Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Klasiklere başlayacağım kızlar.
Depresyondayım.
Aşabilmem için ay sonuna kadar 10 kitap diyorum.

Hangilerini okuyacağım konusunda kararsızım.
Raskolnikov tarzı şeylerde baygınlık geçiriyorum, ısmarlama okumak istemem. Yani soğuk kahve ya da bukre tarzı kitaplar da ilgimi hiç çekmiyor.

Serenad tarzı hem gizemli hem de akıcı bildiğiniz neler var?

bi çırpıda elimden bırakamadan okuduğum ne var diye düşününce aklıma ilk gelenler yüzyıllık yalnızlık, varolmanın dayanılmaz hafifliği ve ince memed oldu. hem bir dostoyevski bunalımında değiller hem de boş beleş kitaplar olmadıklarını düşünüyorum, konularını seversen bir bak derim.

ama raskolnikov güzeldir :) dostoyevskiye ısınmak istersen insancıkları öneririm

Yasar Kemal oku kesinlikle. Ben malesef sadece bir eserini okuyabildim. Ama muazzam bir dili var adamin. Buyuleyici. Kendinden ve dunyandan uzaklasip tamamen kitaptaki dunyaya cekiyor seni. Depresyon durumlarinda iyi gider diye dusunuyorum.

Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna

Bunu bir gece okudum pray

Selamlar
Oblomov'un tembelliğine yakışır bir hızda okuduğum kitabımı bitirdim nihayet
Yeni kitabım Aldous Huxley-Cesur Yeni Dünya
Hasan Ali Toptaş - Uykunun Doğusu

Bu kitabı okuyan var mı kızlar?
Ben okudum
Hatta tekrar okumayı düşünüyorum, Hasan Alim okudum bitti denilecek bi yazar değil benim için

Ben yarıya geldim hala bi şey anlayamadım

Anormal değilim dimi

Ben yarıya geldim hala bi şey anlayamadım

Anormal değilim dimi
Yok anormal değilsin
Ama biraz zor bir yazar ve bence en zor eseri, kafan doluysa, kalabalıkta okumak zorundaysan mesela, hiç okuma bu sıralar
Ya da şöyle söyleyim (umarım yanlış anlamazsın) türk ve dünya klasiklerinden okumadıysan, popüler kitaplar tercih ediyorsan da okuma çünkü bayağı zordur Hasan Ali Toptaş

Popüler kitaplardan ziyade ağır kitapları severim aslında, dünya edebiyatından da farklı kitapları okumayı seviyorum. Türk edebiyatında da edebi dilde olanları tercih ederim genelde, bu kitap alıp götürüyor, dili güzel, ama kurguyu çözemedim henüz. Bir yerde çorap söküğü gibi olay akacak ve vay be diyeceğim herhalde ama henüz o kısma gelemedim sanırım

Tamam sorun yok o zaman,
son sayfalara doğru heeee diyeceksin

Hasan Ali Toptaş - Uykunun Doğusu

Bu kitabı okuyan var mı kızlar?

loliss in sayesinde okudum ben de, benim de senin gibi anlamadığım zamanlar oldu ilk başta ama ben altını çizdiğim cümlelerin bol olduğu kitapları çok severim, bu kitapta da kelimelerin arasında kaybolduğum için çok keyif almıştım, yazar hakkında hatta tam fikrim olsun diye birkaç kitabını daha okumak istiyorum, tarzı benim hoşuma gitmişti, senin de ilerleyen sayfalarda böyle olur umarım, her şey oturmaya başlar. :) keyifli okumalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…