Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Kendime 3 yeni cici aldım. 2'si İtalyan edebiyatından;
Luigi Pirandello__Dışlanmış Kadın
Dino Buzzati__Yaşlı Ormanın Gizemi

Diğeri de;
Oğuz Atay__Korkuyu Beklerken.

Hangisiyle başlasam karar veremedim.
ben de tutunamayanları alacağım, babilden alacağım o sebeple kargo limitini doldurmak iki bir iki cici daha ekleyebilirim
evde bekleyen 545544 adet kitabı saymıyorum tabi ki
okumak istediğim çok kitap var hepsine nasıl sıra gelecek acaba, vikitap listem hiç azalmıyor

Tutunamayanları okumuştum ben, Tehlikeli Oyunları istiyordum aslında ama açıkçası kitapçıda pahalı geldi, her ne kadar indirimli alsam da netteki gibi olmuyor, ben de bunu alayım dedim, yavaş yavaş bütün eserlerini okumak istiyorum.
Vikitap listemle alakası yok bu seçtiklerimin, orada bekleyenler var benim de, gördükçe de ekliyorum, bence hiç bitmeyecek canım bizim alınacaklar listemiz.

Selam kızlar,
Selahattin Eyyubi - Charles Rosebault bitti.
295 sayfalık kitabı 7 günde bitirebildim ancak. Belki de kitaba başlamadan önce yorumlara bakmasam daha iyi olacak. Ön yargıyla bi kitaba başlayınca okuyası gelmiyor insanın.
Kitap ağırlıklı olarak,Selahattin Eyyubi'nin kişiliğinden ve zamanındaki savaşlardan bahsediyor. Yazarın, kitap hakkında yapılan eleştirileri doğrular nitelikte, hiçbir dayanağı olmayan yorumları var. Buna karşın Selahattin Eyyubi'nin yüce gönüllülüğünü, Frenk kral ve şövalyelerinin erdemle ilişkisi olmayan tutum ve davranışlarını da açık yüreklilikle dile getirmiş.
Eğer İslam tarihi hakkında yeterli bilgiye sahipseniz bu kitap biraz canınızı sıkabilir. Ama ben Selahattin Eyyubi ile ilgili hiçbir bilgiye sahip olmadığım için, daha sakin okudum diyebilirim. Hatta Eyyubi'nin buram buram zeka kokan sözlerinden çok etkilendim.
Yeni kitabım, Kendini arayan kadın - Halit Ertuğrul 160 syf.
Sanırım yarın başlayacağım.

Bulmaca Meraklısı Queresma dışındakilerini okudum. Sherlock hadtasıyım zaten, keyifle oku canım.
ben de çok aşığım sherlock'a (benedict cumberbatch seviyorum ben çok )
yarım yamalak okudum bu zamana kadar, şimdi sıralamasını falan iyice öğrendim bir blogdan, sırayla okuyacağım inşallah
quaresma da Pessoa'nın değişik bir kitabı, bakalım nasılmış

Aynen ben de çok seviyorum.
Sıraya göre okumadım ben de, gördükçe aldım, o liste duruyorsa bana da söyler misin ? Bakayım eksiklerim nelermiş.
Güzelse o zaman haber et ben de listeme alırım queresmayı canım. Listemde kitap az ya.

mesaj atıcam sana canım, blogda okudum ben gayet açıklamalı yazmış bir kız

Bilgelerim, mini fritöz almak istiyorum, kullandığınız, memnun kaldığınız bi marka-model var mı? (Başka hiçbir topiğe yazmadığım için size sorayım dedim, konumuzla alakasız ama )

Kızlar bir sürgün- Yakup kadrinin kitabı 50. Sayfadayım.
Hayvan çiftliğini okumuştum ama unutmuşum bi hatırlatır öısınız okuyanlar. Çok güzel bahsetmişsiniz de.

Kırmızı Saçlı Kadın/ Orhan Pamuk
Toplam :195 sayfa
Ben:115

bu aralar editöryal çalışmasını yapacağım dosya olmadığı için elimde bol bol okumaya verdim kendimi. hoş öyle de okuyorum böyle de ya ama kağıt kokusu daha güzel :)

Bilgelerim, mini fritöz almak istiyorum, kullandığınız, memnun kaldığınız bi marka-model var mı? (Başka hiçbir topiğe yazmadığım için size sorayım dedim, konumuzla alakasız ama )
ben actifry kullanyorum kuzum, az yağla yapılıyor ya memnunum ben 3 senedir sürekli kullanıyorum
öbür türlü fritöz almadım

kırmızı saçlı kadın bitti güzeldi aslında ama bir kaç yerinde çok fazla tekrar yapmış bazen sıkıcı bazende o kadar akıcı bir kitaptı ki 24 saat içinde bitti.

Yılın 56.kitabı da bitti.

Babasının kendilerini terk edişinden sonra üniversiteye hazırlık kursu parasını çıkarmak için kendini kuyucu çırağı olarak bulan Cem'in hikayesini anlatıyor Kırmızı saçlı kadın. Gittiği öngören kasabasında başlayan hikayesi kırmızı saçlı kadını tanımasıyla kaderi bambaşka yere savruluyor. Yazar bazı konularda gereksiz yere fazlasıyla tekrar yapmış olsa da konusu ve akıcılığı gayet güzel kitabın. hikayesinin başladığı kasabaya yıllar sonra giden Cem'in hikayesinin başladığı yerde bitmesini ve kuyucu çıraklığı ile başlayan 30 yıllık hayatını anlatıyor kitap. Eşi ile tanışmaları, çocuksuzluğu, etkilendiği şehname ve kendisini bekleyen hazin son yer alıyor kitapta.

Yazarın kalemine, yüreğine sağlık ...

şimdi ise Orhan Pamuk yeni hayat ile Sabahattin Ali İçimizdeki Şeytan arasında kararsız kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…