- 8 Şubat 2013
- 2.430
- 846
- 248
[h=3]Eki Görüntüle 665332 [/h][h=3]12 Ekim 1934te, Kastamonu'da doğdu. 13 Aralık 1977de, İstanbulda yaşamını yitirdi. Ortaöğrenimini 1951′de, Ankara Maarif Kolejinde tamamladı. 1957′de, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesini bitirdi. 1960′ta, İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Bölümünde (Yıldız Üniversitesi), öğretim görevlisi oldu. 1975te, doçentliğe yükseldi. Topografya adlı bir de mesleki kitap yazdı. Öykü ve yazıları,1971den sonra Yeni Dergi ve Soyutta yayınlandı. Beyninde çıkan bir tümör nedeniyle bir süre Londrada tedavi gördü ama sağlığına kavuşamadı. İlk romanıhttp://www.edebiyatogretmeni.net/romanlar.htm Tutunamayanlarda, küçük burjuva dünyasına ironiyle yaklaştı. Kitapta olaylar, küçük burjuva dünyasının değerlerinden, ölümüne nefret eden bir gencin kendisini öldürmesiyle noktalanır. Bu eserinde, yenilikçi ve çağdaş Batı romanının bazı tekniklerinden ustaca yararlandı. İç konuşma, bilinç akışı, düşler ve değişik söylemlerden oluşan metinler düzleminde, karmaşık bir gerçeklik kurdu. Romanın içinde dağılmış ayrıntı, gözlem ve çağrışımlar, bütüne egemen olan bilinçli bir kurgunun öğeleridir. Öykü kitabı Korkuyu Beklerkende de psikolojik çözümlemelere ağırlık verdi.[/h]Eserleri: Tutunamayanlar, Tehlikeli Oyunlar,http://www.edebiyatogretmeni.net/oyunlar.htm Bir Bilim Adamının Romanı, Eylembilim, Korkuyu Beklerken, Oyunlarla Yaşayanlar
(edebiyatogretmeni.net)
bende seneye kadar bekliyeceğim mecbur ama üzülmedim desem yanlış olur her bahar beyaz beyaz evimin içinde güzel duruyordu
sen nasılsın hip?
çiçekler evi cennete çeviriyor gerçekten, bazen çiçeklerimle konuşuyorum bahçeli bir ev alayım sizi bahçelere ekicem ferah ferah yaşatıcam diye bence çok mutlu oluyorlar :87:
iyiyim ben sen nasılsın
bilge jade sen benim için çiçek uzmanısın artık
tutunamayanlar şahane kitap ama çok zor okuması,en azından ben çok zorlanmıştım, canım çıktı okuyana kadar ama başardım
bilge jade sen benim için çiçek uzmanısın artık
bende çiçekleri çok severim ama annemle yaşıyorum ve sanırım annem çiçek konusunu biras abarttı:26::26: ev botanik bahçesine döndü alınmasın diye bişey de diyemiyorum ama o kadar çok çiçek varki abartı yani aralarında çok sevdiğim çiçekler özel ilgiledikleim de var elbet ama bu kadar çok olmaması gerektiğini birilerinin anneme açıklaması lazım
kıramıyor kıyamıyorum ki ona
Ev bahçe dergisi okuyorum düzenli ben.
tutunamayanlar şahane kitap ama çok zor okuması,en azından ben çok zorlanmıştım, canım çıktı okuyana kadar ama başardım
en güzeli birara ben de dekorasyon dergileri okumaya merak salmıştım, çok ilham verici oluyorlar hem de insanın gözü gönlü açılıyor
benim kapalı bir balkonum var oraya dizdim çoğunu bir kısmını da salona dağıttımher sene katlana katlana çoğalıyorlar bakalım nereye kadar devam edecek böyle insan alışınca duramıyor belki daha fazla almasını engelleyebilirsiniz ben çoğalan çiçeklerimden arkadaşlarıma hediye ediyorum arada hem etrafıma güzellik dağıtmış oluyorum hem insanlara çiçek sevgisi aşılıyorum bunu da deneyebilirsiniz :87:
hediye etsemde cıngar çıkarır kızzz sen bnm çiçeklerimi istemiyorsun diye ben bi ara anne bu çiçek konusunu abartmıyormusun dedim olay oldu
ama benim bu çiçeklere daha dekoratif bir çözüm yolu bulmam gerek çünkü bnm de kapalı balkonumda boydan boya cam balkonum ve yazın açıyorum oturması güzel oluyor yazın balkonda şimdi kara kara düşünmekteyim çiçekleri nereye nasıl sığdırsam da balkonda kendimize yaşama alanı sağlasam diye
hepinize tavsiye ederim o zaman bilgeler. ben ara tatilimde anca 1 ayda okumuştum
hepinize tavsiye ederim o zaman bilgeler. ben ara tatilimde anca 1 ayda okumuştum
hediye etsemde cıngar çıkarır kızzz sen bnm çiçeklerimi istemiyorsun diye ben bi ara anne bu çiçek konusunu abartmıyormusun dedim olay oldu
ama benim bu çiçeklere daha dekoratif bir çözüm yolu bulmam gerek çünkü bnm de kapalı balkonumda boydan boya cam balkonum ve yazın açıyorum oturması güzel oluyor yazın balkonda şimdi kara kara düşünmekteyim çiçekleri nereye nasıl sığdırsam da balkonda kendimize yaşama alanı sağlasam diye
benim katkat bir çiçek standım var ona dizdim hem az yer kaplıyorlar hem de çok şirin görünüyor, taşındığımızda evde vardı o yüzden nereden bulunur ya da adı nedir bilemiyorum ama yapımarketlerde bulabilirsin sanırım onlar senin de çok işine yarar bence
kesinlikle çok haklısın bi ara bakayım eğer bulamassam yaptırırm marangoza dekoratif bişiy daha güzel durur eminim sağol canım
merhaba bilgeler..........
hoşbuldum, nasılsın okuyucu bilge?
merhaba bilgeler..........
Merhaba :) Ilk defa görüyorsunuzdur :) açlık oyunlarını okumuştum, uçurtma avcısını çok merak ediyordum sevindim akıcı olduğuna.. Pazar günü ygsden sonra alacağım inşallah gelişmeleri de yazarım. Çok teşekkür ederim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?