- 24 Ekim 2014
- 59.306
- 330.154
- 698
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #21.101
Gerçekten öyle. Bazı şeyleri görmezden geliyoruz, görmemek işimize geliyor. Hani ot gibi yaşamak tabiri var ya aynen öyle durum. Karnım doysun da ne kendime bir şeyler katayım ne de kimseye bir faydam olsun. Ne yazık ki böyle bir toplumda yaşıyoruz.Ben de kitabı bitirdigimde
Önemli olan nüfus çokluğu değil, nitelikli insan çokluğu olduğunu bir kez daha anlamistim
Nasıl gidiyor? diziyi izliyor musun ?
Bir Fen bilgisi ogretmeninden ogrencisine mufredat harici bilgi veren ogretmenleri velilerin sikayet ettigini duymustum, sok olmustum. Cok cok uzucu bir durum.Gerçekten öyle. Bazı şeyleri görmezden geliyoruz, görmemek işimize geliyor. Hani ot gibi yaşamak tabiri var ya aynen öyle durum. Karnım doysun da ne kendime bir şeyler katayım ne de kimseye bir faydam olsun. Ne yazık ki böyle bir toplumda yaşıyoruz.
teşekkür ederizGeçte olsa sayfanız hayırlı olsun. Bol okumalar. Güzel düşünmüşsünüz. Ülke ülke dolaşmak yeni yeni insanlarla tanışmak , bilmediğimiz çoğu şeyi öğrendiğimiz kitaplar bize yalnız zamanlarımızda arkadaş.
Eki Görüntüle 2093099
Kahve sevenler için , kitabın yanında fena olmaz sanırım:)
Aramıza hoş geldinizBir kitap aşığı olarak, sanırım mesken tutacağım başlığı buldum :)
Öncelikle uzun bir okunması gereken kitaplar listesi vereceğim, birçoğunu kendim okudum, bazılarını da en kısa zamanda okuyacağım.
1. Franz Kafka- Dönüşüm (şu an okuyorum/ sayfa 83)
6 aylık süreçte sırayla okuyacaklarım da aşağıda:
2. Albert Camus – Yabancı
3. Antoine de Saint-Exupery – Küçük Prens
4. Gabriel Garcia Marquez – Yüzyıllık Yalnızlık
5. Sun Tzu – Savaş Sanatı
6. George Orwell – 1984
7. Paolo Coelho – Simyacı
8. Stefan Zweig – Satranç
9. Jean Paul Sartre – Bulantı
ölmeden önce bunların hepsini okuyacağım dediklerime de şuradan bakabilirsiniz, hoşunuza gidecek kitap olacaktır mutlaka.
Okuma isteğimizin asla bitmemesi dileği ile :)
blue daisy hoş geldin. Nerelerdesin? :)eski, yeni herkese selam. uzun zamandır yoktum
Dan Brown - Başlangıç 195 ile geri geldim :)
Dan brown sonuna kadar hic heyecani dusurmeden, okuyucuyu icine cekebiliyor kitabin. Simdiye kadar okudugum kitaplarindan begenmedigim olmadi hic. En cok da kitaplarinin iceriginde sanat eserleri, sehirler, sanatcilar vs. hakinda verdigi detay bilgilerden hoslaniyorum. Bilmedigim pek cok bilgi edindim kitaplarindan.Dan brawn başlangıç i okudum geçen haftalarda
Ve çok begendim kitabı da yazarı da.
Tüm kitaplarını okumaya karar verdim
Yavaş yavaş alıp okuyacağım insallah
yaklaşık aynı sayfalardayz canım ne zaman bitircez bakalımGünaydınlar
Savaş ve Barış syf. 306
Evet bende farkettim :) valla kitap sardı beni ama başında oturup okuyamıyorum bi zaman sonra kopuyorum ara vermem gerekiyor o yüzden yavaş ilerliyor. Sende nasıl gidiyor :) bu gidişle Mart ayını bulmasa iyidiryaklaşık aynı sayfalardayz canım ne zaman bitircez bakalım
Ders kitaplarının içi bomboş bu yüzden ek kitap aldırıyor öğretmenler ama mecbur tutmuyoruz biz söylüyoruz sadece diyorlar çünkü onları da şikayet ediyorlar.Gunaydin
Savas ve Baris 556. Son 150 sayfadir cok daha ilgiyle okuyorum.
Bir Fen bilgisi ogretmeninden ogrencisine mufredat harici bilgi veren ogretmenleri velilerin sikayet ettigini duymustum, sok olmustum. Cok cok uzucu bir durum.
Bende aynı şekilde bahsettiği sanat eserleri, binalar, anlattığı sanatçılar ilgimicekti. Kitabı bir yandan okurken bir yandan j ternete girip o eserlere baktım gozumde canlandirdim, harikaydı.Dan brown sonuna kadar hic heyecani dusurmeden, okuyucuyu icine cekebiliyor kitabin. Simdiye kadar okudugum kitaplarindan begenmedigim olmadi hic. En cok da kitaplarinin iceriginde sanat eserleri, sehirler, sanatcilar vs. hakinda verdigi detay bilgilerden hoslaniyorum. Bilmedigim pek cok bilgi edindim kitaplarindan.
Şeker Portakalı almak istiyorum ama 3 seri sanırım,sıralamasını bilen var mı
Fazla bilginin beyni boşuna doldurduğunu düşünen bir toplumda yaşıyoruz ne yazıkki,Gunaydin
Savas ve Baris 556. Son 150 sayfadir cok daha ilgiyle okuyorum.
Bir Fen bilgisi ogretmeninden ogrencisine mufredat harici bilgi veren ogretmenleri velilerin sikayet ettigini duymustum, sok olmustum. Cok cok uzucu bir durum.
