Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Yeni kitabım,

Orhan Kemal__Çamaşırcının Kızı, 134 syf.

35. Sayfadayım, birazdan yine okumaya devam ederim. Yarın misafirimiz olacak, okuma durumum ne halde olur bilemedim. O yüzden bugün keyif yapacağım, yavaş yavaş okumaya devam.

Benım kızım 13 yaşında İpek ONGUN serisini bu sene bitirdi. Cok beğendi. 8-9 Yaşında bir oğlum var. Ama 8-9 ya için agır değil mi? Ben oğluma şu klasikler varya onlardan okutuyorum. Çok mu geri acaba. Tom Sawyer, 80 Günde Devri Alem, vs. Bir Gülten DAYIOĞLU kitapları. Önerebileceğiniz başka kitap var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim. Kızım için Buket UZUNER kitaplarını da beğendi.

Buket Uzuner 13 yaş için belki erken olur, liseye başlamadı galiba
Ama oğlunuz için seçilen zaten 100 temel eser arasında, gayet uygunlar
Bol bol okusunlar inşallah

Orhan Kemal__Çamaşırcının Kızı bitti.

Daha önce hayatını anlatan bir kitap okumuştum, o zamanlar bir eserini en azından okumam gerek diye düşünüyordum, bugün kısmet oldu. Peki ilk kitapla kalır mı sanmıyorum, birkaç eserini daha okumaya niyetim var. :)
Kitabın arkasında yoksulluğu ve yoksunluğu en iyi anlatan yazarlarımızdan biri diye geçiyor Orhan Kemal, gerçekten de hikayeleri yoksulluk, fakirlik, var oluş çabası içinde insanların hayatta bir yer edinebilme uğraşlarını gözler önüne seriyor. Kadın ağırlıklı karakterler öykülerin başkahramanı genelde, genelde hayatın acı tarafı ağır basmış, yüzünüzü gülümseten hikaye yok denebilir varsa bile o da gülümseyişi gölgeleyen olayların etrafında gelişmiş.
Dili çok yalın, öykülerin sonu bir çırpıda geliveriyor, anlatımı sanki karşında iki kişi konuşuyor da sen de dinliyormuşsun gibi açık.

Bardo kusursuz yer bitti.
Kitap karma inancini destekler nitelikte. Bunu da hikayelestirmis fakat olum sonrasi zamanda yolculugu cok karisikdi. Bir sayfa icerisinde iki bolum olusturulmus ve her bolumde baska birzamanda baska bir yerde. Bu kadar cok fazlaya bolume ayirinca, ve zamanda yolculugu bu denli fazla yapinca kitap sıkıcı bir hal almis dogrusu. Ben yalnizca kitabin sonunu begendim. Sonunu iyi kurgulamis ve sıkıcılığa mahal vermeden bitirmis cok sukur. Yazarin ilk kitabiymis henuz. Su an da bu kitabin devami niteliginde bir kitap yaziyormus. Umarim o daha iyi olur

Cehennem kitabını butirdikten sonra önceden okuyup bitirmediğim 2 kitabı okumayı düşünüyorum.Bu 2 kitabı bitirdiğimde 1 kitap okumuşum gibi olsun mu?Başından sonuna kadar okumayacağım için bu daha doğru olur.Yine de bilemedim.Aranızda benim durumunda olan veya olmuş olan var mı?

Kiz oku da nasil olursa olsun. Sonucta yaris yapmiyoruz burda. Burda onemli olan birbirimizi tesvik etmemiz bence.
Ben de eylulun 100 sayfasini okumustum onceden. Kalanini buraya katildiktan sonra okudum. Bunlarin onemi yok bence. Cunku herkesin okudugu kitap sayfalari da farkli zaten. Misal ben 190 sayfalik bikitap okurken, sen 400 sayfalik bir kitap okuyor olabiliyorsun. Ama sonucta o da bir kitap digeri de. Bitince birer tane ekleniyor hesabimiza.

Amacın kitap okumak olduğunu biliyorum.Yine de sormak istedim.

Bende bugun yeni bir kitaba basliycam InşaAllah.
Annemi bir kez daha gorebilsem - Zana Muhsen
Gercek bir hayat oykusuymus. Yazar basindan gecenleri bir gazeteciye anlatiyor, o da kaleme aliyor.
Yayinlandigi yil Avrupa da cok satanlar listesinde yer alirken, Fransa da en cok satan kitap olmus. 18 dile cevrilmis.
Guzel bir esere benziyor. Cok akici oldugu garanti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…