Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Merhabalar,

Giz'de 139. sayfadayım.
İsminden dolayı alınmış bir kitaptı ama şu an için güzel gidiyor.
Yalnız çok yoğunum, elime alıp okumakta zorlanıyorum.
Bir sürü ödevim var. Nefret ettim. Kitabımı okumak istiyorum artık!

Büyük umutlar sayfa 453
Bu saat oldu hala bi sayfa bile okuyamadım.

Çöl Çiçeği- Waris Dirie bitti.Yeni kitabımı daha belirlemedim.Akşam eve gidince karar vereceğim.
Hala okuduğum kitabın etkisindeyim ve kendimi bir anlık yazar ve yazar gibilerin yerine koyunca şükürler ediyorum.
Ve gerek bizim ülkemizde gerekse başka ülkelerde süregelen saçma sapan geleneklerin artık yok olmasını,insanların kendilerine bahşedilen akılı kullanıp kendilerine dayatılanı sorgulamalarını diliyorum.
Yazar bana göre çölde küçük bir kum tanesiydi.Ve şansta yanındaydı gökyüzünde bir yıldız oldu.Çok etkileyici bir otobiyografi.Dili akıcı,sade ve samimi.Şu bir gerçekki Somali,Türkiye yada dünyanın bir çok yerinde kadın olmak zor zanaat.

Dün kitabı okumaya fırsat bulamadım sayfa 200.
Kuyucaklı Yusuf.
Otobüste okudum sabah bitiremedim. Feci heyecanlı son 15 sayfa.

Yaaaa! İnci Çiçeği (Müge) ben bu ismi çok seviyorum.
Seni de çok seviyorum zaten.

Yaaaa! İnci Çiçeği (Müge) ben bu ismi çok seviyorum.
Seni de çok seviyorum zaten.

Bende Seni çok seviyorum prenses ,biliyorsun yerin ayrıdır.Çok düşüncelisin kötü günlerimde destek oldun canım arkadaşım.Sadece bana karşı da değil herkese karşı çok incesin.Herşey gönlüne göre olsun.

Kitap kurtları ben bir şey düşündüm

Bilmiyorum hoşunuza gider mi ama zevkli olabilir.
İster bunun için bir sayfa açalım veya bu sayfada olsun.
Zaten gün içerisinde 2-3 sayfayı geçmiyor sohbetlerimiz
Mesela 2 numara yazacağız.(sayfa sayısı ve sayfadaki kaçıncı cümle olduğunu içerecek bu)

Örneğin 53. sayfa 7. cümle: Onu görüp yazmak isteyen paylaşacak kitabındaki o cümleyi sonrasında da o bir sayfa no ve cümle no yazacak.
Böylece okuduğumuz kitaptan da paylaşımlarda bulunmuş olacağız.

Hem okurken hem de eğlenmiş olacağızNe dersiniz?

Bence çok güzel olur, Facebook da bir grubumuz var orada sık sık yapılıyor güzel oluyor...

güzel olur

Acı çikolata kitabım bitti. Yarısını yolculuğumda giderken, yarısını da dönerken okuyarak bitirdim. Gerçekten ilginç bir konusu ve sürükleyici bir dili vardı. Okumak isteyenler, merak edenler varsa eğer düşünmeden okuyabilirsiniz:)

Günaydın bilgeler,

Dün Tolstoy Din Nedir'i bitirdim, öncesinde burada da konuştuğumuz için kitap hakkında kısaca bir şeyler yazmak istiyorum.

Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor kitap dinler üzerine, dinin birey ve toplum üzerindeki etkisine dair bir inceleme niteliğinde. Daha ilk sayfalarda şu savı savunuyor yazar "hiç bir aklı başında insan dinsiz yaşayamaz" . Dinin temelini oluşturduğu ahlaki değerlere uyumun sağlanması ile toplum yöneticilerine yani devlete dahi ihtiyaç kalmayacağı, Devlet kendi eliyle yani askeri birlikler şeklinde yapılanma yoluyla aslında dinin yasak kıldığı insan öldürmeyi meşrulaştırdığını anlatıyor ve askerliği bu nedenle reddeden bazı örnekleri inceliyor. Dinlerin gelişim ve çöküş süreçlerine deyiniyor. Bu süreçlerin nasıl olgunlaştığını anlatıyor. Hristiyanlığın kilise tarafından nasıl yozlaştırıldığını, istendiğinde dinlerin toplumu yönetenler tarafından nasıl kullanıldığınız anlatıyor.

Kitap hakkında iki eleştirim var aslında bir tanesi yazarın kendi inandığı din üzerinden referanslar vermesi Hristiyanlığı ön plana çıkarıyor gibi geliyor ama çok fazla değil.

Birde kitabın son cümlesi "ölmeden önce hemcinslerime söylemek istediğim budur" şeklinde bitiyor. Nasıl yani kadınlar okumayacak mı bu kitabı?

Daha önce de okuduğum klasiklerden birinde aslında tam hatırlamıyorum hangisi olduğunu yazar sürekli "Beyler" diye hitap ediyordu okuyucuya. Çok sinir bozucu bir durum tabi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…