- 23 Eylül 2014
- 427
- 379
- 108
Kitapla alakalı değil yayınevi ile alakalı. Yayınevinin o eserleri çevirileriyle alakalı. Ben de klasik okuyorum zaten, sorum klasiklerle alakalı değil, klasikler ağır dille yazılmış eserler ve bordo siyah yayınevinin kısaltmalar yaptığı, çevirilerinin kötü olduğuyla alakalı yorumlar okudum. Elimde bir Sürü o Yayınevi'nden eser buldum. O yüzden sordum. Eğer eserler kısaltılarak çevrilmişse, eseri katletmek istemem..Nasıl yorumlar ki onlar. Adı üstünde klasikler gerçekten değerli faydalı ve gerçek hayata çok daha yakın kitaplar. Şahsen her okuduğum klasik kitabın bana gerçekten bişeyler kattığını hissediyorum ben. Kesinlikle önyargılı yaklaşmayın okuyun derim. İlk başlarda biraz ağır sıkıcı gelebilir ama kaptırınca akıp gider. Özellikle Rus klasikleri iç karartıcı gelir ama kitap bittiğinde farklı bir dünya görüşü aralr size. O pembe kapaklı ojunup iki gün sonra unutulan bestseller kitaplardan çok daha iyidirler.
Kitabı okumuştum. (Aslında filmi izlemek de isterim.)Günaydın herkese...
Canan Tan-Piraye 266 syf.
Çok heyecanlı ilerliyor şuanda...
Bu gidişle bugün biter sanki bu kitap
Bu arada kocan kadar konuş kitabının filmmi vizyonda.
Kitabını okuyan yada izleyen varmı
Zira çevremden çok güzel yorumlar aldım.Belki bugün gideriz eşimle.
Kötü yorum okudum diyince ben yanlış anlamışım kusura bakmayın bordo siyaj yayınlarını ben de okudum ama sanki biraz kısaltıp ucuz satmaya çalışmışlar gibi düşündüm okurken. Bazı çevirileri de çok karmaşık bulmuştum.Günaydın kızlar, size bir sorum olacak. Şimdi benim elimde bir sürü bordo-siyah klasik varmış, şimdi bu klasiklerel alakalı bir sürü kötü yorum okudum. Elimde Kadın budalası, Genç Wertherin Acıları hatta bir sürü klasik var. Bunların hepsi kısaltılmış mı yoksa bazıları mı kısaltılmış, açıkçası klasik okumak istiyorum ve elimde varken de başka kitap almak istemiyorum. Var mı bir bilginiz acaba? Bu arada 8-10 tane kitap vardır daha yani aklıma gelmeyen.
tebrik ederim cnm Allah tamamına erdirdin.Herkese merhaba.
Yaklaşık 1 haftadır giremiyorum foruma.Cumartesi günü nişanlandım da
Kitap da okuyamadım haliyle dün geceye kadar.
Dün başladım yeniden. Beni atmazsınız di mi listeden
çtebrik ederim cnm Allah tamamına erdirdin.
Benimde Oblomov elimde sürünüyor.okuması kolay fazla karakter yok ama pek bir aksiyon olmadığı için yavaş gidiyor.
Rica ederimin, ben alatamamışımdır muhtemelen:) alelacele yazarken. İşte tam da bunu sormuştum :) İş kültür yayınlarını çok seviyorum, ama elimde bordo siyahın bir sürü kitabı var, deneyeyim bakalım. Liseden beri elime almadım hiç, varken okuyayım en iyisi. Tatmin olmazsam ileride tekrar başka yayınlardan okurum, klasikler faydalıdır, tekrar tekrar okunabiliyorlar :)Kötü yorum okudum diyince ben yanlış anlamışım kusura bakmayın bordo siyaj yayınlarını ben de okudum ama sanki biraz kısaltıp ucuz satmaya çalışmışlar gibi düşündüm okurken. Bazı çevirileri de çok karmaşık bulmuştum.
Ve Canan Tan-Piraye bitti.
Bana göre kitabın tek olumlu tarafı akıcı olmasıydı.Fakat günümüzde gerek dizi gerekse başka kitaplarda rastladığımız klasik bir Doğu hikayesi olmuş.
Hele sonu Türk filmi tadında bitti desem abartmış olmam.
Sonuç olarak okumadıysanız eğer bir şey kaybetmediniz bence.
Kitaba ilk başladığımda kimin dediğini hatırlamıyorum ama buradan bir arkadaş Piraye bana saçımı başımı yoldurmuştu demişti.
Ne demek istediğini şimdi daha iyi anlıyorum
Bana kalırsa Piraye hayatıyla alakalı sonu pekte farklı olması beklenmeyen bir kumar oynadı.
Ve sonuç ortada şuanda tek merak ettiğim Haşimi değilde Ömeri seçseydi nasıl bir hayatı olurdu
klasikleri kötü bi çviriden okumaktansa hiç okumamak daha iyi benceGünaydın kızlar, size bir sorum olacak. Şimdi benim elimde bir sürü bordo-siyah klasik varmış, şimdi bu klasiklerel alakalı bir sürü kötü yorum okudum. Elimde Kadın budalası, Genç Wertherin Acıları hatta bir sürü klasik var. Bunların hepsi kısaltılmış mı yoksa bazıları mı kısaltılmış, açıkçası klasik okumak istiyorum ve elimde varken de başka kitap almak istemiyorum. Var mı bir bilginiz acaba? Bu arada 8-10 tane kitap vardır daha yani aklıma gelmeyen.
