle yaşamın sonuna kadar aynen devam edecekmiş gibi kabul edilir genellikle.
...
Oysa, evlilikler mutlu son değil, sadece mutlu ve umutlu başlangıçlardır. Sonunun ne olacağı, eşlerin ilişkiye gösterecekleri karşılıklı özeen ve çabayla doğrudan orantılır."

Azıcık da klasik zamanı olsun.
Yeni kitabım Ernest Hemingway__Çanlar Kimin İçin Çalıyor, 590 sayfa.

Sınavlarım başlamak üzere o yüzden yavaş yavaş okurum. Yatmadan önce kafamı rahatlatmak adına keyif yaparım.

Yazarin dilini nasıl buldun can i m?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…