Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Iyi geceler sizlere bu satırları doğu ekspresi treninden yazıyorum:) karsa gitmeyeni dövüyorlar diye duydukta:) yolda kitap okumak istemedim yolu seyrediyorum ,arkadaşlarla sohbet ediyorum , Yan vagonlarla kaynaşıyorum şükür şimdilik her şey çok yolunda imkanınız varsa öneririm farklı bir deneyim:)

Günaydın

Dün Cumhuriyet Yazıları 2 bitti.

Adından da anlaşılacağı gibi bu kitabın bir de 1'i var, sen okudun mu derseniz de hemen hayır derim, neden 2'den başladığıma gelecek olursak da Ankara Kitap Fuarı'nda Necdet Hocam (lisanstan) imzaladı sağ olsun. En son beni dersle ilgili mutsuz etse de severim kendisini.

İlk kitapla bağlantılı değil, Cumhuriyet gazetesinde yazdığı yazıları derlemiş, bundan sonra ilkini de alır okurum. Kitap 2 bölümden oluşuyor, ilk bölümde güncel yazılar var diğer bölümde ise kültür ve sanat yazıları var.

Yazıların tarihleri atılmamış, bunun açıklaması olarak da hala değişmeyen konuları ele aldığı ve güncelliğini koruması sebep gösterilmiş yazar tarafından önsözde. Gerçekten de öyle, güncellik denildiğinde de direkt akla siyasi durumlar gelir, evet buram buram politika kokuyor kitap, o yüzden herkese hitap etmeyebilir, bazı düşünceler doğru gelmeyebilir.

Ben okurken kulağımda sesi vardı, okuduğum kelimeleri dile getirişi, yüz ifadeleri vs hep gözümün önündeydi, benim için bir panelde yazarı dinlemek gibiydi.

Claude farrere olmez adamlarin evi sayfa40, jules Verne iki yil okul tatili sayfa 20, Gustave Flaubert Bir Delinin Anilari sayfa 20. Hangi kitabi okuyayim diye o kadar kararsiz kaldim ki elimdeki butun kitaplari okumak istiyorum hem de ayni anda
hic belli olmuyo ama :)))

yorumlarini takipteyim gezegen kiz.

Başlayacaksak eğer perşembe falan başlasak olur mu ? Şuan okumakta olduğum 2 tane kitap var, anca bitiririm.

persembe ben de umuyirum Savas ve Barisi bitiririm.

Bildirimim Savas ve Baris 2. Cilt syf 630.

Yabancı'ya giriş yapmıştım, 24. sayfadayım. Bugün onda biraz ilerlemek istiyorum, en azından bir iki bölüm okuyayım.

Yeni seçtiğim diğer kitabım da;
Ali Canip Olgunlu__Ana Tanrıça'dan Hz. Mevlana'ya. Ufak bir giriş yaptım, Anadolu'da etkilerini ve izlerini gördüğümüz tüm inanç ve dinlerin incelenmesine, mitolojik olaylara da yer verilmiş, merak ediyorum.

Doğu ekspresinde battaniyenin altında, arkasını nehirlere yaslamiş kitap okuyan bir güzellik varmış.
Ba-yil-dim.
İyi eğlenceler

Selamlar.
Havva'nin Üç Kizi bitti.

En vasat Elif Şafak kitabiydi.
Kurgu basit, içerikle başlık uyumsuz, sonuç tatminsiz, gereksiz uzatmalar...

Farklılıklara saygı duymayı,yeni fikirlere açık olmayı, araştırıp öğrenmeyi, rant adına şehirlerin silüetlerinin değiştirilmemesi gerektiği, Allah'i bilme,anlama,tanıma.. O'nu korkuyla eslestirmektense sevmeyi bilmeyi.. Bunları çok sevdim.

Herkese iyi okumalar

Geçen sene okumuştum, katılıyorum gereksiz uzatmalar olduğuna

Ama ben çok vasat bulmamistim
Isimdeki uyumsuzluğu da katiliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…