Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

z raporu- ali lidar bitti.
başka biri yazsa kitap beni etkiler miydi bilemiyorum. ali lidara çok ayrı bi sempatim var , kiaptaki çoğu kısmı orda burda alıntılardan okuduğumu fak ettim. sevdiğim biriyle dertleşmek gibiydi. o anlatttı ben baen sessizce dinledim bazen gözlerim doldu. bazen de olmayan aşk acıma üzüldüm :) objektif olamayacağım bi adam

Merhabalar,

loliss hoş geldin canım, keyifle oku kitaplarını, sınav stresinden kurtuldun, nasıl geçti sorusunu sormaya hep çekinirim umarım beklediğinden çok çok iyidir.

Benim kitabım da Emrah Serbes__Erken Kaybedenler,143 syf.
Ağır bir kitabın üzerine beni rahatlatacağına inanıyorum.

Hosbulduk canım
Aslına bakarsan pek istediğim gibi geçmedi, bu yıl alımlar da çok sıkıntılı ama stresi bitti çok şükür diye seviniyorum, 2 çocuklu çalışırım bu yıl da napalım
Ben hiç Emrah Serbes okumadım, Murat Menteş'le benziyormuş galiba tarzı. Beğendin mi sen?

Emrah Serbes__Erken Kaybedenler bitti.

Bazı kitaplar vardır çok ince olmasına rağmen elde sürünür bazı kitaplar vardır, hacmi gözünü korkutur ama bir çırpıda bitiverir. Bu kitap ikisi de değil, bu kitap ince olup keşke kalın olsaydı diye düşünüp bitmesin diye korkarak okunmasına rağmen hemencecik bitenlerden. Yazarın ilk kitabıydı bu benim için, kalemi alışık olduğum tarzdaydı, bu yüzden de keyif alarak okudum.
8 öyküden oluşuyor, her ana karakter erkek, onlar üzerinden olay örgüsü anlatılıyor. Öyküleri çok severim çünkü bir kitapta bir olay varken öykü de her anlatım kendi başına bir olaydır, bir sürü hayal dünyasıdır. :)
Beni en çok ilk öykü etkiledi, diğerlerinde bu duygusallığı yakalayamadım aksine diğerleri beni gülümsetti. Karakterlerin yaşları genelde küçük, ergenliğe yakın çağlar ama cesaretleri ve düşünceleri kocaman, bazı olayları abartı görsen de ya da hep mi böyle ki desen de hayatta karşılaşma ihtimalin yüksek karakterler. Bütün hepsi mi olumsuz olur, eğer kitabın adı Erken Kaybedenler ise neden olmasın diyor insan.

"Büyükçe arzularım küçüldü, şaşkınlıklarım küçüldü, beklentilerim küçüldü. Büyüdükçe öyle küçüldüm ki içimde taşacak bir şey kalmadı. Büyümenin bir bedeli varsa işte bu, yarım metre uzadım, yirmi kilo aldım ve dünyadan vazgeçtim."

Biz büyüyelim ama içimizdeki çocuk hep küçük kalsın, umudumuz hep olsun inşallah.

Evet canım, kurtuldun ne güzel, elinden geleni yapıyorsun, hayırlısı olsun hakkında inşallah. Emeklerin boşa gitmesin, her şey gönlüne göre olsun. Çocuklarla sen en zorunu başarıyorsun zaten, alımlar da umutlu dolu olsun
Evet canım Murat Menteş tarzında yazıları, onu da severim o yüzden benim hoşuma gitti, hele ki yoran kitaptan sonra ilaç gibi geliyor.

Âmin canım Allah hepimizin gönlüne göre versin,emeklerimiz boşa gitmesin

loliss kuzum geçmiş olsun her şey gönlünce olsun inşallah
Sahalara da hızlı dönmüşsün kızzz aferin
Ben lizbona gece treni okuyorum çoook güzel
Ama yoğun geçti haftasonu istediğim kadar okuyamadım
__giz__ hızına maşallah

Günaydın
Ben de internet bağlandıktan sonra dizilere sardım. Dışarı çıkarsam metroda kitap okuyorum birkaç gündür

Günaydın canım :)
Oyy en kötüsü zaten o dizi bağımlılığı, ilk eve geldiğimde günde kaç bölüm izlediğimin hesabını yapamıyordum, neyseki sıkıldım sonra neyseki sizin metro zaman yaratıyor okumak için, eski düzeninine de dönersin bir süre sonra, diziden hevesini alır, sıkılırsın.

Ben de bir haftaya sıkılırım muhtemelen

Sağol kızucum, hakkımızda hayırlısı artık
Günaydın
loliss canım geçmiş olsun hakkında hayırlısı olur inşallah.
Çavdar tarlasında çocuklar sayfa 89
Âmin canım
ben de okuyamıyorum zaten pek, anca yolda gidip gelirken. sanırım ikimizin de elinde uzayacak biraz kitap
1
Yoksa yoksa ilk ceza çeşmi ye mi gidiyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…