Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Yeni kitabım Pucca Küçük Aptalın Büyük Dünyası.

368 sayfa.

Ne zamandır merak ediyodum başlıyorum artık

Yönetici okuyucu bilge Sör sürem nedir?

Hoşbulduk :)))
Tamam başladığım zaman haber veririm pazartesi olur muhtemelen :)
anlaştık..............
Yeni kitabım Pucca Küçük Aptalın Büyük Dünyası.

368 sayfa.

Ne zamandır merak ediyodum başlıyorum artık

Yönetici okuyucu bilge Sör sürem nedir?
15 günün var
Merhaba, kitabımı bitirdim bir süre Empati'ye geçmeyip: Dünya Klasikleri'nden okuyacağım..

dünya klasıklerı ıyıdır :)

alacakaranlık şafak vakti 2 , harika olmuş
diğerleri pek iyi sayılmaz, ama bu süperdi

sefillerin filmi çıkmış, geçen gün izlemeye çalıştım
diyaloglar bile müzikhal idi, sinir oldum kapattım ama çok üzüldüm
görüntü kalıtesi harıkaydı, ama diyalogların bile müzikhal olması başımı şişirdi
acayip gıcık oldum
güzelim filmi ne hale getirmişler

anna karenina bile sinemaya uyarlanmış :)

Öncelikle gunaydin
Suc ve Ceza'yi 3 yil once falan okuustum ama o zaman daha kucuk oldugum icin pek anlamamistim. Bugun yeniden baslamaya karar verdim.
384 sayfa, suremi rica ediyorum :)

Günaydın okuyucu ailesinedün gece kitabımdan okuyamadım bugün bitirmeyi düşünüyorum çünkü yarın kütüphaneye teslim etmem gerek

Suzanne Collins – Açlık oyunları
Kuzey Amerikaolarak bilinen bir yerin yıkıntıları içerisinde Panem ulusu yaşamaktadır.Zengin ve güçlü Başkent Capitol'ün etrafında bir hat boyunca sıralanan fakir vegüçten yoksun bırakılmış 12 bölge bulunmaktadır. Capitol şiddetli veacımasızdır. Bu 12 bölgenin her biri her yıl yapılan Açlık oyunlarına katılmakzorundadır.24 çocuğun katıldığı (her bölümden 1 kız ve bir erkek olarakbelirlenir) 1 kişinin sağ çıkabildiği bir oyundur.
Yorumum: Benimde kitap okuma alışkanlığıma katkıdabulunan ilk kitabımdır.Bilim-kurgu, fantastik sevenler ellerinden bırakamayacak kitabın içinde bulacaksınızkendinizi,birde kitabın sonunda bir sürpriz bekliyor siziJFilmegidenler olmuştur aramızda ben pek beğenmedim okurken gözümde canlandırdığımşeyleri filmde izleyince hayal kırıklığına uğradım istediğim heyecanıduyamadım..

Adam Fawer – Empati
Yaşamınızınkontrolü sizde değil!
Öyle olduğunu düşünebilirsiniz, ama yanılıyorsunuz.

Bu kadarı kitabıanlatmaya yetiyor sanırımJ

EDEBİYAT, BİLİM VE FELSEFE RUHUNUZA AKACAK, OKUDUKÇA BAĞLANACAK,BAĞLANDIKÇA OKUYACAKSINIZ...

Yorumum: Birinci kitabı olasılıksız’ ı okumadan ikinci kitabageçtim Jİsminden anlaşıldığıgibi empatları anlatıyor , okuduktan hemen sonra çok beğenmiştim herkesetavsiye ediyordum aradan biraz zaman geçince şuan unutmuş gibiyim pek bir şeykalmamış aklımda, bişeyler katmamış bana tekrar okumak istediğim kitaplarınarasına aldım sakin kafayla tekrar okumalıyımJ

Dan Brown – Kayıp sembol
Dan Brown; DaVinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar'dan sonra Kayıp Sembol’de insanlığınyüzyıllardır beklediği bir gerçeğin peşinde... Harvard Simgebilim ProfesörüRobert Langdon, Kongre Binası'nda konferans vermesi için yakın bir arkadaşındandavet alır. Ancak, Washington'a varır varmaz oldukça garip bir durumla karşıkarşıya kalan profesör, kendini korkunç bir oyunun ortasında bulur.
Yorumum: İsmini çok duysamda hiç dikkatimiçekmemişti taki kütüphaneye gidip gezerken elime geçene kadarJMasonlarıanlatan, İlk sayfalardan itibaren kendine bağlıyor.Bu kitapta diğerlerininaksine sonuna doğru sıkılmaya başladım olaylar çok uzadı ve kitabın sonunageldiğimde bütün olaylar bunun içinmiydi demeden duramadım sonu hariç güzeldibenim içinJ

John Verdon - Aklından bir sayı tut
Bir adam, postakutusuna bırakılmış imzasız bir mektup alır. Mektupta şöyle yazmaktadır:"Aklından herhangi bir sayı tut. 1 ila 1000 arasında herhangi bir sayı."Adam öylesine 658 sayısını tutar. Not şöyle devam etmektedir: "Sırlarınınasıl bildiğimi göreceksin... Küçük zarfı aç."

