Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Hayat sayfa 80 deyim.
Veda ve umuttaki tadı bulamadım.
Ama mecbur okuyacağım.

Dün akşam Kocan Kadar Konuş'a gittiğimiz için yeni bir kitaba başlayamadım.
Ama okuyacağım kitabı belirledim sanırım mart ayını bu kitapla kapatırım.

Ayşe Kulin-Handan'a başlıyorum.
Kitabı daha önceden okuyanlardan aldığım yorumlara göre beklentim çok yüksek değil
Aslında elimde çok daha fazla merak ettiğim okunmayı bekleyen kitaplar var fakat ya yolda okunmaya gelmeyen kitaplar yada taşınması kolay olmayan tuğla kitaplar
Artık onları evde takılacağım günlerime saklıyorum

Hayat sayfa 80 deyim.
Veda ve umuttaki tadı bulamadım.
Ama mecbur okuyacağım.

günaydın Hayat bitti bende Hüzün 100 lerdeyim ama dediğim gibi ilk iki kitaptaki tat yok yazar kendi hayatını ön planda tutmuş hayır hiç bir çekiciliği de yok yani...

Şuan elimdeki kitap adı gibi hüzünlü ama yine bile sarmadı yani neyse okuyalım bitsin

Keyifli okumalar zaten beklentini yüksek tutmamakla iyi ediyorsun

Veda ve Umut'u bende okuyup çok beğenmiştim.
Ve devamındaki 2 kitabı çoğu kişi bu şekilde yorumladığı için bende almadım...

ben çok hevesli başlamıştım oysa ama sevmedim.
fakat mecbur okuyacağım.
yani o tanıttığı bilmem kim teyze bilmem kim amca da neyin nesi...
hatırlamıyorum bile çoğunu.
onun yerine İstanbulda konakta geçenleri anlatsaymış keşke...

Sanırım bizi etkileyen tarafı işin içinde tarih olmasıydı ve dediğin gibi o tarihle iç içe geçen konak hayatı o konağın o tarihteki kadınlarıydı.. Ama son iki kitap poff neyse neyse az kaldı benim hafta sonuna kadar bitiririm heralde, inşallah...

benim sırada güneş çavması bekliyor. onun için bu hayat kitabını elimden gelse yutasım var...

Aslında tam olarak öyle söylemedim, ben de Fareler ve İnsaları lisedeyken okumuştum, hala top 10 listemde en başlarda, ama bazı kitaplar çerez kitaplardır, Canan Tan da öyle. Bana göre tabi ki. Ben artık okuyamıyorum. Şimdi klasikleri de lisede okuttular bize daha çok ama yerleri yaş arttıkça hep daha da üst seviyeye çıktı. Bu her yazar için değil:) Mesela Ipek Ongun tam bir gençlik yazarı, ben şuan okuyamam şahsen. Ama Küçük Kara Balık, Küçük Prens te çocuk kitaplarıyken şuan yetişkinlerin ellerinde:) Yazar kitap ilişkisi diyelim. Yazarın ve kitabın size ne kattığıyla alakalı olsa gerek. Bazı kitaplar seviyelerini arttırırken, bazıları olduğu yerde kalır:) çatı harika bir seriydi, yine olsa okuyabilirdim. Bu arada Canan Tanı asla kötülemiyorum, yanlış anlaşılmasın lütfen:)

hımm hadi bakalım Güneş Çavması ile ilgili görüşlerini de merakla bekleyeceğim...
keşek hayata değil de ona başlasaydım. hayatında veda ve umut gibi hemen biteceğini düşündüm. ama yanılmışım...
ben de dört gözle bekliyorum okumayı

Benim devamında tek merak ettiğim konu Sabahat ve Aram hakkında bir gelişme olup olmadığı
İlk kitap harikaydı 2.ciside güzeldi

Yok cnm senin ne demek istediğini kendi adıma konuşayım gayet iyi anladım.
Hem bence yazarları okuyucu olarak eleştirme hakkına sahip olsak ta , üreten herkes az veya çok bir değere sahiptir.Bu değeri de okuyucularına sunduğu eserlerle belirler.
Fakat sürekli kendini tekrarlarsa bir yazar okuyucunun beklentileri çokta tavan yapmaz diye düşünüyorum.

Yani herkeste farklı etki yapıyor bu kitap ben çok beğendim de beğenmeyenler de var tabi, her kitap herkese dokunmuyor...

Katılıyorum.Herkesin beklentileri ve algıları çok farklı.
İkimizde aynı şeyi okuyup farklı bir anlam çıkarabiliriz ve bu doğrultuda olumlu veya olumsuz görüş beyan edebiliriz.
Zaten herkes aynı kitabı beğenip aynı düşüncelere sahip olsaydı ne kadar sıkıcı olurdu.

Çatı serisi Güzeldir... Dedigin kitaba da bakmak lazım gerçi bulunamıyorsa zor , of ne kadar maymun istahlıyım :)
Zaten hiçbir yazarı kotu diye yaftalamaya hakkımız yok. Buna katılıyorum hepsi bir Topluluğa kitleye hitap ediyor bir sekilde.
Bu arada kucuk prensi okuyacağım :) 8 yasında iken okuyamamistim. :)
Ayni sekilde seker portakalı serisi de cocuk kitabı geçer ama anlatımları müthiş.

Bu arada yüzyıllık yalnızlık kitabı hoca aydır okunmayi bekliyor bende. Yapılan negatif yorumlar beni onu okutmamaya karşı yükledi. Hem çok merak ediyorum hem de üşeniyorum. Burada onu okuyan var mı? Bana sevdirin onu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…