George Orwell__Hayvan Çiftliği bitti.
Kitabın alt başlığı 'bir peri masalı'ymış, evet bir masal gibi gerçekten de ama sonu güzel bitenlerden değil, yine iyiler ve kötüler var, ezenle ezilenler, bir düzene başkaldırı ama sonunda yine gördüğümüz biz böyle yapmayacağız beylik laflarından sonra herkesin birbirine benzemesi, çıkarlar doğrultusunda doğruların değişmesi, doğru bildiğini öyle güzel süslemelerle yanlış biliyorsun dedirtmeleri vs.
Yazar Stalin'i, o zamanlarda geçenleri kara bir mizah olarak çok güzel anlatmış.
Ama son sayfayı çevirdikten sonra o kadar zaman geçmiş ama hiçbir şey değişmemiş demekten de kendimi alamadım.
Y yesil_zeytin_ canım çok teşekkür ederim, beğenerek okudum.
Günaydın
Kamelyalı Kadın'a başladım,sayfa 50
Kızın okulunun ilk haftası beni bayağı gerdi,içimden okumak bile gelmiyor
Umarım bu hafta herşey normale döner
Aslına bakarsan hiç sıkıntı yok ama biz biraz takıntılı bi çiftiz galibaHayırdır canım, neden gerildin o kadar ? Okulla mı ilgili sıkıntı var ?
Aslına bakarsan hiç sıkıntı yok ama biz biraz takıntılı bi çiftiz galiba
Mesela öğretmeni bi foto gönderdi bizimki biraz arkada ve pencereden dışarıya bakıyo,anlık bişey muhtemelen ama biz bunu okulda çok mutsuz olduğuna aklının dışarda olduğuna hatta belki bizi aradığına yorduk tabi
Böyle olunca da ister istemez üzülüyo insan
Canım alışır zamanla hemde alıştığı zaman da göreceksin ki anaokulu da çok şeyler katıyor çocuklara, bende Erenin okulundan çok hoşlanamadım ama bilmiyorum belki ben özel kreşe alıştım diyedir. Ama artık yapacak bir şey yok alışıcaz okula da öğretmene de ...Aslına bakarsan hiç sıkıntı yok ama biz biraz takıntılı bi çiftiz galiba
Mesela öğretmeni bi foto gönderdi bizimki biraz arkada ve pencereden dışarıya bakıyo,anlık bişey muhtemelen ama biz bunu okulda çok mutsuz olduğuna aklının dışarda olduğuna hatta belki bizi aradığına yorduk tabi
Böyle olunca da ister istemez üzülüyo insan
Skosnob valla öyle canım aklım fikrim hep onda, hani derler ya içim alıp alıp veriyo, aynı o durumdayım işte
_Cassandra_ aynen, anasınıfında özel ilgi alakaya alıştık ya bi tuhaf geliyo şimdi öğretmen. Dün veli toplantısı vardı eşim dayanamadı bu fotodan bahsetti, adam ohoo siz şimdiden böyle şeylere takarsanız çok üzülürsünüz dedi haklı tabi hangi birine özel ilgi göstersin
loliss 'im kıyamam ya, öyle düşünme, mutsuz olsa sana anlatır, okula gitmek istemezdi. Hem o an bir şey dikkatini çekmiştir ona bakmıştır, dışarda oyun oynayanlara gözü takılmıştır vs, her şey olabilir, hemen olumsuza yorma kuzum. İlk hafta daha hem bir sürü arkadaş edinecek, çok keyifli olacak, sıkma sen tatlı canını.
Sağolun kızlarSevmese sana mutlaka anlatır.Uyumadan önce böyle şeyleri söylüyolarmış çocuklar.Gitmek istemese de söyler.Üzmeyin kendinizi
Alışırsınız canım benim, benim gibi bir çocuğun olsaydı ne yapardın acaba ?Sağolun kızlar
Zaten sorun çocukta değil bizde, maşallah o seviyo, isteyerek gidiyo... biz de zamanala alışırız inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?