"Aldıklarını geri vereceksin
Vermiş olduklarını aldığın zaman.
Biliyorum ne düşündüğünü,
Ne zaman uyuduğunu,
Nereye gittiğini,
Nereye gideceğini.
Seninle bir randevumuz var,
Bay 658."(alıntıdır)

Yorumum : Yukarıdaki yazdıklarımdan anlayacağınızüzere merak ayandıran bir kitaba benziyordu alıp okumaya başladığımda 200sayfaya kadar tam bir hayal kırıklığı yaşadım olaylar dağınık ve sıkıcıydı tabiyazarın ilk kitabı olmasının etkisi var bundaJ 200sayfadan sonra olaylar kendini gösteriyor ve hiç beklenmedik bir şekildebitiyor sonunu sevebilirsinizJYazarın ikinci kitabı çıkmış gözlerinisımsıkı kapat diye cesaret edemedim almayaJ

Sinan Yağmur - Aşkın gözyaşları
Yorumum : Bunda kitabın bir parçasını vermek istemedim direkt yorumumageçeyimJ İslam – tasavvuf kitabı ama sanıldığı gibi dili ağır olansıkılacağınız bir kitap değil. Şems ve Mevlana’nın birbirlerini aramasıylabaşlayan bir aşk, bu kitabı okurken bir çok şeye karşı bakış açım değişti artıkdaha sakin bakabilirsiniz hayata J

Debbı Macomber - Bir yumakmutluluk
Geçmişteyaşadıklarım bana şunu öğretti: Hepimiz bu dünyaya, hayatımızı en iyi şekildeyaşamak için geliyoruz ve inanın bana, hayat saklanarak, umutsuzluklarla,pişmanlıklarla harcanamayacak kadar kısa. Dertler ve sıkıntılarla boğuşurkenher gün, bir öncekinin aynısı gibi görünmeye başlıyor. Oysaki her yeni günkendi mucizelerini de beraberinde getiriyor. Hem de en beklenmedik anlarda...

Doğduğumuz andan itibaren hepimize birer yumak iplik veriliyor; bundanmutluluğun desenlerini örmek ise bizim elimizde…

Yorumum: geçmişindekiolumsuzluklar bir türlü kendini koparamamış 4 kadının bir kursta tanışıp hayatamutlulukla bakmaya başladıklarını anlatan bir kitap
Başlarda kişileritanıtması biraz karışık , dağınık görünebilir sonrasında oturuyorJ

Mürvet Sarıyıldız - İki cami arasında aşk
18 yaşındakendi arzusu ile devşirilip payitahtta getirilen Sinan, Karaboğdan Seferisırasında gördüğü Mihrimah Sultana aşık olur. Bu aşk, Sinana önce Prut Nehrinion üç günde geçilecek köprüyü yaptırır.
Payitahtta dönüşte Mihrimah Sultanın evlendirilmesine karar verilir. Sinan veRüstem Paşa aday olur. Hürrem Sultan, siyasi nedenlerle kızı Mihrimahı RüstemPaşa ile evlendirir.
Elli yaşında ve evli olan Sinan, bu evlilik üzerine kendini sanatına verir.Sarayın baş mimarı olur. Aşkını payitahtta yaptığı hanlar, hamamlar ve camilereyansıtır. Özellikle de aşkını Edirnekapı ve Üsküdarda yaptığı iki cami arasınagizler.

Yorumum : Severek okuduğum masal tadında birkitap, olaylar çok kısa tutulması iyi olmuş asıl anlatılmak istenen basit birdille dolandırılmadan anlatılmış, kitapta en çok dikkatimi çeken şey devrikcümleleriydi çok bariz okurken dilime takılıyorduJamayinede benden geçen kitaplardanJ

Söz vermiştim amaokulum dolayısıyla bir türlü uğraşamadım bugün vakit buldum umarım yorumlarımbiraz olsun bilgi verebilir..Severek okuduğum en popüler kitapları yazmayaçalıştım devamı gelicekJ

Son düzenleme:
Öncelikle gunaydin
Suc ve Ceza'yi 3 yil once falan okuustum ama o zaman daha kucuk oldugum icin pek anlamamistim. Bugun yeniden baslamaya karar verdim.
384 sayfa, suremi rica ediyorum :)

Günaydın okuyucu ailesinedün gece kitabımdan okuyamadım bugün bitirmeyi düşünüyorum çünkü yarın kütüphaneye teslim etmem gerek

günaydın nasılsınız

ben de iyiyim tatlım da hastayım hala maalesef. :2:
öyle bi uğradım işte derslerime gidiyorum şimdi (seni görünce kaçıyorum)

Geçmiş olsun dikkat et kendine canım:)limon iç bol bol sıcak suyla değil tabi söylememe gerek yok sana:))
Kaç bakalım bilseydim bütün topiklere baskın verirdim

Geçmiş olsun dikkat et kendine canım:)limon iç bol bol sıcak suyla değil tabi söylememe gerek yok sana:))
Kaç bakalım bilseydim bütün topiklere baskın verirdim

hahaha dün biraz fazla geyik yapmış olabilirim
kürk mantolu madonnayı okuyacağım sınavdan sonra, masumiyet müzesini de okuyacağım.
şimdi de ders çalışıyorum, kendine iyi bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…