- 8 Mart 2011
- 25.897
- 28.124
- 798
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #20.621
Çok geçmiş olsun canım
Tesekkir ederim.Savaş ve Barış syf. 30 dahaok başlardayım. Oğlumda hırıltıyla başlayan öksürükle devam eden rahatsızlık başladı. Bu yüzden gerilerde kalabilirim
Nasıl bir şey diil herkesin gözü kaldı okulda :))Ajanda canım ya bir şey değil.
Ilk bölümün sonunda bakakaldim ben ya .Dimi.. Kitabın ilk bölümünü bitirdim. Ve büyük olasılıkla serinin en sevdiğim kitabı olacak.
Yazi dikkatimi cekti. Aglatarak uyutma taraftari degilimTerkedenler ve Kalanlar
Sayfa 103
Çok güzel gidiyor.
Uykusuz Anne Kalmasın
Sayfa 70 ler.
Kitaptan şimdiye kadar öğrendiğim şey şu:
Çocuğu tek başına uyutmak için yatağına koyup ağlatmayın.
Zaten ağlayan çocukta stres hormonları artar ve uykuya geçiş zorlaşır
Bir kere bir anne çocuğunu kendi kendine kendi yatağında uyumasına alışması için beşiğine koymuş, bebek ağlamasına rağmen odada yalnız bırakmış.
Çocuk sonra yorulmuş uyumuş.
Neyse bir kaç kere daha böyle olmuş. Çocuk ağlamış anne bakmamış çocuk uyumuş.
Sonra artık çocuk ağlamadan uyumaya başlamış. Öğrenilmiş çaresizlik napsın çocuk.
Neyse anne tabi mutlu, oh diyor çocuğum kendi kendine ağlamadan uyuyor.
Sonra bir gün bakmış, bebek odasında yatağında anne odaya girmiş bişey için, çocuk hasta ateşler içinde. Ama ağlamıyor. Neden çünkü ağlamanın bir işe yaramadığını öğrenmiş.
Bu da anneye bir ders olmuş.
Kıssadan hisse: ağlatarak uyutmayın.
Bana ilginç geldiği için kitapta geçen bu olayı anlatayım dedim
Geçmiş olsun canım.Savaş ve Barış syf. 30 dahaok başlardayım. Oğlumda hırıltıyla başlayan öksürükle devam eden rahatsızlık başladı. Bu yüzden gerilerde kalabilirim
Yazi dikkatimi cekti. Aglatarak uyutma taraftari degilim
Fakat uyku icin aglama kismini diger olaylara genelleme kismi oturmadi kafamda..
Sonucta cocuk uyku icin aglamanin ise yaramadigini ogreniyor.
Cocuklar ki cok zekiler ve aglamayi koz olarak da kullanabiliyorlar istediklerini yaptirma konusunda ve bebekler dertlerini aglayarak anlatiyor cogu zaman.
Bu durumda cocugun tum istedigi seylere aglamadigini algiladim ben. ? Oyuncak isteyince .. Alti degissin isteyince.. Vs vs.
Hastayken bilincli olarak aglama kismini yapamaz ki ..
Sadece ogrenilmis caresizligin genele yayilmasi durumu benim aklima yatmadi burda..
150 den sonra:))minerva1988 in tavsiyesiyle Beni Ödülle Cezalandırılma kitabına başladım sanırım 100. Sayfadayım kitap çok güzel gidiyor kolay okunuyor. Şimdilik sadece yapmamamız gerekenleri anlatıyor bende "tamam haklısın da peki ben ne yapayım o zaman" diyorum. İlerleyen kısımlarda ne yapmam gerektiğini de anlatacak inşallah sabırla bekliyorum.
Çok iyi okumuşsun gizimİyi akşamlar baykuşlar
Savaş ve Barış 443. sayfadayım, şu an için çok güzel gidiyor, bazı karakterlere çok üzüldüm, ilerde nasıl bir hayat bekliyor onları merak ediyorum.
Bu kitaba ek olarak Cumhuriyet Yazıları 2 kitabım da vardı ama artık yok.
Sağ olsun Necdet Hocam ağır konulara girmiş, Savaş ve Barış ile götürebilceğimi sanmadığım için önümüzdeki zamana bıraktım.
Boş durmayıp yanına başka kitap seçtim.DonukPudra sponsorluğunda Mine Söğüt'ün Deli Kadın Hikayeleri'ne başladım. Akşam saatleri kahve yanına eşlik etsin istedim.
Birkaç gündür uğramadığımı belli ettim, iyi konuştum.Keyifli okumalar hepimize. Huzurlu akşamlarınız olsun.
Bende böyle yapıyorum Spotify a üye olmadan önce YouTube dan falan açıyordum ama bu daha pratik late night caz i da tavsiye ederim :)Beni Asla Bırakma sayfa 152
Kızlar bu sıralar spotifyda kitap okuma diye bir liste var ordan müzik dinleyerek okuyorum, eşim tv izliyorsa kulaklıkla okuyorum dikkatim dagılmiyor, liste epey kabarık, çok sevdim.
Oww baktim şimdi, caz bana çok seksi geliyorBende böyle yapıyorum Spotify a üye olmadan önce YouTube dan falan açıyordum ama bu daha pratik late night caz i da tavsiye ederim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?