Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Napoli romanlarının dördüncü ve son kitabını bitirmeme son 150 sayfa kaldı. Bu kitap harika bir şey
o seriyi begenmene cok sevindim.

Shirley Jackson- Biz Hep Satoda Yasadik bitti. Nadiren okudugum ama sevdigim bir tarzda yazilmisti kitap. Toplumdan soyutlanmis veyahut kendikrndilerini bilerek soyutlamis patolojik karakterler ve bunlatin birbirleriyle iliskileri ilgimi cekiyor. Kitapta uzun uzadiya yapilmis betimlemeler olmasa da yazar o kadar guclu tarif etmisti herseyi cok net gozumde canlandirarak okudum. Ancak yazarin tersköşelerine hazirlikli sekilde okudugum icin cok sarsmadi beni. Biraz Kibritleri Cok Seven Kucuk Kiz' a benzettim ama bu cok daha once yazilmis, muhtemelen Gaetan Soucy S. Jackson' dan etkilenmistir diye dusunuyorum.

Benden mutlusu yok.

Napoli romanları bitti. Araya kitaplar alarak 2 ay gibi bir sürede bitirdim. Aslında aralıksız peşisıra da okunabilirdi. Hiç sıkmazdı.
Kitaplar çok iyiydi, çok keyifle okudum. Sürekli merak ettim.

İtalya nın Napoli şehrinde biraz varoş bir mahallede büyüyen iki kız çocuğundan bahsediyor kitap. Lila ve Lenu, tabi zamanla büyüyorlar, evleniyorlar, çocukları oluyor, yaşlanıyorlar.

Ama aralarındaki sevgi, kıskançlık, bağlılık çok iyiydi.
Sonu biraz hüzünlüydü.

Ay ben bayıldım. Keşke hepiniz okusanız.

Cicoretti

Şermin Yaşar nam-ı diğer Oyuncu Anne'den başlarım şimdi anneliğe kitabını okuyorum bu aralar bir de. Sohbet edercesine samimi bir dil kullanmayı tercih etmiş. Ama ben beğenmedim, dilini zorlama buldum.

Yalnız pişil tedavisi için zeytinyağı kullanıyormuş, onu biz de biliyorduk ama uygulaması pratik değildi, kadın kozmetikçiden sprey şişesi almış içine zeytinyağı koymuş ve kullanmış, böyle daha pratik oluyormuş, gittim bugün sprey şişesi aldım.

Yarın da Buket Uzuner
Uzun Beyaz Bulut Gelibolu kitabına başlıyorum.
Lisedeyken okumuştum

Merhaba, günaydın. ☺
Uzun Beyaz Bulut Gelibolu kitabını bende lisedeyken okumuştum. Okuma kurasından çıkmıştı. O zamanlar kura çekerdik sınıfta, çıkan kitabı okurduk. Tarih diye çekinerek okumuştum ama tek kelimeyle bayılmıştım. Hatta uzunca bir süre çocuklarımın adını Beyaz ve Bulut koyma hayalini kurmuştum. Yeniden hatırlattınız bana o günlerimi. ☺

Günaydın
Mücella bitti. Okuduğum süre boyunca hep Mücella da kendi hayatı adına bir şeyler yaşasın istedim ama olmadı. Yine de güzeldi. Zaten Nazan Bekiroğlu ne yazmışsa bence okunur, dili her zaman çok güzel

Yeni kitabım Yakıcı Sır dün minik bir giriş yaptım bugün vaktim olursa bitiririm muhtemelen şimdiden çok güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…