Cok guzel bir yorumlama olmus tesekkurler. Kitabi alonacaklar listeme ekliyorumYalçın Tosun__Peruk Gibi Hüzünlü bitti.
Yazarın okuduğum ilk kitabıydı, sevgiliminerva1988 sayesinde okudum.
Kitap 4 bölümden oluşuyor, her bölümde 4 hikaye var. Her bölüm yazarın aynı isimli şiirinden bir alıntıyla başlıyor. Hatta bu şiir Mabel Matiz tarafından da çok güzel yorumlanmış, insanın içine işliyor. Kitaba ara verdiğinizde ya da bitirdiğinizde dinlemenizi tavsiye ederim, hikayelerin etkisini daha da kalıcı kılıyor. Hatta şu an yorumu yaparken dinliyorum.
Hikayelerin konularına bakınca, kadınlara, erkeklere, ensest mağdurlarına, eşcinsellere, aşıklara ve aklıma gelmeyecek hayatın her kesiminde karşılaşabileceğimiz olaylara yer verilmiş. Kitap, elinize aldığınızda bir oturuşta bitireceğiniz akıcılıkta olmasına rağmen ne yazık ki anlatılan hikayelerin içeriği size dayak yemiş hissi verdirtebiliyor, o an sadece sayfaya bakakalıyorsunuz, hatta bazen yanlış mı anladım diyerek bir kaç satır geriye dönüp üzerinden geçtiğiniz cümleler oluyor.
Kitapta hoşuma giden bir diğer husus ise; bazı davranışlar o kadar tanıdık ki o sahne hemen gözlerinizin önüne geliyor, hoşunuza gitmeyen bir konu konuşulduğunda camdan dışarı bakmak ya da ben bir çay suyu koyayım diyerek ortamı terk etmek, yemeğin tadının tuzunun o an en önemli mevzuymuş gibi dile getirilmesi vs. duygu aktarımları çok gerçekçi ve de ruha dokunur şekildeydi, en azından benim için öyleydi.
Bazı hikayelerden sonra ve kitabı bitirip kapağını kapattığımda bir süre düşündüm, düşündüklerim ruhuma ağır geldi ve içimden ben en iyisi bir çay suyu koyayım diyerek kitabı rafa kaldırdım.
Kısacası tavsiye ederim.
Şeker Portakalı
Güneşi Uyandıralım
Delifişek
Zeze'min yüreğini benim için de öp okurken.
Aa gerçekten mi ben kitaplara bayildim diziyi sevmiyorum kitabın ruhu yok acayip sarmisti kitap benievet diziyi izliyorum 4 ay önce almıştım seriyi okurken sıkılmadığı mı söylersem yalan olurbırakırsam 1 yıl elime almam ocak sonuna kadar bitirmeyi düşünüyorum
Bir de reklam yapmasa övdüğü telefonlar şu anda takoz konumunda:)Dan brown sonuna kadar hic heyecani dusurmeden, okuyucuyu icine cekebiliyor kitabin. Simdiye kadar okudugum kitaplarindan begenmedigim olmadi hic. En cok da kitaplarinin iceriginde sanat eserleri, sehirler, sanatcilar vs. hakinda verdigi detay bilgilerden hoslaniyorum. Bilmedigim pek cok bilgi edindim kitaplarindan.
Sen ne güzel yorumlamışsın öyle güzellik:))Işte bende de aynı bu hisler uyandı:)Yalçın Tosun__Peruk Gibi Hüzünlü bitti.
Yazarın okuduğum ilk kitabıydı, sevgiliminerva1988 sayesinde okudum.
Kitap 4 bölümden oluşuyor, her bölümde 4 hikaye var. Her bölüm yazarın aynı isimli şiirinden bir alıntıyla başlıyor. Hatta bu şiir Mabel Matiz tarafından da çok güzel yorumlanmış, insanın içine işliyor. Kitaba ara verdiğinizde ya da bitirdiğinizde dinlemenizi tavsiye ederim, hikayelerin etkisini daha da kalıcı kılıyor. Hatta şu an yorumu yaparken dinliyorum.
Hikayelerin konularına bakınca, kadınlara, erkeklere, ensest mağdurlarına, eşcinsellere, aşıklara ve aklıma gelmeyecek hayatın her kesiminde karşılaşabileceğimiz olaylara yer verilmiş. Kitap, elinize aldığınızda bir oturuşta bitireceğiniz akıcılıkta olmasına rağmen ne yazık ki anlatılan hikayelerin içeriği size dayak yemiş hissi verdirtebiliyor, o an sadece sayfaya bakakalıyorsunuz, hatta bazen yanlış mı anladım diyerek bir kaç satır geriye dönüp üzerinden geçtiğiniz cümleler oluyor.
Kitapta hoşuma giden bir diğer husus ise; bazı davranışlar o kadar tanıdık ki o sahne hemen gözlerinizin önüne geliyor, hoşunuza gitmeyen bir konu konuşulduğunda camdan dışarı bakmak ya da ben bir çay suyu koyayım diyerek ortamı terk etmek, yemeğin tadının tuzunun o an en önemli mevzuymuş gibi dile getirilmesi vs. duygu aktarımları çok gerçekçi ve de ruha dokunur şekildeydi, en azından benim için öyleydi.
Bazı hikayelerden sonra ve kitabı bitirip kapağını kapattığımda bir süre düşündüm, düşündüklerim ruhuma ağır geldi ve içimden ben en iyisi bir çay suyu koyayım diyerek kitabı rafa kaldırdım.
Kısacası tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?