Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Ben de kitabı bitirdigimde
Önemli olan nüfus çokluğu değil, nitelikli insan çokluğu olduğunu bir kez daha anlamistim
Gerçekten öyle. Bazı şeyleri görmezden geliyoruz, görmemek işimize geliyor. Hani ot gibi yaşamak tabiri var ya aynen öyle durum. Karnım doysun da ne kendime bir şeyler katayım ne de kimseye bir faydam olsun. Ne yazık ki böyle bir toplumda yaşıyoruz.

Gunaydin
Savas ve Baris 556. Son 150 sayfadir cok daha ilgiyle okuyorum.
Bir Fen bilgisi ogretmeninden ogrencisine mufredat harici bilgi veren ogretmenleri velilerin sikayet ettigini duymustum, sok olmustum. Cok cok uzucu bir durum.

Herkese merhaba
Mutlu haftalar dilerim.
Ben galiba hasta olacağım. Başım ağrıyor , Üşüyorum.

Tess Gerritsen - Ruh Koleksiyoncusu
Sayfa...44

teşekkür ederiz

Aramıza hoş geldiniz
eski, yeni herkese selam. uzun zamandır yoktum
Dan Brown - Başlangıç 195 ile geri geldim :)
blue daisy hoş geldin. Nerelerdesin? :)

Dan brawn başlangıç i okudum geçen haftalarda
Ve çok begendim kitabı da yazarı da.
Tüm kitaplarını okumaya karar verdim
Yavaş yavaş alıp okuyacağım insallah
Dan brown sonuna kadar hic heyecani dusurmeden, okuyucuyu icine cekebiliyor kitabin. Simdiye kadar okudugum kitaplarindan begenmedigim olmadi hic. En cok da kitaplarinin iceriginde sanat eserleri, sehirler, sanatcilar vs. hakinda verdigi detay bilgilerden hoslaniyorum. Bilmedigim pek cok bilgi edindim kitaplarindan.

yaklaşık aynı sayfalardayz canım ne zaman bitircez bakalım
Evet bende farkettim :) valla kitap sardı beni ama başında oturup okuyamıyorum bi zaman sonra kopuyorum ara vermem gerekiyor o yüzden yavaş ilerliyor. Sende nasıl gidiyor :) bu gidişle Mart ayını bulmasa iyidir

Gunaydin

Bir Fen bilgisi ogretmeninden ogrencisine mufredat harici bilgi veren ogretmenleri velilerin sikayet ettigini duymustum, sok olmustum. Cok cok uzucu bir durum.
Ders kitaplarının içi bomboş bu yüzden ek kitap aldırıyor öğretmenler ama mecbur tutmuyoruz biz söylüyoruz sadece diyorlar çünkü onları da şikayet ediyorlar.

Bende aynı şekilde bahsettiği sanat eserleri, binalar, anlattığı sanatçılar ilgimicekti. Kitabı bir yandan okurken bir yandan j ternete girip o eserlere baktım gozumde canlandirdim, harikaydı.

Ahmet ümit kitaplarında da öyle oluyor, çok güzel ıstanbul ve sanat eserlerini tasvir ediyor mesela.

Dün patlasa kitabını bitirdim, bugünde gerçekten Patasana diye bir yazman var mi, kitabı yazarken nelerden esinlenmiş, neleri dayanak almış bunu araştırıp, kitapla ilgili 2000 senesinde yaptığı bir röportajı okudum.

Yalçın Tosun__Peruk Gibi Hüzünlü bitti.

Yazarın okuduğum ilk kitabıydı, sevgili minerva1988 sayesinde okudum.

Kitap 4 bölümden oluşuyor, her bölümde 4 hikaye var. Her bölüm yazarın aynı isimli şiirinden bir alıntıyla başlıyor. Hatta bu şiir Mabel Matiz tarafından da çok güzel yorumlanmış, insanın içine işliyor. Kitaba ara verdiğinizde ya da bitirdiğinizde dinlemenizi tavsiye ederim, hikayelerin etkisini daha da kalıcı kılıyor. Hatta şu an yorumu yaparken dinliyorum.

Hikayelerin konularına bakınca, kadınlara, erkeklere, ensest mağdurlarına, eşcinsellere, aşıklara ve aklıma gelmeyecek hayatın her kesiminde karşılaşabileceğimiz olaylara yer verilmiş. Kitap, elinize aldığınızda bir oturuşta bitireceğiniz akıcılıkta olmasına rağmen ne yazık ki anlatılan hikayelerin içeriği size dayak yemiş hissi verdirtebiliyor, o an sadece sayfaya bakakalıyorsunuz, hatta bazen yanlış mı anladım diyerek bir kaç satır geriye dönüp üzerinden geçtiğiniz cümleler oluyor.

Kitapta hoşuma giden bir diğer husus ise; bazı davranışlar o kadar tanıdık ki o sahne hemen gözlerinizin önüne geliyor, hoşunuza gitmeyen bir konu konuşulduğunda camdan dışarı bakmak ya da ben bir çay suyu koyayım diyerek ortamı terk etmek, yemeğin tadının tuzunun o an en önemli mevzuymuş gibi dile getirilmesi vs. duygu aktarımları çok gerçekçi ve de ruha dokunur şekildeydi, en azından benim için öyleydi.

Bazı hikayelerden sonra ve kitabı bitirip kapağını kapattığımda bir süre düşündüm, düşündüklerim ruhuma ağır geldi ve içimden ben en iyisi bir çay suyu koyayım diyerek kitabı rafa kaldırdım.

Kısacası tavsiye ederim.

Gunaydin

Fazla bilginin beyni boşuna doldurduğunu düşünen bir toplumda yaşıyoruz ne yazıkki,

Bir bilselerdi,bilgiler derya deniz, insan beyni kapasitesi, allahın bir lütfü, ogrendikce dolmayacağı.

Cok guzel bir yorumlama olmus tesekkurler. Kitabi alonacaklar listeme ekliyorum

evet diziyi izliyorum 4 ay önce almıştım seriyi okurken sıkılmadığı mı söylersem yalan olur bırakırsam 1 yıl elime almam ocak sonuna kadar bitirmeyi düşünüyorum
Aa gerçekten mi ben kitaplara bayildim diziyi sevmiyorum kitabın ruhu yok acayip sarmisti kitap beni

Bir de reklam yapmasa övdüğü telefonlar şu anda takoz konumunda:)

Sen ne güzel yorumlamışsın öyle güzellik:))Işte bende de aynı bu hisler uyandı:)

Lavincim sağ olsun o aldı bana günümde:) ve öykü okumak çok hoşuma gitti şu siralar

Kızlar hepiniz ayrı ayrı birer değersiniz o kadar iyi geliyorsunuz ki bana :)
Birimiz bir kitap seviyor diğeri ona alıyor o ona söylüyor derken aynı satirlar ruhumuzu doyuruyor:)

Arkadaşlar soruyor bu kitabı nerden buldun diye kaynak sizlersiniz:) gizin bir kitap yorumunun ekran görüntüsünü alıp arkadaşa atmıştım. Sitenin ismi kalmış nasıl yani dedi kadınlar kulübünde kitap mi konuşuluyor:) ben orda kadınlar dert anlatıyor sanıyordum:) zor da olsa buranin kaliteli bi yer olduğunu ikna ettim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…