Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Masallar ve Toplumsal Cinsiyet bitti. Epey ufkumu açan bir kitap oldu. Kitaptan epey hak verdiğim bir yeri de size alıntılayarak paylaşmak isterim. Gerçekten nokta atışı olmuş. Bahsedilen Margaret Mead'in bunu 70li yıllarda söylediğini bilmekte yarar var.

Margaret Mead, kadınların tarih boyunca özgürlüklerinin, ekonomik varlıklarının, kendi çocukları üzerindeki haklarının hep erkeklerle kişisel ilişkilerine bağlı kaldığını anımsatır. Mead'e göre güvenceden yoksun kadının, gerekli ekonomik ve toplumsal nesnelerin sağlayıcısı erkekle ilişkisindeki endişe, eğer böyle görünmek isteniyorsa kadınları "kıskanç cins" yapmıştır.

Bu nedenle kadın yalnızca kocasına değil, oğluna karşı da kıskançtır. Çünkü oğlan çocuk hem itibarını, hem de geleceğe karşı güvencesini sağlayan; aynı zamanda sorunlu ailelerde kocasının yerine sosyal ihtiyaçlarını gideren, iltifatlarıyla anneyi sevgili gibi şımartan, düğünde cenazede ona eşlik eden partneridir. Bu anlamda anne-çocuk, gelin-kaynana ilişkisini düzeltmek için önce evlilik ilişkisini normalleştirmek gerekir. Masallarda da genel olarak, dul kalan kaynanaların gelinine karşı daha kıskanç olduğu söylenebilir. (...) Ebeveynlerin bir çocuğa daha düşkün olması, onu kendi tarafında tutmaya muhtaçlığı, çocuğun yitik eşin işlevlerini yüklenmesine kadar varır.
(sf. 81)

Merhaba
Ara ara sizi uzaktan takip ediyorum. Sizin kadar cok ve hizli okuyamam heralde ama bi denemek istiyorum. Suan okudugum bi kitap var. Tam olarak nasil ilerliyorsunuz?
Hoşgeldiniz. Gelen kurallar ilk sayfada yazıyor

Merhaba
Ara ara sizi uzaktan takip ediyorum. Sizin kadar cok ve hizli okuyamam heralde ama bi denemek istiyorum. Suan okudugum bi kitap var. Tam olarak nasil ilerliyorsunuz?
Merhaba canım hoşgeldin
Kasım annelerinden yoldaşım

Okudugun kitabı ara ara kaçıncı sayfada olduğunu buraya yazıyorsun.
Kitap bitince istersen yorumlayabilirsin.https://www.kadinlarkulubu.com/foru...bildirim-topigi.978057/page-191#post-54570088

Biten kitaplarımız için bildirim sayfası var ay bazında bittikçe yazıyoruz. kalinkaselin arkadaşımız da ay sonunda kim kaç kitap okumuş listeyi rahatca yapıyor bu sayede.
Daimi olmanı dilerim.

Günaydın Kızlar

nickelanjelo Gelibolu nasıl gidiyor? Benim son 15 sayfam.
Kitap harika bence.
Lisedeyken de okuduğumda çok beğenmiştim.

Bende yarıladım henüz maşallah sen bitirmişsin aslında başladı mı güzel ilerliyor ama ben akşamdan akşama 1 saat okuyabiliyorum bir haftadır eşim iş seyahatinde oğlum da ilk defa babası yokken beni bu kadar zorladı

Her zaman olmaz zaten, ben de bu 3 gündür iyi vakit buldum. Sabah 6.30 da kalktım mesela, uykum kaçtı herkes uyurken okudum.

Velhasıl kitabım bitti. Çanakkale savaşlarını anlatan tarihi ders kitabı niteliğinde bir kitap değil, kimsenin gözü korkmasın.

Sonunu anlatırdım ama süprizi bozmayım.

Ben çok beğendim, herkese tavsiye ederim

Birazcık o tarz olduğunu düşünüp sonraya bıraktığım kitaptı. demek ki okulmalıymışım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…