Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Bu yıl farklı olacak 162. Sayfa,
Tanrı'yı Gören Köpek 52. Sayfa.

Şimdilik güzel gidiyorum, hadi hayırlısı.
 
Beyoğlu'nun en güzel abisi 130. Sayfadayım yanılmıyorsam 2 de bir yazıyorduk yanlış mıyım
 
Sana gül bahçesi vadetmedim sayfa 120 deyim. Günde 20 sayfa ancak okuyorum. Kitabı okurken ders çalışıyormuşum gibi yoruluyorum. Gün de 20 sayfa olarak devam edeceğim.
Yanında derle topla rahatla adlı kitaba başlıyorum.
 
Günaydın :)

Maeve Binchy__ Bu yıl farklı olacak bitti.

Kitapta Noel'i kutlayacak insanların hayatlarındaki olumlu olumsuz değişimleri konu alan kısa hikayeler var. Tarz olarak yazarın diğer kitaplarından bir farkı yok. Okuması kolay. Kafa dağıtacak tarzda bir kitap.
 
evet canım limondum eskiden :) aa bitti mi :) hayırlı olsun formasyon işini naptın almış mıydın?
kolay gelsin kpss Allah bi kerede atlatmayı nasip etsin sıkıntılı bi süreç

loliss in samimiyetine sığınarak , onun adına cevap veriyorum.

Geçen sene bu zamanlar formasyon aldı.
bitti canım çok şükür filozofum'un da dediği gibi geçen yıl bu zamanlar aldım formasyonumu
maalesef bir kerede atlatamadım kpss'yi ama 2.de olur inşallah
bu arada seni tekrar burada gördüğüme çok sevindim
 
yeni kitabım Ufuk Artut- Zengin Kız Hakir Oğlan
eşim almış bu kitabı, yazarın ismini ilk kez duyuyorum
 
hadi hayrlıısyla bu sene atlatırsın :) bende çok sevindim
 
Dino Buzzati__Tanrı'yı Gören Köpek bitti.

Kısa kısa öykülerden oluşuyor. İtalyan Edebiyatının önemli yazarlarından biridir kendisi. Kitabında genellikle ölüm, gizem, umut, fantastik dünya, korku gibi temaları kullanılmış. Dili çok akıcı. Basit kelimelerle birçok şeyi ifade edebilen bir anlatımı var
.
 
Guzel kitap aslinda.bende gecen sene okumustum.ve yazarin kendi basindan gecen olaylar oldugu soyleniyordu.sizofreni algim degismisti. filmlerde mesela akil hastanesinde dalgin akil hastalari goruyoruz ama aslinda onlar o anda bambaska bir dunyada yasiyorlar. Bunu bilmiyoruz.bana kendi yarattiklari bu dunya cok enteresan gelmisti.
 

Kesinlikle çok değişik bir kitap. Mutlaka bitirmeliyim ancak yavaş ilerliyorum. Kızın kurduğu dünya inanılır gibi değil.
Sana gül bahçesi vadetmedim sayfa 140
Derle topla rahatla sayfa 45
 
Merhaba arkadaslar,
Konunuzu sabote ettigim icin ozur dilerim. Bir sorum var. En iyi cevabi da bu bolumde alacagimi dusundum.
Ben ilkokul yillarindan beri kitap okumaya bayilan biriyim. Kitaplarin o gizemli dunyasinda kendimi kaybetmek, en buyuk eglencemdi. Ama gelin gorun ki, oylesine zayif bir hafizam var ki, okudugum kitabin uzerinden biraz zaman gecince, kitaba dair herseyi unutuyorum. Kac kitap okudugumu bilmiyorum. Dunya klasiklerinin bircogunu okudum. Yillarca kutuphane uyeligim vardi, usenmeden gittim geldim, kitap aldim okudum. Amma velakin, ben hicbirini hatirlamiyorum. Birisi bana hangi kitaplari okudun diye sorsa, beşden fazla kitap sayamam heralde. Isimleri bile aklima gelmiyor. Ya da Vadideki Zambak kitabinin konusu ne diye sorsa biri, dogru duzgun bi cumle kurup da cevap veremem. Cunku o derece unutuyorum. Aslinda kitabi okudugum zaman, cok fazla etkisine kapilan, bir iki hafta etkisinden cikamayan biriyim. Ama nedendir bilmiyorum, uzerinden vakit gecince, ben o kitaba dair hicbirsey hatirlamiyorum. Normal yasantimda da eskiye dair seyleri cokca unutuyorum.
Size sormak istedigim, aranizda bu durumu yasayan var mi? Bunun normal olmadigini dusunuyorum ama bir doktora gorunmem gerekir mi bunun icin bilmiyorum. Size birisi bes yil once okudugunuz bir kitapin ozetini sorsa, kitabin kahramanlarini sorsa, hatirliyor musunuz?
Ne kadar cok kisi cevap verirse, benim icin o kadar aydinlatici olur. Lutfen okuyan herkes cevap yazarsa, cok memnun olurum.
 
ben de hatırlamıyoum okuduğum kitapların çoğunu . normal bence o kadar çok şeyi hafızada tutmak pek mümkün gelmiyor
 
COLIN ben de hepsini hatırlamıyorum. Hele lisede iken okuduklarımı hiç hatırlamıyorum.
Bazı kitapların da Kahraman'larının isimlerini unutsam da olayları hatırlıyorum. Serenad gibi mesela.
O kadar çok şeyi akılda tutmak imkansız bence.
 
her kitabı, konusunu, kahramanlarını hatırlayamamak çok doğal ama sizin normal hayatta da bunla ilgili sıkıntınız varmış sanırım
genel olarak bi unutkanlık varsa doktora gidin tabi ki
ama sadece okuma olayıyla ilgiliyse çok kitap okuyan insanlar için bu durum normal diye düşünüyorum
hangi birini tamamen aklımızda tutabiliriz ki
bu arada bundan sonra okuduğunuz kitapları kayıt etmek bakımızdan vikitap sitesini öneririm
oraya okuduğunuz gibi kaydederseniz hatırlamanız için çok faydası olur
 
günaydın kızlar hayırlı sabahlar..
ayşe kulin ilk defa okuyorum. gece sesleri son 30sf..
güzel kitap ama benim tarzım olan kitaplar değil sanırım. arkadaşım ısrarla oku diye okumaya başlamıştım.
 
COLIN arkadaşların dediği gibi ben de hepsini hatırlamıyorum. Özellikle bende çok yer etmiş kitapların kahramanlarını ya da özetlerini hatırlarım. Bazı kitapların konuları da birbirine benzer olduğu için karıştırmak da normal oluyor bence. O yüzden sadece beni etkileyip etkilemediğine dair yorum yapabiliyorum genellikle kitaplar hakkında. Arkasını okuduğum zaman da bazen şimşekler çakarsa aklımda 3-5 cümle söyleyebiliyorum :)
 
bunun cevabını bende merak ediyorum. Birebir aynı durumu yaşıyorum seninle
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…