Bende dün yatmadan önce Canan Tan-Piraye'ye başladım.
Bu arada dün bahsettiğim şu oyun için ilk be yazayım bakalım kimden cevap gelecek.
Syf 105 6. cümle geçti içimden
Bende Seni çok seviyorum prenses ,biliyorsun yerin ayrıdır.Çok düşüncelisin kötü günlerimde destek oldun canım arkadaşım.Sadece bana karşı da değil herkese karşı çok incesin.Herşey gönlüne göre olsun.
Piraye deyince tüylerim diken diken oluyor.Bende dün yatmadan önce Canan Tan-Piraye'ye başladım.
Bu arada dün bahsettiğim şu oyun için ilk ben yazayım bakalım kimden cevap gelecek.
İlk cevap da benden olsun o zaman
"Telefondaki eğer annemin halasının kızı Fazilet Teyzemse, babam telefonu hemen anneme geçiriyordu".
Ayşe Kulin - Hayat; Dürbünümde Kırk Sene
Toprakları bol olsun. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın inşallah!Bu arada herkese günaydın.
18 Mart Çanakkale Şehitlerini anmamızın 100. senesinde bu toprak altında sessizce yatanları minnet ve rahmetle anıyorum.
Bu güzel vatanın bedelini canları ile ödeyenlerden Allah razı olsun.
Bizlerin çok şanslı olduğunu düşünüyorum otobüste gelirken de eşime bundan bahsettim.
Biz çok şükür ne ihtilal nede savaş gördük.
İnşallah ne bizler nede ileriki nesiller öyle zor zamanlar yaşamaz.
Piraye deyince tüylerim diken diken oluyor.
Kitap bittiğinde saçını başını yolmak istemiştim onun
Bende dün yatmadan önce Canan Tan-Piraye'ye başladım.
Bu arada dün bahsettiğim şu oyun için ilk ben yazayım bakalım kimden cevap gelecek.
İlk cevap da benden olsun o zaman
"Telefondaki eğer annemin halasının kızı Fazilet Teyzemse, babam telefonu hemen anneme geçiriyordu".
Ayşe Kulin - Hayat; Dürbünümde Kırk Sene
Ama bu durumda sende syf no ve cümle no demen gerek cnmki devam etsin
Toprakları bol olsun. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın inşallah!
KENDİ CENAZE NAMAZINI KILAN ŞEHİTLER…
Kirte muharebeleri sırasında bölükler arka siperlerde hücum sıralarını beklemektedirler… Ön siperlerdekiler ileri fırlamış
boğuşuyorlar. Yüzbaşı hücum için emir bekliyor. Bütün asker süngü takmış siperden fırlamak için hazır... Sinirler gergin ! ...
Bütün dudaklar kıpır kıpır dualar okuyor, Kelime-i şehadet getiriyor. Süre uzuyor. Yüzbaşı erlere sesleniyor...
"Yavrularım... Aslanlarım... Biraz sonra Cenab-ı Rabb'ül Alem'in huzuruna varacağız. Abdestsiz gitmeyelim... Haydi !
Tüfeklerimizin kabzalarına ellerimizi sürüp, hep beraber teyemmüm edelim..."
Teyemmüm edilir... Bekleme devam etmektedir. Biraz sonra Yüzbaşı;
" Çocuklarım... Sanıyorum biraz daha bekleyeceğiz... Önümüzde biraz daha zaman var. İleride arkadaşlarımız şehit oluyor.
Hem onlar için, hem de vakit varken, kendi cenaze namazımızı kendimiz kılalım..."
" Kabe Karşımızda... "
Arkadan Of'lu Ali çavuş bağırır. " ER KİŞİ NİYETİNE... "
O gün yapılan hücumda, kendi cenaze namazını kılan pek az kişi sağ kalabilmişti.
''Onlar Allah'a verdiği sözü tuttular...''
Çanakkale Savaşında Kaybettiğimiz, Vatanı için canını seve seve veren,uğrunda kanını akıtarak bayrağımızı şereflendiren, Ecdadımız,Şehitlerimiz anısına bu kısa hikayeyi paylaşmak istedim…Kocaman yürekleri olan Çanakkale’de Şehit olan Atalarımızı ve Ulu Önderimiz Atatürk’ü Saygıyla ve Rahmetle anıyorum…
Çanakkale'ye gidip şehitliği ziyaret ettiniz mi bilmiyorum, insanın tüyleri diken diken oluyor.
Allah Rahmet EylesinKENDİ CENAZE NAMAZINI KILAN ŞEHİTLER…
Kirte muharebeleri sırasında bölükler arka siperlerde hücum sıralarını beklemektedirler… Ön siperlerdekiler ileri fırlamış
boğuşuyorlar. Yüzbaşı hücum için emir bekliyor. Bütün asker süngü takmış siperden fırlamak için hazır... Sinirler gergin ! ...
Bütün dudaklar kıpır kıpır dualar okuyor, Kelime-i şehadet getiriyor. Süre uzuyor. Yüzbaşı erlere sesleniyor...
"Yavrularım... Aslanlarım... Biraz sonra Cenab-ı Rabb'ül Alem'in huzuruna varacağız. Abdestsiz gitmeyelim... Haydi !
Tüfeklerimizin kabzalarına ellerimizi sürüp, hep beraber teyemmüm edelim..."
Teyemmüm edilir... Bekleme devam etmektedir. Biraz sonra Yüzbaşı;
" Çocuklarım... Sanıyorum biraz daha bekleyeceğiz... Önümüzde biraz daha zaman var. İleride arkadaşlarımız şehit oluyor.
Hem onlar için, hem de vakit varken, kendi cenaze namazımızı kendimiz kılalım..."
" Kabe Karşımızda... "
Arkadan Of'lu Ali çavuş bağırır. " ER KİŞİ NİYETİNE... "
O gün yapılan hücumda, kendi cenaze namazını kılan pek az kişi sağ kalabilmişti.
''Onlar Allah'a verdiği sözü tuttular...''
Çanakkale Savaşında Kaybettiğimiz, Vatanı için canını seve seve veren,uğrunda kanını akıtarak bayrağımızı şereflendiren, Ecdadımız,Şehitlerimiz anısına bu kısa hikayeyi paylaşmak istedim…Kocaman yürekleri olan Çanakkale’de Şehit olan Atalarımızı ve Ulu Önderimiz Atatürk’ü Saygıyla ve Rahmetle anıyorum…
Amin cnm.Başta ülkemiz olmak üzere dünya üzerinde yaşayan tüm soydaşlarımız ve insanlık tarihi için böyle şeylerin yaşanmamasını diliyorum.
İnsan o zamanları düşününce içi ürperiyor o nasıl bir inanç o nası bir iman gücü ve vatan sevgisi.
Kşke o zaman onlarda olanın birazı şimdi bizlerde olabilse diyorum
Çanakkale'ye gidip şehitliği ziyaret ettiniz mi bilmiyorum, insanın tüyleri diken diken oluyor.
57. alaydan hiç sağ asker çıkmadığını bilmek hele o kadar üzücü ki...
Muhakkak giyin.Yok gitmedim, ciddi eksiklik farkındayım oğlumla gideceğim inşallah yakın zamanda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?