Lise yıllarımda birkaç kitap okumuştum o yayın evinden ama hep Türk yazarların kitaplarıydı:) Bakalım şuan Amin Maalour Semerkant'ı okuyorum biraz uzun süreceğe benziyor, yoğunluklarımdan dolayı. Bittikten sonra bir tane okuyacağım beğenirsem buraya da yazarım:)iyi akşamlar bilgelerim
yeni kitabım İhsan Oktay Anar - Galiz Kahraman
klasikleri kötü bi çviriden okumaktansa hiç okumamak daha iyi bence
Bordo Siyah hakkında ben de kötü yorumlar okudum ama Ölüler Evinden Anılar'ı ve şimdi hayırlayamadım ama bi klasiği daha o yayınevinden okudum hatta şu an elimde Kazaklar da var okunmayı bekliyor
açıkçası bana göre kötü değildi çevirileri
tabi herkesin beğenisi de farklı,en ince olanı oku beğenmezsen diğerlerini okuma hem çok vakit harcamamış olurdun hem aklında kalmaz
aynı yazarın piraye dahil birkaç kitabını okudum. kitapları genelde yeşilçam filmleri tadında... hatta burada konusu geçmişti. fakat dediğin gibi akıcı, ben pirayeyi 2,5 günde bitirmiştim örneğin. :)Ve Canan Tan-Piraye bitti.
Bana göre kitabın tek olumlu tarafı akıcı olmasıydı.Fakat günümüzde gerek dizi gerekse başka kitaplarda rastladığımız klasik bir Doğu hikayesi olmuş.
Kitaba ilk başladığımda kimin dediğini hatırlamıyorum ama buradan bir arkadaş Piraye bana saçımı başımı yoldurmuştu demişti.
Bana kalırsa Piraye hayatıyla alakalı sonu pekte farklı olması beklenmeyen bir kumar oynadı.
Ve sonuç ortada şuanda tek merak ettiğim Haşimi değilde Ömeri seçseydi nasıl bir hayatı olurdu
merhaba Azra. Oblomov'u ben de cok okumak istiyorum hatta aldim bir kenarda duruyor :) cok övücü yorumlar okumuştum. Ne zamanı baslarim bilemiyorum.tebrik ederim cnm Allah tamamına erdirdin.
Benimde Oblomov elimde sürünüyor.okuması kolay fazla karakter yok ama pek bir aksiyon olmadığı için yavaş gidiyor.
bu kitabı cok övmüşlerdi. Sebebini simdi anliyorum Livanelinin hangi kitabı bos olur ki? Onu da listeme alayım :)z. livaneli engereğin gözü adlı ktiabını okuyorum. başka pek okumak istemedim.
ama tarihle ilgili güzel şeyler var. bilgilere göre netten araştırma yaparak okuyorum.
mesela 3. selim kundaktakiler dahil 19 kardeşini ve bir çocuğunu öldürüp o şekilde tahta geçmiş.. ondan sonra oğlu 1. ahmet tahta geçmiş. 1.ahmet 19 kişiyi öldüren kendi babamda olsa namazını kılmam demiş..
:))) onu diyen bendim. Simdi daha iyi anladın degil mı? Cok sinir bozucu idi sonu. Ne bileyim bu zamanda bu bakış acısı ile kitap yazmak bana tuhaf geliyor. Gerçekçi olmak cok mu zor?Ve Canan Tan-Piraye bitti.
Kesinlikle değişiyor anlayış ama mesela ben lise Döneminde da cati serisini okumuştum hala yeri bende başkadır. Çok güzeldir. Bazı Kitapların yeri hic değişmez...Canan Tan'ı lisedeyken okumuştum, şuan sorsanız alıp da okumam, kötü yazar mı? Hayır. Ama hep aynı hikayeler, sanki bütün kitaplarında aynı tat vardı. Ben iki kitabını okudum, biri Piraye'ydi. Lisedeyken muazzam bir aşk kitabı gibi gelmişti, belki de o yaşlar için öyleydi, şuan sorsanız nasıl güzel aşk romanları var derim.. Bana önerir misiniz diye sorsalar, sen bilirsin istersen oku, hayatına birşey katar mı? Katmaz derim:) Gerçi çerez kitap olarak okunabilir mi? Evet.Ya da yaşım ilerledikçe kitap zevkim ve anlayışım değişiyor, bilemiyorum.
:))) onu diyen bendim. Simdi daha iyi anladın degil mı? Cok sinir bozucu idi sonu. Ne bileyim bu zamanda bu bakış acısı ile kitap yazmak bana tuhaf geliyor. Gerçekçi olmak cok mu zor?
Ömer kesinlikle cok daha mantıklı bir tercihti.
Hatta ben sonradan aralarında birseyler olacak sanmiştim.
Kesinlikle değişiyor anlayış ama mesela ben lise Döneminde da cati serisini okumuştum hala yeri bende başkadır. Çok güzeldir. Bazı Kitapların yeri hic değişmez...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?