"Aynı Yıldızın Altında" filmini izlemediysen eğer izleyebilirsin, orda buevi gösteriyorlardı, hatta içinde geziyorlardı bile.Anne Frank'in Hatıra Defteri bitti
Vikitap yorumumu kopyalayayım.. İçim sızlıyo zira
'Hepsinin öleceğini bile bile okumak iç parçalayıcıydı, özellikle Anne'nin geleceğe dair planları, evlenmeye, çocuk sahibi olmaya, gazeteci-yazar olmaya ilişkin hayalleri. Bunların hiçbirinin gerçekleşmemiş olduğunu bilmek çok ama çok üzücü. O sadece genç kızlığa adım atmaya çalışan, bin bir tane hayali olan, yaşama sevinciyle dolu, bir sürü yapmak istediği şey olan, bilgiye aç bir çocuktu. Amsterdam'da onun evini ziyaret edeceğim yakın zaman sonra ve bu kitabı okumuş olarak ziyaret etmem çok daha başka olacak şimdi..'
izledim kuzum, kitabında da filminde de ağla ağla içim dışıma çıkmıştı"Aynı Yıldızın Altında" filmini izlemediysen eğer izleyebilirsin, orda buevi gösteriyorlardı, hatta içinde geziyorlardı bile.
izledim kuzum, kitabında da filminde de ağla ağla içim dışıma çıkmıştı
evet hatırlıyorum o sahneleri
bu direkt Anne'nin ağzından yazıldığı için çok bir edebi değeri yok, yazım dili de öyle zira o daha çok küçüktü 13 yaşındaydı yazmaya başladığında defteri
ama o dönemlere ilgisi olan, az çok da araştırmış bilgisi olanlara, onlarla birlikte yaşatıyor
o saklandıkları dönemleri, özgürlüğe olan açlıklarını
günlük konuşma diliyle yazmış çoğunlukla ama yine de bazı yerlerde öyle güzel sorgulamaları öyle güzel ifadeleri vardı ki
Anne için çok üzüldüm, etkisinden nasıl çıkacağım bakalım
Benim yazdığım "Only You" sizin dediğiniz filmden farklı.Sizin bahsettiğiniz şeyin kitabını biliyorum ama okumadım.bende senden önce ben filmini izledim.... kitabını da okumuştum.... filmide hoş olmuş :) başrol oyuncusu kız da ne tatlı yaa al evde besle... insan o kadar güler yüzlü olaur mu yaa...
Benim yazdığım "Only You" sizin dediğiniz filmden farklı.Sizin bahsettiğiniz şeyin kitabını biliyorum ama okumadım.
Yüzbaşı'nın Kızı'na ben de başlamıştım zamanında ama çevirisi berbat olduğu ve yazım hataları çok olduğu için hemen bırakmıştım.Çeviri çok önemli çok.Herkes çevirmen olmamalı.Bu arada, vikitap gercekten guzel bir platform. Daha once kesfedemedigim icin uzuldum. Bende sizleri ekledim kizlar.
Yuzbasinin kizi 70. Sayfadayim. Hikaye gibi bisey bu. Yoksa hikaye mi bilmiyorum ki.Cok cahilim keske ölsem.
Kitabim yok bu aralar, elime ne gecerse onu okuyorum mecburen.
Bana o zaman ergen kız kitabı gibi gelmişti.O yüzden hiç merak etmedim.farklı evet.... ben de bir öneri olarak yazdım zaten.... senin dediklerinide hafta sonu izlicem bakalım :)
kitabı çok aman aman güzel değil açıkçası hatta sıkıcı ama işte o dönem çok meşhur olmuştu ortalık yıkılıyodu sırf meşhur diye aldım okudum yani :))
Hiç bana göre değilmiş kitap.Çok dramatik.Anne Frank'in Hatıra Defteri bitti
'Hepsinin öleceğini bile bile okumak iç parçalayıcıydı, özellikle Anne'nin geleceğe dair planları, evlenmeye, çocuk sahibi olmaya, gazeteci-yazar olmaya ilişkin hayalleri. Bunların hiçbirinin gerçekleşmemiş olduğunu bilmek çok ama çok üzücü. O sadece genç kızlığa adım atmaya çalışan, bin bir tane hayali olan, yaşama sevinciyle dolu, bir sürü yapmak istediği şey olan, bilgiye aç bir çocuktu. Amsterdam'da onun evini ziyaret edeceğim yakın zaman sonra ve bu kitabı okumuş olarak ziyaret etmem çok daha başka olacak şimdi..'
