KENDİ CENAZE NAMAZINI KILAN ŞEHİTLER…
Kirte muharebeleri sırasında bölükler arka siperlerde hücum sıralarını beklemektedirler… Ön siperlerdekiler ileri fırlamış
boğuşuyorlar. Yüzbaşı hücum için emir bekliyor. Bütün asker süngü takmış siperden fırlamak için hazır... Sinirler gergin ! ...
Bütün dudaklar kıpır kıpır dualar okuyor, Kelime-i şehadet getiriyor. Süre uzuyor. Yüzbaşı erlere sesleniyor...
"Yavrularım... Aslanlarım... Biraz sonra Cenab-ı Rabb'ül Alem'in huzuruna varacağız. Abdestsiz gitmeyelim... Haydi !
Tüfeklerimizin kabzalarına ellerimizi sürüp, hep beraber teyemmüm edelim..."
Teyemmüm edilir... Bekleme devam etmektedir. Biraz sonra Yüzbaşı;
" Çocuklarım... Sanıyorum biraz daha bekleyeceğiz... Önümüzde biraz daha zaman var. İleride arkadaşlarımız şehit oluyor.
Hem onlar için, hem de vakit varken, kendi cenaze namazımızı kendimiz kılalım..."
" Kabe Karşımızda... "
Arkadan Of'lu Ali çavuş bağırır. " ER KİŞİ NİYETİNE... "
O gün yapılan hücumda, kendi cenaze namazını kılan pek az kişi sağ kalabilmişti.
''Onlar Allah'a verdiği sözü tuttular...''
Çanakkale Savaşında Kaybettiğimiz, Vatanı için canını seve seve veren,uğrunda kanını akıtarak bayrağımızı şereflendiren, Ecdadımız,Şehitlerimiz anısına bu kısa hikayeyi paylaşmak istedim…Kocaman yürekleri olan Çanakkale’de Şehit olan Atalarımızı ve Ulu Önderimiz Atatürk’ü Saygıyla ve Rahmetle anıyorum…
Sadece bir kısmını biliyoruz değil mi...Teşekkürler canım çok etkileyici gerçekten.Ne destanlar ne ibretlik hikayelerle dolu yurdumuzun dört bir yanı.
Kitap kurtları ben bir şey düşündüm
Bilmiyorum hoşunuza gider mi ama zevkli olabilir.
İster bunun için bir sayfa açalım veya bu sayfada olsun.
Zaten gün içerisinde 2-3 sayfayı geçmiyor sohbetlerimiz
Mesela 2 numara yazacağız.(sayfa sayısı ve sayfadaki kaçıncı cümle olduğunu içerecek bu)
Örneğin 53. sayfa 7. cümle: Onu görüp yazmak isteyen paylaşacak kitabındaki o cümleyi sonrasında da o bir sayfa no ve cümle no yazacak.
Böylece okuduğumuz kitaptan da paylaşımlarda bulunmuş olacağız.
Hem okurken hem de eğlenmiş olacağızNe dersiniz?
Çok etkileyici gerçekten tüylerim diken diken olduTeşekkürler canım çok etkileyici gerçekten.Ne destanlar ne ibretlik hikayelerle dolu yurdumuzun dört bir yanı.
bende yazayım
"insan-hayvanların kendisine gülmesi utanmasına neden olmuştu" Beyaz Diş-Jack London
98 sf -4.cümle haydi devam edelim
'' Benimkisi de aşk acısıymış , Ferhat ile Şirin 'in yaşadıkları yanında ''diye teselli olmuştu adeta ."Yirmi dakikaya bizde olabilir misin?
Ayşe Kulin - Hayat; Dürbünümde Kırk Sene
37. sf - 5. cümle
Ne demek kabul etmek, hoşgeldiniz...bende katıldım aranıza kabul ederseniz eğer
bende katıldım aranıza kabul ederseniz eğer
hoşbulduk canım gelirim işte olduğum sürece bu sitede geziniyorum zaten :)Hoş geldin...
Artık bizimle olduğuna göre sık sık bekleriz buraya.
Okuduğun bir kitap varmı şuanda.
teşekkür ederim hoşbulduk nasılsınız?Ne demek kabul etmek, hoşgeldiniz...
bu aklıma hiç gelmemişti çok güzel bi düşünce benceMerhaba bayanlar
Çok güzel mesajlar paylaşmışsınız Çanakkale zaferi nin 100.yılında.bende kahraman askerlerimize destek olan cepheye mermi taşıyan Türk kadınını rahmetle anmak istedim.Eki Görüntüle 1459923
teşekkür ederim hoşbulduk nasılsınız?
nasıl istersen öyle yapalım o zaman :) bende iyiyim çok şükür zamanın geçmesini bekleyen bi asker sevgilisiyim öyle işteTeşekkür ederim iyiyim sen?
Aslında yeni tanışırken belki mecburiyetten sizli bizli oluyor ama sonrasında garip geliyor bu şekilde hitap samimiyet iyidir
nasıl istersen öyle yapalım o zaman :) bende iyiyim çok şükür zamanın geçmesini bekleyen bi asker sevgilisiyim öyle işte
bu kız çok tatlı bayılıyorum ona onun için yapmıştım :) amin Rabbim tüm bekleyenleri beklediği her neyse hayırlısıyla kavuşmayı nasip etsinhımm ben bebiş resmi görünce annesindir diye düşünmüştüm, ne diyelim Allah kavuştursun
Allah kavuştursun canım bende zamanında asker yolu bekledim şimdide işten gelecek diye bekliyorum.biz bayanların işi gücü beklemek.şaka bir yana çok zor bilirim.nerede askerliğin yapıyor diye sorarlar dı bana Şırnak diyemeden ağlamaya başlardım.bu kız çok tatlı bayılıyorum ona onun için yapmıştım :) amin Rabbim tüm bekleyenleri beklediği her neyse hayırlısıyla kavuşmayı nasip etsin
bu kız çok tatlı bayılıyorum ona onun için yapmıştım :) amin Rabbim tüm bekleyenleri beklediği her neyse hayırlısıyla kavuşmayı nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?