Bana o zaman ergen kız kitabı gibi gelmişti.O yüzden hiç merak etmedim.
Anne Frank'in Hatıra Defteri bitti
anlatımı dramatik değil kesinlikle, acıklı acıklı yazmıyor hatta esprili bir dili var yer yerHiç bana göre değilmiş kitap.Çok dramatik.
İşte o bana yeter de artar.anlatımı dramatik değil kesinlikle, acıklı acıklı yazmıyor hatta esprili bir dili var yer yer
sadece yaşananlar dramatik, ölmüş oldukları gerçeği çok dramatik işte
Çeviri hakkaten bana da kötü geldi. Hatta o yüzden hikaye gibi dedim. Çok gündelik konuşma şeklinde çeviri. O döneme ait bir kelime bulmakYüzbaşı'nın Kızı'na ben de başlamıştım zamanında ama çevirisi berbat olduğu ve yazım hataları çok olduğu için hemen bırakmıştım.Çeviri çok önemli çok.Herkes çevirmen olmamalı.
Bu arada kitap nasıl gidiyor?Daha sonra ben de okurum belki.
Bendeki Berikan Yayınevi.Sizdeki hangi yayın?Çeviri hakkaten bana da kötü geldi. Hatta o yüzden hikaye gibi dedim. Çok gündelik konuşma şeklinde çeviri. O döneme ait bir kelime bulmak
Ama sayfası az ve akıcı. O yüzden bitiririm.
İnkılapBendeki Berikan Yayınevi.Sizdeki hangi yayın?
Ben de tekrar yaparsa soğuyacağına inanıyorum canım, minik ama ezilmez inşallah1 yıl daha anasınıfı fazla gelirdi okuldan soğuyabilir bu sefer de. sıkıntı yapma güzel olur inşallah :)
Yazı konusunda pek sıkılmaz canım, elyazısı bilmiyo onu da öğrenmesin diye çok uğraştım amaBenim benden 2 yaş büyük ablam var.O okula giderken ben daha başlamamıştım.Okuldan gelirdi yanında otururum, yazdıklarına bakardım,önlüğünü giyerdim falan.Gündüzleri trtde okuma yazma bilmeyen yetişkinler için dersler olurdu onları izlerdim.Bir de susam sokağı vardıŞimdi olsa yine izlerim.O da çok eğitici bir programdı.Derken derken hepsi birleşti ve ben ilkokula başladığımda baya okuma yazma biliyordum.Hatta öğretmen ilk gün tahtaya gerekli malzemeleri,defterleri falan yazmıştı.Herkesin anne babası not almıştı da ben kendim yazmıştım Yalnız sonra sonra bu durum okuldan soğuttu beni.Ben okuma yazma bilirken herkes düz çizgi eğik çizgi çalışıyodu.Sıkılıyordum okulda çok.Öğretmen anneme sınıf atlatın 2 ye geçsin dedi.Yaşıtlarımla okuyayım diye geçirmediler halbuki ocak doğumluyum.Aslında geçirselermiş de yaşıtlarımla okumuş olurmuşum:)Her işte bir hayır vardır.
Demem o ki eğer miraycık da benim gibi olursa sıkılmaması için alternatiflet düşünülebilir
Sen kaç yaşındasın kuzumİşte o bana yeter de artar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?